Pomoc u vezi kompa

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Pomoc u vezi kompa

Post od znemanja »

Bolje rešenje je Win 8.1, brzi je od sedmice, a potrebni su isti hardverski zahtevi kao za Win 7.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Skoro sam radio sistem (ultimate jer samo taj imam) i lepo on šljaka u suštini, ali ume da zaglupi na minut - dva.

Win8 manje zahteva od 7ice? :o

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Naravno da ne.

http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... quirements

http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... quirements

To zaglupljivanje na minut - dva može da bude od ko zna čega, nije zbog 2GB RAM-a.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Zahtevi su isti, ali Win 8.1 je bolji od Win 7, komp brže radi. Skoro sam na laptopu instalirao Win 8.1 i brže radi od Win 7, stabilniji je.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja kontao da je ram, ipak je 2 prevaziđeno davno. Mada sad kad razmislim, neretko imam 15 tabova u mozili (kada jurim po oglasima nešto npr) i sve radi ok, a nekad samo jedan tab i on zaglupi (jedan tab tipa yt, Google, ne neka igrica ili nešto sa zahtevnim sadržajem). To govori da nije ram problem. A ne bih dirao procesor, svi mi kažu da to nije dobro za komp, sad ne znam...

Znemanja jesi skidao sa torenta 8icu ili kupio?

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Ja koristim 8.1 na laptopu skinutu sa neta. Windows sam otkljucao sa 'microsoft tool' i sve super radi.Nemam zamerke

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Meni se uopste ne dopada win 8.1. Instalirao sam par komada i nisam zadovoljan kako to izgleda. Jedino mi se dopao 8.1 kada sam ga ubacio kod bivseg gazde jer je njegov laptop TS pa to lepo funkcionise na dodir, a na ibicnim laptopovima i kompovima je sranje zivo
Note IV N9100 dual

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Uprvo to win 8 je namenjen za ekrane na dodir i ostale zajebancije.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Slazem se sa tobom, dok je za sve ostalo sto nije na dodir totalno besmisleno
Note IV N9100 dual

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Ja sam moglo bi se reci biio primoran da ubacim 8.1,zato sto su drajveri namenjeni za tu verziju windowsa...

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
:: Samsung A5 (2017)
:: Nokia 6310i
Kontakt:

Post od Professional »

Windows 8.1 i meni na laptopu takodje brze radi od Windows 7... :)
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

toda81, Ne bih se složio, naravno sve je stvar ukusa, ali ako korisnik ne želi, može da instalira Start is back app koja vraća star meni, tako da ne mora da se ulazi u metro interfejs. Win 8.1 ima bolje rezultate u igrama, brža je, bolji je algrotima za rasporedu resursa, odnosno rapsored procesora i memorije...generalno brži OS od predhodnog.

El Laki, Imam legalan tj. akademski Win 7 i 8.1.No, windows se može aktivirati i sa microsoft toolkitom, a postoji još par aktivotaora koji rade isti posao.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Sad ne znam šta mi je činiti. Dal da jurim da nađem 8icu ili da ne diram za sad ništa.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Осмица је сасвим ок, мени се свиђа. Не знам има ли неких битнијих разлика у односу на 8.1 осим старт дугмета, мада оно може да се убаци и на осмици.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

El Laki, Pazi, neće 8.1 napraviti čudo od kompa, ali za nekih 15-20% brže radi Win 8.1 od Win 7. Naravno ako hardver nije uredu tu neće pomoći nijedan OS. Druga bitna stvar treba napraviti razliku između Win 8 i Win 8.1, Win 8 je promašaj i to teški, zato jei izbačen Win 8.1 koji nije nadogradnja već skoro kao novi OS. Tako da ko namerava da pređe na sledeću iteraciju Windowsa obavezno Win 8.1 a ne Win 8.

Kao neko ko je dugo koristio sedmicu i bio jako skeptičan oko 8.1, sada kada sam prešao na taj OS ne bih se više vratio na sedmicu. Vizuelno je lepši, sve može da se prilgodi potrebni korsnika, brži je, svi drajveri već uveliko postoje za Win 8.1, baterija nešto duže traje na Win 8.1 nego na Win 7 (ovo govorim za laptopove) tako da je verovatno i algoritam za managment energije bolje urađen. Da ne pominjem boot up i shut down koji je 50-60% brži nego na Win 7. Masa programa mi je setovana da se startuje sa windowsom i laptop mi je operativan za 15 sekundi od priotiska power dugmeta, na Win 7 je to trajalo skoro minut. Ljudi se najviše žale da im se ne sviđa start ekran tj. live tiles u metro interfejsu, ali on može da bude dosta praktičniji od starog start menija, no ko ne želi postoji niz rešenja kojim može da se vrati staro start dugme.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, da, kapiram šta pričaš. Onda svakako ako želim da menjam, bolje 8ica nego xp. Jer xp radi brže ali su drajveri veliki problem. Reci mi još ovo, pošto mi je komp star 7 godina, kakva li će situacija biti na 8ici baš oko drajvera? Pomaže li driver solution pack?

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

El Laki, danas si rekao Linux, a sad razmišljaš o W8 :) .
Neka ti neko ko se razume u kompove namesti i ispodešava sve, i ne diraj ništa.

Drugo, na komp star 7 godina sve sem XP SP2 je poente bez.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Zašto misliš? Pa 7ica mi gura odlično već 2god, sad u zadnje vreme nešto brlja. Možda i nešto hoće da crkne :D

Što se tiče OS, ja na kampu koristim Microsoft office i net. Dakle treba mi samo brzina, fluidnost. To mi daje Linux, bar 10 puta je brži i lakši od 7ice. Ali ako je 8.1 brži od 7 a isto zahteva, zašto onda njega da n3 uzmem umesto Linux, pa taman imam sve programe koje znam (na Linuxu su drugačiji)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

El Laki, Izguglaj programa koji se zove 3DP Chip v1410 (ako ne nađeš, upoload-ovaći ti na gogle drive i proslediti link) on pronalazi drajvere za hardver koji imaš u kompu, precizan je 100%, koristim ga već neko vreme jer se pomalo bavim instaliranjem sistema i servisiranjem kompova (u slobodno vreme). Ako postoji drajveri za hardver tvog kompa, ovaj program će ga naći, ako on ne nađe ništa 99% ne postoji drajver za tu komponentu.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ma mora ga biti na torentima :D pogledaću svakako. Do sada sam za tu svrhu koristio driver solution pack, ali ako kažeš da je ovaj dobar,onda ga uzimam. On može na svakom OS da radi ili? Mislim 7,xp,8.1

Odgovori