Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: Pomoc u vezi kompa
Ja bih polako sastavljao konfiguraciju za te pare. Nešto novo, nešto polovno i može ful. E sad ne znam koliko si voljan za to i koliko vremena imaš.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Ta grafa nikako za igre, nemoj da te varaju ta 2gb vrama.kutijagreha napisao:Totalno sam neupucen u neke stvari vezano za gejming i odabir kompa. Da li bi mogla ova konfiguracija da pokrene malo jace nazive,tipa pes 15,gta 5,i jos neke? Ne mora da tera na high,ali bar na medium da bude ok. Menjao bi komp koji je vec pri izdisaju (7 godina star)
ASUS M5A78L-M LX3
FX-6100 3.3 GHz (3.9 GHz turbo)
4GB DDR3 1600MHz !!!
ASUS AMD RADEON R7 240 2GB DDR3 128bit
1TB SATA 6Gb/s 7200rpm
BLUEBERRY BC-V11 520W
Koliki ti je budžet tačno?
Poslaću ti jednu konfu na pp, pa ti reci šta misliš, tu sam da pomognem.
Da dodam: tek sad vidim koliki je budžet, ali pogledaj ti ipak ovo što sam ti ja poslao, vredi se ispružiti, razlika je ogromna (i u grafici, i napajanju takođe, a i ploča je bolja).
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Laki,ma kakvi,ocu da kupim nesto vec spakovano i to svremena na vreme da koristim sto se tice gejminga. Dva do tri puta u mesec dana najvise kada me zelja mine
Arkan,pogledao sam,ali mi ta cena skuplja malo.
Ko ima jos predloga ajde i do 330e neka napise

Arkan,pogledao sam,ali mi ta cena skuplja malo.
Ko ima jos predloga ajde i do 330e neka napise
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Re: Одг: Pomoc u vezi kompa
Sacekaj do sutra, sad nisam pri kompu, sastavicu ti. Ne mogu da vidim tvoju poruku, ne znam zasto, stigao mi je mail o novoj pp, ali kad odem u inb poruke nema.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Vazi se,sutra ces napisati. Pa napisao sam ti da mi je ta cena skupa,ipak necu toliko novca da dajem za komp
Kutijo, fina masina za gejming koja tera sve nazive na max kosta preko 65k minimum. Najveci problem predstavlja to sto ces morati da imas jednu jaku komponentu a ostale srednje i ta sto je dobra komponenta(graficka) nece moci da pruzi svoj maksimum. Ja sam svoj komp uzeo pre ravno 2 godine, platio sam ga oko 600€, ne secam se tacno i dan danas nema naslova kojeg ne mogu da poteram na max i to da se komp i ne preznoji, sad je pre 2,3 meseca drugar uzeo gejming masininu, kostala ga 66k ali sigurno nece morati da razmislja o sistemskim zahtevima naslova u naredne 2,3 godine.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Treba da sastavim klincu iz komšiluka neki komp, ima neki budžet od oko 35000 din, ne znam koju grafiku da izaberem, tj. on igra prototype 2 ,pes 2014, need for speed i sl. Cena nije velika i naravno ja tu ne mogu da sastvima nešto moćno. Mislio sam na neku Gigabyte H81M S1 matičnu ploču, Intel Pentium G3220 procesor, Kingston HyperX 4GB DDR3 RAM-a, Seagate barracuda HDD od 750 ili 1TB i neko blueberry kućište koje se uklapa u cenu. Grafiku ne znam koju da izaberem, šta mislite o ovoj:
http://pcpractic.rs/proizvodi/graficke- ... irect_link
Znam da nije nešto, ali cena sa kojom radim takođe nije nešto, da li može ova da potera gore navedene igrice makar na nekom medium nivou (pošto uopšte nisam u gaming vodam, ne znam kakvo je stanje sa hardverskim zahtevima gore navednih igrica) ili ima nešto bolje za slične pare.
http://pcpractic.rs/proizvodi/graficke- ... irect_link
Znam da nije nešto, ali cena sa kojom radim takođe nije nešto, da li može ova da potera gore navedene igrice makar na nekom medium nivou (pošto uopšte nisam u gaming vodam, ne znam kakvo je stanje sa hardverskim zahtevima gore navednih igrica) ili ima nešto bolje za slične pare.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Drakenzen,ipak ja nebi nesto tolko mocno da bude.
Konkretno me zanima da masina pokrene pes 15 (makar na medium),i da moze da pokrene gta 5 (makar na low)
Ne ide mi nekako da moram izdvojiti 65k da bi igrao gta 5 sa minimalnim detaljima. Ostale igrice me ne zanimaju. Primarno bi mi komp sluzio za reprodukciju kao i obradu 4k snimaka. Takodje i obradu slika velikog formata. Nista vise od toga
Konkretno me zanima da masina pokrene pes 15 (makar na medium),i da moze da pokrene gta 5 (makar na low)
Ne ide mi nekako da moram izdvojiti 65k da bi igrao gta 5 sa minimalnim detaljima. Ostale igrice me ne zanimaju. Primarno bi mi komp sluzio za reprodukciju kao i obradu 4k snimaka. Takodje i obradu slika velikog formata. Nista vise od toga
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Za 270e imas sledecu konfu:
amd x4 860k
ploca ne znam tacno koja (provericu sutra kad budem pri kompu)
4gb RAM
r7 250 1gb ddr5
500gb hdd
rhino kuciste i napajanje 550w, posluzice.
Mnogo bolje resenje za gaming.
amd x4 860k
ploca ne znam tacno koja (provericu sutra kad budem pri kompu)
4gb RAM
r7 250 1gb ddr5
500gb hdd
rhino kuciste i napajanje 550w, posluzice.
Mnogo bolje resenje za gaming.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Sa tom konfiguracijom bi mogao da pokrenem gta 5?
Za pes 15 ne brinem,radilo bi to i na high
Za pes 15 ne brinem,radilo bi to i na high
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Moglo bi, ali ti rece da ti je budzet 330e? Tu moze da se uklopi bolje napajanje i graficka bar r7 260(x), a mozda i da se uklopi am3+ platforma (fx6100+budzet ploca).
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
~Arkan~, budzet je veci,ali ako moze da se uklopi i u ovo sto si naveo,nije na odmet da se 60 evrica stavi u dzep
Znaci komp za te dve igrice i neko malo 'teze' renderovanje 4k snimaka uz obradu fotografija. Nista vise od toga

Znaci komp za te dve igrice i neko malo 'teze' renderovanje 4k snimaka uz obradu fotografija. Nista vise od toga
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Za zahtevnost tog renderovanja ne znam stvarno, ali ako ti se igra gta5 otvori se za 260x i kvalitetnije napajanje (ne moze ona na nn napajanjima) i da budes miran. 

- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
~Arkan~, ziv bio
Hvala ti puno na pomoci

Hvala ti puno na pomoci

- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Nista, tu smo da se pomazemo. 

Za 4k obradu snimaka je potreban ozbiljan procesor, meni na mom A8 5500 imam problema prilikom reprodukovanja 4k snimaka sa yt.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Uz njegovu integrisanu grafu?
A i 860k je brzi, ne mnogo, ali brzi.
A i 860k je brzi, ne mnogo, ali brzi.
Ne, koristim msi 7700. Ne znam kakva bi bila situacija ako bih ga klokovao na 3.9 ghz
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem

Problem, nešto mi jede memoriju. Nestaje mi memorija s C particije, na kojoj se nalazi OS. Smanjuje se svakodnevno. Zadnji put je došlo sa slobodnih 50GB do 1GB (ukupno 161GB na C), na 1GB restarttovao se pc, plavi ekran, trt mrt, upali se, ponovo se par puta restartovao, onda ugledah 50GB free. Ponovo je počelo da se dešava, sada je na 38GB.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Youtube zna da zadržava đubre u temp. Probaj ccleaner, vidi šta će da napravi.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica