Da, na i7-920 sam i mislio... Samo sto sam se sad preracunavao i izgleda da ce iz finansijskih razloga ipak biti Xeon na kraju (E5440 ili E5450, ne znam sta ubodem) jer cu morati i HDD da uzmem. Trenutnih 80GB za radne fajlove postaje veoma tesno.
U svakom slucaju ce mi sve to raditi mnogo bolje posao nego ovaj sad Intel Pentium D 915. Rad na njemu je cist mazohizam!
Pitao sam za Xeon zbog toga sto DAW sistem funkcionise malo drugacije nego npr. igranje igrica. Tu imas osnovni proces (DAW) u okviru kog rade gomila malih simultanih procesa (plug-inovi, semplovi, itd.). Kontao sam da bi mozda zbog drugacije arhotekture koja je ipak predvidjena da radi sa gomilom istovremenih procesa Xeon bolje odradio posao.
Testirao sam kod devojke na njenoj masini (Athlon II X4 640, 3GHz, 2M cache) sa integrisanom audio karticom pod ASIO4all drajverom i radi savrseno, a po benchmarcima Xeon E5450 je primetno ispred njega.
U svakom slucaju, da sad ne razvlacim pricu, mislim da ce upravo zbog cene odluka pasti na Xeon jer i7-920 iako ima slicnu cenu, maticne su bezobrazno skupe, a Core 2 Quad ne nalazim ispod 50 - 60€. Pomenuti Athlon je isto tako negde.
Za ram sam skontao da mi ne vredi trenutno da idem preko 4GB jer su mi vecina plug-inova 32bit, pa da mi ILbridge ne bi dodatno jeo CPU koristim 32bit DAW... Sto znaci iskoristeno 3.5GB, dok od trenutnih 2GB mi pokazuje 1.4 - 1.2 GB slobodno.
Jbg, jos uvek ucim kako ta DAW based muzicka produkcija funkcionise.