Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Pomoc u vezi kompa
psyhound, Hahaha kazem ti samo nemoj da mislis da si baksuz i neces ni biti 

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Da li je neko od vas dobio onu notifikaciju za apdejt na win 10?
Par stvari me interesuje. Da li ce svi programi koji su radili na win 7 raditi i na 10? Znam da dele besplatno, ali da li neko ima info na koliko se dobija licenca i koliko se placa nova?
Ne znam da li da radim taj apdejt i da rizikujem ili da se drzim proverene varijante i win 7
Par stvari me interesuje. Da li ce svi programi koji su radili na win 7 raditi i na 10? Znam da dele besplatno, ali da li neko ima info na koliko se dobija licenca i koliko se placa nova?
Ne znam da li da radim taj apdejt i da rizikujem ili da se drzim proverene varijante i win 7

Nemas potrebe da se cimas bespotrebno. Win 10 je jos uvek u beta fazi, a i win 7 radi bez greske
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Win 10 izlazi 29. Jula, tako da do tada nema potrebe raditi update. Svi koji imaju legalan Win7 i Win 8.1 mocice da preuzmu legalan Win 10. Svi programi koji su radili na Win 7, radice i naWin 8.1 i win 10.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Azimuth
- Moderator
Jasno mi je to za legalne, ali ja na netbuku nemam legalnu nego "legalnu" varijantu win 7. I na njemu mi je iskocila ta notifikacija kao i na drugom kompu na kojem jeste legalna verzija. Zato sam u rebusu pa pitam, mozda neko ima neka iskustva, procitao negde nesto i sl. vezano za sve ovo.
- znemanja
- Moderator
Bilo je price da i oni koji imaju narodnu verziju win7 i win 8.1 dobijaju bez problema update na win10. E sada sta je sa tim bilo, ne znam, nisma pratio. Mislim da je moguc update, ali je potrebno ponovo aktivirati win10 kada se pojave alati koji to rade.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Dobio ja jutros to, a nemam legalan W7. Crack za sedmicu sljaka kao lud 

Svi koji nemaju legalnu verziju bez obzira na to Microsoft nudi upgrade ali sistem ce i dalje ostati nelegalan, s' tim da oni znaju ko ima crack a ko ima legalan softver ali se ne trude oko toga bar ne u Srbiji . Ali opet kazem cak i da nije krekovana verzija microsoft nudi update jer zele da tranzicija na win 10 bude sto brza . Kao sto znate i dalje vecina korisnika je na win 7 a ima jos i xp varijanta i microsoft zeli da suzbije to i olaksa sebi posao tako sto ce probati da sve korisnike natera na win 10 .
- Azimuth
- Moderator
Zaboravih juce da okacim SS 
Eno i po novinama se provlaci prica u vezi ovog apdejta. Fora je sto svima u prvoj godini nude besplatno prelazak na win 10 i nema placanja (tako pisu). Oni koji bi da sacekaju godinu dana pa tek onda urade apdejt, morace da plate.
29.06. pustaju apdejt preko neta, a za one koji bi da ruse sistem i ponovo instalacije sa cd-a, morace da se strpe negde do pred kraj leta.

Eno i po novinama se provlaci prica u vezi ovog apdejta. Fora je sto svima u prvoj godini nude besplatno prelazak na win 10 i nema placanja (tako pisu). Oni koji bi da sacekaju godinu dana pa tek onda urade apdejt, morace da plate.
29.06. pustaju apdejt preko neta, a za one koji bi da ruse sistem i ponovo instalacije sa cd-a, morace da se strpe negde do pred kraj leta.
Azimuth, Jeste besplatan softver za one koji imaju legalne verzije prvih godinu dana a za ilegalce nema nista. Posto je bila prica da ce cak i piratski softver da bude legalno nadogradjen ali nista od toga .
Edit: Pretpostavljam da je SS treba da bude ovoga

Edit: Pretpostavljam da je SS treba da bude ovoga

- Azimuth
- Moderator
Kako nista od toga? Ja imam piratski na netbook-u pa sam dobio bas to sa SS-a
Al ajd, sacekacemo 29. pa cemo saznati

Al ajd, sacekacemo 29. pa cemo saznati

Azimuth, Ti imas piratski i kad predjes na windows 10 i dalje ces imati piratski a bilo je spekulacija da ce pirati dobiti legalan softver posle updejta u slabije razvijenim zemljama kao sto je Srbija . Medjutim posto pretpostavljam da imas krekovan piratski microsoft to zna ali te pusta da ga koristis kao legalan softver .
- Azimuth
- Moderator
Zanimljivo. Meni je sve to jako cudno. Ako mi Microsoft daje oficijelni apdejt krekovanog win 7, ne razumem kako posle toga moze ponovo postati krekovan tj nelegalan? Ozbiljno pitam, ne sprdam se. Ovaj win 7 koji mi je trenutno na netbook-u je samo aktiviran aktivatorom sa neta i to je to.
Azimuth, Stvar je u tome da u Srbiji 90% softvera nelegalno i oni ne vrse kontrolnu jer ih nase trziste ne zanima znaju da ovde nema mnogo novca i da ljudi nisu spremni da placaju softver . Krekovan se vodi kao legalan jer dobijas sve ostale updejte i sve redovno ali oni i dalje znaju koji je krekovan a koji originalan, nego samo pustaju jer ne mogu da se bore protiv piraterije bar ne na nasem trzistu . A tebi i da je otkriven da je softver nelegalan opet bi ti ponudili updajt za win 10 jer im je takva politika hoce da sve nateraju da predju na win 10 sto pre .
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
А шта ако надоградиш (пиратску верзију) на Вин10 и добијеш поруку да сада имаш легалан али 30 дана 

- Azimuth
- Moderator
LittlePrince, to tesko da moze da se desi. Mislim da ce na kraju biti da cemo svi imati legalan godinu dana, a posle toga ili kupi ili nadji na torentima kao i do sada 

Azimuth, Prvih godinu dana tranzicija na novi sistem je besplatna posle je nece biti bar ako ne platis a to sto svi mi imamo krekovane verzije pa su "originali" to je druga stvar .
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
A koja je fora npr onda u mom slucaju,skoro sam i kupio laptop i imao je windows 8.1 legalan ,naravno,i sta sad kad odradim update na windows 10???
Huawei
- znemanja
- Moderator
Bata bogdan kada izvrsis update na Win 10 imaces legalan zato sto ti je i Win 8.1 legalan.