Pomoc u vezi kompa

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Re: Pomoc u vezi kompa

Post od vojkan85 »

Zanimljivo ali nije svakom stizalo. Ja imam kod kuce win8.1 pro a na poslu win7 pro, na poslu dobio, kod kuce ne.

Edit: Upravo stiglo :D

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Nema kod mene jos uvek update na windows 10,jel to vec izaslo oficijelno windows 10???
Nisam u toku uopste :o :o :o
Huawei

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ma ljudi ta notifikacija vam je samo obavestenje da ce nastupiti Win 10 update, to nije update !
29. Jula krece update i svi koji imaju win 7 i win 8.1 ce ga dobiti preko Windows Update. Ako vam nije stigla notifikacija, 29. Jula idite u Windows Update i povucite sve update-e i to je to, imacete posle toga Win 10.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Vidovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:14

Post od Vidovac »

Kad se klikne na to obaveštenje, možeš samo da rezervišeš 10.
Zna li neko, hoće li biti besplatan upgrade na 10?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Vidovac, o tome pisemo poslednje barem 2 strane :lol:
Besplatan je apdejt u prvih godinu dana, a sta ce biti po isteku to niko ne zna sa sigurnoscu da kaze :wink:

Vidovac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:14

Post od Vidovac »

'ladno piše, ja se zaista izvinjavam što upadam ne obavešten.. :) :) :)

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

ljudi, potrebna mi je pomoc hitno, nemam koga da pitam a po netu bas nisam nasao da je iko imao problem... pa sam brze bolje otkucao ovde, nadam se da ima eksperta medj' vama.. :)
elem, stigla mi je nova masina, ali je prikazivala samo 8gb rama iako su prikacena dva stika od 8gb tj. 16gb rama... i nadjem nekako gde se resava problem, i kada sam ukucao pod maximum memory 16gb, i kliknem ok, milisekund pre toga se samo od sebe prebacilo na 0 i tako se sacuvalo, i sad nece da mi bootuje windows uopste, a pokusao sam i da pravim recovery disc preko fleske i nista, ne vidi nista na flesu, kao da nije ni ubacen... e sad, znam svi cete reci reinstalacija OS-a... nije problem ionako nemam nikakve fajlove da izgubim, ali nemam cd/dvd citac u njemu, i onda cu malo da se namucim oko drajvera tako da bih to ostavio kao zaista poslednju opciju.... jel ima neko slucajno ideju sta da radim? izgubio sam dva dana guglajuci i pokusavajuci da resim stvar al nista...

p.s. windows 7 professional je u pitanju ako to ista znaci
Samo nek se rolaju....sarme.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Pera Detlic, Ajmo polako. Izvadi bateriju na maticnoj ploci pa uradi flash bios-a ili reset na default stanje (trebalo bi cim izvuces bateriju da vrati na default). Ubaci memoriju u dual channel mode. Sta ti izbacuje u bios-u kao informaciju za memoriju? Da li ti pisti kada izvuces memoriju i upalis racunar? Ako pisti koliko puta se taj zvuk ponavlja? Sta ti stoji za primarni hdd u bios-u? Namesti da boot-uje preko flash-a i probaj opet da podignes os.

Ally
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 22. Mar 2015. 11:35
:: Galaxy j1

Post od Ally »

Pera Detlic, Kao sto ti Vojkan preporucuje izvadi bateriju za bios drzi je 5 do 10 min van racunara pa je vrati. Ne znam sad koliko se razumes ali trebalo bi da postoji jedan jumper za vracanje biosa na fabricka podesavanja . Taj jumper se prebaci recimo u neku poziciju i tako se racunar upali i daje ti da fabricki restartujes bios i onda ti kaze da vratis jumper u pocetnu poziciju i da ukljucis opet e sad nema to bas svaka maticna i nije lako naci pogotovo ako ne znas na sta mislim . Da bi prepoznao fles moras da namestis u biosu da boot bude sa flasha a ne sa hard diska ne znam koliko si upucen u to . Za kraj probaj da udjes u safe mode .

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Sve je već rečeno. Prvo izvadi bateriju, to bi u 99% slučajeva trebalo da resetuje BIOS na default podešavanja. Ako to ne uspe, izguglaj gde se nalazi jumper za tvoju matičnu ploču. Baterija i jumper bi trebalo da reše problem. Za boot-ovanje sa flash-a moraš da setuješ u BIOS-u da flash bude prvi boot uređaj.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da li neko zna kako Mozilu da nateram da ne gasi monitor kada upalim full screen? Ne koristim je inace, iskljucivo za HBO GO, ali me uzasava cinjenica da mi gasi displej svako malo. A iskren da budem, mrzi me da svaki put produzavam taj period na recimo 2-3 sata pa da kasnije vracam.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Azimuth, Kako mislis? Jel si probao da skroz ugasis screensaver ili da podesis u power options da se en gasi ekran uopste.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

vojkan85, to nije problem, ali onda opet moram vracati kad zavrsim sa nesrecnom Mozilom. Sa Chrome nemam tih problema. Dok ide film/serija ekran je tu i nece se ugasiti, ali ako na Mozili to uradim ugasi se.
Znaci ono sto pokusavam jeste da kada npr youtube gledam preko Mozile i stavim na full screen, da se ne upali screensaver bas kao sto se nece upaliti kada to isto gledam preko Chrome.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Azimuth, To mi vise zvuci kao problem plugin-a koji koristis. Jel pustas preko flash-a ili preko neke jave? Jel si probao da iskljucis Hardware Acceleration u flash-u? Probaj i sa about:config da ukucas u mozili, pa da vidis da li negde flash gasi tj. pali ekran. Probaj i sa ovim programcicem https://mousejiggler.codeplex.com/

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Meni od juče popodne Opera ne pušta Youtube :chytry: .

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

cvoruga, Jel si probao stariju verziju ili da je obrises pa da opet stavis?

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Ništa nisam prčkao, iznervirala me i nisam hteo da se bakćem sa tim.
Apdejtovao sam na najnoviju verziju pre neki dan, jede ram, bukvalno,
i sad još i ovo sa Jutjubom, moraće da leti Opera iako je koristim godinama, nervira me do jaja.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Cvoruga, instaliraj NPAPI flash plugin.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

9R94, u kanc sam sad, probaću kad dođem kući, imam i Chrome pored Opere na njemu rade klipovi normalno.
Tnx anyway.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Vazi. Kad stignes probaj pa javi :)

Odgovori