Behemoth napisao:Mozda neki model,ali generalno Samsung nema jaku konkurenciju u visokoj klasi gde su ova tri neprikosnovena.Pratim tv industriju dugo godina.Ako imas para onda je izbor Sony za visoku klasu.
Behemoth, verujem da pratiš TV industriju pa me zato i malo začuđuju ovakve tvoje izjave jer je situacija baš obrnuta - LG je po kvalitetu tu negde, isti ili čak i malo bolji od Samsunga do klase 6 (zaključno sa LA690 u odnosu na recimo F6800) dok Samsung svoju nadmoć nad LG iskazuje upravo u visokoj klasi gde su F7000 i naročito F8000/F8500 bolji od odgovarajućih LG modela 790 i 860.
Naravno kada se pogleda odnos cene i razlike u kvalitetu kod ovih potonjih tu je LG u prednosti, ali ako samo gledamo kvalitet onda je Samsung ipak još uvek baja u high klasi.
Veruj mi za ovo, upravo sam duuugo poredio modele LA860 i F8000 jer planiram da kupim jedan od ova dva modela i nakon mora pročitanih review-a, testova i ličnog poredjenja modela dosao sam do ovog nedvosmislenog zaključka.
Sa Miodragom se slayem da Sharp u svojoj Aquos seriji ima iyuyetnih modela, jedino me nervira to što je težište stavio na veće i skuplje modele dok u klasi 39-42" baš i nema neki pohvalan izbor.
Sony je po svemu viđenom počeo da se vraća u vrh, ali je ono što njega drži konkurentnim ipak pre svega ime i IMHO ipak ne može da bude u društvu prethodno pomenutih... Još kad pomenemo cenu... Svakako, ne kažem da su njegovi W9, W8 ili W6 proizvodi loši ali bih voleo da čujem šta je to što ih stavlja ispred Samsunga, LG, Sharpa u odgovarajućoj klasi.
Panasonic ima fenomenalne plazme (definitivno najbolje) ali kao što je Pioneer napustio svoju Kuro seriju koja je bila vrh ponude, tako Panasonic planira da u narednom periodu znatno redukuje proizvodni program i proizvodne kapacitete, sa težištem na fabriku u Slovačkoj koja je njihova najveća fabrika u ovom delu sveta.