Savet za ucenje Engleskog
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
- :: Lenovo Vibe Shot
Savet za ucenje Engleskog
Zanima me da li neko moze da mi da neki savet za ucenje Engleskog, prosirenje fonda reci ( tu sam primetio da sam najslabiji).
Zanima me i ako neko ima da preporuci nekog profesora/profesorku iz Beograda/Cukarica.
Hvala
Zanima me i ako neko ima da preporuci nekog profesora/profesorku iz Beograda/Cukarica.
Hvala
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Savet za ucenje Engleskog
drdekzar, ako znas da se sporazumevas na nekom srednjem nivou, preporucujem citanje knjiga, sajtova, gledanje filmova uz titlove na engleskom. Cim dodjes do reci koju ne znas, op recnik!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Mobil fan
Nivo znanja mi je rekao bi nizi, Tesko razumem ljude kad se raspricaju pored mene.Povezem sta se prica ali to nije to 

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
drdekzar, imas u Beogradu vise skola jezika u kojima mozes da povecas svoje znanje. Pocneg od nizih kurseva, predjes na srednje, pa na konverzacijske.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
-
- Mobil fan
Prosao sam dva kursa i moje misljenje je da je lose, prvi kurs je bio Ok i onda su nas u drugom sponili sa jos par ucenika koji su za klasu bili bolji od nas i to je bilo katastrofa.Profesorka se branila da tako kaze gazda i da ona ne moze da utice.
Vise sam za nekog 1/1.
Vise sam za nekog 1/1.
Sto reci miodrag, samo slusaj muziku, gledaj filmove, serije i slicne stvari i naucices lako.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Mnogo se nauci na taj nacin. Ja sam u osnovnoj i srednjoj skoli ina faxu ucio ruski ali uz filmove, cackanje svega i svaceg na netu dosao do toga da razumem dosta toga, ali je tu problem izgovor
Note IV N9100 dual
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
^ +1
Ima istine u tome. Gledam ove ženske oko mene, propričale Španski, Turski i još neke meni nepoznate jezike. Skoro da ih više ništa ne razumem
Ima istine u tome. Gledam ove ženske oko mene, propričale Španski, Turski i još neke meni nepoznate jezike. Skoro da ih više ništa ne razumem

- toda81
- Prijatelj foruma
Ma ženske su druo, one kad se naloze na nekog glumca iz spanskih ili turskih serija ne odustaju dok ne nauce jezik, a na sta se ja onda nalozih hahaha
Izgleda na kompove i telefone
Izgleda na kompove i telefone

Note IV N9100 dual
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
drdekzar, skini Rosetta Stone. Imam full verziju od 45GB ako ne nađeš, javi se na pp. Počni dok ne kreneš u školu sa tim. Ako hoćeš da se sporazumevaš, pišeš... mora škola. Ove varijante filmovi, muzika... ne učiš tako da pišeš, naučićeš da ćeš razumeti šta neko priča, ali kada ti treba da progovoriš cvrc.
-
- Mobil fan
Imam na kompu roseta stone, krenucu sa njim, a naravno krecem i sa nekim profom 1/1 cim ga nadjem:)
Jezik se najbrze pohvata kada direktno razgovarate sa ljudima iz okruzenja, a i kada slusate i citate neki jezik. Skole i kursevi su dobri samo za ucenje gramatike i pravopisa. Mozete u skoli provesti kilometar godina, nijedna vas nece nauciti toliko da se sa nekim mozete upustiti u neki ozbiljniji razgovor. Koja ce vas to skola nauciti dijalekt, razne fraze i izraze karakteristicne za odredjenu zemlju ili oblast u toj zemlji? Americki engleski nije bas isti poput engleskog ili australijskog.
- toda81
- Prijatelj foruma
Lepo kazes da je direktan kontakt sa nekim jezikom izuzetno bitan u ucenju jezika
Note IV N9100 dual
-
- Mobil fan
To i zelim da nadjem nekog profesora da pricamo, radimo gramatiku, a ja cu da se potrudim da citam, slusam i cim steknem jos malo veci fond reci da nadjem nekog na nekom forumu, mrezi da pricamo:)
Ne treba tebi nikakav profa. Iz BG-a si, ako si u prilici nadji nekog stranog drzavljanina kome je engleski maternji. To ti je dovoljno.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Veoma korisno je i učešće na stranim forumima (xda na primer). Tu se "brusi" i pisanje i gramatika.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Samo konverzacija.
Ja sam isao 8 godina na privatne casove,sa 15 godina sam vec radio knjige sa trece godine fakulteta.
Imam zavidno znanje engleskog,ali posto nemam sa kim da pricam cesto znam da se izgubim u konverzaciji kad naletim na nekog stranca.U zadnje vreme igram War Thunder sa amerikancima,pa preko mikrofona polako obnavljam gradivo
Inace filmove gledam bez prevoda,95% stvari razumem.
Ja sam isao 8 godina na privatne casove,sa 15 godina sam vec radio knjige sa trece godine fakulteta.
Imam zavidno znanje engleskog,ali posto nemam sa kim da pricam cesto znam da se izgubim u konverzaciji kad naletim na nekog stranca.U zadnje vreme igram War Thunder sa amerikancima,pa preko mikrofona polako obnavljam gradivo
Inace filmove gledam bez prevoda,95% stvari razumem.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- toda81
- Prijatelj foruma
To je odlicno Behemoth. Mnogo znaci dobro poznavanje stranog jezika
Note IV N9100 dual
-
- Mobil fan
Sutra odo kod neke profesorke na probni cas, ako nadjemo zajednicki jezik profesor je resen.Onda samomda nateram sebe da ucim i kod kuce i bicu spreman.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Javi da li si sa profesorkom nasao zajednicki jezik