Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Pomoc u vezi kompa
Ja sam koristio neki nesto ranije al ne mogu da se setim koji, za pravljenje butabilnog linux mint i drugi put za lubuntu, takodje se secam da je to sve trajalo par minuta.
9R94, Taj se LinuxLive bar sam ja koristi kada sam pravio Ubuntu doduse ne secam se stvarno koliko je trajalo .
Koristio sam i jedan Universal USB installer za unbuntu isto mislim da je i on okej sad ne znam koji si ti koristi mozda nijedan od ova dva
Koristio sam i jedan Universal USB installer za unbuntu isto mislim da je i on okej sad ne znam koji si ti koristi mozda nijedan od ova dva

E ne znam, secam se jos da se aplikacija skine i samo pokrene, nema potrebe za instalacijom a nije ni portable tj zipovana.
Anyway, jel probao neko win7 home basic valjda ne neki stari smederevac kao sto je moj- 3ghz, 1gb ram?
Anyway, jel probao neko win7 home basic valjda ne neki stari smederevac kao sto je moj- 3ghz, 1gb ram?
Mislim da imam tu varijantu na starom kompu (od nekih 8-9 godina) koji ima 1GB i oko 2.7ghz. Zavrsava posao i radi mi bolje od ocekivanog, ali je Chrome uglavnom smarac. Em imam giga, em mi win vuce koliko vuce, em Chrome jede memoriju... Ali oke je ovako.
9R94, Jednom prilikom kada sam nosio jedan laptop u servis rece mi jedan serviser da oni na slabe laptopove stavljaju win 7 home i kaze nista jace od toga . Tako da pretpostavljam da je za slabe masine idealno to .
E hvala ljudi, ja se razmisljam izmedju win7 home i valjda onaj starter. Posto xp sve vise gubi podrsku i neke stvari i stare i nove sve teze nalazim. Nadam se da ce biti okej ako iskljucim one aero gluposti (posto mi ih graficka podrzava) i neke win servise iz msconfig, tako sam odradio na xp i sa AV mi pri pokretanju sistema vuce oko200mb rama.
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Zasto ne stavis neki Ubuntu na komp i vozis? Bice ti i vise nego dovoljno za 1GB ram-a?
Ma i brat koristi racunar a on se jedva snalazi i na xp a i treba mi windows zbog geovision sistema i kartice (video nadzor).
A i ja se jedva snadjem kada treba da instaliram nesto od nekog linuxa preko command line
A i ja se jedva snadjem kada treba da instaliram nesto od nekog linuxa preko command line

- vojkan85
- Mobil manijak
9R94, Zaboraci da ti GeoVision gura 1GB ram-a. Umrece. Ja dok sam radio u CBT-u kao system admin, nisam smeo da stavim 24/7 ispod i3 kod GeoVision-a. Jede resurse samo tako.
Meni vuce manje na xp oko 300-400mb al meni sluzi samo za lokal, bez ip kamera i bez web servera znaci snima na hard pod opcijom motion detected, al opet vuce gomilu gluposti koje mi ne trebaju te gore pomenute. Bilo bi super kada bi bila neka light verzija ili prilikom instalacije da izaberes sta da ti se instalira.
- vojkan85
- Mobil manijak
DVR je za to zakon, ili jos bolje NVR i zdravo. Nema nista da gusi, ima svoj uredjaj i milina, ali da ne sirim off
.

Ma kupi nov komp [emoji16]
9R94, Ako vec stavljas win 7 nemoj starter ni slucajno ta verzija je bukvalno zakljucana ne mozes ni pozadinu da promenis .
- vojkan85
- Mobil manijak
Ally, +1.
9R94, Gore do toga ne moze da postoji. Mislim da je bolje onda xp da metnes nego starter
.
9R94, Gore do toga ne moze da postoji. Mislim da je bolje onda xp da metnes nego starter

matorix, ma gde, ne radim već par meseci plus mi se izjalovili neki planovi za posao tako da moram da se zadovoljim ovim smederevcem 
Ally, vojkan85, e pa dobro onda, skidam ovaj home basic pa ću ga verovatno za par dana dići

Ally, vojkan85, e pa dobro onda, skidam ovaj home basic pa ću ga verovatno za par dana dići

A u cemu je razlika izmedju verzija? Sta koja nudi? Najpre mislim po pitanju performansi samog racunara
Drakenzen, evo najbolji odgovor http://www.sevenforums.com/installation ... imate.html
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
U Windows 7 verzijama ispod Ultimate i Enterprise postoji opcija "Anytime Upgrade" pomoću koje se trenutno instalirani Win diže na višu verziju. Tom prilikom se sa neta skida samo nekih 20-50MB, što znači da su sve opcije već instalirane, samo treba da se omoguće i aktiviraju. Starter i Ultimate praktično imaju istu veličinu kada se instaliraju. Ja na slabije mašine obično stavljam 32-bitni Win 7 Professional. Mada se i Win 8.1 pokazao kao vrlo simpatično rešenje za slabe mašine, skoro da je manje zahtevan u nekim stvarima. Jedino što je GUI odvratan i treba pogasiti i ispodešavati svašta.
● PRAVILA FORUMA ●
Ja sam skinuo win7 home basic i ako ga ne instaliram u toku dana (moram i da nađem dobar program za pravljenje bootabilnog usb) onda ću za par dana pa ću baš napisati ovde kratak review u odnosu na xp sp3 koji koristim oko 7god na ovoj mojoj mašini od 3ghz i 1gb rama.
Da Miškoni, i ja sam čuo da je win 8.1 isto dobar za stare mašine al baš me taj metro UI na računaru odbija.
Da Miškoni, i ja sam čuo da je win 8.1 isto dobar za stare mašine al baš me taj metro UI na računaru odbija.