Lumia 640 ili Lumia 735

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Re: Lumia 640 ili Lumia 735

Post od pero0000 »

Pa koristio bih ga kao drugi da ga nisam dao sinu, napunio je 18 godina i kao poklon dobio Note 3.

Pa pošto imam Samsung E1200(10 dana drži bateriju), ova L640 bi se mogla možda izboriti da bude primarni telefon :wink:

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Pa pošto (na žalost) još uvek imam i L735 pored G2 upoređivao sam dosta stvari. OneDrive se mnogo brže otvara, refresh-uje na G2. Here maps je približno isti, veoma mala razlika je u pitanju. Što se tiče ekrana, kada sam upoređivao ostao sam zaprepašćen. Osvetljenje na oba telefona 100% bela boja je na L735 skoro žuta u poređenju sa G2. Priznajem, crna boja je dublja na L735 zbog Amoled ekrana (sa kojim sam se prvi put sreo na S8500 Wave). Napominjem da je razlika u ceni/kvalitetu ogromna između ova dva telefona. Ne hejtujem L735 i baš sam planirao da odradim WP10 tp jer je valjda napredovao od prošlog puta kad sam probao (tada je telefon bio bukvalno neupotrebljiv).
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

AMOLED uvek belu boju vuce na neku nijansu... Ili plavkasta ili zuckasta. Malo se to moze ispraviti softverskom korekcijom.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ni na slabijim matricama IPS ekrana bela nije baš savršena, na L535 je više sivkasta, poredio sam njegov ekran sa mojim Asus Fonpedom N6 - i ne mogu se porediti. :D :D
Ne znam kakva je bela na L735, priznajem, ali sigurno je na G2 bolja - neki moji ortaci imaju G2, pa sam ga dobrano čačkao pre pola godine, kad su ih tek nabavili. :wink:
S druge strane, i dalje mislim da je AMOLED mnogo bolja opcija za WP telefone od IPS-a, posebno ako su telefoni srednjeg segmenta, pa su i ekrani u njima jeftiniji i slabiji u odnosu na najnovije i najbolje modele.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Slažem se za to da su Amoled ekrani bolja opcija za wp telefone. Konkretno one koji rade na wp8 i wp8.1 zbog crne pozadine. Kada dođe wp10 stvari će se promeniti jer će biti konačno omogućena pozadina na početnom ekranu i nema one monotone crne (ili bele, ako je neko uopšte i koristi). Prednost je naravno i zbog Glance opcije.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Glens ne zavisi od matrice ekrana, pisali smo o tome u drugim temama. :wink:
A što se tiče tih kozmetičkih promena na W10M, ja bih više voleo da su omogućili nove jednobojne teme, pa da pored crne i bele (koristi je moja kuma, pre mesec dana uzela L535 :D), imamo mogućnost izbora i crvene, zelene, plave.. Ono sa slikom u pozadini je pokušaj kopiranja Androida, ali osećam da se sa "tajlovima" neće baš lepo uklopiti.

Kad smo već kod toga, zna li neko da li na forumu postoji tema tipa IPS vs AMOLED? Nisam mogao da nađem ništa slično.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Re: Одг: Lumia 640 ili Lumia 735

Post od knezevic76 »

Meni je jedina mana amoled ekrana što mi brzo zamori oči ako dugo gledam (čitam) u njega a mrak je u prostoriji.
Sad kad gledam IPS ekrane AMOLED je dva koplja ispred.
I ja sam bio skoro u dilemi između ova dva uređaja iz naslova i kad sam ih upoređivao 735 ima ekran dva koplja ispred.Posle ekrana na 925 sve mi je ostalo loše :)

L735 mi bolje leži u ruci, lepši,bolji ekran, kvalitetnije izrađen i još je nokia.
L640 noviji,bolja baterija za nijansu, čak i malo brže radi

ali sam odustao od WP dok ne vidim šta će doneti 10ka.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Telefon stigao juče pre podne. Prvi utisak je o ekranu, jer je naravno on, ono što se prvo primeti na telefonu. Boje su nekako smirenije nego na Amoledu(Note 3), ne "dreče", prirodnije i opuštaujeće, ako mogu tako da se izrazim. :)

Samo još o bateriji(ostale utiske ću izneti u odgovarajućoj temi posle nekoliko dana korišćenja). Baterija je odlična, odnosno više nego odlična. Telefon je stigao juče oko 11h(baterija je bila napunjena oko 95%) i u trenutku dok ovo pišem danas oko 10h ima tu negde oko 50%, a ko što znate, kada se novi telefon prvi put uzme, nema ispuštanja...

Sve u svemu, baterijom sam apsolutno zadovoljan, što mi je (zaboravio sam to da naglasim u prvom postu), prioritet br. 1.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Drago mi je da si generalno zadovoljan, i s nestrpljenjem očekujem detaljnije utiske.
Dakle, ako sam dobro shvatio, tebi se sviđa njegov ekran, i prija ti IPS matrica, za promenu od N3.
Neka te lepo služi kao primarni telefon, bar dok ne "padne" neki jači model, pa kad god to bilo. ;)
PS: svaka čast za tatu koji sinu poklanja N3. ;)

Odgovori