BlackBerry Passport
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● BlackBerry OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za BlackBerry OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● BlackBerry OS ●
Re: BlackBerry Passport
Miki, gde si kupio Passport i, ako nije tajna, koliko si ga platio?(:
Ma kakva tajna ,uzeo sam ga u MTS-u,imas tarife na sajtu.Bilo pi povoljnije da sam ga uzeo u radnji ali sam se odluci najvise zbog sigurnosti....ako je i ovo sigurno.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Miki, ja ga ne bih štedeo prvih dana, naprotiv, uvek u prvih desetak dana "izmaltretiram telefon" do krajnjih granica, baš da vidim da li mu nešto fali, da bih odmah mogao da ga reklamiram, ako uočim nešto loše. Računam, ako mu otkrijem neku veliku falinku odmah po kupovini, veće su mi šanse da ih nagovorim da mi ga zamene za novi, pretpostavljam da kasnije ne bih imao neku šansu za to. Tako bih uradio i da sam na tvom mestu..
Miki, procesor se nalazi negde u tom delu, i normalno je da ti se telefon više zagreje u tom delu. Međutim, ne bi smeo da se pregreva. Ono što sam ja primetio je da igranje igrica hoće dobro da ga zagreje, kao i dugo korišćenje navigacije i gledanje videa. Ali sve je to u granicama normale, kao i bilo koji drugi telefon.
Meni se dešavalo da mi neka od Android aplikacija pobrljavi telefon i arči resurse u pozadini, pa se telefon zagreje onako zabrinjavajuće i baterija se brzo troši. U takvim slučajevima restartujem telefon i sve se vrati na svoje mesto.
Meni se dešavalo da mi neka od Android aplikacija pobrljavi telefon i arči resurse u pozadini, pa se telefon zagreje onako zabrinjavajuće i baterija se brzo troši. U takvim slučajevima restartujem telefon i sve se vrati na svoje mesto.
Brate slatki,sinoc sam resetovo fon misleci da ce biti mozda bolje.za nekih 5 min koloko je trajala procedura polovinu vremena sam duvao u ram glumeci ventilator.Isti je osecaj kao kad stavis ruku na ringlu.
To baš i ne bi smelo da se dešava. Da se zagreje prilikom restarta dok podigne sistem i sve to, to je ok. Da bude vreo telefon, to već nije u redu. Ne znam šta bih na tu temu rekao.
Meni se samo jednom desilo da bude ultra vreo telefon u tom delu, i ispostavilo se da ga je neka polu-kompatibilna android aplikacija zezala. Kako sam nju maknuo, tako se telefon ohladio i iskulirao. Instaliraj sa BlackBerry world aplikaciju BlackBerry virtual expert. Tu možeš da vidiš sve žive detalje, pa vidi da nešto ne vrti non stop u pozadini i izaziva grejanje. Pogledaj cpu usage.
Meni se samo jednom desilo da bude ultra vreo telefon u tom delu, i ispostavilo se da ga je neka polu-kompatibilna android aplikacija zezala. Kako sam nju maknuo, tako se telefon ohladio i iskulirao. Instaliraj sa BlackBerry world aplikaciju BlackBerry virtual expert. Tu možeš da vidiš sve žive detalje, pa vidi da nešto ne vrti non stop u pozadini i izaziva grejanje. Pogledaj cpu usage.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Pa, to je mnogo gore nego moj L930, koji je poznat po pregrevanju. Ne sećam se da sam još negde čitao da se Pasport tako ponaša. Ja bih ga odmah reklamirao na tvom mestu, i tražio da mi daju drugi primerak, pošto je ovaj kupljen pre par dana.
^+1.
Nije na tebi da resavas eventualne probleme nastale na uredjaju koji si uredno platio, a koji je u zvanicnoj garanciji(:
Nije na tebi da resavas eventualne probleme nastale na uredjaju koji si uredno platio, a koji je u zvanicnoj garanciji(:
Znaci,mozda izgleda da sam malo karikiro situaciju,ali tako je kako sam naveo,ž.Nisam instalirao nikakvu aplikaciju,nikakav android i sl.I neznam jos kako bi to uradio.Sada zbog pregrevanja i ne pomisljam na to.Izbrisao sam sve mail naloge,tweeter da ne rade u pozadini.Ja sam samo kurate srece,kamen da uzmem osusio bi se.Hebo me pas...
Edit:
Da dodam da je fon hladan u mirovanju.Ne radi mi navigacija ,pokazuje neku gresku 2001,mada mi je to sada manji problem ali ako neko zna sta je ...
Edit:
Da dodam da je fon hladan u mirovanju.Ne radi mi navigacija ,pokazuje neku gresku 2001,mada mi je to sada manji problem ali ako neko zna sta je ...
Poslednja izmena od Azimuth u Sre, 29. Jul 2015. 19:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne pisi post za postom, koristi opciju "izmeni".
Rezlog: Ne pisi post za postom, koristi opciju "izmeni".
Na koju navigaciju misliš? Android ne treba ništa da ubacuješ, samo da namakneš Snap, kako bi imao pristup svim aplikacijama. Ako se telefon pregreva uvek samo dok radi, onda definitivno reklamiraj. Ako je hladan dok je u mirovanju, definitivno nije neka app koja ga cima u pozadini. Zato sam ti rekao da skineš BlackBerry virtual expert, pa da vidiš šta ti vuče cpu. Ako ni tu ne pokaže da ima neki konkretan krivac, onda pravac tamo gde si kupio i lepo zamena.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Brate, ja bih to odmah nosio na reklamaciju i tražio zamenu, jer je uređaj uzet pre par dana i ništa pogrešno sa njime nisi radio. Takođe, kao što teče Araphel, ako se ne greje dok se ne koristi, a prži posle samo par minuta korišćenja najosnovnijeg, onda je do konkretnog primerka. Ja bih bio kulturno bezobrazan, sve to im ispričao, a ako ima potrebe, malo i preuveličao temperaturu telefona, i insistirao da mi ga zamene novim. A ti kako hoćeš..
Imam blesavo radno creme odnecu ga,da li u mts ili kid servicer koji je na garanciji?
EDIT I:
BlackBerry virtual expert je odradio svoje i sve je uredu.Cpu najvise vice sistem i to varira najvise do 12% ostalo je beznacajno.Ne moram da napomenem da se lepo zagrejao dok nije zavrsio.Brzo se greje i brzo hladi kada ga iskljucim.Odnecu ga sutra u servis.
EDIT II:
Eve i mene na slici,lepo docarava kako se osecam.Malo tragikomike nije na odmet
EDIT I:
BlackBerry virtual expert je odradio svoje i sve je uredu.Cpu najvise vice sistem i to varira najvise do 12% ostalo je beznacajno.Ne moram da napomenem da se lepo zagrejao dok nije zavrsio.Brzo se greje i brzo hladi kada ga iskljucim.Odnecu ga sutra u servis.

EDIT II:
Eve i mene na slici,lepo docarava kako se osecam.Malo tragikomike nije na odmet

Poslednja izmena od Ninolina u Sre, 29. Jul 2015. 19:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni.
Ako BlackBerry virtual expert nije pronašao ništa, onda definitivno pravac mts ili servis. Lično, mislim da ćeš direktno sa servisom brže rešiti problem. Odnosno, izbegavaš jedan korak, od mts ka servisu. Ako sve prođe kako treba, servis ti da potvrdu na osnovu koje dobiješ novi telefon. E sad, kako je Begram za BlackBerry i serviser i uvoznik, možda i direktno sa njima rešiš.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Ne znam gde drugo da ga okačim, pa ću ovde:
http://www.benchmark.rs/vesti/blackberr ... fone-58829
Sve su prilike da ćemo za godinu-dve moći da biramo samo između Ajfona i Androida.

http://www.benchmark.rs/vesti/blackberr ... fone-58829
Sve su prilike da ćemo za godinu-dve moći da biramo samo između Ajfona i Androida.

Tužno, ali nažalost jako moguće. S druge strane gledano, kako se aplikacije za bb10 nisu baš pojavile u gomilama i sam OS je krenuo dosta da se oslanja na Android aplikacije (čak je i dodat Amazon app store), ispada da se bb10 već toliko oslanja na Android, da prelazak na taj OS i ima smisla. Lično mislim da kada bi uspeli da u Android integrišu ono što bb10 čini odličnim, kao što je hub, navigacija gestovima i putem tastature, bio bi to dobar potez za njih.
Ovako, imamo odličan i fluidan, intuitivan OS, koji ima frku sa nedostatkom aplikacija. A onda se tu i tamo dogodi da neka Android aplikacija ipak ne radi, jer su joj potrebni Google play services ili nešto tako. Malo poražavajuća situacija.
Evo jednog primera: već neko vreme jurim solidnu navigaciju, iako imam Navfree koji jako dobro završava posao. Izbor se uglavnom svodi na Android aplikacije. Aponia je odlična, ukoliko čovek želi da plati dvadesetak i kusur evra za full Evropu (što ću možda na kraju i uraditi). IGO Ne radi ni u jednoj varijanti, smeta mu rezolucija. Jedino nisam pokušao još sa editovanjem samog fajla ili kako ono beše. Nađem Navigon u narodnoj verziji, ali ne lezi vraže, potreban mu je pristup Google serverima da bi se pokrenuo, čega naravno na BlackBerry nema.
Malo sam razvukao pisanije, ali se nadam da je poenta jasna. Nisam fan Androida, ali nisam ni fan bilo kojeg specifičnog OS. Međutim, da se pojavi Android firmver za Passport, sigurno bih ga barem probao u nadi da će malo poboljšati stanje sa pristupom pojedinim aplikacijama, pa makar i žrtvovali nešto drugo, sve dok nije ključno za odlično iskustvo u upotrebi koje Passport nudi.
Ovako, imamo odličan i fluidan, intuitivan OS, koji ima frku sa nedostatkom aplikacija. A onda se tu i tamo dogodi da neka Android aplikacija ipak ne radi, jer su joj potrebni Google play services ili nešto tako. Malo poražavajuća situacija.
Evo jednog primera: već neko vreme jurim solidnu navigaciju, iako imam Navfree koji jako dobro završava posao. Izbor se uglavnom svodi na Android aplikacije. Aponia je odlična, ukoliko čovek želi da plati dvadesetak i kusur evra za full Evropu (što ću možda na kraju i uraditi). IGO Ne radi ni u jednoj varijanti, smeta mu rezolucija. Jedino nisam pokušao još sa editovanjem samog fajla ili kako ono beše. Nađem Navigon u narodnoj verziji, ali ne lezi vraže, potreban mu je pristup Google serverima da bi se pokrenuo, čega naravno na BlackBerry nema.
Malo sam razvukao pisanije, ali se nadam da je poenta jasna. Nisam fan Androida, ali nisam ni fan bilo kojeg specifičnog OS. Međutim, da se pojavi Android firmver za Passport, sigurno bih ga barem probao u nadi da će malo poboljšati stanje sa pristupom pojedinim aplikacijama, pa makar i žrtvovali nešto drugo, sve dok nije ključno za odlično iskustvo u upotrebi koje Passport nudi.
Odneo sam ga jutros,direktno kod ovlascenog servisera.Sve im rekao kako jeste ,uzeli su ga pa ce javiti.
EDIT: Sada zvao servis,uredjaj nepopravljiv.Ceka ze zamena telefona, neznam sada koliko ce to da traje.To je to.
EDIT: Sada zvao servis,uredjaj nepopravljiv.Ceka ze zamena telefona, neznam sada koliko ce to da traje.To je to.
Poslednja izmena od znemanja u Čet, 30. Jul 2015. 18:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni".
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni".
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Znači, ipak je bilo dobro što si ga reklamirao. Kad dobiješ novi, javi je li bolji. 

Miki, super je što su ti to javili! Još da ne čekaš dugo na novi telefon, i biće super. Tvoj problem me je inspirisao da pogledam malo po netu, i vidim da ima još ljudi koji su iskusili čudna pregrevanja telefona. Dođavola.
Inače, malo sam se juče petljao sa novijim verzijama Google play servisa koje je čuveni Cobalt napravio, i ponovo sam nabacio Google ID, Play Services i Play Store. Ovaj put deluju dosta stabilnije, ne zagrevaju telefon i rade bez štucanja. Tako da ako je neko zainteresovan, brza Google pretraga termina "Cobalt's google play services for bb10 " vodi direktno na stranicu Crackberry foruma koja se bavi ovom temom.
Kako sam ubacio Google play services, i sve ostalo, proradila mi je Navigon navigacija i super radi. Inače, interesantna posledica ubacivanja play store: pojavljuju se na listi aplikacija za ažuriranje neke app koje su instalirane preko BlackBerry world. Dobar način da se sazna koje app su samo brz Android port.
Inače, malo sam se juče petljao sa novijim verzijama Google play servisa koje je čuveni Cobalt napravio, i ponovo sam nabacio Google ID, Play Services i Play Store. Ovaj put deluju dosta stabilnije, ne zagrevaju telefon i rade bez štucanja. Tako da ako je neko zainteresovan, brza Google pretraga termina "Cobalt's google play services for bb10 " vodi direktno na stranicu Crackberry foruma koja se bavi ovom temom.
Kako sam ubacio Google play services, i sve ostalo, proradila mi je Navigon navigacija i super radi. Inače, interesantna posledica ubacivanja play store: pojavljuju se na listi aplikacija za ažuriranje neke app koje su instalirane preko BlackBerry world. Dobar način da se sazna koje app su samo brz Android port.
Kakva su tvoja iskustva sa grejanjem?Kapiram da je jak procesor i da mora da se greje,ali sta je normalno grejanje telefona?
Poslednja izmena od Azimuth u Pon, 03. Avg 2015. 22:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nikada ne citiraj ceo post neposredno iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaras.
Rezlog: Nikada ne citiraj ceo post neposredno iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaras.
Miki, evo pošto u poslednje vreme malo više pikam neke igrice i vrtim youtube klipove, mogu da ti kažem možda malo realnije neke stvari.
Dakle, posle jedno pola sata igranja igrica, telefon se zagreje toliko da na ramu sa desne strane kod tastera osetim da je topao, ali ništa preterano. Posle malo duže Skype sesije (video poziv) primetno se zagreje, i to tako da na ramu baš osetim toplotu, na leđima baš i ne, a ekran bude poprilično vruć. Nigde ovo nije ni blizu neprijatno vrelom, ali ipak se oseti da se telefon dobro zagrejao. Slično je i kod malo dužih Viber poziva. Kada se telefon ostavi na miru, u roku od par minuta je skroz hladan. Nisam primetio nikakve posledice tipa štucanje telefona ili seckanje kada se zagreje. Evo sad se posle desetak minuta na Tapatalku blago ugrejao, ali to je ništa.
Dešavalo mi se da pri prelasku između baznih stanica zabode, i neće sa 4g da se vrati na 3g. Tada ne mogu da koristim data saobraćaj i moram da isključim radio, pa da ga uključim. Pri tom ponovnom pokretanju radia i traženju mreže hoće da se neprijatno zagreje, ali opet, čim se nakačim na mrežu to prestaje.
Nikad mi se nije desilo da se telefon ugreje toliko da je neprijatan za držanje, odnosno toliko da dobijem impuls da ga ispustim. Bude neprijatno, kao što sam pomenuo, ali ne da imam utisak da ću se ispeći.
Dakle, posle jedno pola sata igranja igrica, telefon se zagreje toliko da na ramu sa desne strane kod tastera osetim da je topao, ali ništa preterano. Posle malo duže Skype sesije (video poziv) primetno se zagreje, i to tako da na ramu baš osetim toplotu, na leđima baš i ne, a ekran bude poprilično vruć. Nigde ovo nije ni blizu neprijatno vrelom, ali ipak se oseti da se telefon dobro zagrejao. Slično je i kod malo dužih Viber poziva. Kada se telefon ostavi na miru, u roku od par minuta je skroz hladan. Nisam primetio nikakve posledice tipa štucanje telefona ili seckanje kada se zagreje. Evo sad se posle desetak minuta na Tapatalku blago ugrejao, ali to je ništa.
Dešavalo mi se da pri prelasku između baznih stanica zabode, i neće sa 4g da se vrati na 3g. Tada ne mogu da koristim data saobraćaj i moram da isključim radio, pa da ga uključim. Pri tom ponovnom pokretanju radia i traženju mreže hoće da se neprijatno zagreje, ali opet, čim se nakačim na mrežu to prestaje.
Nikad mi se nije desilo da se telefon ugreje toliko da je neprijatan za držanje, odnosno toliko da dobijem impuls da ga ispustim. Bude neprijatno, kao što sam pomenuo, ali ne da imam utisak da ću se ispeći.