Vesti od Microsofta
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Re: Одг: Vesti od Microsofta
Pa ako ste čitali istraživanja, ljudi se polako zasićuju mobilnih telefona.Menjaju ih na 2-3 godine a ne kao ranije na godinu dana ili manje. Možda MS želi da ponudi nešto novo i da razbije monotoniju.Imaš kod kuće Win10 na računaru i jedan hiend mobilni sa win10.....zaokružena priča.
Možda ljudi shvate da i wp tipa L520 i dalje lepo radi s obzirom kad je izašao za razliku od konkurentnih modela drugih proizvođača.
E kad se tako gleda, pljuneš 600evrića bi miran si duugo vremena i to imaš mašinu.Možda se tek tad shvati da to nije neka cifra.
Svi se hvataju za GOOGLE, te ovo te ono, a da nije bilo MS i windowsa možda ne bi bilo na googla a možda ni androida.
Realno , trenutno na tržištu , bar po mom mišljenju jedino MS razvija nešto novo a dal će uspeti to će mo videti.Nadam se da hoće jer je potrebna zdrava konkurencija.
Možda ljudi shvate da i wp tipa L520 i dalje lepo radi s obzirom kad je izašao za razliku od konkurentnih modela drugih proizvođača.
E kad se tako gleda, pljuneš 600evrića bi miran si duugo vremena i to imaš mašinu.Možda se tek tad shvati da to nije neka cifra.
Svi se hvataju za GOOGLE, te ovo te ono, a da nije bilo MS i windowsa možda ne bi bilo na googla a možda ni androida.
Realno , trenutno na tržištu , bar po mom mišljenju jedino MS razvija nešto novo a dal će uspeti to će mo videti.Nadam se da hoće jer je potrebna zdrava konkurencija.
Re: Vesti od Microsofta
Moraju da naprave pravi bum sa win10 da bi im telefon vredeo 600€. Ok, stoji to da je parce jakog hardvera i sve to kosta, cak i maerijali koji su korisceni al dzaba to kad ti nemas softver koji ce moci da izvuce 100% od tih komponenti a naravno ako si dao 600€ ocekujes da sve radi bez greske i da imas od aplikacija sve sto ti je potrebno pa i vise od toga a ne da su sve u beta fazi po 2god.
Po meni uređaj od 600€ sem monstruoznog hardvera mora da ima i vau faktor i faktor prestiža.
Lumia (čijih 80% prodatih uređaja ide na najjeftinije aparate na tržištu) nema taj X faktor.
Realno, niko neće kupiti Lumiju pre iPhonea i Samsunga.
Lumia (čijih 80% prodatih uređaja ide na najjeftinije aparate na tržištu) nema taj X faktor.
Nije bas da flagship mora da kosta 600$. To moze samo Apple i Samsung. Pokusava to HTC i Sony pa se vidi gdje su. LG i ovi jaci Kinezi imaju drugu politiku, nize cijene i pokusavaju se probiti na trziste.
Ja sam svoju 830 platio skoro 350€, htio da probam wp sa solidnim modelom. Za malo vise € sam mogao da kupim mint iP5s, S5, G3, Z2. Svi su i hardverski i softverski bolji od 830. 830 je mogla da napravi bum, al da je cijena bila k'o sto je sad 640XL
Ja sam svoju 830 platio skoro 350€, htio da probam wp sa solidnim modelom. Za malo vise € sam mogao da kupim mint iP5s, S5, G3, Z2. Svi su i hardverski i softverski bolji od 830. 830 je mogla da napravi bum, al da je cijena bila k'o sto je sad 640XL
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Za uspešnu prodaju nekog telefona najvažniji faktor je OS, pa tek posle sve ostalo. Neće tu pomoći ni najmoćniji hardver ako OS nije prihvatljiv za većinu potencijalnih korisnika na tržištu, a svi pokazatelji govore da WP to nije. Kada se pojavio WP8 na Nokia telefonima, pokušali su i mnogi drugi proizvođači telefona da puste na tržište svoje verzije uređaja sa ovim OS-om (Samsung, HTC, Huawei, Blu, Prestigio, Karbon, Micromax, itd). Bilo je tu lepih i hardverski kvalitetnih uređaja, jeftinijih i onih skljupljih ali su svi doživeli krah u prodaji.
Zato danas i pored raznih benefita koje M$ nudi, niko od važnijih proizvođača neće ni da razmišlja o tome da ponovo pravi neki novi telefon koji bi pokretao WP, jer svi znaju da to vodi u čist finansijski gubutak, kakav god harver da stave u takav uređaj, pa je tako sav rizik tog posla pao na Microsof, koji ni sam ne zna šta bi i kako bi dalje.
Zato danas i pored raznih benefita koje M$ nudi, niko od važnijih proizvođača neće ni da razmišlja o tome da ponovo pravi neki novi telefon koji bi pokretao WP, jer svi znaju da to vodi u čist finansijski gubutak, kakav god harver da stave u takav uređaj, pa je tako sav rizik tog posla pao na Microsof, koji ni sam ne zna šta bi i kako bi dalje.
Evo, opet se slažem sa 1808. Čudan svet, zaista 
Elem, ljudi su se toliko izgleda navikli na određeni koncept kada je UI u pitanju, da je jako teško ponuditi nešto drugačije. Microsoft to tvrdoglavo pokušava već neko vreme, ali izgleda da postepeno posustaje. Najgora solucija po meni je da opstane i ugrabi neki deo kolača, ali da u tom procesu postane skoro identičan ostalim takmičarima. Ovo vidimo kod Androida i iOS. Vizualno, granice su sve tanje i propustljivije. Sve više liče jedan na drugi.
Aplikacije su problem začaranog kruga, kao što je neko već rekao. Nema ih dovoljno jer baza korisnika nije dovoljno velika da pobudi interesovanje developera. Baza nije dovoljno velika jer je nedovoljno aplikacija. I tako...

Elem, ljudi su se toliko izgleda navikli na određeni koncept kada je UI u pitanju, da je jako teško ponuditi nešto drugačije. Microsoft to tvrdoglavo pokušava već neko vreme, ali izgleda da postepeno posustaje. Najgora solucija po meni je da opstane i ugrabi neki deo kolača, ali da u tom procesu postane skoro identičan ostalim takmičarima. Ovo vidimo kod Androida i iOS. Vizualno, granice su sve tanje i propustljivije. Sve više liče jedan na drugi.
Aplikacije su problem začaranog kruga, kao što je neko već rekao. Nema ih dovoljno jer baza korisnika nije dovoljno velika da pobudi interesovanje developera. Baza nije dovoljno velika jer je nedovoljno aplikacija. I tako...
Dvoje su se tako smuvali [FACE WITH TEARS OF JOY]
Elem tacno tako, pristupacna cena uredjaja, stalno usavrsavanje OS i aplikacija al srazmerno kvalitetu i kvantitetu i dobar marketing ako hoces da budes deo pozitivne statistike. Microsoft mora tako jer iako je windows platforma citavu deceniju na sceni, i dan danas je kao nov, mlad OS.
Elem tacno tako, pristupacna cena uredjaja, stalno usavrsavanje OS i aplikacija al srazmerno kvalitetu i kvantitetu i dobar marketing ako hoces da budes deo pozitivne statistike. Microsoft mora tako jer iako je windows platforma citavu deceniju na sceni, i dan danas je kao nov, mlad OS.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Lepo si to rekao za wow faktor. MS je malo preterao sa low budget telefonima, koji svi jako lice jedan na drugi. Nazalost, ostali su samo na 2 flagship telefona pa su se sami uvalili u poziciju u kojoj su sada. Jedino se ne slazem da niko nece kupiti pre iPhone i Samsung (mene licno ni jedan ni drugi nisu ocarali, a posebno iPhone). Eto, taj cuveni iPhone ugradio krs aluminijum i pojedini telefoni se savili, Samsung navodno snizava cenu S6 jer mu je prodaja ispod ocekivanja, medjutim 100 ljudi 100 cudi, svako kupuje spram svog budzeta i afiniteta. Da li je cena ove Lumije od 600 dolara opravdana ili ne saznacemo kada konacno bude pusten Windows 10 Mobile.cvoruga napisao:Po meni uređaj od 600€ sem monstruoznog hardvera mora da ima i vau faktor i faktor prestiža.
Festina lente.
Ma cena mora da ide dole. Ne možeš se trkati u istom rangu ako nemaš iste kapacitete. Da su sva tri OS jednaka, ne po zastupljenosti, nego po aplikacijama i mogućnostima, pa da kažeš da je sve ok. Ovako, ako ti moraš da nahvataš ljude pa da onda probaš sa kakvom takvom bazom da dovlačiš i developere, onda mora da se ide na varijantu niže cene. I nikakve portovane Android aplikacije neće tu pomoći, BlackBerry je svedok. To je OS koji je još u osnovi sličniji Androidu i sam UI aplikacija ne deluje toliko rogobatno u odnosu na UI koji nudi OS, pa opet nije postigao mnogo.
Sad ispada da blatim WP koji sam nekad hvalio, ali užasno sam razočaran što sam naišao na OS koji mi suštinski odgovara, a da on u međuvremenu nije mrdnuo ni korak ka tome da postane bolji.
Sad ispada da blatim WP koji sam nekad hvalio, ali užasno sam razočaran što sam naišao na OS koji mi suštinski odgovara, a da on u međuvremenu nije mrdnuo ni korak ka tome da postane bolji.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Nadajmo se da će tako i biti.Ally napisao:Sto se tice manjka aplikacija jasna je strategija Windows 10 desktop i Windows 10 mobile imaju isti kernel sto omogucava istim aplikacijama uz male izmene da rade na obe platforme, s' obzirom da ce pola planete na kraju preci na Win 10 ja i te kako vidim programere da rade na aplikacijama za Windows 10 store.
Najverovatnije si u pravu.knezevic76 napisao:Svi se hvataju za GOOGLE, te ovo te ono, a da nije bilo MS i windowsa možda ne bi bilo na googla a možda ni androida.
I ovo je, nažalost, tačno.9R94 napisao:Moraju da naprave pravi bum sa win10 da bi im telefon vredeo 600€. Ok, stoji to da je parce jakog hardvera i sve to kosta, cak i maerijali koji su korisceni al dzaba to kad ti nemas softver koji ce moci da izvuce 100% od tih komponenti a naravno ako si dao 600€ ocekujes da sve radi bez greske i da imas od aplikacija sve sto ti je potrebno pa i vise od toga a ne da su sve u beta fazi po 2god.
Nisi u pravu: ja bih je uzeo pre Ajfona i Samsunga.cvoruga napisao:Realno, niko neće kupiti Lumiju pre iPhonea i Samsunga.

Osim ako bi Samsung bio sa WP-om, e tada bih dobro razmislio.

Slažem se.novak napisao:Nije bas da flagship mora da kosta 600$. To moze samo Apple i Samsung. Pokusava to HTC i Sony pa se vidi gdje su. (...) 830 je mogla da napravi bum, al da je cijena bila k'o sto je sad 640XL
Moje iskustvo u komunikaciji sa ljudima je drugačije: za usprešnu prodaju ogromnoj većini korisnika (od kojih, opet, ogromna većina nisu zaluđenici, kao mi ovde) najvažnije je da se o nečemu priča pozitivno (čisti primeri: Ajfon i Samsung) - moja snaha se kune u Ajfon, a osim poruka i poziva, povremeno okine koju sliku i napiše pokoju poruku preko Votsapa; moja sestra mi je hvalila kameru telefona svoje drugarice rečima "To je Samsung!", a model je bio neki Trend, Grand, ili tako nešto (bez uvrede prema korisnicima tih modela); neki moji ortaci imaju G2 i G3, a osim poslovnog mejla, nemaju ništa drugo u njemu - nikakve aplikacije! Zašto: pa, ko zna šta je to, da se telefon ne pokvari, da ih neko ne špijunira, šta će da rade ako se zbog nekakvog Votsapa ili Vajbera (ili, ne daj Bože, neke igrice!) telefon odjednom zakoči, itd. A onu priču o rutu, fiksu, džejlbrejku i sličnim stvarima tek ne treba pominjati kad je većina krajnjih korisnika u pitanju, jer oni nisu ni čuli za takvo nešto, a kamoli da imaju želju (ili znaju) da to odrade.1808 napisao:Za uspešnu prodaju nekog telefona najvažniji faktor je OS, pa tek posle sve ostalo. Neće tu pomoći ni najmoćniji hardver ako OS nije prihvatljiv za većinu potencijalnih korisnika na tržištu, a svi pokazatelji govore da WP to nije.
I tako, tek posle gore navedenog, na red dolazi OS, i to u dva nivoa: prvi i bitniji nivo je da je OS šaren, da šljašti, da može da se postavi svoja slika (narcisoidno!) kao pozadina ekrana, da ima milion boja istovremeno; pa tek onda da bude fluidan, da aplikacije rade kako treba, da se ne koči posle pola godine, ili po otvaranju 5 keširanih aplikacija, itd. Na oba ta nivoa, Android i iOS, svaki na svoj način, udovoljavaju prohtevima najvećeg broja korisnika - WP ne, i tu je za mene njegova prednost, a za sve oko mene, to mu je mana.
Dakle, prosečni korisnik (a takvih je, po mom mišljenju, bar 80%, a u mom okruženju i 95%) ne žudi za redovnim abdejtom, ne interesuje ga ima li telefon GG4 ili safirno staklo, nema pojma koji procesor mu se nalazi u telefonu, a još manje ko je vlasnik OS-a na kome taj telefon radi (sretao sam ljude koji misle da Ajfoni rade na Androidu!!) - bitno mu je da je nešto na glasu, da ima (bar donekle) statusni simbol, i da je šareno. WP je uniforman. Vizuelno porediti njega i Android ili iOS je kao porediti poslovno odelo sa džinsom i sportskim patikama - a znamo kakva odeća se više nosi i ćešće traži.

Tačno.araphel napisao:Elem, ljudi su se toliko izgleda navikli na određeni koncept kada je UI u pitanju, da je jako teško ponuditi nešto drugačije. Microsoft to tvrdoglavo pokušava već neko vreme, ali izgleda da postepeno posustaje. Najgora solucija po meni je da opstane i ugrabi neki deo kolača, ali da u tom procesu postane skoro identičan ostalim takmičarima. Ovo vidimo kod Androida i iOS. Vizualno, granice su sve tanje i propustljivije. Sve više liče jedan na drugi.
100 žena - 200 grudi!Apolo napisao:100 ljudi 100 cudi.

I sa ovim se slažem. I to samo podvlači moje mišljenje da OS i aplikacije (njihova brojnost i funkcionalnost) nisu najbitiniji faktor za najveći broj ljudi kad je izbor telefona u pitanju.araphel napisao:I nikakve portovane Android aplikacije neće tu pomoći, BlackBerry je svedok. To je OS koji je još u osnovi sličniji Androidu i sam UI aplikacija ne deluje toliko rogobatno u odnosu na UI koji nudi OS, pa opet nije postigao mnogo.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
600$ ako bude kod nas to je 550€ bice vrh za sam pocetak. Za 6 meseci bice 350€. Ja bi bio vrlobzadivoljan takvim razvojem situacije. Koliko je kostao ip6 kad se pojavio? 700-800€ osnovna verzija. Note5 ce biti isto oko 1000€. S6 edge oko 1000€. Samo bice problem ako kod bude 700€ pocetna cena. Ako bas neko teli nesto medju prvima da ima mora da plati. Ko hoce malo da priceka moze imati za 30-40% jeftinije
Primer neuspeha zbog nerealne cene je Nexus 6.
Jednostavno, kupci su navikli da Nexus bude jeftin i to je to, ne zanima ih čisti Android i ultra popularni OS,
niko ga neće platiti koliko košta Jabuka i Samsung jer nije na glasu, nije fensi, nije popularan.
Jednostavno, kupci su navikli da Nexus bude jeftin i to je to, ne zanima ih čisti Android i ultra popularni OS,
niko ga neće platiti koliko košta Jabuka i Samsung jer nije na glasu, nije fensi, nije popularan.
- Apolo
- Expert
cvoruga, Koliko ce iPhone biti na glasu posle savijanja i ovoga.... Bitan je OS, slazem se, ali na necemu mora i da stoji.
http://www.telegraf.rs/hi-tech/1717440- ... ose-kamere
http://www.telegraf.rs/hi-tech/1717440- ... ose-kamere
Festina lente.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
A i ti nasao sta ces da citas i jos gore, da ostavljas ovde takve linkove.
Ako vec hoces da podelis neku informaciju, daj link za zvanicno obavestenje. Apple ne povlaci 6+, Apple menja kamere ili telefone ukoliko neko ima problematican primerak. Isto kao sto menja zbog prednje kamere ili ukoliko si nesrecnik iz prve serije koja se krivila. Vidis, to je briga o korisnicima
sta se desilo sa tvojom L930 i zasto je nemas jos uvek?
e to nije briga o korisnicima 
Druzi se teme, nije ovde bitan Apple ili neki drugi brend, pricamo o MS-u, brodu koji nazalost tone.
Ako vec hoces da podelis neku informaciju, daj link za zvanicno obavestenje. Apple ne povlaci 6+, Apple menja kamere ili telefone ukoliko neko ima problematican primerak. Isto kao sto menja zbog prednje kamere ili ukoliko si nesrecnik iz prve serije koja se krivila. Vidis, to je briga o korisnicima

Druzi se teme, nije ovde bitan Apple ili neki drugi brend, pricamo o MS-u, brodu koji nazalost tone.
- Apolo
- Expert
Ja sam svoju L930 bez problema zamenio jer se pregrevala, uzeo drugi i refundiran mi novac, kad vec pitas
Izvinjavam se sto sam malo iskocio sa prethodnim postom ali prosto da se malo nadovezem na taj Apple i Samsung. Vracamo se na temu...

Festina lente.
Sve sto kosta u dolarima kod nas kosta isto toliko u eurima i to najmanje. Obicno bude i veca cijena. iP u SAD kosta 650$, drugo je sto ovdje deru kozu. Eh sad je to pitanje moze li nedokazani sistem, brand koji nema ekskluzivu, nema podrsku kostati 50$ manje?
I zaboravite kalkulaciju da ce za 6mjeseci pasti skoro za pola. Flagship ne pada tako lako.
I zaboravite kalkulaciju da ce za 6mjeseci pasti skoro za pola. Flagship ne pada tako lako.
-
- Mobil manijak
Koliko je bila L930 kad se pojavila? Isto oko 600€ ako se dobro secam. Posle 6 meseci je pala na 400€. Sto ne bi bilo isto sa l940? Koliko je bio s6 kad se pojavio? 750€. Sad ga ima vec oko 500€ na oglasima. G4 sad ima 420-450€. Ip je malo drugaciji i bolje drzi cene.
rock9855, To i jeste poenta kada izadje bude skuplji prvu polovinu godine i posle cena samo pada bar je takav slucaj sa vecinom telefona .
-
- Mobil manijak
Slazem se da je to normalno. Ko hoce nesto prvi da ima neka plati. Realne cene su one posle 6meseci a ne one na pojavljivanju. Evo u Huawei Mate S ce kostati 600$ kad izadje. A nije ni samsung ni Apple pa da se naduvava ime. Iako ce biti vrh telefon.