Huawei Nexus 6P

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Huawei Nexus 6P

Post od Baraba »

Razumeli smo se. Pogledaj pad cene G4 i S5. IP 6 koji je stariji model drži jaču cenu.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

http://pocketnow.com/2015/10/02/huawei- ... ccusations
Kad Kinezi kopiraju Kineze! :lol: :lol: :lol:
Zile995 napisao:Da, ali zasto bas ovaj telefon toliko da se pljuje zbog cene. Svi razocarani... Makar da vidim u s6 ili ip6 temi slicne komentare, pa da kazem: ajde brate u pravu su.
Tako je.
bata bogdan napisao: (upućeno Barabi) Aj brate ruku na srce, tražiš uvek dlaku u jajetu za svaki fon, te cena, te kamera, te baterija, te ovo te ono (...)
Što jes' - jes'! :lol: :lol: :lol:

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

With a DxOMark Mobile score of 84 the Google Nexus 6P is the new number three in the DxOMark smartphone rankings, slotting in between the Samsung Galaxy S6 and the LG G4. The DxOMark testers particularly liked the impressive detail preservation in low light and the accurate and fast autofocus. Points of criticism were highlight clipping in high-contrast scenes and some exposure and color irregularities introduced by the HDR+ mode in low light.
Nije lose, 3. mesto :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Sumnjam da je lošiji nešto od Z5, dobio je poene na brzinu fokusa i nekim stvarima...
Sve u svemu, prijatno iznenađenje za nexus uređaj.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

LG G4 - isti procesor / 3Gb RAM-a / 32Gb+Micro SD , Fenomenalna kamera , radi kao munja ... i sad će neko da plati više Nexus 5X 16GB :? ... kako da ne .

Huawei Nexus 6P - isti cenovni rang kao i vođeći modeli Samdung / Apple / Sony ... 8)

Prošli Nexus 6 se toliko dobro prodavao da ga većina ljudi nije nikad ni videla uživo .

Ova dva modela su sjajna nema tu dileme , izrada / procesor / kamera novi Android M , posebno 6P . Ali ta neshvatljiva razlika u ceni USA i EU od 200$ :? ... Plus što jednostavno ljudi nisu navikli da Nexus plate 700 evra .

Nexus je zaista odličan i bez dileme najbolje radi na Android platformi , ali prošli modeli su imali lošu kameru i trajanje baterije (u odnosu na konkurenciju) . Modeli 4 i 5 su bili izuzetno pupularni sa cenom 320-350 evra

... dok se nije pojavio LG G2 .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit: ovo je sad već zbunjujuće - Google je smanjio cene Nexusa za USA tržište

Nexus 6P 32Gb - $500
Nexus 5X 16Gb - $380

Izvor GsmArena : http://www.gsmarena.com/nexus_5x_nexus_ ... w-1312.php
16 godina na forumu MOBILNISVET

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

zoreli napisao:i sad će neko da plati više Nexus 5X 16GB :? ... kako da ne
Platice onaj koji voli nexus-ov softver :). Sa tih 1GB manje radi sigurno brze od G4, mada nije samo poenta u brzini..Pazi, isti je to soc :)

A i tebe ne razumem zoreli, dosta cackas oko rom-ova, a sve to radis na pogresnoj masini, Samsungu :)

Na G4 zakljucan bootloader i ako ga otkljucas nema povratka, ode garancija :). Prosla su G2/G3 vremena, nesto poput S2/S3...

Nisu nesto ljudi sigurni u ovaj huawei 6p... Cena jeste velika al' jbg, hardver zato i jeste u rangu sa s6 i ip6s... Prvi put da nexus(6p) ima kompletan hardver. Ovaj s810 je zahtevan soc pa je potrebna sto veca baterija, a 6p to ima.

Uostalom, cela 2015. godine je po mom misljenju promasena, zbog qualcomm-a i lose autonomije baterije na svim ovogodisnjim flagship-ovima (naravno, poredim ih sa ovim flagship-ovima iz 2014. god)

G2/S5/M8/1+1/Z2/Z3/Mate 7... ne menjati do s820 flagship-ova :) Mizerne su razlike izmedju s80x soc-ova za jednog prosecnog korisnika ;)

EDIT: Negde sam procitao da 6p ima Amoled poslednje generacije, onaj sto ide u s6... Daj Boze da im nisu uvalili neki shit panel inace ce biti veliki fail(burn in, itd.).

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Plaćaju me iz Samsunga da im testiram uređaje :)
Šalim se naravno , Samsung zato što ima (pored Nexusa) najveću podršku developera . Drugo , kad me to sve smori Zoreli će uzeti iPhone i pezionisati se (ne zna se kad).
Kažeš uzeće 5X 16Gb onaj ko voli nexus , uzeće naravno samo pitanje u kolikom broju i za koju cenu . Po USA ceni bi se ovde prodavao kao Orbit žvake i ja bih ga prvi uzeo . Jer meni lično je veoma bitan balans cene i kvaliteta (uloženo dobijeno) .
16 godina na forumu MOBILNISVET

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Na razliku u ceni Nexusa u SAD i EU utiče mnogo faktora - porezi, carine, distribucija, pad evra, itd. Pre nešto više od godinu dana evro je bio dosta blizu funte, dok je sad svega 1.1$ manje-više.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pa eto, to bukvalno znači da bi trebalo da bude u rangu sa cenom u SAD-u.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Kako misliš? Ako si prošle godine kada je evro bio jači plaćao određenu sumu, sada kada je izgubio vrednost naravno da ćeš plaćati više. Pod pretpostavkom da ostali faktori ostaju nepromenjeni (distribucija, carine, porezi, itd).

Mikrikorisnik
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
:: Samsung S6
:: Lg G2

Post od Mikrikorisnik »

Doceka i huawei da napravi nexusa.tel izgleda odlicno i bas kvalitetno.mislim da je ovo najlepsi nexus do sada.i specifikacije su odlicne.e sad cena je diskutabilna.ja sam mislio da nexus uredjaji po pravilu trebaju da budu jeftiniji od drugih zato sto promovisu google sistem i njegove vrednosti.nesto kao pokretna reklama za android sistem i njegove opcije.nazalost izgleda da je google shvatio da postoji veliki broj korisnika koji su spremni da plate i vise nego sto treba.nesto kao apple stado.lep pokusaj ali nece da moze.u 2016 kad svi proizvodjaci izbace nove flagsipe ode ovaj u zaborav pogotovo medju sirokim narodnim masama.ko ce bre da kupi neki nexus za koji verovatno nije ni cuo kad za iste pare moze samsung s6 ili ajfon

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Mikrikorisnik napisao:ko ce bre da kupi neki nexus za koji verovatno nije ni cuo kad za iste pare moze samsung s6 ili ajfon
Nazalost, takvo je stanje trenutno... A da je neki nexus, to nije :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Što se tiče dizajna, rekao bih da je 6P jedan od najlošijih. Daleko lepši dizajn su imali i Motorolina šestica i Lg-eve četvorka i petica, kao i najnoviji 5X. Izrada jeste odlična, kao i senzor otiska prsta. Najveći problem za 6P će kao i za 6, pored cene biti dimenzije telefona. Jednostavno, danas se glomaznost prašta samo Note seriji i to s razlogom. Uostalom, 6 i 6P su veći od Note-a.

Što se tiče cene, jbg, očekivano. Počelo je još sa šesticom. Nije Nexus više midrange telefon sa prosečnim specifikacijama i slabom kamerom. Naprotiv. Sada imaju jednu od najboljih kamera, hardver u korak sa najjačim i plus softver, podršku i performanse koji ih izdvajaju u potpunosti. Jesu mogli nižu cenu, ali to ne bi privuklo više kupaca jer se ne radi o 300$ kao 1+1 nego dvostruko toliko. U suštini, Nexus linija ima svoje kupce, baš kao i svi drugi. 5X je po meni dobio bezobrazniju cenu.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

El Laki, izvini ali ovaj nexus ima predobar dizajn. jedno je kad kazes meni je taj telefon lep ili ruzan, svako ima svoj ukus ali drugo je reci ima los dizajn. po nekim standardima i kvalitetima, i u kom pravcu se krece industrijski dizajn, u sta spadaju i telefoni.. ovo je ooodlicno. jedina stvar zbog koje me i privlaci neverovatno uprkos ceni i za mene ogromnim ekranom...
Samo nek se rolaju....sarme.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

Sve sve ali sto ja mrzim telefone kojima je maska napred osnovna boja crna a pozadi kao menjaju boje ili poklopca ili maske :uhuh:
A jos ako stave onu crnu traku oko ekrana koja daje na izgled ekrana veci nego sto u stvari jeste ako se stavi crna pozadina :shock:
Havajci i Htc prednjace u tome koliko sam primetio .

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Demian napisao:Sve sve ali sto ja mrzim telefone kojima je maska napred osnovna boja crna a pozadi kao menjaju boje ili poklopca ili maske :uhuh:
Takodje. Ako je u pitanju bela boja, onda telefon sav treba da bude beo, a ne pola-pola. Preseravanje...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Zato je Moto Maker keva! :D

Mikrikorisnik
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 06. Feb 2015. 10:55
:: Samsung S6
:: Lg G2

Post od Mikrikorisnik »

Jooj moto maker hoces li nam ikada biti dostupan.mnogo bih voleo da motorola prodaje x style kod nas.odmah bi bio moj.naravno personalizovan :D

Odgovori