Huawei Ascend Mate7

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Re: Huawei Ascend Mate7

Post od drom »

Nisam, ali izgleda cu morati. :cry:

Ali veca je sansa da cu se vratiti na kit kat, malo mi fali.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Pa ako bolje.radi na lizalici a resis problem sa nekom od starijih verzija vibera,ne vidim zasto bi se vracao na kit kat
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Bio sam dosta blizu ovih dana da uzmem Mate 7 ali sitnice su me odgovorile. Jednostavno vidi se razlika u odnosu na LG, Sony, HTC, itd. Koliko god se neko vređao, jednostavno daleko više sitnih propusta u zvaničnom softveru, neažurnost po pitanju update-a... Sve to kvari opšti utisak, koliko god neko ne želeo da prizna to. To je opšti zaključak, ne samo moj.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Ovo je jedan od retkih bagova na Mate7 i siguran sam da ce biti ispravljen.

Kad se samo setim koliko bagova je imao tipa S5 kad je dosao na lollipop(konflikti vibera i kamere, grejanje, bagovitost proximity senzora, itd itd), ovo je nista.

Neazurnost po pitanju apdejta se moze zameriti Huawei-u.

Laki, nemoj da generalizujes. Ljudi po forumima su PREZADOVOLJNI I OBOZAVAJU model mate 7. Ova prva verzija zvanicnog 5.1.1 je donela po koji sitan bug, ali ce to biti ispravljeno. Naravno, nama koji smo navikli na savrseni Mate7 (kit kat), zasmeta i najsitniji bug. ;)

Naravno, za svoje pare kupi sebi ono sto mislis da je najbolje.
Poslednja izmena od drom u Čet, 08. Okt 2015. 21:09, izmenjeno 1 put ukupno.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Cek, Mate 7 dobio 5.1.1 pre G3? :D
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Problem sa karticom i matičnom pločom je pisao naš član ovde par strana unazad i još se neko javio da je imao sličan problem. Reloading vidžeta i ikonica na početnom ekranu. Jedan od najsporijih multitaskinga. Zabadanje pop-upa na tastaturi kada se brže kuca. Pričam o stanju na KK jer sam te review čitao i telefon gledao na KK. O LP nemam pojma kakva je situacija.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

A dobro to je samo on imao problem.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

On sa čitanjem kartice, neko sa signalom... Dream Weaver prodao telefon između ostalog i zbog bagova.

Bez da me pogrešno razumete, prvi sam počeo na forumu da pišem o Mate 7, kakvu izradu ima i sjajne performanse. Ali jednostavno, ima solidnih sitnica koje kvare utisak. Npr multitasking i reloading početnog ekrana je pod obavezno. I ne javlja se stalno stalno ali često. Radi telefon brže od G3, ne kažem, ali češće zabaguje. To je generalni problem firmi poput Huawei, Meizu itd.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

To sa plocom je jedan usamljen slucaj i nema veze generalno sa Huawei, to se moze desiti svakom brendu.

Realoading ikonica je ispravljen na lizalici.

Tastatura je prilagodljiva stvar,koji god fon da sam koristio nije mi odgovarala stock tastatura, vec uvek koristim Multiling koja je perfektna, tako da kakva je fabricka nemam blage veze.

Kad se povuce crta, jedini problem meni na lizalici je lose sinkovanje kontakata u viberu.

Mnogima je to sitnica, ali meni smeta, jer sam navikao da bagova nema.

Laki, zelim ti da kupis Mate7 i posle 2 meseca izneses utiske i uporedis sa drugim telefonima koje si imao duze vreme. Ovde vecito pricaju ljudi o nekim stvarima o kojima su citali "tamo negde na nekom forumu". I ovde ima dosta ljudi koji godinu dana planiraju da kupe neki model, pa se onda predomisle pa sledecu godinu planiraju da kupe neki drugi model i tako u nedogled a ne kupuju nista, a sve vreme prate situaciju na nekim forumima i citaju svakakve gluposti po netu.
Poslednja izmena od drom u Čet, 08. Okt 2015. 21:27, izmenjeno 1 put ukupno.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

drom napisao:nekim forumima i citaju svakakve gluposti po netu.
Pa svaki je forum takav, uopsteno ceo net :)
Poslednja izmena od Zile995 u Čet, 08. Okt 2015. 21:32, izmenjeno 1 put ukupno.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja čitam samo određene sajtove, a telefon sam 7 dana po ceo dan čačkao i proveravao tako da imam predstavu o čemu pišem. Tada nisam primetio problem sa signalom niti tastaturom, ali multitasking i reloading da uz poneki sporedni bag. Ne kažem da to utiče na ukupne performanse već samo da nervira, realno. A s obzirom da nisu ažurni u rešavanju ovakvih propusta, treba da se molim Bogu da su ispravili sve na LP.

Edit: ima propusta i LG/Samsung/Sony ali bar imaju jaku podršku pa uz neki rom, sve leti kao Nexus. S druge strane Huawei ima neuporedivo slabiju podršku na ne-azijskim sajtovima.
Poslednja izmena od El Laki u Čet, 08. Okt 2015. 21:30, izmenjeno 1 put ukupno.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Da, to si u pravu, podrska je bas losa i traljava, tu su tanki.

Zato sam se i zabrinuo zbog ovoga, i nadam se da ce biti ispravljeno, e sad da li je do Vibera ili 5.1.1 ne znam, vreme ce pokazati.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Znaci na LP su vecinu stvari ispravili?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

To ti kažem. Nema propusta kao S5 da update uništi kameru ili bateriju (uništi = oslabi za 30%+) ali sitni bagovi koje mogu da isprave za 48h, ostaju po par meseci u softveru. Zato sam, opet kažem odustao od kupovine. Tj imam fore do nedelje da odlučim, drugar treba da produži ugovor u MTS, ali...

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

Ko koristi fabricki launcher zasluzuje reloading. Sa druge strane ja koji volim custom romove uhvatio sam sebe kako mi nedostaje huawei stock na prvom mejtu, ima brdo stvari u softveru koje na svim drugim proizvodjacima mozes da imas uglavnom samo sa xposedom.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

El Laki, drom, kao što sam i pisao, najveća zamerka mi je bila nestajanje svih app i vidžeta sa home ekrana (reloading početnog ekrana) i što je seckao u fb i ig app (mada i G3 secka). Sem toga odličan telefon, baterija je baš bila zadovoljavajuća (znatno bolje nego na Note 4 ili G3) a sama izrada vrhunska.

Sad kad bih našao Mate7 ali ona od 32 gb odmah bi ga pazario :D :wink:
and justice for all...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Jedino možda zbog boje da uzmeš taj? Jeste gold verzija 50% lepša od ove dve. Ali 3gb rama neće ništa pomoći jer je problem u softveru.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

El Laki, uzeo bih taj od 32 gb ali ga nema da se kupi u Srbiji (bio je u tehnomaniji nov ali je 70K dinara i to nisam baš siguran da ga imaju) ako i ima onda je preskup.

Po komentarima kolega koji imaju M7 i uradili su apdejt, sa 5.1.1. su rešeni ti problemi sa ponovnim učitavanjem home ekrana :)
and justice for all...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

I ja sam taj viđao samo po Gigatronu i sl radnjama. On je i inače skuplji osetno od običnih verzija. Ali zaista i ostavlja bolji utisak. Jednostavno odlično su uklopili gold boju, da ne bude napadno već onako sa stilom i umereno.

Što se tiče update-a, čitao sam sinoć na xda i benchu, različita su mišljenja. Neki se žale na bateriju, neki na signal, neki na bagove, kako na KK tako i na LP. Zaista šarena iskustva. Zato sam odustao od M7. Znajući koliko su dobri i izradi softvera i u ažuriranju, dosta je tu kocke.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Gold verzija

Slika

Slika

Ima ga u Gigatronu u TC Usce, cena 74 hiljade.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori