Off, opušteno ćaskanje

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od Evindzer »

'Ajde da se i ja osvrnem na ovu današnju prepisku:
Na forumu sam registrovan kratko, ali sam ga kao "gost" (ili kako se već definiše neregistrovan posetilac) bio godinama, i uvek sam imao šta da pročitam - i korisne, kvalitetne, objektivne informacije, i subjektivna mišljenja nepotkrepljena činjenicama, i šale, i navijačke borbene pokliče :wink: i još mnogo čega. Kao što reče Azimuth, to je čar ovog foruma i, po mom mišljenju, drugi forumi to nemaju i zbog toga je ovaj meni draži. A kao što reče Green, niko ovde ne mrzi nekog, i većina bi se rado srela i popila pivo u prijateljskoj atmosferi.
A što se tiče starijih članova, prioriteti se menjaju: nekad si bio student i brinuo se samo za sebe, a danas si porodičan i zaposlen čovek, pa brineš o deci i njihovoj egzistenciji. Nekad su ti telefoni bili prioritet, a danas detetovo zdravlje i uspeh u školi. To su sve normalne stvari.
Ali, dok je foruma, biće i članova, starih možda manje, ali će ih naslediti novi, tako da nema razloga za brigu o izumiranju.

---
psyhound napisao:Konstantno se svaka tema pretvara u raspravu između dva člana i to je već svima dosadilo... osim nas par koji volimo još dodatno da bockamo. :D
Eto vidiš, zbog tvojih spamova stariji članovi napustiše forum. :P :D :D
psyhound napisao:I da, priznajem da sam jedan od onih koji vole da spemnu koji put, ali samo kad se negde doliva ulje na vatru. :D
Ali nema veze, ti si naš, pa ti opraštamo. 8) :lol: 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Posto sam i ja bio prozvan, da se javnem: "zao mi je sto sam nekoga i upoznao ovde, i sto niste moji neprijatelji. ko je sa vama imao posla, ni pakao mu nece tesko pasti" :D

Salu na stranu, vrlo rado bih sa svima seo na pivce, cak i sa svojim najvecim neprijateljem 1808, pa da sednemo malo da pretresamo, i bez podataka sa neta uporedjujemo uredjaje i sl :D Svi koje sam uzivo upoznao su sasvim ok likovi, ponajvise onaj Baraba, jer se prima na palacinke, a moze da pojede jednu :P Mislim, gde ces lopatom na bager? :D

Sto se starih clanova tice, nekih mi je jako zao sto ih nema vise, ali kako se kaze, koga nema, bez njega se mora i moze.

Aj uzdravlje!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Miodrage dobar si ti čovek, na neki način si jedinstvena karakteristika ovog foruma, imaš ekstreman radikalan stav pa se zbog toga i odvajaš od ostalih članova. Jeste da si malo u zabludi oko mobilnih operativnih sistema, ali ipak i pored toga mislim da si dobar čovek :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Uuuu palacinke. Kako bi mi sad leglo nekoliko sa jurokremom i plazmom u mleku, ko pokojnik u raku :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

znemanja napisao:Jeste da si malo u zabludi oko mobilnih operativnih sistema, ali ipak i pored toga mislim da si dobar čovek :)
Pa, naravno da je dobar, svi mi Win-ovnici smo takvi. :D
Jeste da smo malo "na svoju ruku" - to i izbor OS-a pokazuje ;), ali opet smo dobri. :lol: :lol: :lol:

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Azimuth napisao:iamivan, niko od nas ne moze da zabrani nekome da napise svoj stav i misljenje. Sve sto mozemo, i sto radimo, jeste da usmeravamo da se pise hladne glave i koliko god je to moguce objektivno. Sa druge strane, ono sto vecina vas i ne vidi, a sto svakodnevno radimo, to je offtopic koji svako malo brisemo.
Nije problem podici kriterijum i prosto biti stroziji, striktno se pridrzavati pravila, ali cemu to? Verujem da bi ovaj forum izgubio tu neku svoju draz. Iz tog razloga i dozvoljavamo malo opusteniju pricu, da se tu i tamo skrene sa teme, ali bez prevelikog udaljavanja.
Znam koliko je zahtevan posao moderatora i da se ne vidi uvek sve što radite. Zato i cenim vaš trud što ste pored svojih privatnih obaveza prihvatili da učestvujete u održavanju foruma i njegove zajednice. Slika

Ne kažem ja da nekome treba da se zabrani da iskaže svoj stav o nečemu, samo mislim da pojedincima treba malo da se skrene pažnja da malo preteruju i da "spuste loptu".

Čak i ptice na grani znaju da je kolega Miodrag zakleti mrzioc Androida, ali on i pored toga i dalje gde god može pominje to i pljuje "Drndroid".

Okej, neko ne voli neki sistem (iako ga nije koristio više od jednog dana, pa čak ni toliko) i poštujem to mišljenje, ali zar je stvarno potrebno da se to drugima stalno nabija u facu kad god se ukaže prilika?
Kažeš to jednom, dvaput, triput da ljudi vide tvoje mišljene i to je to, ne treba još x puta to da se pomene (a i pljuje po sistemu).

Po mom mišljenju to je nepoštovanje drugih članova foruma jer se pljuje po nečemu bez ijednog validnog argumenta, a kad drugi članovi odgovore na to i lepo obrazlože, sledi odgovor "meni to ne treba, ovo, ono, Drndroid je shit"...

Ne mrzim ja nikoga ovde, naprotiv. Svi mi ovde smo takvi kakvi smo i činimo tu neku malu zajednicu i to je kul, samo mislim da neke stvari treba da se promene (eto primera za jednu od tih stvari).

I da, ne želim ovime da započinjem neku raspravu niti imam neku lošu nameru, samo želim da javno kažem nešto što mislim da nije u redu, da ne šaljem poruke moderatorima i da ispadne da kukam i tužakam se iza leđa. :)

Poz od mene. ;)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Razumem sta govoris i podrzavam. Evo mogu ovu priliku i prepisku da iskoristim i pozovem sve da malo povedu racuna o onome sto pisu. Ok je ne voleti ovo ili ono, ok je i izneti stav, ali zdrav stav bez bilo kavih (skrivenih ili ne) namera da se vredja bilo ko ko ne koristi odredjeni brend ili OS. Isto tako bih skrenuo paznju svim clanovima na offtopic, kao i to da je ovo forum a ne chat i da ne moraju pod obavezno da odgovore na svaki napisan post ili da na svaku ubace po neku doskocicu ili salu. Nije poenta ni da se u jednoj recenici da odgovor, a onda u narednih 5 u istom postu da se ide u off.
Ja sam relativno nov kao moderator, ali svi mi gledamo da balansiramo koliko god se to moze. Nismo nijedan post editovali tj izmenili, a bila je gomila prilika kada smo mozda i trebali. U ime svih nas mogu da kazem da sve sto zelimo jeste da forum funkcionise normalno, jer svi smo iz istog razloga ovde i sve nas povezuje najmanje jedna stvar. Razumljivo je da nemamo svi isti pogled, iste zelje i ocekivanja od ovih nam dragih spravica, ali prosto malo ljudskosti i razumne (normalne) razmene misljenja nije na odmet. Ako bismo se tako postavili i takvi bili, svi bi imali manje "muke", mi manje da brisemo i premestamo, a vi da se ne cesete po glavi i pitate gde su nestali postovi.

Sto se starih clanova tice, penzionisali se ljudi. Neki zbog problema koje su imali, neki zbog klinaca, neki zbog posla, a neki su prosto izgubili interesovanje i ne prate sve ovo. Ali ono sto je pozitivno u celoj prici, na jednog koji vise ne dolazi, tu su sada po 2-3 nova koji su redovni.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Azimuth napisao:Sa druge strane, ono sto vecina vas i ne vidi, a sto svakodnevno radimo, to je offtopic koji svako malo brisemo.
Kako ne vidimo, pa celi romani u prepisci sa 1808 i Barabom su mi izbrisani! :P ___ :lol: :lol: :lol:
Šalu na stranu, cenim tvoj i rad tvojih kolega iz administracije i mislim da obavljate odličan posao.
iamivan napisao:Okej, neko ne voli neki sistem (iako ga nije koristio više od jednog dana, pa čak ni toliko) i poštujem to mišljenje, ali zar je stvarno potrebno da se to drugima stalno nabija u facu kad god se ukaže prilika? (...) a i pljuje po sistemu.
Možda ne zalaziš u WP teme, ali veruj mi, ovo o čemu pričaš tamo je neuporedivo izraženije nego u temama o Androidu, u kojima nešto slično radi jedino Miodrag - i niko drugi.
iamivan napisao:Po mom mišljenju to je nepoštovanje drugih članova foruma (...)
Apsolutno. I to ne samo nepoštovanje, već i ponižavanje. A toga, kao što rekoh, možeš da nađeš u WP temama koliko hoćeš. U par navrata sam i ja pokušao da skrenem pažnju na to da se sličnim komentarima na račun jednog OS-a (bilo kojeg!) ponižava sagovornik, a to nikome ne bi trebalo da bude cilj.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Iskreno i bez ikakvih prozivki ali Miodrag preteruje i ponasa se kao da sve licno shvata, kao da sam sklapa lumije i sam pise kodove za win mobile. Nadam se da to radi da bi nas na forumu zezao ali ako ne, pa znam licno i vrlo bliske takav tip osoba koji su za sve JA JA PA JA I SAMO JA i na kraju stvarno ostane samo on sa samim sobom.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Azimuth napisao:Evo mogu ovu priliku i prepisku da iskoristim i pozovem sve da malo povedu racuna o onome sto pisu. Ok je ne voleti ovo ili ono, ok je i izneti stav, ali zdrav stav bez bilo kavih (skrivenih ili ne) namera da se vredja bilo ko ko ne koristi odredjeni brend ili OS. Isto tako bih skrenuo paznju svim clanovima na offtopic, kao i to da je ovo forum a ne chat i da ne moraju pod obavezno da odgovore na svaki napisan post ili da na svaku ubace po neku doskocicu ili salu. Nije poenta ni da se u jednoj recenici da odgovor, a onda u narednih 5 u istom postu da se ide u off.
Ja sam relativno nov kao moderator, ali svi mi gledamo da balansiramo koliko god se to moze. Nismo nijedan post editovali tj izmenili, a bila je gomila prilika kada smo mozda i trebali. U ime svih nas mogu da kazem da sve sto zelimo jeste da forum funkcionise normalno, jer svi smo iz istog razloga ovde i sve nas povezuje najmanje jedna stvar. Razumljivo je da nemamo svi isti pogled, iste zelje i ocekivanja od ovih nam dragih spravica, ali prosto malo ljudskosti i razumne (normalne) razmene misljenja nije na odmet. Ako bismo se tako postavili i takvi bili, svi bi imali manje "muke", mi manje da brisemo i premestamo, a vi da se ne cesete po glavi i pitate gde su nestali postovi.
Slika
Evindzer napisao:Možda ne zalaziš u WP teme, ali veruj mi, ovo o čemu pričaš tamo je neuporedivo izraženije nego u temama o Androidu, u kojima nešto slično radi jedino Miodrag - i niko drugi.
Evindzer napisao:Apsolutno. I to ne samo nepoštovanje, već i ponižavanje. A toga, kao što rekoh, možeš da nađeš u WP temama koliko hoćeš. U par navrata sam i ja pokušao da skrenem pažnju na to da se sličnim komentarima na račun jednog OS-a (bilo kojeg!) ponižava sagovornik, a to nikome ne bi trebalo da bude cilj.
Na žalost nisam čest posetilac WP sekcije, ali verujem ti. Ovo iznad što sam ja pisao se igrom slučaja odnosilo na Miodraga jer ja za njega znam, ali odnosi se i na sve ostale koji to rade.

Ja ne zalazim toliko u WP teme zato što mi sam sistem nije legao. Doduše, nikada nisam koristio neki WP telefon kao primarni na nekoliko dana ili nedelja, pa ne mogu da mu sudim, ali devojka ga ima pa se povremeno igram sa njim.
Baš zbog toga što nisam koristio neki WP telefon na duže, mislim da nisam kompetentan da sudim sistemu. Mogu da prokomentarišem nešto i podelim neko moje zapažanje, ali sve ostaje na tome. Jednostavno, nije mi legao, više mi prija Android i to je to. A koliko mi se sviđa dizajn sistema pokazuje to da sam svojevremeno na svom starom Note 2 pomoću launcher-a napravio svoju WP temu. :P

Slika

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Uuuu, to mi se sviđa, kako si to izveo? ____ :blinky: ____
A što se tiče prozivanja i pljuvanja nekog OS-a, meni podjednako (ne)smeta kad se to radi i za Android i za WP jer koristim oba svakodnevno, i za oba imam i pohvale i pokude. Malo više volim WP, ali to je subjektivno. ;)

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Ja u poslednje vreme sve manje pisem, ali forum posecujem redovno. U pocetku sam se lozio da nabijam postove, pa sam redovno odgovarao u temama "Poredjenje modela". Neko pita npr S4 ili G2, i ja napisem "G2".I sta sam ja njemu to pomogao? Pa nista, ako ne mogu da uz to sto kazem prilozim i cinjenice ali ne da kazem "Uzmi S4 ima sd i amoled". Vec nesto iz licnog iskustva ili tako neko moje zapazanje. Tako da ako nekome mogu da pomognem, rado cu, ali da pisem gluposti i nabijam postove bas i nemam neku zelju

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ja ću samo nešto reći što je azimuth napisao, jer ne mogu da tražim taj deo posta.
"Zamolio bih pojedine članove da forum ne upotrebljavaju kao chat, što znači da ne mora na svaki post da udare repliku"
Možda je to mnogo veći učinak slabijeg pisanja pojedinih članova i njihovo učestvovanje.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Prvo, ja u Android sekciju ne zalazim, tu sektu pustam na miru. Kad dodje do direktnog suceljavanja u poredjenju, imam jasan predlog i stav. Izraz Drndroid koji sam sam skovao, davno sam prestao da koristim na Miskovu molbu, srecan sam sto se izraz ovde odomacio.
Drugim recima, cak i kad sam iznesem stav drugaciji od vecine, to nekome smeta... Pa to je licemerje.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

miodrage, cak i oni koji ne posecuju forum vec znaju da si radikalni mrzioc Androida. :roll:
Ne moras bas svaki put ljudima to nabijati na nos. Stice se utisak da patis od kognitivne disonance.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

miodrage napisao:...tu sektu pustam na miru.
Here we go again... [emoji57]

miodrage napisao:Kad dodje do direktnog suceljavanja u poredjenju, imam jasan predlog i stav. Izraz Drndroid koji sam sam skovao, davno sam prestao da koristim na Miskovu molbu, srecan sam sto se izraz ovde odomacio.
Drugim recima, cak i kad sam iznesem stav drugaciji od vecine, to nekome smeta... Pa to je licemerje.
Ako taj stav ima dobru podlogu i validne argumente, onda sumnjam da bi ikome smetao. Ali stav tipa "Android je bullsh*t, koristio sam ga 15 minuta da bih to zaključio" jednostavno nije ok...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Samo odgovaram jednako nekim drugima :D
Oko za oko, pasta za zube!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ortoped, ae sedi brate popi' pivo jedno... :D

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

miodrage napisao:Samo odgovaram jednako nekim drugima :D
Oko za oko, pasta za zube!
Kojim drugima?

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Kao što sam rekao ranije, pregledaj teme za WP, pa ćeš videti kojima.

Odgovori