Štaviše, nadam se da ćemo uskoro upriličiti neko okupljanje, pa da dobijemo priliku da, uz roštilj i pivo, obojica poradimo i na kilaži i na pivskom stomaku
Malo o pravopisu
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- Evindzer
- Prijatelj foruma

- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Re: Malo o pravopisu
Naravno da nećemo, šta ti je!
Štaviše, nadam se da ćemo uskoro upriličiti neko okupljanje, pa da dobijemo priliku da, uz roštilj i pivo, obojica poradimo i na kilaži i na pivskom stomaku
- a posle na Miodragove palačinke, čisto da "dezertiramo".

- miodrage
- WP_guru

- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja volem slani palacinci
Slatke nesto manje. nego, mene ne zovete na taj rostilj? I na onaj rad sa stomakom? Doduse moj nije pivski, moj je kokakolicarski 
Sto se pravopisa tice, mislim da je knjiga vrlo jasna: sa Saletom, sa Pavletom ali moze i Pavlom. Vec sa Salom nece da ide, jer se time menja smisao.
To kako se gde govori je opet nesto drugo, konkretno ja kao Vojvodjanin, sa krajnjeg severa, tesko da cu da se sporazumem sa Vranjancem, ili Leskovcaninom.
Sto se pravopisa tice, mislim da je knjiga vrlo jasna: sa Saletom, sa Pavletom ali moze i Pavlom. Vec sa Salom nece da ide, jer se time menja smisao.
To kako se gde govori je opet nesto drugo, konkretno ja kao Vojvodjanin, sa krajnjeg severa, tesko da cu da se sporazumem sa Vranjancem, ili Leskovcaninom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma

Guru, bre, kako to da te ne zovemo
:
A za Sal(et)a, Rad(et)a i druge, ako vas toliko mrzi da prelistate pravopis, onda ću ovih dana ispisati poduži post o tome - pa me posle napadajte koliko hoćete.
Poenta je u tome da ne odbacujete olako tuđe, samo zato što nije isto kao vaše.
Suština je u tome da se svi okupimo, pa da svako raspali po pivu, koli, slatkim ili slanim palačinkama - kako ko želi, shodno svom imidžu i stajlingu.Evindzer napisao:(...) nadam se da ćemo uskoro upriličiti neko okupljanje (...)
A za Sal(et)a, Rad(et)a i druge, ako vas toliko mrzi da prelistate pravopis, onda ću ovih dana ispisati poduži post o tome - pa me posle napadajte koliko hoćete.
Poenta je u tome da ne odbacujete olako tuđe, samo zato što nije isto kao vaše.
Evindzer, de napiši, pa ćemo mi da vidimo da li ćemo da prisvojimo, ili da odbacimo.
I pravilno je Viber, jer app nije nastala od Engleza, već od Belorusa. Bilo nedavno u novinama, pa kako to nije engleska reč, ne treba je tako ni čitati.
I pravilno je Viber, jer app nije nastala od Engleza, već od Belorusa. Bilo nedavno u novinama, pa kako to nije engleska reč, ne treba je tako ni čitati.
Ali jeste od engleskog, vibe. Nemaju belorusi reč "viber". Zamisli, neko naš izmisli nešto i da mu englesko ime. Normalan i moguć scenario.
Ali je svakako izvedena od engleske reči Vibe (vajb), što kaže Coni, pa stoga treba čitati Vajber i tačka. Strane reči se u našem jeziku izgovaraju u originalnom, izvornom značenju. Barem su mene tako u školi učili. To što danas svako može da pametuje i smislja neka nova jezička pravila je neka druga priča. Danas je sve izopaceno, pa tako i jezik.
-
sugarcoated_ass
- Sertifikovani Trol

- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Hahaha! Pa kad je lik koji je smislio .gif format rekao da se kaže "džif", a ne "gif" (Aloo! Graphics Interchange Format!) onda to samo dokazuje koliko su i developeri genijalni. 
- Evindzer
- Prijatelj foruma

Jeste, ja da pišem, a vi da ne prihvatite objašnjenje.vla-do napisao:Evindzer, de napiši, pa ćemo mi da vidimo da li ćemo da prisvojimo, ili da odbacimo.![]()
![]()
Videću ovih dana.
Inače, ona baka što je u novinama izjavila da je jezički korektno izgovarati "Viber" i nije neki poznati i priznati stručnjak, tako da joj ne veruj mnogo.
Evo i izvora gde sam pročitao:
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanim ... ili-VAJBER
I ja sam govorio Vajber, ali sam se zamislio posle ovog teksta. Prosudite sami.
I kaže se Radetom. [emoji14]
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanim ... ili-VAJBER
I ja sam govorio Vajber, ali sam se zamislio posle ovog teksta. Prosudite sami.
I kaže se Radetom. [emoji14]
-
Sale_M
- Akcionar Mobilnog Sveta

- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ja sam ti odmah rekao da se kaze Radetom.Slusaj mene,ja sam isao u jezicku gimnaziju [emoji14] [emoji14]
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
-
sugarcoated_ass
- Sertifikovani Trol

- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Zato kad je bio Radev rođendan, poklonili smo mu jedan vajbrator. 
Sećam se dok sam radio u taksiju da su neke kolege tražile preko mreže da im kolegica pozove gazda Sala 
- iamivan
- Mobil manijak

- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Ja sam takođe išao u jezičku gimnaziju i nikad, ali nikad niko nije rekao kod Rada ili Sala. [emoji15]Sale_M napisao:Ja sam ti odmah rekao da se kaze Radetom.Slusaj mene,ja sam isao u jezicku gimnaziju [emoji14] [emoji14]
To je regionalno, ja sam se jedno tri dana navikavao u fazonu o cemu ovi pricaju ali sam ih posle razumeo i nisam usvojio 
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek
Eh, da čujete kako pričaju Ličani i generalno ljudi poreklom iz hrvatske. Fližider, naočale, parcov, jorgut, sa Radom (muško), sa Pavlom (muško)...
Mislim da ste stekli utisak šta hoću da kažem/napišem. [emoji1]
Mislim da ste stekli utisak šta hoću da kažem/napišem. [emoji1]
Našao sam temu i tvoj post o obećanom pravopisu. Ako ti se i dalje da, napiši koje slovo o ovome. [emoji846]Evindzer napisao:A za Sal(et)a, Rad(et)a i druge, ako vas toliko mrzi da prelistate pravopis, onda ću ovih dana ispisati poduži post o tome - pa me posle napadajte koliko hoćete.
- Evindzer
- Prijatelj foruma

Svaka čast, tačno, jesam.
Gde si samo iskopao taj komentar?
Ali, to je bilo pre nego što sam shvatio da ne treba da ispravljam ili učim bilo koga bilo čemu, već da pišem i pustim druge da pišu - kako god hoće.
A ako si zaista zainteresovan za ovu tematiku, poslaću ti odgovor sutra u PP.
Gde si samo iskopao taj komentar?
Ali, to je bilo pre nego što sam shvatio da ne treba da ispravljam ili učim bilo koga bilo čemu, već da pišem i pustim druge da pišu - kako god hoće.
A ako si zaista zainteresovan za ovu tematiku, poslaću ti odgovor sutra u PP.
Malo o pravopisu
Ne arhivira forum samo kolega 1808. [emoji3]
Naravno da sam zainteresovan. Otkako sam uhvatio sebe kako pogrešno pišem/pričam neke reči, koje se svakodnevno upotrebljavaju, rešio sam da povedem računa o praopisu. [emoji846]
Naravno da sam zainteresovan. Otkako sam uhvatio sebe kako pogrešno pišem/pričam neke reči, koje se svakodnevno upotrebljavaju, rešio sam da povedem računa o praopisu. [emoji846]
Samo ti piši. I treba da znamo pravopis bolje. Znaš da kao nacija dosta loše stojimo sa istim, tako da ne gubi nadu. Ako mi ne budemo hteli da prihvatimo to, to je naš problem (sramota), ne tvoj. [emoji6]Evindzer napisao:Ali, to je bilo pre nego što sam shvatio da ne treba da ispravljam ili učim bilo koga bilo čemu, već da pišem i pustim druge da pišu - kako god hoće.![]()
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta

- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Šta na PP, nećeš valjda da ga bariš i muvaš. Javno sve da napišeš 
- Evindzer
- Prijatelj foruma

Baraba, kad tebe nisam muvao - nikoga neću. Od muških, barem.
Od ženskih - muvaža odma' ovde pada, kakav PP, kakve trice.
PP zato da ne bi dolazilo do žučnih diskusija kojima bih ja bio povod.
Ja samo volim da čitam takve diskusije, ne i da ih započinjem.
vla-do, u pravu si, stojimo loše sa poznavanjem sopstvenog jezika, ali niko ne voli da ga ispravljaju, zato sam još prošle godine u ovo doba odustao od pisanja u ovoj temi.
Kad te nešto zanima - PP, i ja ti odgovorim, a ako želiš da čitaš, preporučim ti i literaturu, i svi zadovoljni, a niko uvređen.
Osim Ivana I. koji ne veruje u PP.
Od ženskih - muvaža odma' ovde pada, kakav PP, kakve trice.
PP zato da ne bi dolazilo do žučnih diskusija kojima bih ja bio povod.
Ja samo volim da čitam takve diskusije, ne i da ih započinjem.
vla-do, u pravu si, stojimo loše sa poznavanjem sopstvenog jezika, ali niko ne voli da ga ispravljaju, zato sam još prošle godine u ovo doba odustao od pisanja u ovoj temi.
Kad te nešto zanima - PP, i ja ti odgovorim, a ako želiš da čitaš, preporučim ti i literaturu, i svi zadovoljni, a niko uvređen.
Osim Ivana I. koji ne veruje u PP.