Neverovatno kako moćan sat, kakav osećaj kvaliteta pruža kada se stavi na ruku.araphel napisao:Citizen Ecozilla
Svet satova
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Off, opušteno ćaskanje
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ručni satovi
Ovde mozete pisati o satovima, rucnim, dzepnim ili kakvim god.
Postovi iz Offtopic teme ce biti prebaceni ovde.
Postovi iz Offtopic teme ce biti prebaceni ovde.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Re: Off, opušteno ćaskanje
Odlicno ovi Casio Edifice, mnogo lepo izgledaju, našao sam vec par primera koji mi se bas svidjaju, a i cena je odlična, hvala 

Huawei
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Re: Rucni satovi
Ja sam prošle godine pazario Festinu. Bila je to ljubav na prvi pogled. Meni lično mnogo dobar, lep i kvalitetan sat.
Vidim da je sad drastično poskupeo, košta 21.990.

Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
Laki, ja sam se za temu zainteresovao pre par godina kada sam na poklon dobio Seiko Monstera, pa sam se preko nekih daleko vičnijih poznanika i prijatelja zarazio i brzo došao do toga da non stop buljim u satove.
Pazi, ima moja žena Police koji joj super šljaka, Citizen Miyota pristojan kvarcni mehanizam je unutra, ali ja nikad ne bih mogao da tako nešto sebi kupim. S druge strane, nisam ni fanatik da moram da imam isključivo neki švajcarac od ne znam koliko para.
Naprotiv, smatram da su u svetu mehaničkih satova, koji sami po sebi imaju neki prestiž, japanci daleko pošteniji od švajcaraca. Kad pogledaš pristupačne mehaničke švajcarce, oni ne idu bez 500€, možda malo manje ako imaš sreće. Japanac ti taj isti nivo kvaliteta nudi za otprilike trećinu cene. Ostatak plaćaš onaj "swiss made" natpis.
Zato imam nekoliko japanaca ili satova sa japanskim mehanizmima, a samo jednog švajcarca, i to opet iz te uslovno rečeno prosečne klase.
Na drugoj strani, masa kompanija koje su se bavile parfemima, odećom, modnim detaljima, ušle su u posao i sa satovima. Najčešće na taj način da nabavljaju jeftine komponente i sklapaju ih, a onda naplaćuju premiju na ime koje je opšte poznato. I dok kod jednog swiss made brenda kao recimo Omege, ti platiš debelu premiju zbog pretpostavke švajcarskog kvaliteta i vrednosti brenda, kod tih modnih marki je tuga još veća, jer (iako je cena samog sata daleko manja) ti plaćaš debelu premiju za ime koje nema nikakvu podlogu u časovničarskoj industriji, a čak ni nemaš iluziju kvaliteta koju eto donosi jedan "swiss made" natpis. E to se meni nikako ne svidja.
Uzmi na primer Timex. Timex danas pravi jako lepe (lično zapažanje) masivne sportske satove u segmentu od 100 do 300 eura. To je u velikoj meri konfekcija, ali je ta konfekcija za razliku od Diesela i sličnih nastala na sopstvenim inovacijama kao što su Indiglo osvetljenje, ili Intelligent Quartz, sa svojim nezavisnim i programabilnim mikromotorima. A povrh toga, kompanija ima časovničarsku istoriju. E, po meni iza takvog proizvoda onda ipak stoji makar ta neka iluzija kredibiliteta i kvaliteta, zbog koje po meni ti brendovi, iako fokusirani na jeftine proizvode, imaju prednost nad modnim markama.
Fedtina slično tako. To je danas kompanija koja gura Citizen Miyota mehanizme u kućišta koja im neko pravi, ali se drže sportske strategije, merač su vremena najpoznatije svetske biciklističke trke, dakle bave se vremenon i satovima isključivo. I onda iako možeš da kažeš kada ga vidiš u izlogu da jedan Tour De France model ne vredi tih 300 eura koji se za njega traže, ipak svaki put odnosi pobedu nad nekim Dieselom za manje para, jer ipak neka priča stoji iza njega.
Krenuo sam mnogo da davim, vreme je da batalim malo
Pazi, ima moja žena Police koji joj super šljaka, Citizen Miyota pristojan kvarcni mehanizam je unutra, ali ja nikad ne bih mogao da tako nešto sebi kupim. S druge strane, nisam ni fanatik da moram da imam isključivo neki švajcarac od ne znam koliko para.
Naprotiv, smatram da su u svetu mehaničkih satova, koji sami po sebi imaju neki prestiž, japanci daleko pošteniji od švajcaraca. Kad pogledaš pristupačne mehaničke švajcarce, oni ne idu bez 500€, možda malo manje ako imaš sreće. Japanac ti taj isti nivo kvaliteta nudi za otprilike trećinu cene. Ostatak plaćaš onaj "swiss made" natpis.
Zato imam nekoliko japanaca ili satova sa japanskim mehanizmima, a samo jednog švajcarca, i to opet iz te uslovno rečeno prosečne klase.
Na drugoj strani, masa kompanija koje su se bavile parfemima, odećom, modnim detaljima, ušle su u posao i sa satovima. Najčešće na taj način da nabavljaju jeftine komponente i sklapaju ih, a onda naplaćuju premiju na ime koje je opšte poznato. I dok kod jednog swiss made brenda kao recimo Omege, ti platiš debelu premiju zbog pretpostavke švajcarskog kvaliteta i vrednosti brenda, kod tih modnih marki je tuga još veća, jer (iako je cena samog sata daleko manja) ti plaćaš debelu premiju za ime koje nema nikakvu podlogu u časovničarskoj industriji, a čak ni nemaš iluziju kvaliteta koju eto donosi jedan "swiss made" natpis. E to se meni nikako ne svidja.
Uzmi na primer Timex. Timex danas pravi jako lepe (lično zapažanje) masivne sportske satove u segmentu od 100 do 300 eura. To je u velikoj meri konfekcija, ali je ta konfekcija za razliku od Diesela i sličnih nastala na sopstvenim inovacijama kao što su Indiglo osvetljenje, ili Intelligent Quartz, sa svojim nezavisnim i programabilnim mikromotorima. A povrh toga, kompanija ima časovničarsku istoriju. E, po meni iza takvog proizvoda onda ipak stoji makar ta neka iluzija kredibiliteta i kvaliteta, zbog koje po meni ti brendovi, iako fokusirani na jeftine proizvode, imaju prednost nad modnim markama.
Fedtina slično tako. To je danas kompanija koja gura Citizen Miyota mehanizme u kućišta koja im neko pravi, ali se drže sportske strategije, merač su vremena najpoznatije svetske biciklističke trke, dakle bave se vremenon i satovima isključivo. I onda iako možeš da kažeš kada ga vidiš u izlogu da jedan Tour De France model ne vredi tih 300 eura koji se za njega traže, ipak svaki put odnosi pobedu nad nekim Dieselom za manje para, jer ipak neka priča stoji iza njega.
Krenuo sam mnogo da davim, vreme je da batalim malo

- bata bogdan
- Banned
Kakvi su uopšte Casio satovi po kvalitetu i eto nekom trajanju itd itd... Verujem da je dosta bolje sve nego npr od ovih novih Diesel satova.
Zapalo mi za oko bas par modela od Casio Edifice, tačno što bi se reklo meni po meri, izgledom itd itd... Tih par modela su cene od 150e do 250e, isplati li se dati za Casio?
Zapalo mi za oko bas par modela od Casio Edifice, tačno što bi se reklo meni po meri, izgledom itd itd... Tih par modela su cene od 150e do 250e, isplati li se dati za Casio?
Huawei
Ima li neko iskustva sa ovom festinom, da li je kvalitetna?
http://www.heta.hr/satovi/festina/festina-f6835/
http://www.heta.hr/satovi/festina/festina-f6835/
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Ja nosim Casio Edifice i mogu da kazem da su stvarno kvalitetni satovi,a pritom su pristupacni.
- bata bogdan
- Banned
Aj opet ja...
Konkretno, ovaj model mi zapao za oko
Casio Edifice Uhr EFR-302D-1AVUEF

CASIO EDIFICE HERREN UHR MIT ALARM EFR-302BK-2AVUEF

Edit:
Plus još ovaj

Konkretno, ovaj model mi zapao za oko
Casio Edifice Uhr EFR-302D-1AVUEF

CASIO EDIFICE HERREN UHR MIT ALARM EFR-302BK-2AVUEF

Edit:
Plus još ovaj

Poslednja izmena od bata bogdan u Sre, 18. Nov 2015. 01:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Huawei
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Bata bogdan,treci posedujem 

Za 150€ da, za 250€ kupi Seiko Monster.bata bogdan napisao:Tih par modela su cene od 150e do 250e, isplati li se dati za Casio?
Naravno, ako se tebi sviđa, kupi bez obzira šta mi pisali.
Dexter00, sa festinom za novce koji se traže ne možeš da pogrešiš. Konkretno , ja sam imao dva komada. Idlična obrada kućišta, kvalitetno odradjene narukvice, Miyota mehanizam unutra. Sasvim ok za te novce ako želiš moderniji kvarcni sat.
Bata Bogdan, nijedan Edifice po meni nije greška, ali ipak gledaj da zaobidješ modele u boji, od bilo kog proizvodjača. Farbani metal ćenposle nekog vremena svakako da se izliže ili slučajno zakači i ogrebe. Uvek čist čelik, po meni najbolje.
Za 250 bih i ja pre išao na Monstera. Ko voli veći prečnik, ima Land Monster da se nadje za te novce, on je 45mm valjda.
Bata Bogdan, nijedan Edifice po meni nije greška, ali ipak gledaj da zaobidješ modele u boji, od bilo kog proizvodjača. Farbani metal ćenposle nekog vremena svakako da se izliže ili slučajno zakači i ogrebe. Uvek čist čelik, po meni najbolje.
Za 250 bih i ja pre išao na Monstera. Ko voli veći prečnik, ima Land Monster da se nadje za te novce, on je 45mm valjda.
Nisam hteo da se uključujem u ovu temu, jer se iskreno ne razumem baš u satove, ali ih obožavam. U mom posedu su Casio satovi, jedan quartz i Gshock. Ja sam potpuno prezadovoljan, druge marke nisam iskreno ni gledao kada sam vršio kupovinu, a i u buduće ne verujem da ću gledati.
@bato, možda možeš da pogledaš i ovaj model(ja sam odavno bacio oko na njega ) . Jes da je malo stariji, ali nimalo ne zaostaje, a za nešto više tu je @araphle, ako treba nešto da se doda.

@bato, možda možeš da pogledaš i ovaj model(ja sam odavno bacio oko na njega ) . Jes da je malo stariji, ali nimalo ne zaostaje, a za nešto više tu je @araphle, ako treba nešto da se doda.

-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Ned, 28. Jun 2015. 17:30
Ako dajemo za telefone 600 i vise € mozemo i za sat koji ce dosta duze koristitimiodrage napisao:goran_mias: Sat se ne moze kupiti nigde u svetu osim u Svajcarakoj, to je uvedeno pocetkom ove godine (swiss exclusive), ili se moze nabaviti narucivanjem preko neta. Cijena, prava sitnica... Ustvari bas i nije, oko 550-600€.

Mislio sam i uzivo videti, dopao mi se na prvu loptu, i izdvaja se od mora drugih koje mozemo naci u svakoj radnji kod nas...
- Professional
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
- :: Samsung A5 (2017)
- :: Nokia 6310i
- Kontakt:
Evo vec godinu ipo nosim ovakvu Festinu 
Inace, obozavam satove:) Pored ovoga imam i Timex Expedition star 6 godina ali ga ne nosim, jer moram narukvicu da mu promijenim prvo

Inace, obozavam satove:) Pored ovoga imam i Timex Expedition star 6 godina ali ga ne nosim, jer moram narukvicu da mu promijenim prvo

Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)
- bata bogdan
- Banned
Pogledao i Seiko Monster, hmm... Iskreno mi se ne svidja [emoji14].
Meni lično lepši Casio, i to što sam okačio sliku, prvi i treći, a cena im je tu oko 150e.
Artifex kako te služi sat, i da li možeš sliku da okacis da vidim kako to izgleda na ruci, jer nemam vreme da odem do radnje, drugu smenu radim. Hvala
Ovo sto sam našao od Casio, je najveće što sam nasao a da mi se svidelo, bitno mi je da je sat što veći, a ko sto rekoh ova dva si mu savršeni, i po veličini i po izgledu, pa još i metalna narukvica
Meni lično lepši Casio, i to što sam okačio sliku, prvi i treći, a cena im je tu oko 150e.
Artifex kako te služi sat, i da li možeš sliku da okacis da vidim kako to izgleda na ruci, jer nemam vreme da odem do radnje, drugu smenu radim. Hvala

Ovo sto sam našao od Casio, je najveće što sam nasao a da mi se svidelo, bitno mi je da je sat što veći, a ko sto rekoh ova dva si mu savršeni, i po veličini i po izgledu, pa još i metalna narukvica

Huawei
Re: Svet satova
Samo cepaj. I ova Festina što je Professional okačio je isto lepa i velika, imao sam crvenu varijantu na gumi. Sa Edifice nećeš pogrešiti sigurno.
Drugi Casio mi je najlepši zbog plavog brojčanika, ali PDV sloj će se ogrebati kad tad.
Za moj ukus prenatrpan bespotrebnim informacijama, ali ukusi su različiti.
I nema Beograd kao svetski grad
.
Za moj ukus prenatrpan bespotrebnim informacijama, ali ukusi su različiti.
I nema Beograd kao svetski grad

Htedoh na napisem neko slovo ali sam video postove kolege araphela i slozio bi se sa njim od slova do slova, samo sto bi ja bio malo "suroviji". Te Festine, Fosili, Dizeli itd itd. medju poznavaocima i ljubiteljima satova nemaju nikakvu vrednost.Izgledaju oni lepo, to stoji, ali sto bi nas narod rekao, spolja gladac a unutra jadac.Najbolji odnos ulozeno=dobijeno imaju Seiko, Orient.Citizen.