Windows kao protivteža Androidu
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Windows kao protivteža Androidu
Jel? A to što je za servis? Seti se da nije ispravan 

Ehhh Barabo, još da je baterija jača i da ima blic ili bilo kakvu diodu kao lampu, ostavio bih ga kod sebe dok ne rikne on ili jaBaraba napisao:Odavno sm pisao da je 520 kao tenk. Nema ni gorilu, a ekran otporan kao da je od kevlara. Probajte tako da ispustite 930.

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
9R94, Onda bi trebao razmotriti L550 koji je u najavi, malo jaca kamera sa blicem, e sad jedino ne znam da li ce imati Glance Screen.
Festina lente.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Baraba, servis je davno zavrsen. Ovaj pad je bio pre vise od godinu dana, mislim da je telefon kod mene bio tek 2-3 nedelje. Sad ovo za servis, pojma nemam sta mu bi, samo je zveknuo zvucnik, zamenjen, i sve radi kao prvi dan.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Da da i Sajko je razmišljao o njoj a uzeo je 640. Meni odgovara ovaj 4" ekran a sad sve prave od minimum 5 (mada je na 550 4,7" ali i baterija od 2100mah), i oštri ćoškovi na 520...Apolo napisao:9R94, Onda bi trebao razmotriti L550 koji je u najavi, malo jaca kamera sa blicem, e sad jedino ne znam da li ce imati Glance Screen.
Ma ja čak i razmišljam od downgrade i vraćanju na e72

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Stvarno je ekran tj. staklo odlicno napravljeno na L520. Dve godine, foliju nikad nije imao a ono ko novo. Jednom je pao na beton i sa strane ima jedva vidljive dve male ogrebotine a na ekran nista.
9R94, staceti E72, gmail na njemu neradi a meni je vrlo bitan jedino da sve prebacim na hotmail, aplikacije koje ja koristim za symbian nema. Prednost E72 je baterija, tastatura i led lampa. Meni je E72 lep telefon i nostalgija i zato je ostao kod mene a i led kao baterija mi je potreban nekad.
9R94, staceti E72, gmail na njemu neradi a meni je vrlo bitan jedino da sve prebacim na hotmail, aplikacije koje ja koristim za symbian nema. Prednost E72 je baterija, tastatura i led lampa. Meni je E72 lep telefon i nostalgija i zato je ostao kod mene a i led kao baterija mi je potreban nekad.
Deksi, kako ne moze gmail na symbianu? Ja sam na E6 koristio. Znam samo da sam morao preko kompa da podesim na gmailu da dozvoli nesigurne (tako nekako) aplikacije. Jedino ako na symbian belle moze a na starijim da ne moze.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Evo, probao ja.Baraba napisao:Odavno sm pisao da je 520 kao tenk. Nema ni gorilu, a ekran otporan kao da je od kevlara. Probajte tako da ispustite 930.

I ništa mu nije bilo. Pao pravo na ekran pre par meseci sa oko metra ili tako nešto, pa se još i otklizao metar i po u stranu - i ništa. Ali, zadnja maska je druga priča: nosim ga u relativno uskom džepu od jakne i zadnja plastika se često tare od kožu ili zip na džepu, i posle par meseci se pojavillo par kratkih linija od trenja. Ništa strašno, skoro da nije ni vidljivo, ali je ipak prisutno. Tako da plastika nije savršena - a i kliza se više nego što bih voleo.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
staff, znam podesio sam i ja to u gmailu da mogu i manje bezbedne aplikacije da se koriste ali nece da sinhronizuje poruke i prikaze prijemno sanduce. Moze samo da ih salje. Outlok radi normalno.
Bas zbog toga sto si naveo, plus odlican audio cip iz xpress music serije, ekran jasno vidljiv i pri najjacem suncu a fizicka tastatura mi je nezamenljiva. Jedino to za mejl ali i to bih preziveo a i na yahoo mi stizu samo vezano za posao. Mene najvise brine da ne ukinu whatsapp za s60v3, vajber mi ionako nije nikada radio na e72... Al koristicu L520 dokle god drzi, makar mu i bateriju menja, savrsenih je dimenzija za djepDeksi napisao:9R94, staceti E72, gmail na njemu neradi a meni je vrlo bitan jedino da sve prebacim na hotmail, aplikacije koje ja koristim za symbian nema. Prednost E72 je baterija, tastatura i led lampa. Meni je E72 lep telefon i nostalgija i zato je ostao kod mene a i led kao baterija mi je potreban nekad.

Da su zamenili pločice ikonicama, sada bi imali 10% udela ako ne i više.
Najviše komentara kritike za Windows Phone su pličice a zatim i to što neke aplikacije (koje i onako ne koriste) fale u radnji.
Najviše komentara kritike za Windows Phone su pličice a zatim i to što neke aplikacije (koje i onako ne koriste) fale u radnji.
To je relativno, meni je interfejs odličan, problem su mi lošije urađene aplikacije koje koristim.
Na kraju je sve stvar ukusa. Meni su plocice super, posebno live tiles jer daju utisak da je ekran "ziv", tj nije tako statican kao na ostalim os-ovima. 

.
I meni su pločice super, ali su mi problem aplikacije .
Funkcionalnost plocica je vrlo diskutabilna, preglednost takodjer. Citam na wnovosti njihova predvidjanja da ce korisnici sa starijim modelima biti u inferiornom polozaju.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Ovo je definitivno tačno, jer ima mnogo pokazatelja koji to potvrđuju. To što se nekim pojedincima ovde dopadaju pločice je potpuno zanemarljivo u odnosu na ukupan potencijal svetskog tržišta. Dakle, bitno je da li se to dopada većini potencijalnih kupaca od nekih 4,5 milijardi ljudi koji u ovom trenutku koriste smartphone.mp3mp3 napisao:Da su zamenili pločice ikonicama, sada bi imali 10% udela ako ne i više.
Svi rezultati pokazuju da većina ima odbojnost prema takvom interfejsu. Ako rezultati WP-a u protekle tri godine nisu dovoljni da to potvrde, pogledajte koliko sporo teče prelazak sa Windowsa XP ili 7, na W8 ili W10.
Konkretno moj primer, W7 mi radi super, nemam nameru da prelazim ni na 8 ni na 10,
čak me ne interesuje ni kako izgledaju ni kako rade.
WP nije prop'o zbog pločica nego zbog lošeg rada i nedostatka aplikacija.
A realno, pored agresivnih reklamera Apple i Samsunga, dobro je što su ljudi uopšte čuli za WP.
čak me ne interesuje ni kako izgledaju ni kako rade.
WP nije prop'o zbog pločica nego zbog lošeg rada i nedostatka aplikacija.
A realno, pored agresivnih reklamera Apple i Samsunga, dobro je što su ljudi uopšte čuli za WP.
Slažem se. Naglašavaju se pločice kao da su najbitnija stvar za uređaj, kao da se u desktop gleda non stop, a što su programi sakati to nema veze...
A i ta priča sa prelaskom na w8 i w10 je glupost, ljudi neće da prelaze jer već koriste sistem koji im savršeno odgovara i neće da rizikuju sa zahtevnijom/bagovitijom verzijom, taj pločica interfejs se iskulira na w8,ne moraš da ga vidiš...
A i ta priča sa prelaskom na w8 i w10 je glupost, ljudi neće da prelaze jer već koriste sistem koji im savršeno odgovara i neće da rizikuju sa zahtevnijom/bagovitijom verzijom, taj pločica interfejs se iskulira na w8,ne moraš da ga vidiš...
Da zanemarimo wp u citavoj prici, ali na desktop verzijama wina su se korisnici masovno zalili na plocice. Ideja plocice je zanimljiva, al se ispostavila kao ne bas toliko funkcionalna i pregledna. Ja sam wp kupio jer su mi se dopale plocice, al vremenom su mi postajale sve manje funkcionalne. Plocica za prognozu je simpa, al kad se okrene na prognozu za slijedece dane moram cekati 5sec da se vrati na trenutnu prognozu.
Kod foldera sa vise plocica u njemu je vrlo nepregledno jer se plocice unutar njega stalni pomicu i mene pomalo zbunjuju.
I na kraju, plocica kako je zamisljena ima smisla ili na srednjoj ili najvecoj dimenziji. Eh onda na pocetnom ekranu mogu smjestiti 10 plocica sto mi nije dovoljno. Na iOS recimo mogu smjestiti 20+4 fiksne donje. 20 plocica moze i na wp, al je to najmanja plocica koja onda dodje kao ikonica
Kod foldera sa vise plocica u njemu je vrlo nepregledno jer se plocice unutar njega stalni pomicu i mene pomalo zbunjuju.
I na kraju, plocica kako je zamisljena ima smisla ili na srednjoj ili najvecoj dimenziji. Eh onda na pocetnom ekranu mogu smjestiti 10 plocica sto mi nije dovoljno. Na iOS recimo mogu smjestiti 20+4 fiksne donje. 20 plocica moze i na wp, al je to najmanja plocica koja onda dodje kao ikonica
Pa dobro, ikonica, šta sad, može i to lepo da izgleda https://www.google.rs/search?q=windows+ ... MQ_AUIBygB u suštini, ne razumem da je to ljudima toliko odbojno, da bude presudni faktor. A za Windows, opet kažem, bio kod ortaka prošle nedelje, koristi osmicu, ni ne gleda tiles, koristi klasičan desktop, kao i na sedmici.