Windows kao protivteža Androidu
Re: Windows kao protivteža Androidu
@sugarcoated_ass, nadam se da ce telefon ostati kod mene pa cu videti kako se ponasa nakon dva tri mesec. Meni je i lumia 520 vremenom usporila a do to nisam ni primetio. Ne secam se zasto sam morao da uradim hard reset ali nakon njega je radio mnogo bolje. Mnogo manje se javljao resuming. Naravno da je bolje imati 2gb ram i u odnosu na g2 mnogo je slabiji u multitaskingu ali ipak, odlicno radi za svoj cenovni rang.
Sto se Androida od 1GB ram-a tice, Motorola Atrix II sa dual core procesorom je radila fantasticno. 2012-a godina. Cisto ono kad se sledeci put bude baljezgalo da neka kantica lose radi na 1GB ram-a.
Dalje, Launcher 8 sa "plocicama" je na mom Flexu radio bez ikakvih problema. Treba li mozda neka demonstracija vama zadrtim prozordzijama?
Dalje, Launcher 8 sa "plocicama" je na mom Flexu radio bez ikakvih problema. Treba li mozda neka demonstracija vama zadrtim prozordzijama?
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ja sam samo napisao šta su meni rekli svi redom kada sam sad gledao šta da uzmem. U obzir su ulazili LG Spirit i Magna kao najpovoljnija i najlepša varijanta. Što se tiče Motorole, ja sam bio prezadovoljan sa RAZRom, ali tada sam se previše igrao sa njim tako da je malo malo padao reset pa ne mogu reći kako bi radio posle 3, 4 ili 5 meseci, dok je na 997D morao da padne koji hard reset.
E sad, ovaj Galaxy Prime se jadan sav ušlogirao i videćemo sad za koji mesec opet kako će se ponašati.
O onim ostalim ne vredi da pišem pošto su ipak to bili dosta inferiorniji uređaji od ovih sad niskobudžetnih.
E sad, ako mi je toliko ljudi reklo da izbegavam Androide sa manje od 2 GB....
E sad, ovaj Galaxy Prime se jadan sav ušlogirao i videćemo sad za koji mesec opet kako će se ponašati.
O onim ostalim ne vredi da pišem pošto su ipak to bili dosta inferiorniji uređaji od ovih sad niskobudžetnih.
E sad, ako mi je toliko ljudi reklo da izbegavam Androide sa manje od 2 GB....
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Green, Nije baljezganje, ja sam licno koristio G2 mini sa 1gb rama, a pre toga L520. Na L520 nisam imao zamerke prilikom rada, dok mi je G2 mini imao lag 1-2 sek kada pritisnem home dugme a pritom mi je nekoliko aplikacija otvoreno. Ne znam za druge telefone ali ja po tom pitanju nisam bio zadovoljan sa G2 mini zato sam ga i prodao posle 2-3 meseca. Sa G3 (koji trenutno posedujem) je situacija totalno drugacija, ali telefon je dosta skuplji i ima 3gb rama. A opet, naslusao sam se istih prica koje je sugarcoated_ass pomenuo od ljudi koji nisu ni culi za Windows vec su iskljucivo koristili low-budget Androide.
Na kraju krajeva kada cujem neko misljenje o nekom OS ili telefonu uzimam u obzir samo ako je doticna osoba isti koristila, a ne rekla kazala.
Na kraju krajeva kada cujem neko misljenje o nekom OS ili telefonu uzimam u obzir samo ako je doticna osoba isti koristila, a ne rekla kazala.
Festina lente.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Green, uredjaji od pre 4 god, i danasnji imaju razlicite zahteve. Taj Atrix bi sada izdahnuo vrlo brzo od mucenja.
Sto se demonstracije tice, plicice jesu tu, ali ne skupljaju i ne prikazuju podatke koje treba (akcenat na app, ne na nativnim).
Sto se demonstracije tice, plicice jesu tu, ali ne skupljaju i ne prikazuju podatke koje treba (akcenat na app, ne na nativnim).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Mislim da je glupo porediti uređaje od pre 2 godine i ove sad...
Poređenja radi, telefoni pre 4 godine koji su imali 1gb rama su smatrani za high end uredjaje...
Poređenja radi, telefoni pre 4 godine koji su imali 1gb rama su smatrani za high end uredjaje...
miodrage, kakve zahteve? Pa i pre 4 godine su se telefoni mucili raznim egzibicijama tipa aplikacije, multimedija, muzika, igrice...
GB ram-a je GB ram-a, bez obzira na vremenski period. Koliko tehnologija ide napred, danasnji model sa GB ram-a bi trebao da radi ko zmaj, a po iskustvima ljudi to nije tako. Koga onda kriviti?
GB ram-a je GB ram-a, bez obzira na vremenski period. Koliko tehnologija ide napred, danasnji model sa GB ram-a bi trebao da radi ko zmaj, a po iskustvima ljudi to nije tako. Koga onda kriviti?
Pa trebalo bi, da sami developeri ne prave "teške" aplikacije i primoravaju te da kupuješ noviji uređaj jer stari štuca. Ista stvar i sa računarima.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Green, ovo sto je 9R94 rekao je upravo ono sto sam ja pokusao, ali nisam uspeo. Nisam imao vremena da lepo srocim.
Evo na primer: Viber je postojao i pre 4 godine, kao i WhatsApp, i jos neke aplikacije. Sada one rade daleko kompleksnije i vise muce uredjaje nego pre 4 godine.
Samim tim, 1 GB pre 4 godine i sada nisu isto.
Dozvoli i ovo da obrazlozim kako treba: uzmimo da je tih 1 Gb ustvari 100€. Pre 10 godina to je bio nesto veci novac nego sada, iako je u apsolutnom iznosu ostalo isto, odnosno, mogao si vise da kupis za te pare. E pa isto vazi i za 1 GB, sada se manje stvari moze sa 1 GB, nego sto se moglo pre 4 god.
Nadam se da sam sad uspeo da pojasnim sta sam hteo, i da se svi ovde slazemo da bi tog Atrixa iz 2012. ucmekali u roku od 30-40 minuta. Ja verovatno i brze, zato sto bi na prvi stuc zavrsio kao freska na zidu.
Evo na primer: Viber je postojao i pre 4 godine, kao i WhatsApp, i jos neke aplikacije. Sada one rade daleko kompleksnije i vise muce uredjaje nego pre 4 godine.
Samim tim, 1 GB pre 4 godine i sada nisu isto.
Dozvoli i ovo da obrazlozim kako treba: uzmimo da je tih 1 Gb ustvari 100€. Pre 10 godina to je bio nesto veci novac nego sada, iako je u apsolutnom iznosu ostalo isto, odnosno, mogao si vise da kupis za te pare. E pa isto vazi i za 1 GB, sada se manje stvari moze sa 1 GB, nego sto se moglo pre 4 god.
Nadam se da sam sad uspeo da pojasnim sta sam hteo, i da se svi ovde slazemo da bi tog Atrixa iz 2012. ucmekali u roku od 30-40 minuta. Ja verovatno i brze, zato sto bi na prvi stuc zavrsio kao freska na zidu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Pa onda se ljutite na developere sto otezavaju rad sistema, kad je vec to problem, a ne na sam Android kao sistem.
A to da li bi ubio Atrixa bas tako kako kazes, sumnjam. No dobro da ne smaram vise...
A to da li bi ubio Atrixa bas tako kako kazes, sumnjam. No dobro da ne smaram vise...
Tehnologija je takva, sve se više razvija kao i industrija koja prodaje tehnološke stvari. Meni iskreno kad pročitam specifikaciju nekog telefona octa core, 4gb rama, 128gb interne memorije, neka rezolucija od 4k pa samo se prekrstim, iako nisam neki vernik, jer čemu to. Al baš tako i funkcioniše ekonomija, napraviti uređaj koji će trajati u roku garancije i praviti što zahtevnije aplikacije/igrice da bi mogli za godinu ipo dana da prodaju (tj nateraju te, jer ti sadašnji uređaj koči dok otvaraš npr vajber) uređaje sa 16 jezgara, 8gb rama i ko zna 8k rezolucijom.
Ako se sećate, donekle do pre nekih 6god sa internetom, ko je imao 512kb/s taj je smatran malim Bogom u svom kraju, a evo ja danas imam kablovki od 30mb/s što je meni lično nepotrebno, al sto ljudi sto ćudi, sto žena dvesta ..
Ako se sećate, donekle do pre nekih 6god sa internetom, ko je imao 512kb/s taj je smatran malim Bogom u svom kraju, a evo ja danas imam kablovki od 30mb/s što je meni lično nepotrebno, al sto ljudi sto ćudi, sto žena dvesta ..

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
E to miodrage-u ne odgovara, jer njemu Android kao sistem nije dobar iako tu Viber radi odlično, ali su za loš rad Vibera na WP-u uvek krivi developeri i to (kao) nikada nije do sistema. Sve logično, nema šta.Green napisao:Pa onda se ljutite na developere sto otezavaju rad sistema, kad je vec to problem, a ne na sam Android kao sistem.

Pa da, slicno kao kad WP korisnici nedostatke svog sistema pravdaju time da sistem ipak nije savrsen i da ima dosta propusta. Kada to isto rade Android korisnici, onda je to pljuvanje po WP-u. 

Meni win radi posao koji mi treba, da ima nedostatak i nelogičnosti vala ima al za cenu koju sam platio mogu to da progutam. Opet mi je nekako jednostavniji za korišćenje od androida a i više mi se dopada minimalistički izgled al to je moje mišljenje, nekome se to ne sviđa.
- Apolo
- Expert
9R94, Problem je u tome sto neki ovde ne razumeju da se nekom WP svidja vise od Androida, odnosno da im vise lezi. Oba sistema imaju svoje mane, bugove i slicno, Android jeste ispred WP-a da se ne ponavljamo ali svi smo mi razliciti pa nam tako odgovaraju i razlicite stvari. Mene licno, kao verujem i vecinu, je privukao taj minimalisticki izgled kod WP-a posto sarenilo ne volim. Medjutim, presao sam na LG G3 iz razloga sto sam se malo umorio od cekanja sa Microsoftom i njihovim planovima koji se menjaju iz minuta u minut, a iako sam bio zadovoljan samim interfejsom i fluidnoscu samog sistema, zasmetalo mi je to sto sto ne koristim puno aplikacija a i tih par koje sam koristio su radile polovicno :/ Eto nadam se da ce doneti nesto pozitivno na tom polju sa Windows 10 mobile pa ce da vidimo sta ce da bidne... 

Festina lente.
Upravo to, meni se dopada jednostavnost windowsa jer recimo u battery saver glat podesim koja aplikacija da mi radi u pozadini, kod androida mi je bilo drndanja oko toga (neko voli da svakih nedelju dana flešuje drugi rom a meni je to dosadilo). Android jeste daleko ispred windowsa al opet, ko voli jednostavniji smartphone i sam OS za manje para ja bih mu predložio win, android tek neke uređaje od +250e.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Ne razumem, zašto se ovde stalno provlači "šarenilo" na Androidu?
Šta je to toliko šareno a da ne može da se lično prilagodi, svakom po svom ukusu, opcija mali milion na Androidu, od menjanja tema, ikonica ma svega... I ne treba root za to.
Zar nije npr bolje ako već izbor postoji da telefon prilagodis onako kako ko želi?
Ispadne da je Android za malu decu, jer je šaren, a wp eto jednostavan i on je eto za ozbiljne korisnike?
Izbor ima svako koji OS i koji brend telefona će da koristi, ali je činjenica da je wp ne može da se poredi u opcijama i prilagodjavanju sa Androidom.
Apolo, eto ti si jedan od retkih koji se lepo izjasnio, iz kog razloga je prešao na Android, kod wp vazi ono, obećanje ludo radovanje
Prosto da prostije biti ne može, wp nije prihvaćen kod velikog broja korisnika iz mnogo razloga, koji su ovde već nabrojani.
Nije ni Android sjajan, daleko od toga...
Šta je to toliko šareno a da ne može da se lično prilagodi, svakom po svom ukusu, opcija mali milion na Androidu, od menjanja tema, ikonica ma svega... I ne treba root za to.
Zar nije npr bolje ako već izbor postoji da telefon prilagodis onako kako ko želi?
Ispadne da je Android za malu decu, jer je šaren, a wp eto jednostavan i on je eto za ozbiljne korisnike?
Izbor ima svako koji OS i koji brend telefona će da koristi, ali je činjenica da je wp ne može da se poredi u opcijama i prilagodjavanju sa Androidom.
Apolo, eto ti si jedan od retkih koji se lepo izjasnio, iz kog razloga je prešao na Android, kod wp vazi ono, obećanje ludo radovanje

Prosto da prostije biti ne može, wp nije prihvaćen kod velikog broja korisnika iz mnogo razloga, koji su ovde već nabrojani.
Nije ni Android sjajan, daleko od toga...
Huawei
WP je baš jednostavan, naročito kad uđeš u settings gde je sve razbacano sačuvaj bože.Daj nemojte biti smešni.Šta je to jednostavno na wp a na androidu komplikovano, dajte neki primer?
- Apolo
- Expert
9R94, Slazem se sa tobom oko tih podesavanja jer sam i ja licno imao problema da pronadjem pojedina ili je to prosto stvar navike koju sam stekao na WP-u. Sto se tice low budget telefona isto kao i ti bih pre preporucio neku Lumiju, na kraju krajeva Microsoft se i fokusirao na taj segment kupaca.
bata bogdan, Na WP-u ljudi ni nemaju potrebu da prilagodjavaju nesto upravo iz razloga jer vole taj minimalisticki dizajn, a Android je sam po sebi pun boja, odnosno saren sto bi mi rekli
Naravno, moze se prilagoditi kako je kome volja ali opet to nece biti WP ako me razumes. Eto npr. Xiaomi je uveo mogucnost da se ubaci WP10 rom ko zeli da na tom telefonu koristi Windows.
Sta da kazem, koristio sam jedno i drugo, uvideo prednosti i mane oba sistema... A kakvu politiku MS vodi si lepo opisao, obecanje ludom radovanje
bata bogdan, Na WP-u ljudi ni nemaju potrebu da prilagodjavaju nesto upravo iz razloga jer vole taj minimalisticki dizajn, a Android je sam po sebi pun boja, odnosno saren sto bi mi rekli

Sta da kazem, koristio sam jedno i drugo, uvideo prednosti i mane oba sistema... A kakvu politiku MS vodi si lepo opisao, obecanje ludom radovanje

Festina lente.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Android je zato Android, jer mozes a i ne moras da se igraš sa njim, mada ko sto napisah, kad već postoji opcija, za menjanje svega, zašto da ne? Naravno ko hoće...
E sad mi samo nemojte reći, da i na WP postoji otvorenost sistema, da kao ne bi većina isto sebi prilagodila telefon?
Svaka opcija više je dobro sola, pa ko voli nek izvoli, nebitno koji je os...
Ko sto i većina znaju nije ni Android svuda isti na svakom brendu, i tu ima dosta razlike, pa i tu može da se poredi sve kako i sta...
E sad mi samo nemojte reći, da i na WP postoji otvorenost sistema, da kao ne bi većina isto sebi prilagodila telefon?
Svaka opcija više je dobro sola, pa ko voli nek izvoli, nebitno koji je os...
Ko sto i većina znaju nije ni Android svuda isti na svakom brendu, i tu ima dosta razlike, pa i tu može da se poredi sve kako i sta...
Huawei