Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Pomoc u vezi kompa
Uh mnogo je ovo za cpu, ajd za grafičku tu i tamo pošto vidim da ti kuler radi na polovini rpm.
Proveri još i sa everest. Moguće da je do termalne paste na cpu
Proveri još i sa everest. Moguće da je do termalne paste na cpu
Ja ti kažem da mu je vrućina.
Prašina se izduvava, ne usisava, tako možeš da spržiš nešto.
Pastu naneti moraš, da li ti da li u servis.
Prašina se izduvava, ne usisava, tako možeš da spržiš nešto.
Pastu naneti moraš, da li ti da li u servis.
Mora pod kompresor kao što kaže kolega cvoruga.
E onda rasklapanje i menjanje termalne paste, ako imaš još nekih 500-1000din ubaci još jedan ventilator ili napred ili pozadi za ubacivanje ili izbacivanje vrućeg vazduha.
E onda rasklapanje i menjanje termalne paste, ako imaš još nekih 500-1000din ubaci još jedan ventilator ili napred ili pozadi za ubacivanje ili izbacivanje vrućeg vazduha.
9R94, tako je, kompresor za gume najbolje, a pastu je poželjno menjati jednom godišnje.
Ja imam puno kućište ventilatora, opterećen sam hlađenjem.
Baraba, proveri ti da ti neki proces ne drži CPU pod punim gasom
i na koliko ti je nameštena temperatura u BIOSu.
Ja imam puno kućište ventilatora, opterećen sam hlađenjem.
Baraba, proveri ti da ti neki proces ne drži CPU pod punim gasom
i na koliko ti je nameštena temperatura u BIOSu.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Pravo da vam kažem, zaboravio sam kako se i ulazi u bios. Morao bih da googlam malo
Gde se maže pasta? Neki link za to?

Gde se maže pasta? Neki link za to?
Treba ti termalna pasta, alkohol za čišćenje, moraš da skineš proc i grafu, nije komplikovano.
Kad se pali/restartuje komp stiskaš Delete, ili F2/10/12 u zavisnosti od proizvođača.
Kad se pali/restartuje komp stiskaš Delete, ili F2/10/12 u zavisnosti od proizvođača.
- Baraba
Otkud zanm da li je aktivna ili pasivna?
Tu što si zaokružio, tu kulere da ubacim?
Tu što si zaokružio, tu kulere da ubacim?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
cvoruga, ako pazljivo pogledas ima neki kablic do grafe, ja mislimd a je bas neki ventilator tamo, tako da bih rekao da je aktivna sto se hladjenja tice.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Baraba, da.
miodrage, pitam čisto 'nako, svakako mora pasta i tu.
miodrage, pitam čisto 'nako, svakako mora pasta i tu.
Koliko vidim ima vent na grafičkoj znači ima aktivno hlađenje. Ventilator postavi gde ti je cvoruga zaokružio da izbacuje vruć vazduh i ako imaš mesta i na prednjoj strani kućišta da ubacuje hladan vazduh.
Ovo treba dobro produvati pa izvaditi ali pusti "vulkanizerski" kompresor par sekundi da duva u prazno pošto se stvara kondez u samoj boci pa da ne bi oštetio komponente zbog vlage.
Od termalnih pasta ako uspeš da nađeš Arctic MX-2 ili MX-4 (čini mi se da ima u emmi-ju za oko 700din).
Ovo treba dobro produvati pa izvaditi ali pusti "vulkanizerski" kompresor par sekundi da duva u prazno pošto se stvara kondez u samoj boci pa da ne bi oštetio komponente zbog vlage.
Od termalnih pasta ako uspeš da nađeš Arctic MX-2 ili MX-4 (čini mi se da ima u emmi-ju za oko 700din).
- Baraba
Nisam nikad stavljao pastu, gde bi ona tačno sve išla? Možeš li da zaokružiš?
Vrhunac mog majstorisanja sa pc je čišćenje, otovorim i očistim. Nekad ni to da ne izgubim garanciju, jer pc kupim i koristim dok je u garanciji, kada izađe iz garancije ide prodaja i kupovina novog.
Nisam gejmer, nikakve igrice na pc nemam. Ne znam da li uopšte da ubacujem dodatne kulere ako se zadrže ove temperature?

Vrhunac mog majstorisanja sa pc je čišćenje, otovorim i očistim. Nekad ni to da ne izgubim garanciju, jer pc kupim i koristim dok je u garanciji, kada izađe iz garancije ide prodaja i kupovina novog.
Nisam gejmer, nikakve igrice na pc nemam. Ne znam da li uopšte da ubacujem dodatne kulere ako se zadrže ove temperature?

Pa što menjaš komp za novi ako nisi gejmer?
Moraš da skineš ventilator sa proca za mazanje, nije komplikovano, ali ako nikad nisi radio mojne.
Nisu visoke temperature.
Ako si još na staroj adresi daću reću ti ja gde da ideš, blizu ti je, nije skupo, lik radi do jaja.
Moraš da skineš ventilator sa proca za mazanje, nije komplikovano, ali ako nikad nisi radio mojne.
Nisu visoke temperature.
Ako si još na staroj adresi daću reću ti ja gde da ideš, blizu ti je, nije skupo, lik radi do jaja.
Poslednja izmena od cvoruga u Pon, 07. Dec 2015. 21:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Skidaš kuler sa procesora, alkoholom i parčetom vate skidaš ostatke prethodne paste veoma nežno sa samog procesora i kulera.
Sa grafičke sve isto to radiš.
Stavljaš malo paste jer se sve to razmaže koliko treba kada nalegne kuler jer ako staviš više paste može da se napravi debeo sloj između čipa i kulera pa onda ne odvodi dovoljno toplotu na ventilator. Na YT imaš brdo tutorijala kako se to radi i za cpu i za gpu.
Edit: Pa šta znam sada nije strašno. Možeš da ubaciš 1-2 ventilatora to nije mnogo skupo, oboriće još malo temperaturu a ne moraš da se bakćeš oko menjanja paste.
Sa grafičke sve isto to radiš.
Stavljaš malo paste jer se sve to razmaže koliko treba kada nalegne kuler jer ako staviš više paste može da se napravi debeo sloj između čipa i kulera pa onda ne odvodi dovoljno toplotu na ventilator. Na YT imaš brdo tutorijala kako se to radi i za cpu i za gpu.
Edit: Pa šta znam sada nije strašno. Možeš da ubaciš 1-2 ventilatora to nije mnogo skupo, oboriće još malo temperaturu a ne moraš da se bakćeš oko menjanja paste.
- Baraba
cvoruga, nisam na staroj adresi, ali često sam na Nbgd.
Moram prvo da se odlučim, da li da se vežbam na ovom pc, da znam za ubuduće, pa ako rikne nešto ko ga jeb, ili da nosim negde (tako će biti ako ne budem imao vremena).
Drakenzen, e sad, moj me ložiš da se nerviram. Da se cimam sa pastama i kulerima.
ps.
Ovaj test neće, šta mu fali?

Ovaj hoće, ovo dugo traje, tako da to neki drugi put:

Moram prvo da se odlučim, da li da se vežbam na ovom pc, da znam za ubuduće, pa ako rikne nešto ko ga jeb, ili da nosim negde (tako će biti ako ne budem imao vremena).
Drakenzen, e sad, moj me ložiš da se nerviram. Da se cimam sa pastama i kulerima.
ps.
Ovaj test neće, šta mu fali?

Ovaj hoće, ovo dugo traje, tako da to neki drugi put:

Moj iskren savet sto se tice citave situacije je da odneses u neki servis da ti to oni nameste sve.
Samo ces gubiti vreme bez razloga i cimaces se a nece ti uzeti mnogo za rad.
Samo ces gubiti vreme bez razloga i cimaces se a nece ti uzeti mnogo za rad.
Džabe testiraš HDD, on nema veze sa tvojim problemom.
Stavi 2 kulera, pastu i vidi kako se ponaša onda.
I proveri da te neki proces ne guši i ne davi proc da radi konstantno pa da zbog toga kuva.
Stavi 2 kulera, pastu i vidi kako se ponaša onda.
I proveri da te neki proces ne guši i ne davi proc da radi konstantno pa da zbog toga kuva.