Problem...

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Problem...

Post od stefank »

Imam N-gage QD, i nesto sam sj**o. Tj. kad krenem da udjem u Settings > Device > General iskace mi poruka "App. closed gs" . Instalirao sam svakakve programe, ali mislim da nisam uhvatio nikakav virus... (Cekam da izadje F-secure pa da skeniram) Takodje, ne prima slova, vec samo brojeve, tj ne mogu da kucam poruke, koristim WAP i to, ali mislim da je to takodje posljedica ovoga sto ne rade glavna podesavanja, jer se tu nalazi i podesavanje za slova, tj koja da se koriste. Sto da radim? Tnx unaprijed

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

vidi koji je to program gs i ukloni ga sa menadzerom iz telefona posle toga restartuj telefon pa vidi sta se desava :wink:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa GS = General settings, ja mislim, sto znaci da gen. settings ne moze da se otvori... I jos jedno pitanje, imam par djelimicno instaliranih aplikacija, koje ne mogu da izbrisem pomocu managera, kako da ih maknem?

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

F Exploreorm ili nekim sličnim programom, samo odi do System foldera, a zatim do apps i obriši sve zaostale delove. :D
U susret novim izazovima...

Renato
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Okt 2004. 19:17
Kontakt:

Post od Renato »

i meni se to desavalo sa menadzerom melodija, ali sad radi sve kako treba.
i cesto mi pokaze da nemam dovoljno memorije a telefon mi krcat.

Renato
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Renato »

probaj da udjes u sms podesavanja i umjesto brojnog unosa da stavis slovni.
ili u toku kucanja pritiskaj tarabu.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ludak »

Jao, to mi je poznato, jer meni se isto to događalo sa 7650. Nema leka sem flešovanja, sve žive resete sam pokušavao, ali telefon nikako nije hteo da se vrati u normalu... :(

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ludak »

Ne znam, nešto sam instalrao, ali ne sećam se više šta, jer ipak je to bilo pre više od godinu i po. Flashovanje je ubacivanje novog softvera u telefon, i ne, ne možeš to sam da uradiš. :D

Renato
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Renato »

kako je do toga doslo?
jeli to neki kvar ili nesto drugo?
kako se ja tih stvari bojim.
:( zasto nista nemoze da bude savrseno

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Uff pa mora da postoji nacin i bez toga flasha nekako... :| Jer kod nas N-gage QD nema da se kupi, bojim se da mi sto ne zeznu...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

kucaj *#7370#
meni je sa 7610 pomogao
isto sam imao nekih peroblema, nije hteo nista da mi otvori, nisam mogao da ubacujem br. u imenik, ali je ovo pomoglo

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Moj predlog je da backup-ujesh sve vazne fajlove, poruke i slichno, pa da formatirash telefon... :wink:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ludak »

Nema leka kad do toga dođe, ništa ne košta da se proba formatiranje, ali meni to nije ništa pomoglo. Na kraju će ipak morati da se flashuje telefon, žalim, ali tako je. :cry:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Shta *#7370# znaci? Sto se tice toga fleshovanja i ostalog zhao mi je da razj**avam telefon, jer je original, kupljen u Rimu, imam originalno pakovanje i nokijin zig, garanciju, sve...

Aca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 29. Dec 2003. 16:57

Post od Aca »

*#7370# je tzv. soft formta iliti "blago formatiranje" fona. Ubacis *#7370#, pa Lock code, i telefon ti se restartuje, i sve se vrati na fabricko podesavanje. Jedina mana je sto ti sve iz memorije fona (imenik, podesavanja, poruke i sl.) ode u pm, ali ipak vredi pokusati.

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Ne brini se to se i meni desavalo X puta i samo neka to flesuju fon i furaj dalje. Nece ti nista srediti. A mozda ti i ubace najnoviju verziju softvera i tako to. Nemoj da ubacujes u telefon wild skins. Meni je to uvek sredjivalo fon dok ovde nisam procitao ( Hvala mobil manijacima!) da ga ne smem ubacivati i fon mi radi perfekcija. A mislim da i taj tvoj ima Syimbioan OS??? Pa je problem isti kao i kod mene.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

WILD SKINS... sam bio ubacio :( Sad bar znam zbog cega mi je mob otisao u pm. Da, ima Symbian 6.0s il tako neka verzija. Mislim da ne bi smio da ubacam ni one programe za koje iskace upozorenje pri instalaciji da se moze desiti da nisu kompatibilni sa ovom verzijom Symbiana? Mada sam i tih dosta instalirao bio...

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Ne brini se, samo trpaj programe u njega sem wild skins-a naravno. Ja na drugi program koji pravi probleme nisam naisao a vala sam svasta trpao u fon. Jedino mi se desi da mi pukne philips camcoder i full screen caller ali ih preinstaliram i rade odlicno. Uzivaj!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

@stefank - Ako hoćeš noviji firmware, idi u servis (mada je QD nova spravica i ne verujem da je pušten noviji od tog koji ti je u mobu), ako već nećeš u servis, uradi kako su ti predložili gore - sa *#7370# (full format), šifra za mob je 12345 (ako je nisi menjao). Prethodono probaj da izvadiš MMC i da upališ mob, da vidiš da li će bez kartice raditi ok. Ako radi, samo su zbrljani podaci na kartici, i to može da se sredi na kompu sa disk doktorom (scandisk) ili formatizovanjem kartice. Naravno, treba ti čitač-pisač kartica. Ako se i bez kartice ponaša isto, znači da je i memorija telefona zbrljana, onda uradi format pomoću šifre, a posle uradi i format kartice na mobu. Uh, moraću i za ovo da napišem uputstvo, mnogo puta je ponovljeno. :roll:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Ma i bez kartice ne radi ok. Pa izgleda da cu morati format ili flash... :( Pa, sto se tice uputstva, mogao bi, a mogao bi i da stavis programe koji prouzrokuju ove zaj**ancije... Btw, zar nema ni jedan program za symbian koji cisti sistem od tih gresaka, kao npr ad-aware za komp sto je il ne znam ni ja?

Zaključana tema