Vesti i dešavanja
Re: Vesti i dešavanja
Postujem rad ekipe sa WN, ali brate s vremena na vrijeme se takva demagogija vrti...
Pa ti mostovi su bili predstavljeni kao ubice ostalih platformi, a sad eto oduvijek bio plan B.
Taman pomislim da msft drzi konce u rukama oni pokazu da pojma nemaju u kojem pravcu idu. Kraj godine je za mjesec i po, niti ima zvanicne verzije sistema, niti ima zavrsenih univerzalnih aplikacija osim nativnih...
Pa ti mostovi su bili predstavljeni kao ubice ostalih platformi, a sad eto oduvijek bio plan B.
Taman pomislim da msft drzi konce u rukama oni pokazu da pojma nemaju u kojem pravcu idu. Kraj godine je za mjesec i po, niti ima zvanicne verzije sistema, niti ima zavrsenih univerzalnih aplikacija osim nativnih...
Što se mene tiče bolje što su pauzirali Astoriju. Za razliku od ostalih portova Astorija je zahtevala Android podsistem, virtuelnu mašinu unutar W10M da bi android aplikacije radile. To bi samo povećalo veličinu sistema i zauzeće memorije i usporilo rad. U stvari, insajderi su se već žalili da im W10M usporava posle nekog vremena dok je dolazio sa android podsistemom, kao što i mnogi android telefoni uspore vremenom. Sada kada su izbacili android podsistem niko se ne žali na usporenje sistema.
Candy Crash Saga je iOS port koji izgleda normalno radi. Facebook isto radi iOS port svoje aplikacije i nijedna od njih ne zahteva podsistem ili VM da bi radila.
Obzirom da većina Android programera ima i iOS verzije svojih aplikacija jednostavno mogu iOS verzije da konvertuju u univerzalne aplikacije. A to što nećemo imati par sitnih android aplikacija koje su ljudi radili da "ubiju" vreme neće biti neka šteta.
Da dodam i to da sam na 10581 i da sistem radi stabilno. Da srede problem sa SD karticom i par manjih bagova oko pucanja i sistem je spreman za upotrebu. A lično bih voleo da su Action centar i Settings transparentni kako bi bili konzistentni sa ostatkom sistema.
Candy Crash Saga je iOS port koji izgleda normalno radi. Facebook isto radi iOS port svoje aplikacije i nijedna od njih ne zahteva podsistem ili VM da bi radila.
Obzirom da većina Android programera ima i iOS verzije svojih aplikacija jednostavno mogu iOS verzije da konvertuju u univerzalne aplikacije. A to što nećemo imati par sitnih android aplikacija koje su ljudi radili da "ubiju" vreme neće biti neka šteta.
Da dodam i to da sam na 10581 i da sistem radi stabilno. Da srede problem sa SD karticom i par manjih bagova oko pucanja i sistem je spreman za upotrebu. A lično bih voleo da su Action centar i Settings transparentni kako bi bili konzistentni sa ostatkom sistema.
^+1, apsolutno se slazem. Kome "ocajno" treba app koje nema za WM se nece sloziti i to je to.
Tesko da ce WM ispratiti bas sve sto ima za Android i iOS.
poz
Tesko da ce WM ispratiti bas sve sto ima za Android i iOS.
poz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Ma samo da oce napravit krsteni pretrazivac,mozda je edge bolji posto jos nisam na w10 cekam oficijalnu verziju al za sad sam na surfy koji korektno radi al zna i da puca.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Inače, juče sam čitao da su u potpunosti napustili Astoriju..
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Edge bar sto se mene tice, na kompu radi pa sabija. Jako sam zadovoljan.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Meno je Edge neeeešto bolje radio na 630ki nego IE, ali ne dovoljno da bi se mogao time pohvaliti... Imao sam dosta pucanja, ali tu možda 512 MB RAM može biti problem.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
^ Što nisi postavio naslov iznad tog linka, da se odmah lepo vidi o čemu se radi.
Dakle, naslov kaže sledeće (što je mnogima već odavno poznato)....
Windows Phone is dead
Dakle, naslov kaže sledeće (što je mnogima već odavno poznato)....
Windows Phone is dead
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Iz samog linka se vidi o čemu se radi.
Dosta je i trajao 

Al je nevjerovatna kolicina spina na wp sajtovima. Toliko objasnjenja, teorija, opravdanja za brod koji je definitivno krenuo tonuti.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Tencent jedan od jacih developera napusta rad za windows 10 platformu. Tvrde da Microsft ima krajnje nezainteresovan stav kako o Developerima tako i o krajnjim potrosacima....
Licno mislim da MS nece da da dovoljno para i da ih bash briga. "Nece crci" ako im pukne Lumia
Izvor
http://winphonehub.org/news-leaks/tence ... microsoft/
"the curse of Symbian continues"
Licno mislim da MS nece da da dovoljno para i da ih bash briga. "Nece crci" ako im pukne Lumia

Izvor
http://winphonehub.org/news-leaks/tence ... microsoft/
"the curse of Symbian continues"
Bas steta ako ne pocnu vise da se cimaju oko win phone-a..
Ne pamtim da mi se neki OS toliko svidio kao wp8,i to na htc 8s koji je u uzasnom stanju. Kako god okrenemo ova 2016 ce pokazati sta microsoft zeli/ne zeli. Doduse nada postoji u vidu ovih kvalitetnijih kineza (xiaomi , meizu), pa eventualno tu mozemo da nabacimo wp i da furamo do mile volje,ali samo ako microsoft sredi svoje bagove. 

.
Iako i dalje volim taj svedeni dizajn koji WP ima, drago mi je što sam izašao iz priče dok je još bilo vreme. Ovo sad počinje da deluje sve jadnike.
Povrh toga, najiskrenije, vizualne izmene koje su unete u W10m mi se nikako ne dopadaju. Dizajnerski mi je 8.1 lepši.
Elem, poražavajući rezultati prodaje sve govore. Sve i da MS izbaci mega dobar telefon, OS je očigledno mrtav.
Povrh toga, najiskrenije, vizualne izmene koje su unete u W10m mi se nikako ne dopadaju. Dizajnerski mi je 8.1 lepši.
Elem, poražavajući rezultati prodaje sve govore. Sve i da MS izbaci mega dobar telefon, OS je očigledno mrtav.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
A ti si jedva dočekao da likuješ.1808 napisao: Windows Phone is dead

Nemoj tako, nije red smejati se tuđoj nesreći.Green napisao:Dosta je i trajao

Šalu na stranu, mogli su da urade odličnu stvar sa njim, ali sad je očigledno da neće i ne žele.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Znaci moja lumia je crkla kad i treba, da me opomene da se ne kupuje druga koja je i bila u planu, mesec dana je samo hvalilo. Da mi se wp os vise svidja od androida to jeste ali ono sto mu hvali nemoze to da nadohnadi. Aplikacije i los hardver.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Neka izdrže oni do 2017. da mogu da sakupim pare za drugi telefon pa onda neka umiru koliko hoće. 

Trajat ce oni do 2017:) eno na wc ima pamflet kako msft zna sta radi, bla bla...