Dilema, trilema... sta li vec

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Na koji nacin kupiti Lumiu 950XL?

Opcija 1> preko oglasa
7
39%
Opcija 2> preko Telenor paketa
2
11%
Opcija 3> preko Telenora na rate
3
17%
Opcija 4> nesto cetvrto?
6
33%

Ukupno glasova: 18

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Dilema, trilema... sta li vec

Post od znemanja »

miodrage, Pošto preferiraš WP onda za tebe nema druge alternative. Da li je puno dati 500+ evra za L950XL? pa ako ti taj uređaj predstavlja satisfakciju onda se isplati. Lično smatram da svako sebi treba da dozvoli malo hedonizma ako je to moguće, s' tim što bih ja na tvom mestu kupio uređaj za keš. Ako se slučajno desi da ti se ne sviđa ili sl., kada se obavežeš ugovorom onda moraš da plaćaš svaki mesec i ta obaveza malo smara, zato je bolje odmah keš. Koristiš telefon onoliko dugo koliko ti odgovara, pa posle ga prodaš.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nemanja, potpuno se slazem sa tvojom filozofijom, ali procitaj moj poslednji post (ne ovaj). Nazalost pomenuti uredjaj je jedan od onih sa kojima se ozbiljno gubi na preprodaji. Inace citam da ima ozbiljne probleme sa stabilnoscu BT konekcije na BT LE uredjaje. E zato mi se ne utrcava s lovom. Drugi problem je baterija. Znaci ovo su hardverska, a ne softverska pitanja. Ja sa OS nemam frke za ono sto meni treba. Isprobao sam caletov 550, lepo radi, tu i tamo stucne, ali je to i ocekivano.
Ja ne bihovde ovoliko polemisao da sam siguran. Prvi put u zivotu, u zadnjih 16 godina, ja nisam siguran oko jednog mobilnog telefona. Oko svih drugih, bio sam posve siguran.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ne bih ja bas rekao da je hardverski problem sa baterijom. Mislim da ce se to srediti vremenom dok sistem nalegne.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Novak: Slazem se u potpunosti, ali dok ga ne srede ja imam nefunkcionalan uredjaj a jako mi puno stvari zavisi od njega.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Evindzer, sem toga što pišeš burazeru i guru i kupuj, drugih saveta tvojih nema.
Nagovaraš čoveka da uzme poluproizvod a ti sam nisi instalirao 10ku, nije nego.
I tačno, ne cenim miodrageovo mišljenje jer je nepotkrepljeno činjenicama subjektivno i uglavnom netačno.

miodrage, nisam hejeter, samo sam realan, moj savet ti je da čekaš, a ti kako 'oćeš.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Aha, realno je biti Android supporter i Windows hater... Mda... Vrlo objektivno nema sta.

U mom sistemu vrednosti, upravo je suprotno! To se ne dopada nekome? Zabole me!
Sto se mene tice, ni ja misljenje ogromne vecine ovde na forumu ne uvazavam oko nekih stvari.

Zveki54
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Feb 2011. 08:19
:: Iphone SE

Post od Zveki54 »

Ako toliko zelis taj telefon uzimaj, sve mane i vrline znas, ovo odugovlacenje ti ne vodi ni cemu :wink:

Jedino, po meni, bolje uzeti iz oglasa, pa i ako ti se ne svidi izgubiti malo na ceni nego se zakopati kod lihvara na 2 godine...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa jeste bolje iz oglasa ili preko grane, ali covek nema nekog izbora jer nema tu cifru na gomili pa bi i u tom slucaju morao da zonglira.
Ja zaista mislim da ti ovo nije pametan potez. Barem ne trenutno. Ne govorim zbog telefona nego zbog tebe. Ulozi u 930 koji je i dalje odlican telefon, popravi ga i Bog da te vidi ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Hvala svima na savetima. Odlucio sam ipak pokusati opciju 3, taman iduce subote kad sam dezuran noc da uzmem uredjaj, i do ponedeljka prepodne da ga ubijem. Ako mi se svidi, 3800 din mesecno imam. Ako mi se ne svidi, ici cu sa njima do Vrhovnog suda ako treba, jer je Zakon o zastiti potrosaca jasan. I da, pise se sa velikim Z, jer je to licno ime zakona. Pod ne svidi podrazumevam pre svega stabilnost BT konekcije, i trajanje baterije. Ako me to zadovoljava, nemam razlog da ga ne uzmem.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ne znam... Toliko nas ti je reklo da se na zaje*avaš sa tim, ali ok... Tvoje su pare i tvoje je pravo da ih protraćaš kako hoćeš, ali ovaj Majkrosoftov poluproizvod ne vredi ni trećinu tog novca! Ljudi koji su godinama korisnici i veliki ljubitelji WPa pišu po forumima koliko su pogrešili što su pukli pare na nove modele i koje sve probleme imaju, ali ti i dalje ne želiš da poslušaš dobronamerne savete nego ideš glavom kroz zid i jedino ćeš se naučiti kad i ti napraviš istu grešku i protraćaš pare na polufunkcionalni OS... No, znam da će kod tebe sve raditi savršeno i bez mane jer će ti biti ispod časti da priznaš koliko si se zaje*'o. ;)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Zašto je ova tema uopšte otvorena u podforumu poređenje modela, kada je pokretač odmah naglasio da ga interesuje isključivo jedan jedini model. Šta se tu onda upoređuje. Ovo treba prebaciti negde u kafić, pa ko hoće da gubi vreme eto mu. Šest strana diskutujete i i delite neke savete osobi koju vaše mišljenje uopšte ne zanima, već traži samo podršku za svoju odluku koja je bila doneta i pre otvaranja teme.

U prilog ovome ide cela diskusija, a evo ispod i par argumenata ako nekome još nije jasno šta se dešava....
miodrage napisao:....ne volim razlicite stavove, imam misljenje da postoje 2 stava: moj stav i pogresan stav.
miodrage napisao:....Najsavrsenije me zabole sta ko misli, i kaze. Bitno mi je misljenje samo jedne osobe na ovom svetu a to sam ja! Egocentrican sam znam,....
Sve u svemu, mlatite praznu slamu. :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

1808, bila je otvorena u kaficu, pa je neko od moderatora prebacio ovamo. To pod 1.
Pod 2, ja cu uvek da uradim kako ja mislimd a treba, ali sam hteo da cujem misljenje drugih. Do sada bilo je par korisnih saveta, a tvoj komentar i jos mnogi se ne uklapaju pod korisne.

sugarcoated_ass, evo, ja sam vrlo zainteresovan da otkupim neki od tih modela kojima su se drugi zajebali, za male novce naravno, i to posle testa od 24h.
Nije meni ispod casti da priznam da sam se zajeb'o, ali meni ono sto treba radi. Doduse na WP8. Jeste, ne koristim i ne zanimaju me domace aplikacije tipa Meridian kladionica i slicne budalastine, ne patim od toga da calculator u basic mode-u mora da mi resava integrale i diferencijale, nije mi bitno sto se ikonice ne menjaju...
Pregledan i intuitivan interfejs sa maksimumom obavestenja, stabilan, brz i pozdan rad su ono sto meni treba. Nazalost cuo sam i ja o 950 XL dosta lose, zato i sva ova diskusija. Avaj, niko odavde nema ovaj uredjaj pa da mi kaze e slusaj, takva i takva stvar, svi pisu o necemu sto su procitali... procitao sam i ja. Ne zale se apsolutno svi, samo neki, ali je sada broj tih zalbi u odnosu na prethodne modele povecan. I tu se brinem jer mi je autonomija baterije ugrozena, kao i stabilnost BT konekcije (meni 2 vazne stavke).

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Evo kako miodrage, postupa kada su drugi u pitanju, bez činjenica bez argumenata
miodrage napisao:Lumia, ostalo ne vredi komentarisati
Kad već savetuješ druge, što se onda razmišljaš za sebe, a ?
miodrage napisao:ne koristim i ne zanimaju me domace aplikacije tipa Meridian kladionica i slicne budalastine
A za ovo što vređaš ljude i nazivaš ih budalama koji koriste aplikacije od mene bi popio ban samo tako.

Što se mene tiče, forum ne vredi posećivanja a još manje pisanja.
Sem par offtopic tema, sve ostalo je truba.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Jednostavno, ili kupuješ uređaj ili ne, ne znam čemu tolika polemika?
Kao da tražiš da ti neko opravda tvoju kupovinu istog uređaja?
Ukoliko ne cenis ovde sve postove, ne vidim onda ni smisao teme ove i tolikog piskaranja?
I sam si svestan da wp gubi bitku i sve više polako i sigurno ljudi odustaju od wp, i pitanje je gde će biti wp za godinu dana, verovatno nigde.
Huawei

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

cvoruga napisao:Evindzer, sem toga što pišeš burazeru i guru i kupuj, drugih saveta tvojih nema.
Nagovaraš čoveka da uzme poluproizvod a ti sam nisi instalirao 10ku, nije nego.
cvoruga, burazeru, kad i ti budeš bio neki guru, i tebe ću tako oslovljavati - a kad budeš kupovao neki novi telefon, i tebi ću pisati "kupuj". :lol: :lol: :lol: :lol:
Nisam ga savetovao da kupuje telefon zbog desetke, već da kupi telefon koji želi na način za koji mislim da mu je najbezbolniji.
I izgleda da će me i poslušati jer se odlučio za opciju 3 koju sam predložio - eto vidiš da su moji saveti vredni. :D :D :D
A što se tiče instaliranja desetke na moj telefon - neću da se sprdam sa nedovršenim OS-om, i da za L950xl postoji mogućnost instalacije verzije 8.1, to bih mu i predložio. Ali, ne može.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

cvoruga, aplikacija moze da bude budalastina, i sam si svestan da ih ima i vise nego dovoljno. To nikako ne znaci da su ljudi koji ih koriste, ili oni sto su ih napravili budale. Ja to nigde nisam rekao, a ti izvrces moje reci. Klasican stil onog telepa, iliti 1808. Sad i ti pocinjes to isto. Osim ako niste svi jedna te ista osoba.
Ja sam uvek rekao da je moj jedini izbor Lumia, i kako vidis stojim iza svog izbora. A ti sedis na vise stolica, i jos uzimas sebi za pravo da nesto kritikujes.
bata bogdan, lepo sam napisao da pojedine psotove cenim, a pojedine skoro pa da i preskacem. Neki ne moraju ni da napisu nista, ja znam sta misle. neciji saveti jednostavno vrede nekome, neciji ne. Isto tako i moji saveti i pomoc nekome vredi, a verujem da je nemali broj njih kojima sam ovde pomogao, ali isto tako ima i onih kojima ne vredi. A ima i onih kojima sam pomogao, ali ne cene to, pa jos uzimaju sebi za pravo da prosipaju neke mudrosti....
Evindzer je najbolje razumeo sta zelim, i jos pojedini likovi, eto Zveki54 na primer, koji je dao drugacije vidjenje, sli svoje vidjenje situacije, i dao odmah svoj odgovor, sto mnogo vise cenim od raznog drugog palamudjenja.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Ja ne znam kako su te oni razumeli sta hoces, kad ti sam ne znas sta hoces...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

miodrage napisao: Klasican stil onog telepa, iliti 1808. Sad i ti pocinjes to isto. Osim ako niste svi jedna te ista osoba.
I posle kažu da ovaj forum gubi svoju draž! :D :D :D
Ovako se odavno nisam nasmejao! :lol: :lol: :lol: :lol:
Jedino ne znam šta znači telep, ali ako se razloži na slogove (te-lep), sigurno mora da je nešto lepo. :lol: :lol: :D :lol: :lol: :D

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Valjda deo Novog Sada.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

E bas ste razvukli temu:)

U startu imas veliki procenat vjerovatnoce da ce te mobitel razocarati, tako da bas ne vidim logiku da ga i kupujes. Mozda da probas sa varijantom da ostavljas vrijednost rate sa strane u stek i da cekas razvoj dogadjaja.
A telep je jedan stari nick koji je davio sa androidom cini mi se.

Zaključana tema