Да ли се Nokia диже из мртвих?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?
Ovo bi bio lep potez od Njoke.Mada i ja mislim da bi za pocetak trebalo da izbace neki solidan midranger,da ispitaju malo trsiste(a da mu cena bude prilicno povoljna(prodavalo bi se to ko alva)).
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Slažem se za lep potez od Njoke, ali ne i za ostalo.
Moje je mišljenje da treba da idu na veliko - samo jedan ili dva telefona godišnje, sa najboljim mogućim specifikacijama i po mogućnosti što tečnijim softverom. Nešto kao Ajfon, samo u svetu Androida. Recimo, jedan model od 5-5,2" i jedan fablet od 5,7-6". Ako bi im to pošlo za rukom, mislim da bi imali dobitnu kombinaciju. Naravno, cena u početku nikako ne sme biti velika, naprotiv, mislim da bi im bolje bilo da u početku po pitanju zarade budu na nuli, pa čak i sa nekim zanemarljivim gubicima, nego da odmah jure profit, jer im, dugoročno gledano, to ne bi bilo isplativ potez.

Moje je mišljenje da treba da idu na veliko - samo jedan ili dva telefona godišnje, sa najboljim mogućim specifikacijama i po mogućnosti što tečnijim softverom. Nešto kao Ajfon, samo u svetu Androida. Recimo, jedan model od 5-5,2" i jedan fablet od 5,7-6". Ako bi im to pošlo za rukom, mislim da bi imali dobitnu kombinaciju. Naravno, cena u početku nikako ne sme biti velika, naprotiv, mislim da bi im bolje bilo da u početku po pitanju zarade budu na nuli, pa čak i sa nekim zanemarljivim gubicima, nego da odmah jure profit, jer im, dugoročno gledano, to ne bi bilo isplativ potez.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Slazem se sa Evindzer. Dobar hardwer, Android, pristupacna cena, kao sto radi Xiaomi npr. Prvo trebaju da se dignu na noge, sto znaci da ce morati da spuste malo cene jer sumnjam da ce neko kupovati ako budu prepotentni pa odmah krenu u trku sa 600+ evra cenama.
Festina lente.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
A ja mislim da ce to biti jos jedan u moru Androida, koji ce se prodavati nesto zanemarljivo malo, i da ce Nokia, eto, da zivotari...
U slucaju da naprave nesto zaista revolucionarno, pa, u tom momentu bi se situacija promenila, ne jos uvek drasticno, ali bi se menjala. Sad im je vreme za onaj savitljivi telefon iz nekadasnje reklame Nokia 888. Pa makar bio i na Androidu, takav uredjaj bi pobrao mnosto simpatija, i samim tim, uz odgovarajucu cenu, i profita.
U slucaju da naprave nesto zaista revolucionarno, pa, u tom momentu bi se situacija promenila, ne jos uvek drasticno, ali bi se menjala. Sad im je vreme za onaj savitljivi telefon iz nekadasnje reklame Nokia 888. Pa makar bio i na Androidu, takav uredjaj bi pobrao mnosto simpatija, i samim tim, uz odgovarajucu cenu, i profita.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Apolo
- Expert
More Androida imamo vec odavno, jedine koje bih izdvojio to su pojedini proizvodjaci koji su odlucili da izbace npr. verziju sa Androidom i WP istovremeno, ili pak samo WP. Medjutim sam MS je kriv za to, odugovlaci ko neka mlada, ne znaju sami sta ce, kad ce i kako ce, a logicno da i drugi nerado uvode njihovu platformu. Ali slazem se da je to brdo Androida postalo jako monotono, licno sticem utisak da se sad samo budzi hardver jer ne znam sta jos Android moze novo da donese, ne bi me cudilo da izbace jednu novu funkciju pa odmah izadje i nova verzija OS-a.
Festina lente.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
I to je već dosta bolje od onoga što su imali dok su koristili Windows Phone, sa kojim su doživeli propast. Samo kad su se toga otresli, sad bar imaju neku šansu i verujem da će je sigurno iskoristiti.miodrage napisao:.....jos jedan u moru Androida, koji ce se prodavati nesto zanemarljivo malo, i da ce Nokia, eto, da zivotari....
- Apolo
- Expert
1808, Ali uzmi u obzir da vise nemaju ni kamere po kojima su bili prepoznatljivi, sada je sve to preslo u ruke MS. Ne bih da mracim ali ako se osvrnemo na hardver, ne sumnjam da ce to biti nabudzeno 4gb rama, SD 810, 820... A kamera npr. nista specijalno, kao ni kod kineza, prosek kod HTC itd. Dizajn vecina kopiraju jedni od drugih, pa je prosto pitanje i kako razlikovati sve te telefone slicne po specifikacijama, a i po dizajnu.
Festina lente.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Bilo bi vrh predlog da izbace dual bot sistem. Prilikom restarta da biraš koji ces sistem stanovati. To bi ih gurnulo iznad konkurencije. Samo ne znam sto se ne bi toga "setili"?
- Apolo
- Expert
Sumnjam da mnogima to nije palo napamet, vec prosto nece to da urade. Vise im ide u prilog da kupis drugi telefon ako hoces drugi OS, pa tako izadju u susret tako sto izbace isti model u Android i WP varijant.
Festina lente.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Xiaomi je to počeo već da fura. To mi je još i relativno ok. Ali Nokia će samo da daje ime, isto kao i Tesla. Tako da od stare Nokie više nema ni N.
Ovo nije tačno. Nokia će da radi ono što radi Apple: dizajnira uređaj koji će neki proizvođač praviti za njih. Razlika između toga i Tesle je velika, ali se očigledno okreće kako kad i kome odgovara.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Problem je što većinom ljudi poistovećuju te dve stvari iako je razlika drastična. Imamo ovde jednog koji se u'vatio za Teslicu i kako se sve pravi u Čajni isto kao i Tesla. 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
araphel, sugarcoated_ass, jedno je kad je to strogo kontrolisan proces kao kod Apple-a pa im se moze i da izuvaju sa cenama, ili da naprave nesto daj-sta-das, i stave kao neku fol cenu i logo i to prodajemo...
Jedan je Apple.
Drugo, napomenuo sam da je Nokiji sad potrebna revolucija... Ona fora sa savitljivim telefonom bi im jako pomogla. Nesto obicno... tesko. Tu ce Samsung da ih zgazi.
Jedan je Apple.
Drugo, napomenuo sam da je Nokiji sad potrebna revolucija... Ona fora sa savitljivim telefonom bi im jako pomogla. Nesto obicno... tesko. Tu ce Samsung da ih zgazi.
A u Nokiji inače sada rade seljačine, koje blage veze nemaju o kontroli kvaliteta. Kompanija kao da je počela s radom prekjuče. Samo Apple sve živo zna najbolje, a ostali se eto tako nekako provlače. 

- Evindzer
- Prijatelj foruma
Ne rade seljačine, naprotiv, ali Epl ima monopol nad zaradom.
Ispraviće me neko ako grešim, ali zar Epl sa Ajfonima ne drži oko 90% ukupne zarade na svetskom nivou?
Takođe, zar nije prošle godine bila priča (na kontu slabije prodaje G4 od planirane) da LG zarađuje jedva par centi po prodatom telefonu?
Ispraviće me neko ako grešim, ali zar Epl sa Ajfonima ne drži oko 90% ukupne zarade na svetskom nivou?
Takođe, zar nije prošle godine bila priča (na kontu slabije prodaje G4 od planirane) da LG zarađuje jedva par centi po prodatom telefonu?
Da je to tako, na svetu bi samo Apple postojao, sve ostale tech kompanije odavno bi bankrotirale i zarasle u korov.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Zato i kažem, ako grešim, neko će me ispraviti - ali tako nešto je kružilo internetom pre par meseci..
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Nije 90%, nego je pisalo da Apple u mobilnim telefonima zaradjuje 2x vise nego svi ostali proizvodjaci zajedno!
Green, ja nisam to rekao, ali si ti pogresno shvatio. Evidentna je razlika u kvalitetu izmedju Apple-a i recimo nekog Tesla, ili ZTE uredjaja. E pa ja mislim da Nokia vise nece biti ono sto je nekada bila sa svojim uredjajima (ono sto je sada Apple, ili ajde bas neka bude i neki Samsung ili LG), nego ce pre da bude ZTE, ili sta ja znam sta. O Xiaomi ili Meizu za sada mogu samo da sanjaju. Ovo govorim o kvalitetu uredjaja.
Green, ja nisam to rekao, ali si ti pogresno shvatio. Evidentna je razlika u kvalitetu izmedju Apple-a i recimo nekog Tesla, ili ZTE uredjaja. E pa ja mislim da Nokia vise nece biti ono sto je nekada bila sa svojim uredjajima (ono sto je sada Apple, ili ajde bas neka bude i neki Samsung ili LG), nego ce pre da bude ZTE, ili sta ja znam sta. O Xiaomi ili Meizu za sada mogu samo da sanjaju. Ovo govorim o kvalitetu uredjaja.
Pa dobro, ti misliš da će Nokia po kvalitetu biti bliža ZTE-u ili nekoj sličnoj kinezari. Ja sam ipak drugačijeg mišljenja, bez obzira na masu "pametnih" komentara koji će uslediti. Ja bih voleo da mi neko objasni po čemu je Apple sinonim za kvalitet, a neko drugi sa dosta jeftinijim proizvodom nije.
Sama garancija je dovoljan argument.