Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
miodrage, podesio, hvala ti, nisam znao.
Tražio sam link od tebe u kom piše da je malo rama,
jer je MS objavio da su prcoesori zastareli i da zbog toga nisu dobili 10ku,
nigde ne pominju ram kao razlog, zato sam te pitao za link.
Tražio sam link od tebe u kom piše da je malo rama,
jer je MS objavio da su prcoesori zastareli i da zbog toga nisu dobili 10ku,
nigde ne pominju ram kao razlog, zato sam te pitao za link.
cvoruga, kako bi ti dao ovaj link, da ti je miodrage na ignorisanju? [emoji6]
I stvarno, pišite više o utiscima na W10M, a manje o ko je bolji OS odabrao.
I stvarno, pišite više o utiscima na W10M, a manje o ko je bolji OS odabrao.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja sam moje napisao. Ima sitnih bugova ali se radi na njima, i ispravljaju se greške.
EDIT:
Evo još jedna vest i objašnjenje Microsofta: http://mspoweruser.com/microsoft-messed ... ion-lumia/
Nemušto, nevešto, ali je tako. C' est la vie
EDIT:
Evo još jedna vest i objašnjenje Microsofta: http://mspoweruser.com/microsoft-messed ... ion-lumia/
Nemušto, nevešto, ali je tako. C' est la vie
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
I to je poslednje što mu je napisao, pre nego ga je ubacio u grupu za ignorisanje.cvoruga napisao:miodrage, podesio, hvala ti, nisam znao.

Da nastavim sa bugovima i poteskocama:)
Povremeno se desava da se ekran sam od sebe ugasi na sekundu i sam se upali.
Edge je vrlo los. Mnogo stranica uopste nece da otvori. Druge otvori, pa onda sam od sebe refresh, uglavnom lose skaliranje... Opet mi izbacuje da za pojedine stranice ima android aplikacija. Meni je to nevjerovatno.
Desava se da ponekad zakoce i plocice za vrijeme i slike.
Store je sporiji. Pretraga je poboljsanja da sada izbacuje i filmove i muziku koji u sebi sadrze trazenu rijec. Aplikacija za w10 ima jako malo s obzirom na 8 mjeseci od pustanja sistema.
Imenik otvara kontakte sporije. Wnovosti aolikacija radi sporije.
Mogu samo zamisliti na sta su licili raniji buildovi:D
Da napomenem da nisam radio hard reset. Cekam eksterni hdd pa cu i to da odradim da vidim ima li pobiljsanja.
Povremeno se desava da se ekran sam od sebe ugasi na sekundu i sam se upali.
Edge je vrlo los. Mnogo stranica uopste nece da otvori. Druge otvori, pa onda sam od sebe refresh, uglavnom lose skaliranje... Opet mi izbacuje da za pojedine stranice ima android aplikacija. Meni je to nevjerovatno.
Desava se da ponekad zakoce i plocice za vrijeme i slike.
Store je sporiji. Pretraga je poboljsanja da sada izbacuje i filmove i muziku koji u sebi sadrze trazenu rijec. Aplikacija za w10 ima jako malo s obzirom na 8 mjeseci od pustanja sistema.
Imenik otvara kontakte sporije. Wnovosti aolikacija radi sporije.
Mogu samo zamisliti na sta su licili raniji buildovi:D
Da napomenem da nisam radio hard reset. Cekam eksterni hdd pa cu i to da odradim da vidim ima li pobiljsanja.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Danas drugar uradio update na 930, i ubio telefon. Posle hard reseta uređaj radi daleko bolje.
Po onome što ovde pišete, po drugim komentarima na drugom forumima, stekao sam utisak da je za Windows 10, i te kako važno imati jak hardver. Ovde sistem ne radi unisono kao na WP 8.
Upravo sam isprobao i VPN, sjajno radi.
Od nekih bugova ono što sam ja našao je da notifikacije sa pločica sklanja mnogo kasnije od WP 8.1 (tamo je bilo trenutno, ovde mu treba par sec), meni to ide na živce.
Po onome što ovde pišete, po drugim komentarima na drugom forumima, stekao sam utisak da je za Windows 10, i te kako važno imati jak hardver. Ovde sistem ne radi unisono kao na WP 8.
Upravo sam isprobao i VPN, sjajno radi.
Od nekih bugova ono što sam ja našao je da notifikacije sa pločica sklanja mnogo kasnije od WP 8.1 (tamo je bilo trenutno, ovde mu treba par sec), meni to ide na živce.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Dakle, sve u svemu, sačekaću još par dana dok vam se ne slegne još utisaka, pa tek razmišljati o nadogradnji. Bolje da vi istestirate i poispravljate sve probleme na svojim telefonima nego ja na svome, jer bi me u protivnom Čvoruga i Baraba ubili od za*ebancije.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ma jok, nećemo, imaćemo sluha za tvoju muku ako prođeš isto kao Miodragov drugar sa 930, kako on kaže "drugar uradio update na 930, i ubio telefon"
Mene ta izjava prosto mami da uradim update, pogotovo da imam 930, prosto uliva poverenje update
Prodaj to dok nisi nesto zajebo

Mene ta izjava prosto mami da uradim update, pogotovo da imam 930, prosto uliva poverenje update

Prodaj to dok nisi nesto zajebo

Evindzer, gde su mladi tu je i šala
.
A ne mogu da verujem da te toliko ne zanima 10ka da je čak nisi ni probao
.

A ne mogu da verujem da te toliko ne zanima 10ka da je čak nisi ni probao

- Baraba
Stvarno Evi, toliko nemaš poverenja u M$ i win10 da živiš u prošlosti? 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
On nije znao, ja jesam da će morati hard reset. On se upaničio pa me zvao, pa smo rešili.
Ništa posebno
Ništa posebno
- Evindzer
- Prijatelj foruma
miodrage, pusti ovu dvojicu, vidiš da samo zezaju.
Mora da su ljubomorni na naše telefone, pa pokušavaju da nas nagovore da ih prodamo - možda su zainteresovani da ih kupe?
Interesuje me 10-ka, ali me od starta razočarava nekim sitnicama koje me nerviraju, pa sve i da radi savršeno na svakom telefonu, imao bih zamerki na nju. Sve u svemu, će pričekam još malo.

Mora da su ljubomorni na naše telefone, pa pokušavaju da nas nagovore da ih prodamo - možda su zainteresovani da ih kupe?

Interesuje me 10-ka, ali me od starta razočarava nekim sitnicama koje me nerviraju, pa sve i da radi savršeno na svakom telefonu, imao bih zamerki na nju. Sve u svemu, će pričekam još malo.

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Evindzer, Ma kakva prodaja, samo se malo strpi... Ali posto si cepidlaka siguran sam da ces naci neku manu koju drugi ne vide 

Festina lente.
- Baraba
Još malo se strpi Evi, uskoro najavljuju win11, sve iz počeka rade, dobiće i stariji uređaji update (svi koji se strpe i istekne neka moralna obaveza o podršci uređaja, onda jbg istekla podrška, mator uređaj) 

A objasnjenje za WM10 i stare uredjaje im je legendarno. Ispada da na uredjajima na kojima je stigao update radi savrseno sto je jos veca laz od one da ce svi dobiti. Na ocevoj 830 nije ni priblizno brz kao WP 8.1. Ja neznam odakle onoliki lag u sistemu, iako sam cak dva puta radio Hard reset.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Razumljivo je to sto ne ide za starije uredjaje, na kraju krajeva ni Android nece pustati update na uredjaje od pre hrista... Samo MS je morao eksplicitno tako i da naglasi, ovako su samo zavlacili ljude a onda im u minut do 12 rekli da moraju kupiti noviji uredjaj ako hoce W10M.
Festina lente.
Pisao sam juče a drugi su pisali ovde odavno tj prenosili šta su iz Microsofta izjavili- slabiji uređaji (512mb) bi dobili ojađen win10 a uređaji sa 4gb interne ne bi uopšte.
Ne patim ja za win10 i pitanje je kako bi radilo na mojoj 520 ali ne volim lažna obećanja ni u kakvom smislu- ako ne možeš nešto da uradiš onda ne laj u prazno.
Ne patim ja za win10 i pitanje je kako bi radilo na mojoj 520 ali ne volim lažna obećanja ni u kakvom smislu- ako ne možeš nešto da uradiš onda ne laj u prazno.
Nego postoji li mogucnost vracanja sa zvanicne WM10 na WP8.1 za 830?
Dok ne srede ovo sa baterijom i pojedinim aplikacijama, nije vredan odvajanja vremena.
Dok ne srede ovo sa baterijom i pojedinim aplikacijama, nije vredan odvajanja vremena.
NakaR, naravno da postoji.
Download-uj Windows recovery tool na komp. Prepozna ti telefon kada ga prikačiš USB-om za komp.
Onda dalje samo klikneš da želiš 8.1 i ceo proces se jako brzo odradi.
Download-uj Windows recovery tool na komp. Prepozna ti telefon kada ga prikačiš USB-om za komp.
Onda dalje samo klikneš da želiš 8.1 i ceo proces se jako brzo odradi.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Ja nisam ima mira, presao sam na Redstone 14291 na Lumiji 928... Sve mi radi extra! Imam konacno 3G only! Dobio sam i novu aplikaciju za Mape, ispravke za Office i tako dalje... Imam sad i obogadjenu MS camera app!
Dalje utiske javljam kasnije. RADI BOLJE NEGO NA NAJNOVIJIM MODELIMA

Dalje utiske javljam kasnije. RADI BOLJE NEGO NA NAJNOVIJIM MODELIMA