zoreli napisao:Galaxy S7 Edge - Auto Mod (upali i slikaj - bez podešavanja)
Nista posebno kamera na S7e. Preveliko ostrenje,'nerealni' detalji.
Znam da ce se njih dosta usprotiviti (a na kraju ce i sami priznati) ali po meni kamera na S6 je bolja od ove
Iskreno ni mene ove dve slike nisu odusevile.
Ne kazem generalno, kazem za ove dve, jer nisam nesto gledao druge.
Cimerka mi uzela S7E pa cu u ponedeljak videti sta i kako pa cu okaciti neku sliku sa njim..
vlade93, okaci,mada u principu to je to. Gomila takvih primera na flickr. Tacno se vidi na jednoj slici sto je Zoreli izbacio,kako su mutni krajevi pri crop-u (vec sam pisao o tom problemu)
Jeste da taj problem nije prisutan na svakoj slici,ali se desava. Koliko? Rekao bih pola,pola,koliko sam zapazio na flickr
Okacicu cisto da i vi pogledate jer opet trenutno nema nesto mnogo ljudi S7E na forumu, a slikacu najvise zbog mene, jer to sto vidim to je to, ja sam slikao, i ne moze niko da me ubedi u nesto suprotno.
vlade93, bas tako Stani negde gde nema vetra,i udri. Probaj da uslikas nesto gde ce na krajevima biti neko zelenilo. Cisto jos jednom da pogledam crop i vidim da li postoji taj efekat zamucenja,koji je prisutan
Slikacu sa terase, bice tu kuca 90% i poneko drvo. Pa cemo videti.
Iskreno vise mi se svidjaju nocne slike nego ove dnevne, nekako ove dnevne kad zumiram ostrina mnogo cudna, nije me nesto odusevila ostrina pri zumu..
jos se neda deda Z2,steta sto nema malo bolji DIS makar kad vec nema OIS
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Prosto ne verujem koliko je sony neozbiljan, z5 kamera da je onako mutna kako ides levo, pa ja kao laik totalni to primecujem i bas smeta, ej bre oni prave senzor , i svi drugi umeju da ga srede softverski, samo sony ne zna... a jos mu cena paprena...
Pa i profesionalni fotoaparati pate ponekad od tih problema(fakticki i kod njih je jedan parametar preko kojeg se gleda koliko je dobra socivo to zamucenje u uglovima.
Problem je sto Z5 ima mnogo siroko socivo i zato se to desava.Kod njega je izrazezeno vise u 20 mpx nego u 8 mpx,ali nije bog zna koliko strasno i meni ne smeta jer je ostali deo slike za desetku.
Pogledaj neke druge slike,ima manje zamucenja,pogotovo u 4:3 formatu.
Ali prikaz boja,kontrast,ostali detalji su odlicni(lepse i realnije izgledaju nego kod LG i Samsunga) tako da nije big deal,a verovatno bude jos nekih softverskih ispravki kvaliteta fotki.
Me satisfied. [emoji6]
Послато са E6653 уз помоћ Тапатока
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
kutijagreha, štos je u tome da Samsung hoće da nadoknadi smanjenje piksela pa su malo pojačali taj softverski sharpenning. Noću zna to da pomogne u razaznanju objekata u daljini ali danju da veštački izgled... Mene je to užasno nerviralo na Z2, tamo je još izraženije.
Cooomi,zanimljivo je to da mi se na pocetku nikako nisu svidele nocne fotografije. Preko dana i djene djene,ali kako sve vise gledam,dnevne fotke su cist prosek.
Sto se mene tice,ova kamera nikako nije top. Ali dobro,boze moj,sta bi nesto 'novo dodali' u narednoj S seriji
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.