nokia 6111 vs nokia 6260 vs 6630

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
anamika
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 05. Apr 2005. 13:28

nokia 6111 vs nokia 6260 vs 6630

Post od anamika »

cijena je manje-vise ista,funckije takodje sem sto 6260 ima symbian program i mnogo losiju kameru (vga 0.3 mp a 6111 1 mp).takodje 6260 ima minimalnu memoriju al zato ima karticu od 32 mb a 6111 ima memoriju 23 mb.razlika je naravno i u izgledu. ne mogu da se odlucim... :smutny:
koji od ova dva? ili mozda neki treci? bitno mi je: bluetooth,gprs,fm radio (i/ili mp3 format melodija),sto veca memorija i mozda kamera.(sms i mms naravno).
heeeelp :D
Poslednja izmena od anamika u Sub, 08. Jul 2006. 22:57, izmenjeno 1 put ukupno.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

pa sad...nisam poredio ova dva telefona (mogla bi to sama da uradis)... ja ne bih uzimao 6260 jer je vec sada dosta "stariji" model a i lepsi mi je 6111...najbitnija je stavka da li ti treba symbian ili ne...to i izgled bi trebalo da odluci...pozz 8)

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Pa 6260 naravno. Ima bluetooth, gprs, radio, podrzava mp3 format, ima prosirivu memoriju (mozesh da kupish neku memorisku karticu od npr. 256mb ili 512mb), kamera je 0.3 ali ni ona od 6111 nije mnogo mocnija od 6260 (jer slike i onako drzish samo na telefonu). Uz sve to telefon ima i symbian OS (to nije program! nego je Opertivni System) sto znaci da mozesh da instalirash raznorazne programe kao i na PC-u (evo ovako objasnjeno da mozesh da svhatish o cemu je rec). Tako da 6260 (obavezno!) ako bash hocesh jedan telefon izmedju ta dva.

Ako ne mora da bude izmedju ta dva onda pogleda 6630 (ima 1.3 mpix kameru i sve sto ima 6260 samo nema FM radio).

A ako te ne zanimam symbian onda ti je za te pare definitivno najbolji izbor k750 (2mpix kamera, autofokus, jako dobar kvalitet mp3 reprodukcije, radio, bluetooth, dosta interne memorije a imas i karticu pa mozesh da dodash do 2gb ako ti treba....... Sve sto ti treba.)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

anamika
Novajlija
Novajlija

Post od anamika »

operativni sistem? a ok,tako su mi objasnili samo mi rekose da se to zove program :) :roll: .a radije bih tel koji ga ima-mogu instalirati programe i pregledavati postu preko tel-a (sto mi je bitno) i sve ostalo?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

postu i slicno mozes proveravati i ako nemas symbian operativni sistem...symbian ti moze sluziti samo ako imas potrebu da koristis neke programe koje "obicni" telefoni nemaju...

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

a da poledas 6630 , koji je mnogo bolji od oba navedena , a jeftiniji je
http://www.mobilnisvet.com/compare.php? ... =473&c=474
8) :roll: :wink: :D

anamika
Novajlija
Novajlija

Post od anamika »

taj mi je kupio drug i i on i jos ar drugih se zali da imaju gresku .stalno mu se gasi,svako malo. mislim da cu onda ipak uzeti 6260...

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Prvi put cujem za takav problem kod 6630 :dry: moze li neko od vlasnika ovog modela da kaze nesto o svom iskustvu s gasenjem aparata, posto ja bas na ovaj model pikiram :D
5130+Koss the plug....

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

e imao sam i ja taj problem kada mi je ibo software iz 2004 godine , tj. telefon se stalno restartovao , medjutim kada ga fleshujes ( ugradis novi software ) onda ce sve da bude OK , a 6630 je mnogo bolji od oba nevedena , a i jeftiniji je . svako na ovom forumu ce ti reci da uzmes 6630 8) :wink: :D

anamika
Novajlija
Novajlija

Post od anamika »

6630 nema fm radio + ovo sto mi je dosta njih reklo da je i poslije fleshovanja te se svako malo gasio i trokirao+ljepse izgleda 6260.
6260 je gori od njega,al isto ne mogu da se odlucim...

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

na 6630 mozesh da ubacish program 'radio' pa se conektujesh preko neta i slushash, ako bash ne mozesh da zivish bez njega... :wink:
ja imam ovaj model i zadovoljan sam... :) Jeste da mi se par puta restartovao kad sam igrao igrice, ali verovatno igrica nije bila kompatibilna sa softverom, ili phonom uopshte... :roll:
Uglavnom, ja bih ti preporuchio 6630 zato shto mi se bash ne svidjaju slide, na preklop phonovi...
monoblok tastatura, veoma prijatna za kucanje poruka :D , bolji operativni sistem, vishe memorije, bolja kamera... :D a jeftiniji! :D za te pare shto cesh dati za 6260 mozesh kupiti ovaj i karticu od 512mb! :D
Jedina mana mu je shto nema fm, priznajem, ali kao shto sam napisao, to se moze srediti...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

anamika
Novajlija
Novajlija

Post od anamika »

onda moram biti konektovana cijelo vrijeme slusanja? hm,onda ce mi racuni stici astronomski? :D

recimo 6270 bi bio najbolja opcija,al nema symbian

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

veruj mi da ne zelis da "imas posla sa 6270 i 6280"...gotovo svaki kupljeni je flashovan i pravi probleme...koliko vidim za tebe je najbolja opcija neki SE telefon (ako ti se svidjaju) jer imaju sve sto ti trazis i nisu skupi, odnosno jeftiniji su od Nokijinih modela iste klase... 8)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

ako ti ne treba sybmian, uzmi k750i!
ali veruj mi, sa symbianom ti nikada nece biti dosadno... :D
uvek ima nekih novina!
Da, morash biti konektovana, ali mislim da ti nece stici bash 'astronomski' rachuni... :wink:
Nisam siguran poshto nisam probao... :unsure: :unsure: :unsure:

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@anamika: U tom slucaju bolje uzmi k750. Ako vec dajesh ~200 evra uzmi K750i OBAVEZNO !!! Jer jer k750 i 6260 su nebo i zemlja (a isto kostaju). Jedina prdnost kod 6260 je symbian (sa kojim koliko vidim nemas iskustva jer nikada nisi imala symbian telefon) dok K750i ima najbolju 2mpix kameru sa autofokusom!, jako dobar mp3, radio sa rds-om (jer vidim da ti treba radio), ima prosirivu memoriju.... a kao sto su ti i drugi rekli mozesh i na njemu da proveravash postu, surfujesh internetom.... itd....

Ako ti se k750 ne svidja (mislim na izgled) onda pogledaj D750 ili W800. Sa K750i i D750 kada ih kupujesh dobijesh 64mb a sa W800 dobijesh karticu od 512mb (pa je zato skuplji) ali telefoni su isti.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

meni je isto bilo 'jao, nema radio...' ali chekam neki kesh pa cu uzeti karticu od 512mb i muzike koliko hocesh! :D
Na tebi je da odluchish...
sve u svemu, ako ti ne treba symbian, tachnije ako nemash iskustva kao shto je Dario rekao onda definitivno k750i!

Pozz! 8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

slazem se , uzmi k750 , odlican telefon , i trenutno je best-buy 8) :wink: :D

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

@anamika: ako nemas zelju (ili vremena) da se malo vise posvetis telefonu i naucis da koristis sve njegove mogucnosti onda uzmi k750 (teska srca preporucujem SE jer sam veliki fan nokie ali k750 medju ne symbian telefonima definitivno nema konkurenciju u tom cenovnom rangu). Telefon je odlican, Dario ti je sve vec objasnio.
Symbian pruza mnogo vise funkcionalnosti ali naravno, ako umes da ga koristis. Vidim da nemas puno iskustva ali svakako mozes nauciti sto bih ti ja toplo preporucio jer ti onda s telefonom nikada nece biti dosadno a i naravno moci ces da radis mnoge korisne stvari. Sto se tice nokie 6630, na ovom forumu je o njoj mnoooogo pricano i telefon uopste nije los kao sto su ti rekli. Ja ga trenutno koristim. Cak, po mom misljenju, za te pare, ne postoji bolja kupovina to ti mogu ostali. Cesto ljudi sa symbian telefonima nemaju iskustva, svasta instaliraju i najcesce je to uzrok nestabilnog rada tako da to sto pricaju ne uzimaj zdravo za gotovo.
Ostalim forumasima se izvinjavam sto ponavljam stvari koje su do sada mali milion puta prezvakane ali devojka je slabije upucena pa da pomognemo 8)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

@anamika, reci nam koij si uzela???
kakvi su prvi utisci, itd.
Prichaj! :D :lol: :D

Pozz! 8)

Odgovori