Nokia Lumia 930
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Nokia Lumia 930
Ja i želim da pomognem. Ali ja tih problema nisam imao, i ne znam kako problem izgleda pa da vidimo neko rešenje.
Kao što rekoh, ne bi me čudilo da su svi ovi problemi veštački izazvani, da bi se na perfidan način poboljšala prodaja win10 uređaja.
Kao što rekoh, ne bi me čudilo da su svi ovi problemi veštački izazvani, da bi se na perfidan način poboljšala prodaja win10 uređaja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Kako problemi u radu neke aplikacije mogu da povećaju prodaju Win10 uređaja, 'leba ti? Nisu to veštački problemi, to je bol u preponama programera aplikacija da rade nešto za sistem koji je i dalje u razvoju. M$ svoje aplikacije bolje odradi za Android i iOS nego za svoj sistem. Gde je tu logika?
Ti nemaš problema sa aplikacijama koje ne koristiš, pod jedan. Pod dva - aplikacije koje ti koristiš verovatno i nemaju toliko redovan apdejt (ovo nagađam i vrlo verovatno grešim). Pod tri - deset ljudi se žali, ti jedini ne = pokazatelj da nešto debelo ne štima.
Baš sam sa kolegom jednim pričao, razmišljao se da nabavi kao drugi telefon L930 ili neku drugu Lumiju iz te klase i razočarao se kada je čuo za "Here" mape, da ih od leta neće biti, a M$ mape (iako bazirane na "Here") nisu baš najbolja alternativa.
Ti nemaš problema sa aplikacijama koje ne koristiš, pod jedan. Pod dva - aplikacije koje ti koristiš verovatno i nemaju toliko redovan apdejt (ovo nagađam i vrlo verovatno grešim). Pod tri - deset ljudi se žali, ti jedini ne = pokazatelj da nešto debelo ne štima.
Baš sam sa kolegom jednim pričao, razmišljao se da nabavi kao drugi telefon L930 ili neku drugu Lumiju iz te klase i razočarao se kada je čuo za "Here" mape, da ih od leta neće biti, a M$ mape (iako bazirane na "Here") nisu baš najbolja alternativa.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ciklon, ali ja sam na 950xl... Razlika u firmware, i u snazi uređaja. 930 je kod ženice, i još uvek na 8.1. Što se aplikacija tiče, koristim ono što mi treba, i to radi. Mogu svi da se žale, ako meni radi, meni dobro.
Za mape se donekle slažem, ali ajde da dam šansu i novim mapama.
Kako problemi da povećaju prodaju? Pa prosto, na novim uređajima nema tih problema ili ih nema toliko.
Za mape se donekle slažem, ali ajde da dam šansu i novim mapama.
Kako problemi da povećaju prodaju? Pa prosto, na novim uređajima nema tih problema ili ih nema toliko.
A nema ni aplikacija, te tako nema ni problema, haha. OS ne nudi podsticaj programerima da prave aplikacije. M$ sam se ne trudi toliko - i sami su rekli da im nije prioritet mobilna divizija. I kako onda da povećaju prodaju?
- MilanNBA23
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 20:24
- :: Samsung Galaxy S8
Pa i kako možeš da imaš problem kada imaš L950 Xl, koja je zver od uređaja. Još i dolazi sa fabričkom desetkom. 

"hard work beats talents, when talents fail to work hard"
- Kevin Durant
- Kevin Durant
A prodaja novih uredjaja i dalje stagnira i to debelo. Akcije kupis XL dobijes obicnu gratis dovoljno govore. Prodavace uredjaje kako su i zamislili i izjavili, dakle korisnicima kojima se svidja sistem bez obzira na hrpu mana.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Koliko se ljudima svidja OS upravo govori pad prodaje, koji ce ili dalje padati ili stagnirati sa ovakvom poslovnom politikom MS-a. Odlicni telefoni sa hendikepiranim OS-om, dok MS ima skroz flegmatican pristup prema svemu tome a govore o nekom usponu u buducnosti.
Festina lente.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Sam wp ili sad w10m nije po meni loš, glava mana je nedostatak aplikacija. Za probu androida se zatekao tu u kući ćerkin zte blade 3 da vidim što i kako. Bavim se proizvodnjom cveća i vremenske prognoze su mi vrlo bitne. I eto za android ih ima puno boljih sa puno više opcija. Pisao sam nekima da naprave aplikaciju i za windows kažu nema potrebe jer se taj os slabo koristi i od aplikacije nema ništa. Polovni automobili, weather2umbrela, wearherudregraund, kupindo itd.
Eto prost primer zašto sam ja batalio wp, o kvaru koji mi se bio desio to je pa....
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Eto prost primer zašto sam ja batalio wp, o kvaru koji mi se bio desio to je pa....
Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Hitno!!!!!
Prilikom update-a najnovijeg, brikovala mi se lumija 930. Da li postoji mogucnost da se sacuvaju podaci sa telefona, bilo kako pa makar i vadjenjem kartice(hard diska). Pronasao sam na netu kako da je recovery-ujem ali mi nije ukljucen bio auto backup pa mi sada treba da sacuvam slike i ostale fajlove. Miodrage 'teo sam da ti saljem privatnu poruku ali posto sam tek registrovan korisnik ne mogu. Neka javi neko ako zna nesto! Hvala
Prilikom update-a najnovijeg, brikovala mi se lumija 930. Da li postoji mogucnost da se sacuvaju podaci sa telefona, bilo kako pa makar i vadjenjem kartice(hard diska). Pronasao sam na netu kako da je recovery-ujem ali mi nije ukljucen bio auto backup pa mi sada treba da sacuvam slike i ostale fajlove. Miodrage 'teo sam da ti saljem privatnu poruku ali posto sam tek registrovan korisnik ne mogu. Neka javi neko ako zna nesto! Hvala
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Mislim da nema šanse da sačuvaš podatke, jer da bi pokrenuo fon, mora da ide hard reset, a to zna se šta povlači za sobom. Teoretski, probaj da nakačiš fon na komp, ako ga prepozna kao eksterni flash, makar slike da sačuvaš.
99.9% sam ubeđen da ćeš sve da izgubiš.
99.9% sam ubeđen da ćeš sve da izgubiš.
Pobao sam vise puta,upali telefon,prikaze zubcanike na 5 sec., onda izbaci tuzan smajli,zatim se ugasi i sve tako u krug...,godinu ipo dana zivota mi je tu,ni jednu jedinu sliku nisam prebacio,mislim da cu puci od nervoze!Celog dana sam ''guglao'',zvao servise,majstore,citao forume,posecivao sajtove,zvao neke prijatelje programer i NISTA!Malocas iz ocaja sam poslao i microsoft-u mail...!Jos jedno pitanje imam za tebe,to jes't sada mi je palo na pamet,da li postoji mogucnost kada se telefon flash-uje da posle toga vratim izbrisane fajlove???Kao sto moze (je moglo) da se uradi na kompu?I ako znas kakav je sklop mog telefona,to jest da li postoji mogucnost vadjenja memorije (kartice-hard diska) iz telefona,pa da teko pokupim podatke sa nekim citacem,kako vec ide...!Izvini ako sam naporan ali sam cuo da dosta poznajes w.p.!Hvala unapred!
Poslednja izmena od pinoce007 u Čet, 12. Maj 2016. 21:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Pobao sam vise puta,upali telefon,prikaze zubcanike na 5 sec., onda izbaci tuzan smajli,zatim se ugasi i sve tako u krug...,godinu ipo dana zivota mi je tu,ni jednu jedinu sliku nisam prebacio,mislim da cu puci od nervoze!Celog dana sam ''guglao'',zvao servise,majstore,citao forume,posecivao sajtove,zvao neke prijatelje programer i NISTA!Malocas iz ocaja sam poslao i microsoft-u mail...!Jos jedno pitanje imam za tebe,to jes't sada mi je palo na pamet,da li postoji mogucnost kada se telefon flash-uje da posle toga vratim izbrisane fajlove ???Kao sto moze (je moglo) da se uradi na kompu?I ako znas kakav je sklop mog telefona,to jest da li postoji mogucnost vadjenja memorije (kartice-hard diska) iz telefona,pa da teko pokupim podatke sa nekim citacem,kako vec ide...!Izvini ako sam naporan ali sam cuo da dosta poznajes w.p.!Hvala unapred!
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
Za Android postoje programi koji vraćaju podatke (vratio koleginici slike sa memorije telefona sutradan posle brisanja). Googlaj firme za vraćanje podataka, znam da ima u bg, ako ne nađeš mogu da pitam sutra kolegu koji bi trebao da zna. Povraćaj podataka je skoro zagarantovan, ali KOŠTA. Koliko se sećam naplaćuje se po MB povtaćenih podataka.
Ako ipak nekako uspeš da fon povezeš sa kompom Recuva obično završava posao.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Ako ipak nekako uspeš da fon povezeš sa kompom Recuva obično završava posao.
Ja cu pokusati da nadjem a ti u svakom slucaju vidi sa svojim prijateljem,pa mi prosledi ako ti nije problem,hvala ti unapred!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Citat iz teme za 640:
Ja na 930 nemam takvih problema - ali se mesendžer jako sporo učitava. Za isti vremenski period, na Asusu (Android) učita ga dvaput, dok na Nokiji jednom.MilanNBA23 napisao:Ovo pucanje aplikacija, posebno fb messengera me izluđujeŽao mi je što nisam uzeo L930 kada sam imao para.
- snenad
- Mobil stručnjak
http://www.helpdisk.rs za sada tri pozitivna iskustva sa njimapinoce007 napisao:Ja cu pokusati da nadjem a ti u svakom slucaju vidi sa svojim prijateljem,pa mi prosledi ako ti nije problem,hvala ti unapred!
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pinoce: Nažalost nisam siguran da može da se' vrati. Probaj sve mogućnosti, ništa te ne košta.
- MilanNBA23
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 20:24
- :: Samsung Galaxy S8
Evindzer, napisaću u temi za to da ne spamujem 
Pinoce, nadam se da ćeš uspeti da vratiš podatke.

Pinoce, nadam se da ćeš uspeti da vratiš podatke.
"hard work beats talents, when talents fail to work hard"
- Kevin Durant
- Kevin Durant
- snenad
- Mobil stručnjak
Hteo sam da probam Redstone iz dosade, instaliram Windows Insider i on mi kaže da nema buildova za mene