iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Apr 2015. 22:50
:: Iphone 5S
:: Huawei P9

Re: iPhone 5S

Post od AcaVrsac »

Ima m problem sa konektovanjem na wi fi. Kaze da sifra nije tacna i nece da se prikaci,a inace kucam pravu sifru,zena je takodje prikacena,ali moj tel nece. Zna neko zasto se to desava,odnosno da li je jos neko imao takvih problema do sad? Cak i kad skinem sifru nece da se konektuje,a nadje inace sve mreze,i moj modem i komsijine. Nekad se konektuje,kad na linku promenim sifru a nekad nece nikako.
Ono si sto radis,ne sto govoris da jesi...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Samo na tvoj neće da se konektuje ili neće ni na druge rutere?

Sent from my SM-G935F

AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od AcaVrsac »

Nisam pokusavao na druge posto imaju sifre. Kod mene nekad hoce nekad ne. Inace i ap store mi ne otvara,stoji bela pozadina,kao da ceo tel sporije radi.

AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od AcaVrsac »

Inace ne snalazim se bas na iphone,ni sam ne znam sta sve trebam u postavkama odraditi.

AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od AcaVrsac »

Na primer nekad hoce da se nakaci na wi fi a nekad ne,i to kad se nakaci isto nekad ima konekciju a nekad ne. Do duse vise je nema nego sto je ima.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ne razumem baš šta si hteo da kažeš. Daj malo konkretnije opiši problem. Kako se to nakači a nema interneta? Da li na istom ruteru sa istom šifrom nekad hoće a nekad neće? Da li si na istoj udaljenosti od rutera? Da li ti izbaci neko obaveštenje/poruku?

Sent from my SM-G935F

AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od AcaVrsac »

Pa nadje moj wi fi i kad zatrazi sifru i ja je ukucam on ponovo trazi sifru,i tako u nedogled,kako je ukucam tako je opet trazi. Nekad hoce da se nakaci nekad nece,a i tad kad se nakaci nemam konekciju,ne znam kako to drugacije da ti opisem. nakacen sam na wi fi,stoji gore znak da je nakacen,pun signal,stojim pored modema i nemam internet,dok zena u susednoj sobi koristi lepo wi fi na Alcatelu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A mozda je i do rutera. Trebalo bi to prvo isproveravati. Pool size, DHCP, lease time...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Moguće da je to rutera, ali isto tako je moguće i da je do iOS-a. Uradi prvo bekap na komp, pa onda restore i set up as new. Ako i posle toga budeš imao istih problema, onda mora biti ruter.

Sent from my SM-G935F

AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od AcaVrsac »

Ispadam verovatno glup,ali nisam vas bas najbolje razumeo? Mislite da resetujem telefon ili sta? Inace zena lepo koristi wi fi sa modema,bez problema. A sta sam danas jos primetio,kad na linku resetujem sifru i ukucam je pnovo telefon prihvati lepo i radi net,a posle nekog vremena opet se izgubi. Na link mislim kad ulazim u podesavanja mog modema preko neta.

Ajme azimut,tek sad vidim,ti imas s7,sta radi to> mesi hleb,hrani kucne ljubimce,pere ves i sprema kucu? :smutny:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Isključiš find my iPhone, ugasiš ako imaš nešto za otključavanje telefona, upališ iTunes, povežeš telefon i komp kablom, pa klikneš na "restore" i pustiš ga da završi.

Opet te ne razumem u vezi tih linkova i šifri. Gde i šta pišeš pa ti se nekad konektuje i šta izbaci kao poruku kad neće da se konektuje? Šta znači da si konektovan a nemaš internet? Skini speedtest aplikaciju pa proveri i sam internet.

Očigledno da nešto ne radiš kako treba, samo što je isto toliko očigledno da ne možemo da se sporazumemo.

Sent from my SM-G935F

AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od AcaVrsac »

Imam telekomom ADSL internet. Na stranici 192.168.1.2 ulazim u svoj modem i tu otvaram portove i stavljam šifru za wi fi kao i na koliko kanala će raditi,ili koliko će signal bi jak. E sad,meni iPhone nadje wi fi,konektuje se na wi fi,ali kada otvorim safari piše da ne može da pristupi stranici zato sto nema internet konekcije,a ja sam nakacen na wi fi i gore mi stoji na telefonu wi fi znak da sam nakacen i to pun signal. A kad neće da se nakaci dešava se to da ukucam svoju šifru,on očitava i posle par sekundi mi opet traži šifru za wi,i tako ume da me zeza i po 15-20 minuta. Pa mi nekad kaže i da šifra bije dobra,a inače jeste,kucam je milion puta.

mia san mia
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 03. Avg 2014. 13:42
:: Samsung Galaxy S3

Post od mia san mia »

Pozdrav,imam iPhone SE,prvi put kad sam instalirao itunes, bez problema sam sinhronizovao pesme.Medjutim sledeci put kad sam probao(dan kasnije mozda)pokrenem itunes,spojim iphone na komp i itunes prestane da radi(bude not responding),svasta sam pokusavao,skidao,brisao,nista.Inace se pojavi ono iPhone portable device u my computer,da prebacim slike.I prebacujem ih bez problema.Dok ovo nece.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

@AcaVrsac, uradi restore pa sve iz početka.
@mia san mia, ajd što imaš SE a pitaš u temi za 5s, nešto što tvoje pitanje nema veze sa telefonom već sa iTunes. Nemam odgovor, nisam nikada to radio, tako da ćeš morati sačekati nekog drugog da ti eventualno pomogne. I postavi pitanje u odgovarajućoj temi, nemoj ovako gde god ubodeš.

Sent from my SM-G935F

AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od AcaVrsac »

Evo vratio sam telefon na fabricka podesavanja i resetovao modem,ista stvar i dalje. Te hoce da se konektuje na wi fi te nece.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ako si radio restore i set up as new na telefonu, bez vraćanja bekapa, onda ti ostaje još samo ruter da proveriš. Sačekaj da ti se Miodrage javi i objasni šta i kako treba podesiti, ja sa tim baš i ne baratam najbolje.

Sent from my SM-G935F

AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od AcaVrsac »

Pa resetovao sam sve postavke,odnosno obrisao sav sadrzaj i postavke i vratio tel na fabriku sto bi se reklo. Modem sam isto resetovao i vratio na fabricka podesavanja,cak sta vise sklonio sam sifru za wi fi i opet nece da se prikaci. Kaze neuspelo povezivanje na wi fi.

Evo prva slika kad nije htelo d ase poveze,a sledece dve kad se povezao na wi fi,ali opet nije imao konekciju.

Slika

Slika

Slika

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

udji u pdesavanja rutera, promeni ime wifi mreze, stavi channel 6, zemlja hungary. restartuj ruter i javi jesi uspeo da se konektujes!

AcaVrsac
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od AcaVrsac »

Pa cim restartujem modem vrati se sve na defaul. Zemlja srbija i 1 kanal,kao i ime modema.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

A ja ti opet pisem sta sve treba da izmenis i kako. Mislis da ja nikad nisam imao problema sa ovim? Ja sam se s ovim zezao davnih dana. Znam sta sam menjao, i koje su postavke radile. Ako ne umes sam, javi mi se na PP, pa cemo da dogovorimo neki teamviewer meeting, ja ti udjem preko toga u komp i ruter, i onda sredimo sve. Ima tu dosta stvari za rad (portovi, lease time, DHCP, Pool Size...). Ako jedna ne resi, resi neka druga, treca... uglavnom, sve je resivo (skoro sve da budem precizan, uverio sam se da postoje neki ruteri koje iPhone ne voli, i obrnuto, srecom Huawei nije do sada bio medju njima.)

Odgovori