Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od DamirBL »

Green:
Ne, nego sta cu ja na dijelu foruma za android, kad taj telefon/sistem nemam, ne planiram nikad imati, niti me interesuje da prozivam korisnike androida NA NJIHOVOM dijelu foruma.
Vi ste ti koji dolazite da pljujete WP i onda se ljutite kad vam odgovorimo istom mjerom. Nerealno.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

znemanja napisao:@DamirBL, ne znam kakve si ti linkove čitao niti kakva su tvoja iskustva, odgovorno tvrdim da sinhronizacija kontakata na androidu radi perfektno.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Uvjeren sam da mozes svojim browserom otici na http://www.google.com i u pretragu unijeti "issues syncing android contacts to gmail"....

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

ciklon napisao:
I dok sam imao L630 (win 81. & win10) i L640 (win8.1) sam imao zamerke na to što:
-.
Ovo sam morao posebno da izdvojim:
Tipicni android pljuvac win telefona je onaj koji je imao entry level windows tel (poput l630), a poredi ga sa iznadprosjecnim androidom (npr. P8).
To je kao da kazes - razocarao sam se u volkswagen, kupio sam njihov VW Lupo i ni u cemu nije bolji od mog Citroena C6...

Ali ima i gorih slucajeva poput:
On: WP je s*anje!!!
Ja: Koji wp imas?
On: Lumiu 520
Ja: A koji android imas s kojim ga poredis?
On: S5.
Ja: facepalm....
Poslednja izmena od DamirBL u Čet, 25. Avg 2016. 20:17, izmenjeno 1 put ukupno.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

A ja još nisam dobio odgovor... :D
Ako je sve super na W10m, zašto onda od prvog insajdera pa sve do AU meša u imeniku brojeve koji se razlikuju u jednoj cifri?
Jedan od argumenata za korišćenje W10m OS je da je on za poslovne korisnike... Znači firma svojim radnicima kupi 10 službenih W10m telefona i uzme 10 biznis brojeva koji se razlikuju u jednoj cifri. Savršen recept za apsolutni haos! [emoji38]

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Aha, znaci sad nije ona priča od pre da wp phone isto radi na svakom wp telefonu? To se dugo ovde provlacilo...
Damir, napisao sam ti dva načina da vratiš kontakte na Android, i opet ti nista jasno nije?
Nego, zanima me, jesi li ti to probao na Android da uradiš sinhronizaciju kontakata, ili je to rekla kazala?
Koristite vi sta hoćete, ali wp polako nestaje, koliko je procenat korisnika wp phone uopste u svetu ukupno?
Jel se taj broj povećao u zadnjih godinu ipo dana ili se smanjio, potražnja velika ili mala... To ti sve govori...
Svaka vama čast, koristite ono što vam odgovara, to je skroz ok, ne pljujem po wp, vec pratim i čitam iskustva korisnika, ako korisnici lazu da su nezadovoljni, onda lažem i ja...
Evo ti čist primer, član sugarcoated-ass

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk
Huawei

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@DamirBL, interesantno, ako ti je to merodavno, onda u google ukucaj "problems when using Windows phone" imaćeš jako obimno štivo za čitanje.

Inače, Bata bogdan je postavio odlično pitanje, šta sada bi sa onom tvrdnjom WP je odlično optimizovan i radi isto na svim telefonima?, prema toj priči nema veze da li koristim Lumia 950 ili Lumiu 640, iskustvo bi trebalo da bude isto.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Bato bogdane, ne mogu ja to probati jer ja nemam android. Sta je na kraju bilo "solomonsko rjesenje", djevojka je uspjela da kopira sve na sim karticu, pa sa sim kartice na telefon (ali joj je to iz nekog razloga uduplalo kontakte na novom telefonu, dakle opet nije radilo kako treba).
Sto se tice ovog komentara za win da radi na svim telefonima isto - pa zar Bato Bogdane ne mozes bar malo logicki da razmisljas - imas ti identican OS na PCu, ali da li dovodis u pitanje da on podjednako brzo i tecno radi na nekom i3 sa 2gb rama i HDDom u poredjenju sa i7 sa 8GB rama i SSDom?
Mislim, sta zelis reci? Ocekujes da svi win telefoni rade isto pa ce onda korisnici svi redom da kupuju one najjeftinije, posto si ti zakljucio da na svima radi isto, i onda nema potrebe da se trose pare na L950, nego se lijepo uzme L550 koja, po tvom ocekivanju, treba da radi isto kao L950, ali za 3x manje pare... Mislim, sta...?

sugarcoated_ass napisao:A ja još nisam dobio odgovor... :D
Ako je sve super na W10m, zašto onda od prvog insajdera pa sve do AU meša u imeniku brojeve koji se razlikuju u jednoj cifri?
Jedan od argumenata za korišćenje W10m OS je da je on za poslovne korisnike... Znači firma svojim radnicima kupi 10 službenih W10m telefona i uzme 10 biznis brojeva koji se razlikuju u jednoj cifri. Savršen recept za apsolutni haos! [emoji38]

Nisam bio upoznat sa tim problemom, ali zamisli, imam takav slucaj, brat i ja imamo brojeve telefona koji se razlikuju u jednoj cifri. Kao sto vidis, problema nema, bar sa sadasnjom verzijom OS-a:
Slika

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Ja to zaključio? Ti si stvarno slep pored očiju... Pa to se ovde tvrdilo ajaooo na veliko...
Bas ovde se pisalo na ms forumu o tome... I naravno sad to više nije istina, da nisam ja to izmislio ili potvrdio.... Nisi merodavan za diskusiju, jer eto nisi ni u toku sta se ovde sve pisalo... Naravno, i ne moras da pratiš, ukoliko si ti zadovoljan korisnik wp....
Napisah ti, ali ne čitaš sta sam napisao za sinhronizaciju, super Backup Pro aplikacija.... Manuelno se vrate kontakti...

Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk
Huawei

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

znemanja napisao:@DamirBL, interesantno, ako ti je to merodavno, onda u google ukucaj "problems when using Windows phone" imaćeš jako obimno štivo za čitanje.

Inače, Bata bogdan je postavio odlično pitanje, šta sada bi sa onom tvrdnjom WP je odlično optimizovan i radi isto na svim telefonima?, prema toj priči nema veze da li koristim Lumia 950 ili Lumiu 640, iskustvo bi trebalo da bude isto.

Odgovor na Batabogdanovo pitanje sam taman dao.
Ja ne bjezim od toga da je windows bio problematican, ukucaj ti istu tu pretragu za android. Medjutim, koje su glavne zamjerke, i to od strane korisnika androida prema win telefonu, evo tri najcesce:

- app gap (iako se broj aplikacija utrostrucio u odnosu na prije recimo 2 godine)
- nekonkurentan OS (i ovdje se poredi prijasnji w8, pa cak i verzije w7 sto je davna proslost)
- problem nadogradnje sa operaterima (rijeseno prosle godine)....

Znaci ono sto android korisnici najvise zamjeraju je nesto sto je davnih dana prevazidjeno.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

bata bogdan napisao:Ja to zaključio? Ti si stvarno slep pored očiju... Pa to se ovde tvrdilo ajaooo na veliko...
Bas ovde se pisalo na ms forumu o tome... I naravno sad to više nije istina, da nisam ja to izmislio ili potvrdio.... Nisi merodavan za diskusiju, jer eto nisi ni u toku sta se ovde sve pisalo... Naravno, i ne moras da pratiš, ukoliko si ti zadovoljan korisnik wp....
Napisah ti, ali ne čitaš sta sam napisao za sinhronizaciju, super Backup Pro aplikacija.... Manuelno se vrate kontakti...

Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk
Jel nije malo smijesno imati 3rd party app za sihnronizaciju neceg sto je 1st party i sto je integralni dio OS-a?
Druga stvar, u pravu si - nisam ucestvovao u tim raspravama, ali i da jesam ne bih niposto drzao stranu teoriji da ce na svim telefonima sve isto da bude. To mi jedino moze imati smisla da MS odluci da ima proizvodnju od 2-3 u potpunosti ujednacena uredjaja i da tvrdi da ce OS da radi jednako na svima. A ovdje je jasno da je MS imao i ima low,mid i high end uredjaje, tako da je nerealno ocekivati tako nesto. Ko god da je to pisao po ovom forumu, ne slazem se.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Nisi mi dao odgovor?
Koliko procenata ima wp phone korisnika u čitavom svetu, ukupno?
Ne po regionu, ne po državi, citav zbir ukupno?
Koliko je bilo prošle godine a koliko ove godine...
Da li je to drastičan pad ili neko prosečno povećanje u procentima?
Uporedi to sve Android vs Wp phone, pa ces videti razliku, koji je os više napredovao a koji je pri izdisaju...
Zašto je to tako, to valjda samo ms zna....
Znaci da sa wp phone nesto ne štima, jer nije prihvaćen od mase ljudi/korisnika, jer očigledno da to nije kompletno kako bi trebalo da bude...
Čak sam se i ja jedan period razmišljao probati wp phone, al u startu nisu bile meni potrebne aplikacije za svaki dan dostupne, i eto, odustao... A takvih je previše...
Ja samo kažem da je šteta što wp nije više uspeo...

Huawei

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

DamirBL napisao:
Nisam bio upoznat sa tim problemom, ali zamisli, imam takav slucaj, brat i ja imamo brojeve telefona koji se razlikuju u jednoj cifri. Kao sto vidis, problema nema, bar sa sadasnjom verzijom OS-a:
Slika
Naravno kad ni nemaš takav slučaj. To što ti imaš takav broj ne igra ulogu jer ne možeš samog sebe zvati, zar ne?

E sad...
Lumia 640 (moja), Lumia 830 (drugaricina), 2 x Lumia 550 i na svakoj bio isti problem, kod 550 i 830 mogu potvrditi da je i na AU isti problem jer su ostale prodate. E sad, kod nas su brojevi:
060352xxxx
060452xxxx
060552xxxx
060652xxxx

Nije problem u samom imeniku, tu su brojevi ok, problem nastaje kada te bilo koji broj pozove od navedenih. Meni bilo koji broj da je zvao pokazuje da me zove sestra sa njenog (452xxxx), drugaricu ako zovemo ili sestra ili ja pokazuje moj (352xxxx), matorom isto pokazuje mene da ga zovem. Sad zamisli 10 brojeva i uvek ti pokazuje samo jedan, bez obzira koji te zove.

Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Čet, 25. Avg 2016. 21:59, izmenjeno 1 put ukupno.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Koji procenat drzava i koliko bitnih drzava priznaje Kosovo?
Da li to nama ista znaci? Mi svejedno ne priznajemo niti cemo, pa makar 99% planete priznalo...
Istina jeste da je windows slabo zastupljen, ali ima slucajeva vece zastupljenosti po zemljama, cini mi se da je u Poljskoj bila informacija 16%... Bilo to u poljskoj 6 16 ili 66% sto bi to bilo bitno, telefoni i sistem postoje, nece "propasti", kome se svidja kupovace. Trziste je trenutno takvo. Ali podsjeticu te da je trziste prije svega par godina bilo povoljno za blackberry, pa sta bi s tim?.....
Generalno, mislim da ce za android problemi nastati upravo kad ova MSova ideja stasa i kad se cjelokupan sistem i win10 ponuda zaokruzi u jedan korisnicki paket. Podsvjesno, oni koji mrze MS/WP to vec znaju, pa je hajka na MS, a u cilju zastite voljenog androida, u posljednje vrijeme intenzivnija. Ne bih isao toliko daleko da androidu predvidjam sudbinu blackberry-a, ali je cinjenica da ovaj sadasnji dio kolaca na trzistu nece zadrzati, a vecinom ce to lagano bas MS da otkida u svoju korist.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

DamirBL napisao:Neki dan sam pricao s djevojkom koja je na kraju rucno prepisivala brojeve telefona
DamirBL napisao:Sta je na kraju bilo "solomonsko rjesenje", djevojka je uspjela da kopira sve na sim karticu, pa sa sim kartice na telefon
Kad već lažeš onda se drži iste priče.
DamirBL napisao:- app gap (iako se broj aplikacija utrostrucio u odnosu na prije recimo 2 godine)
Banka, GSP, bioskop, tv program (ima ali nepotpun i bez linkova ka IMDBu), Polovni Automobili, B92,
je li malo aplikacija da fali a koliko godina postoji WP i koliko godina lažu biće?
Šta je sa FM, sprski u Mapama, skaliranje u Edgeu, pucanje wifija, mešanje brojeva...

Jedina prava istina je da ko je kupio WP ubeđuje sebe i druge da to radi kako treba
a i sam je svestan da to ne radi kako treba.

I još jedna istina je da je sinhronizacija podjednako laka na oba OSa,
sve drugo su priče rekla kazala, imao sam oba OSa, nema grešeke ni kod jednog što se toga tiče.

Znemanja, Administracija bi trebala da povede računa kad Damir piše laži
i ne navodi linkove i izvore gde je to pročitao nego evo ti Gugl pa čitaj.

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Ovo sam morao posebno da izdvojim:
Tipicni android pljuvac win telefona je onaj koji je imao entry level windows tel (poput l630), a poredi ga sa iznadprosjecnim androidom (npr. P8).
To je kao da kazes - razocarao sam se u volkswagen, kupio sam njihov VW Lupo i ni u cemu nije bolji od mog Citroena C6...
Sa tvojim rezonovanjem nešto nije u redu, definitivno. Ako kritikujem ne znači da pljujem - razgraniči neke stvari. Ako kritikujem, kritikujem ono što se dešavalo sa modelima koje sam imao. Pre i jedne i druge Lumije sam imao slabije Andorid telefone samo, nisam se patio time da moram imati neki highend/flagship model, tako da mogu da poredim neke stvari. Ako kažem da to, to i to ne valja, onda to ne govorim iz ugla nekoga ko upoređuje dva modela, već govorim kao neko ko je imao te neke probleme sa tim modelima bez da ih upoređujem sa drugom platformom. Da su oba telefona radila fluidno - radila su.

Slične probleme, kao i moje, su imala još dva ortaka, jedan je imao L925, drugi L830 (čini mi se). Dakle, mnogo bolje modele. Uostalom, neka je L640 lowend sto puta, fanovi WinOS-a redovno ponavljaju kako je OS super optimizovan i kako super radi na svakom modelu. Zato nemoj sam sebi da skačeš u stomak.

L630 je na Win10 radio bolje iz drugog puta, ali se i tad videlo da nema ni govora da će platforma biti optimizovana za svaki model telefona kako su prvo pričali. L640 je mnogo bolji model i da je kojim slučajem L640XL dolazio sa 2 GB RAM-a sasvim sigurno bi ga svakom preporučio kao sekundarni telefon. Ovako je samo pokazao da je svakom operativnom sistemu preko potrebno da ima minimum 2GB RAM-a da bi radio kako treba.

Činjenica je da je svaka lowend Lumija bolja u radu nego najveći broj lowend Androida i to je čak i najzagriženiji Androidaš mora da prizna. Takođe treba priznati da je optimizacija baterija bila predobra, mada i Android sa novijim verzijama je bolji u tome.

Ne, nego sta cu ja na dijelu foruma za android, kad taj telefon/sistem nemam, ne planiram nikad imati, niti me interesuje da prozivam korisnike androida NA NJIHOVOM dijelu foruma.
Vi ste ti koji dolazite da pljujete WP i onda se ljutite kad vam odgovorimo istom mjerom. Nerealno.
Na ovom sajtu ne postoji "vaš" i/ili "naš" deo, nijedna tema nije ničija dedovina, pa da nekome bude zabranjen pristup. Konstantno koristite reči "pljuvanje" i "prozivanje" i nadobudno se ponašate kada vam neko predočava manjkavosti WinOS-a. Pa, sugarcoated_ass je koristio Lumija telefone do krajnjih granica, uvek je hvalio ono u čemu su dobre i kritikovao ono što ne valja. Ne pišemo u prazno, već kao ljudi koji su taj OS koristili.
Sto se tice ovog komentara za win da radi na svim telefonima isto - pa zar Bato Bogdane ne mozes bar malo logicki da razmisljas - imas ti identican OS na PCu, ali da li dovodis u pitanje da on podjednako brzo i tecno radi na nekom i3 sa 2gb rama i HDDom u poredjenju sa i7 sa 8GB rama i SSDom?
Mislim, sta zelis reci? Ocekujes da svi win telefoni rade isto pa ce onda korisnici svi redom da kupuju one najjeftinije, posto si ti zakljucio da na svima radi isto, i onda nema potrebe da se trose pare na L950, nego se lijepo uzme L550 koja, po tvom ocekivanju, treba da radi isto kao L950, ali za 3x manje pare... Mislim, sta...?
Šta je MS pričao - da će za sve modele dolaziti update/upgrade? Jeste, pričao je. Da li su to ispunili? Nisu. Ne bi svako kupovao jeftine telefone, jer neki kupuju skupe telefone iz prestiža, neki zato što im treba brz, jak telefon zbog posla. Šta će nekome L950 ako sluša muziku, ide na neki čet program, malo surfuje i okine neku sličku i snimi neki klip? Dakle, "u prolazu" korisnik - šta će njemu L950, ako i L640 radi posao. Ti upoređuješ dve različite konfiguracije, ali zaboravljaš najbitnije: šta se sa njima radi. Ako nekome treba komp ili laptop za muziku/filmove/surf/mejl/rad sa office programima, tom nekom je potrebna jeftinija mašina koja će da vrši posao. WinOS bez dodatno instaliranih programa, lepo optimizovana ručno ili uz pomoć nekog programa za optimizaciju radi super, ne hiper-brzo, ali dovoljno da ne iritira. Ako nekome treba komp za dizajniranje, za hardcore gejming, onda će taj neko da kupi aždaju. Prosto i jednostavno.
Bato bogdane, ne mogu ja to probati jer ja nemam android. Sta je na kraju bilo "solomonsko rjesenje", djevojka je uspjela da kopira sve na sim karticu, pa sa sim kartice na telefon (ali joj je to iz nekog razloga uduplalo kontakte na novom telefonu, dakle opet nije radilo kako treba).
Dakle, komedija. Kopirala sve kontakte sa telefona na SIM karticu, pa ih sa SIM kartice opet kopirala na telefon i još se čudi (kao i ti) da su joj se duplirali kontakti. Pa, normalno da su se duplirali kad ih nije prethodno obrisala sa telefona već ih je samo kopirala! Što ih nije sa telefona izvezla u internu memoriju u .vcf fajlu (bilo na telefonu, bilo na SD kartici), pa ih onda uvezla iz tog fajla u Google Contacts? Ili je mogla da napravi nalog na Yahoo-u ili Hotmail-u i da onda na nekom od tih naloga prebaci kontakte.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Samo da naglasim jer izgleda da neki ne kontaju: Lumia 630, 640 i 830 su u osnovi jedan te isti telefo. Jedino što 630 ima 512MB RAM, ali isti je čipset kod sva tri tako da bi 640 i 830 trebalo da rade identično.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

DamirBL napisao:- problem nadogradnje sa operaterima (rijeseno prosle godine)....
Opet pišeš neistine, aBdejt WPa nema veze sa operaterima, ne iznosi neistine ponovo.

Ubaci VW negde ponovo molim te.
sugarcoated_ass napisao: Naravno kad ni nemaš takav slučaj. To što ti maš takav nroj ne igra ulogu jer ne možeš amog sebe zvati, zar ne?
LooooL, tek sad videh ovo, pa ovaj je zajebao i miodragea, piše da bi pisao,
kao kad je meni odgovorio ja kad se oženim ........

Eto kako se brani WP, niđe činjenica, kaže kod njega radi a on pogrešio.
Administarcijo, pa šta čekaš, zašto ne brišeš ove gluposti,
zar vam nije jasno da ovo tera ljude sa foruma, doživljaju ga neozbiljno i netačno?
Poslednja izmena od cvoruga u Čet, 25. Avg 2016. 21:44, izmenjeno 1 put ukupno.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

sugarcoated_ass napisao:
E sad...
Lumia 640 (moja), Lumia 830 (drugaricina), 2 x Lumia 550 i na svakoj bio isti problem, kod 550 i 830 mogu potvrditi da je i na AU isti problem jer su ostale prodate. E sad, kod nas su brojevi:
060352xxxx
060452xxxx
060552xxxx
060652xxxx

Nije problem u samom imeniku, tu su brojevi ok, problem nastaje kada te bilo koji broj pozove od navedenih. Meni bilo koji broj da je zvao pokazuje da me zove sestra sa njenog (452xxxx), drugaricu ako zovemo ili sestra ili ja pokazuje moj (352xxxx), matorom isto pokazuje mene da ga zovem. Sad zamisli 10 brojeva i uvek ti pokazuje samo jedan, bez obzira koji te zove.

Nemam uslova da ovo provjerim. Stavio sam karticu u stari telefon, a u lumiu stavio poslovni broj, sad pozvao sebe, i ocitava mi da "sam sebe" zovem :)
Dakle, ne pokazuje da me zove brat.
Ne mogu da tvrdim sta bi bilo da imam vise takvih brojeva u adresaru, ali sa 2, na L950, zadnji update. Razlikuje 2 slicna ista broja.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

DamirBL napisao:Koji procenat drzava i koliko bitnih drzava priznaje Kosovo?
Da li to nama ista znaci? Mi svejedno ne priznajemo niti cemo, pa makar 99% planete priznalo...
Istina jeste da je windows slabo zastupljen, ali ima slucajeva vece zastupljenosti po zemljama, cini mi se da je u Poljskoj bila informacija 16%... Bilo to u poljskoj 6 16 ili 66% sto bi to bilo bitno, telefoni i sistem postoje, nece "propasti", kome se svidja kupovace. Trziste je trenutno takvo. Ali podsjeticu te da je trziste prije svega par godina bilo povoljno za blackberry, pa sta bi s tim?.....
Generalno, mislim da ce za android problemi nastati upravo kad ova MSova ideja stasa i kad se cjelokupan sistem i win10 ponuda zaokruzi u jedan korisnicki paket. Podsvjesno, oni koji mrze MS/WP to vec znaju, pa je hajka na MS, a u cilju zastite voljenog androida, u posljednje vrijeme intenzivnija. Ne bih isao toliko daleko da androidu predvidjam sudbinu blackberry-a, ali je cinjenica da ovaj sadasnji dio kolaca na trzistu nece zadrzati, a vecinom ce to lagano bas MS da otkida u svoju korist.
Čoveče, da li svestan sta pišeš? Pa sve ovo što si ti napisao, ne može ni sam Microsoft da potvrdi da će tako da bude... Ccc
Ajde malo ohladi glavu, nemoj pisati svoje želje, vec realnost.... Budi srećan ako bude wp phone i postojao u naredne najviše dve godine.
Vidis i sam da Microsoft, samo obećava i laže, a sve manje i manje korisnika, koji to celokupan paket? Poslovni paket, ajde da budemo ozbiljni, paket gde fali mnogo redovnih aplikacija koji korisnici svaki dan koriste... Kazem, ne pljujem, ali to je realnost wp telefona i samog os.
Naravno ničija nije do zore gorela, ko zna sta nas čeka u budućnosti, moguće je i da Android OS u neko vreme nestane, tako da kažem, ali dok Android nestane, wp će biti davno zaboravljen os.
Ništa lično protiv tebe, da me ne shvatiš pogrešno, diskutujemo :)

Huawei

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Cvoruga, njegov način pisanja je konfuzan, primetio sam da svoje tvrdnje ne potkrepljuje nikakvim činjenicama, ali neka stoji to za sada, svakako da ovde ima masa materijala za čišćenje.

@DamirBL, ti misliš da se neka, kako ti to nazivaš "hajka" vodi u cilju degradiranja pozicije WP na tržištu?

U kom to paralelnom svemiru WP ugrožava Android korisnike?

Činjenica je da je WP u svim svojim iteracijama jako dugo na tržištu i nije uspeo da privuče korisnike, krivac za to je isključivo MS, korisnici su se samo priklonili konkurentu koji nudi više i bolje.

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori