Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od DamirBL »

Microsoft ima samo 8 miliona insidera. Sasvim solidna cifra da se w10m razvija nesmetano, a vi uzivajte u vasim procentima dok jos mozete...
Jesam li napomenuo da Samsung nije u prvih 10 kompanija na svijetu, nisam. Evo sad jesam.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

sugarcoated_ass napisao: Zar nije 0.7%? Nisam u toku...
Bio je, ali su u međuvremenu "popravili" rezultat :D
DamirBL napisao:Microsoft ima samo 8 miliona insidera. Sasvim solidna cifra da se w10m razvija nesmetano,..
Baš kao što je razvijao sve one platforme za mobilne uređaje u poslednjih 10-12 godina i rezultat uvek isti. Jedino se još ti nečemu nadaš. :lol:
Poslednja izmena od 1808 u Pet, 26. Avg 2016. 19:00, izmenjeno 1 put ukupno.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

sugarcoated_ass napisao: Zar nije 0.7%? Nisam u toku...

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk
Ja bih rekao da je to izvanredan uspjeh: navedi bilo koje trziste u kojem dio drzista drzi kompanija sa do 1%, a da su svi zivi culi za tu kompaniju...
Evo SAIC motor company - ako je iko cuo za tu kompaniju svaka vam cast, a drze 4% svjetskog trzista automobila...

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Microsoft ima samo 8 miliona insidera. Sasvim solidna cifra da se w10m razvija nesmetano, a vi uzivajte u vasim procentima dok jos mozete...
Jesam li napomenuo da Samsung nije u prvih 10 kompanija na svijetu, nisam. Evo sad jesam.
I da ih je 808 miliona, to nije ništa, jer MS ne sluša svoje korisnike. NE SLUŠA! To je činjenica. Šta misliš, što je manje od jednog procenta korisnika mobilnog WinOS-a u svetu? Da platforma napreduje, bilo bi više korisnika. Ali, platforma niti napreduje, niti stagnira, već ne zna gde joj je rep, a gde glava.

EDIT:
Ja bih rekao da je to izvanredan uspjeh: navedi bilo koje trziste u kojem dio drzista drzi kompanija sa do 1%, a da su svi zivi culi za tu kompaniju...
Da l' si ti čitav? Šta lupaš, bre? Koliko su imali korisnika pre godinu dana, koliko su imali korisnika pre dve godine? Svakog kvartala ove, 2016. godine gube po 0,1 odsto tržišta! Dobro, nisu kao Blackberry, ali se svojski gospoda iz MS-a trude da upropaste nekad obećavajući OS.
Evo SAIC motor company - ako je iko cuo za tu kompaniju svaka vam cast, a drze 4% svjetskog trzista automobila...
Naravno da drže 4 posto svetskog tržišta kada je to firma iz Šangaja. Koliko je Kineza na svetu (šestina svetske populacije), čudo je da njihova firma procentualno ne drži i više tog svetskog tržišta automobila.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Microsoft se odlucio za objedinjavanje platforme. Dok se ne steknu uslovi za tako nesto, nije ni realno ocekivati neke velike procente, zato se sad i cini kao da se MS ni ne trudi. Sto je i realno - u trenutnoj trci i borbi za korisnike koji su navikli na android i eventualno ios, sasvim je logicno da se ne ocekuje neki velik priliv novih korisnika. Nikad ja to nisam ni sporio. Po mom misljenju Microsoft ima sansu sa ovim na cemu trenutno radi, i sa objedinjenjem svega sto nosi naziv w10. To je mozda i jedina prilika da otkine komad kolaca sa trzista mobilnih telefona.
Umjesto da je "slusao" korisnike, kako ti kazes, MS se otisnuo u jedan opsirniji poduhvat. Opet, po mom misljenju, taj plan je najbolji u datoj situaciji.
Ili prostim rjecnikom receno: ne idemo u osvajanje trzista, nego da ga redefinisemo. A monopol koji imaju na PC OS-u, im omogucava jednu takvu strategiju.

Sto se tice ove kineske kompanije - opet nisi u pravu - imaju fabriku i u Engleskoj. A opet eto ti nisi cuo za njih.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Troluje lik, nemoguće je da neko ovoliko voli MS i da slepo veruje u bajke koje oni plasiraju.

Da podforum WP nije mrtav ja bi ga banovao zbog iznošenja neistina i obmanjivanja javnosti,
ali nega ga nek piše gluposti bar da se smejemo malo, mada nije čak ni smešan.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

A sta mislis da umjesto "troluje", "obmanjuje javnost", napises argument koji jasno pokazuje da nije tako kako kazem?

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

A koji si ti argument napisao?

Kako opravdavaš to što se tile kalendara zaglupi i ne prebacuje dan?

Gde su odgovori na moja pitanja od sinoć, praviš se da ne vidiš, šta?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Mislim da Damir ima solidno znanje, i da je potkovaniji ovde od velike većine. I onda je nemoguće toliko voleti MS, zašto? Odličan sistem, koji radi. Ima bugove, ali koji sistem ih nema?
Ovde je postalo vrlo opasno da čovek iznese svoje mišljenje ako se ono razlikuje od većine. To jednoumlje nikad nije dobro donelo. Super što nekome odgovara Android, ali ima i nas kojima ne odgovara, i više volimo Windows.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

cvoruga napisao: Kako opravdavaš to što se tile kalendara zaglupi i ne prebacuje dan
Nemoj tako.
Biće popravljeno u sledećem apdejtu, a ako ne tad, onda u sledećem, pa ako ne tada, onda u sledećem, pa svakako ako ne tad, onda u sledećem... svakako će biti popravljeno nekim od narednih 50ak apdejtova. [emoji38]
cvoruga napisao: Gde su odgovori na moja pitanja od sinoć, praviš se da ne vidiš, šta?
Lepo je čovek rekao da se ne oseća obaveznim na sve da odgovara. :D

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Tile kalendara fabrickog ili neki 3rd party? Ovo sam iskusio jednom na nekom prethodnom buildu, soft reset je resio problem, od tada sve radi. Glitch kao i bilo koji drugi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

cvoruga napisao:A koji si ti argument napisao?

Kako opravdavaš to što se tile kalendara zaglupi i ne prebacuje dan?

Gde su odgovori na moja pitanja od sinoć, praviš se da ne vidiš, šta?
Postavi pitanje koje si imao, ne mogu u ovom haosu od prozivki da trazim.
Kalendar? Evo gledam u njega sve je ok, na tileu pise petak, 26i.
Mada, ako ti kazes da negdje ne radi - uopste ne mislim da lazes, kao sto to mene ovdje prozivaju. Sigurno postoji mogucnost da je zaglupio. No to je nesto sto se prijavi MS-u i oni rade na tome. Necu sad definitivno da govorim, ali mislim da je kalendar i outlook updateovan bar 2 puta u zadnjih 7 dana.
Lista aplikacija koju upravo gledam, 30 njih po datumu updatea, je imala (svaka od njih pojedinacno) bar jedan update u zadnjih 10 dana. Neke, poput whatsappa bar 3 update-a, itd itd.
Sta zelim reci: konstantno se sistem lagano tweakuje. 3rd party apps takodje sve cesce imaju update. A u poredjenju sa zadnjom oficijelnom verzijom sistem radi neuporedivo bolje, i onda kad ja kazem da je meni bolji od androida, vasa argumentacija obicno krene linijom "android drzi toliko i toliko trzista". Ja o tome ne pricam. Sad u ovom momentu, vec mi je w10m bolji. Rekao sam prije neki dan - imao sam cijeli dan da se igram sa novim Samsungom A5. Telefon je ok, ali sistem kao sistem mi je jalov......jednostavno dosadan. Ne bih nikad volio preci na tako nesto.

Na ovaj moj stav nema smisla postavljati procente koje sad drzi samsung, microsoft itd... Oni samo pokazuju trenutno stanje na trzistu, a ne trenutno stanje funkcionalnosti OSa. Oko toga se izgleda stalno vrtimo. Moje misljenje je da ce kompletna platforma napredovati i da ce se korisnici koji iole provode neko vrijeme za PCjem biti potencijalni korisnici i WPa. To je to.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

miodrage, difoltni kalendar, koji je btw odličan.

DamirBL, ne možemo da raspravljamo jer ne iznosiš činjenice,
pišeš subjektivno, izbegavaš pitanja koa ti ne odgoovaraju,
pišeš kilometarske postove ne bi li izgledalo da znaš nešto,
frljaš se nebitnim stvarima koje si pročitao na netu, ......
Samo piši da ne zamre podforum skroz, sad što nisi uvek u pravu i što ne pišeš uvek tačno,
koga briga, internet ionako služi da bi se hvalili i lagali.
Živ bio.

Pozdrav.
Poslednja izmena od cvoruga u Pet, 26. Avg 2016. 20:28, izmenjeno 1 put ukupno.

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Ok onda evo super kratak post:
Postavi pitanja koja si imao...

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od ciklon »

Moje misljenje je da ce kompletna platforma napredovati i da ce se korisnici koji iole provode neko vrijeme za PCjem biti potencijalni korisnici i WPa. To je to.
Ovo je takva nebuloza, da ja nemam reči. Ja i na poslu i kod kuće provodim vreme za kompjuterima na kojima je WinOS i odgovorno tvrdim da je Android bolji za rad. MS aplikacije bolje rade na Androidu, imaju češće nadogradnje i zakrpe. Hajde da nisam koristio Windows na telefonu, nego jesam i nadao sam se da će sa Win10 da pogode u sred srede, ali nisu.

Kad će napredovati? 2017. godine? Sa Win11? Sa sledećom Surface telefonom o kome pričaju već 2 godine, ako ne i više?

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

Kad si zadnji put koristio win10m?
Prva prava najava surface telefona (a ne rumour) datira od prije nekih godinu dana... Bila je i najava 850ke, pa se ispostavilo samo kao glasina.

Edit: Sto se mene tice, jedina validna najava bilo kojeg telefona je kad kazu zvanicni planirani release datum. U slucaju SFa, to se desilo u aprilu ove godine, a najava je glasila april 2017e.

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od ciklon »

Poslednji put sam koristio krajem maja/početkom juna ove godine. Dakle, nije to davno bilo. Uostalom, kao neko ko je koristio oba sistema paralelno jedno vreme, odgovorno tvrdim da Win mOS kaska samo tako u mnogim stvarima. Propustio je MS šansu koju je imao i sada će im dosta trebati da bi uradili nešto iole konkretno.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Brate smorili ste za sve pare !
Evo ja ću sada da kažem da moj iP6 i iPad PRO12.9" rade bolje i od androida i od WP........ i sad treba da odem na android deo foruma i da krenem da davim kako je apple neuništiv i niko mu ništa ne može itd, i daj da uporedimo nexus5 sa iP6.........
Neko voli nove platforme i da prati njihovo razvijanje i to je to.

Sent from 640

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Kažu da je s7 bolji od ip6, a nexus 6p bolji od s7, a one plus 3 najbolji, ali posle lumia 950xl... :) :) :)

Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk
Huawei

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od DamirBL »

knezevic76 napisao: Neko voli nove platforme i da prati njihovo razvijanje i to je to.

Sent from 640
Upravo tako.

Sent from mTalk for Windows 10 Mobile

Odgovori