Šta odabrati od ova tri telefona pomoc
Šta odabrati od ova tri telefona pomoc
koji mobilni kupiti od ova tri xperia m5, samsung a5 (2016) i hauweip9 lite.
Hvala unapred na brzom odgovoru.
Pozzz
Hvala unapred na brzom odgovoru.
Pozzz
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Šta odabrati od ova tri telefona pomoc
Sa kojim budžetom raspolažeš i šta ti je bitno na telefonu?
Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Moj redosled preporuke bi bio A5 (2016), P9 lite pa M5, ali naravno, sve zavisi od ovoga što je znemanja napisao. 
Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Zašto A5 2016 pre P9 Lite?
Fast charging, ekran, šta još?
via S3 Neo White
Fast charging, ekran, šta još?
via S3 Neo White
-
- Sertifikovani Trol
Iako im je čipset u istom rangu, Kirin se nije proslavio grafičkim čipovima. Uvek malo kaskaju za konkurencijom. Naravno, meni, a vrv i još mnogim korisnicima to ne igra neku ulogu, ali dobro je znati. 
Tu sad dolaze potrebe korisnika jer ako nekome te stavke nisu bitne onda nema potrebe odvajati više novca.

Tu sad dolaze potrebe korisnika jer ako nekome te stavke nisu bitne onda nema potrebe odvajati više novca.

Trenutno imam Xperia M2. Nisam zadovoljna kamerom
Zadnja je baš spora sa korišćenjem blica a prednja slika samo preko dana dobro.
Ovako.
Htela bi telefon koji ima dobru kameru, da baterija dobro drži i da mogu da gledam filmove u dobroj rezoluciji. Naravno i po neka igrica i mislim da se podrazumeva internet sa je brz posebno fb ☺
Bilo bi dobro i kada bi moglo da se aplikacije prebace na sd karticu.
E sada budžet.
Telefon ću uzeti u vipu. Tarifa nova tri. I u obzir dolaze svi telefoni do 10000 din učešća i da mesečna rata van pretplate ne prelazi 1000din.
Mislim da tu spada i samsung J7 2016 ali kako bih rekla po ceni da je lošiji od ova tri. I interesuje me zašto je Sony poslednji izbor a ima 3 gb rama i kamere 21 i 13mp.
I u kom telefonu je taj Kirnin čip.
Uzela bih ja najradije i bez razmišljanja P9 ali nešto nisam trenutno raspoložena
Zadnja je baš spora sa korišćenjem blica a prednja slika samo preko dana dobro.
Ovako.
Htela bi telefon koji ima dobru kameru, da baterija dobro drži i da mogu da gledam filmove u dobroj rezoluciji. Naravno i po neka igrica i mislim da se podrazumeva internet sa je brz posebno fb ☺
Bilo bi dobro i kada bi moglo da se aplikacije prebace na sd karticu.
E sada budžet.
Telefon ću uzeti u vipu. Tarifa nova tri. I u obzir dolaze svi telefoni do 10000 din učešća i da mesečna rata van pretplate ne prelazi 1000din.
Mislim da tu spada i samsung J7 2016 ali kako bih rekla po ceni da je lošiji od ova tri. I interesuje me zašto je Sony poslednji izbor a ima 3 gb rama i kamere 21 i 13mp.
I u kom telefonu je taj Kirnin čip.
Uzela bih ja najradije i bez razmišljanja P9 ali nešto nisam trenutno raspoložena

Poslednja izmena od znemanja u Ned, 18. Sep 2016. 23:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju izmeni.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju izmeni.
-
- Sertifikovani Trol
Iz nekog razloga se Sony nije proslavio sa kamerama u zadnje vreme... Trenutno bolje kamere rade za druge nego za sebe. Čist primer je P9 lite koji u sebi ima Sony-jevu kameru. Naravno, na M5 ne mogu tačno reći kakva je jer nisam imao iskustva sa njom, ali sam sa druge strane malo sumnjičav prema MTk čipsetu. 
Kirin je čip iz Huawei-jeve proizvodnje. To za grafiku se primeti isključivo pri jačem gejmingu i benchmark testovima, dok ovako u svakodnevnoj upotrebi je zanemarljivo. Što se tiče P9 lite, ima sasvim solidnu kameru, brz je, ima veoma dobru izradu i odličnu bateriju, ali baterija se puni 3,5h, nekad i malo više, a aplikacije se ne mogu prebacivati na SD karticu. Tu je čista prednost Samsunga, na prvom mestu upravo zbog brzog punjenja.
Svakako, ovo je moje mišljenje i treba sačekati mišljenja i iskustva drugih članova pa odlučiti šta ti je najbolje.

Kirin je čip iz Huawei-jeve proizvodnje. To za grafiku se primeti isključivo pri jačem gejmingu i benchmark testovima, dok ovako u svakodnevnoj upotrebi je zanemarljivo. Što se tiče P9 lite, ima sasvim solidnu kameru, brz je, ima veoma dobru izradu i odličnu bateriju, ali baterija se puni 3,5h, nekad i malo više, a aplikacije se ne mogu prebacivati na SD karticu. Tu je čista prednost Samsunga, na prvom mestu upravo zbog brzog punjenja.

Svakako, ovo je moje mišljenje i treba sačekati mišljenja i iskustva drugih članova pa odlučiti šta ti je najbolje.

M5 ima dobru kameru. U rangu sa Z3 (sto se tice dnevne svetlosti). Sto se tice ekrana, cini mi se da je i tu isti kao Z3. Baterija dobra. Jedino se oseca inferiornost procesora na bencmark testovima i zahtevnijim igricama.
Medjutim, A5 ima bolju kameru u losem osvetljenju/nocu i bolju bateriju. Ekran ko ekran, boje su zasicenije, malo vise zuta dominira (za moje oko) i pored njega M5 deluje kao da je malo ispran prikaz slike.
P9 lite svi hvale, ja ga nisam jos video kod nekog, ali on je u ovoj grupi mozda i najbolji izbor. Jos ako uzmes onu verziju 3/32 gb.
Medjutim, A5 ima bolju kameru u losem osvetljenju/nocu i bolju bateriju. Ekran ko ekran, boje su zasicenije, malo vise zuta dominira (za moje oko) i pored njega M5 deluje kao da je malo ispran prikaz slike.
P9 lite svi hvale, ja ga nisam jos video kod nekog, ali on je u ovoj grupi mozda i najbolji izbor. Jos ako uzmes onu verziju 3/32 gb.
- znemanja
- Moderator
Kod operatera postoji samo verzija P9 lite 2 GB RAM-a /16 GB Interne.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Sertifikovani Trol
Verzija sa 32GB ni ne postoji. I verzija sa 2GB i sa 3GB RAM imaju po 16GB. 

- znemanja
- Moderator
Hvala na ispravci, mislio sam da verzija od 3GB ima i 32 GB interne.
I ja sam mislio da verzija 3gb RAM ima 32 gb. Posto im glavni konkurent u Kini ima 3/32.
A sta mislite o samsungu j7. Kakav je on u odnosu na ona tri. I može li na A5 da se aplikacije prebace na sd karticu.
Treba sutra da uzmem telefon a još ne mogu da se odlučim.
Hajde ovako. Recite mi koji ima najbolju kameru i koliko je brz P9lite s obzirom da nije octacor.
Treba sutra da uzmem telefon a još ne mogu da se odlučim.
Hajde ovako. Recite mi koji ima najbolju kameru i koliko je brz P9lite s obzirom da nije octacor.
I da, zaboravila sam prvu da pored dobre fotografije bitni mi je da telefon ima dobar zvuk. Da jako zvoni i da se pesme dobro čuju i ovako i na slučaice.
-
- Sertifikovani Trol
Kako nije octa core?
Ima 2x po 4 jezgra. Koliko ja znam 2 x 4 = 8. 
Ja sam brzinom zadovoljan, a pre njega sam koristio Windows Phone uređaje koji šiju sve redom sa brzinom.
Zvučnik mu je dosta jak i ima odličan položaj sa donje strane tako da će ga teže nešto prekriti što bi zagušilo zvuk. Kvalitet zvuka na slušalicama je veoma dobar. Naravno pričam o kvalitetu, ne o jačini zvuka jer to nije ista stvar. Što se tiče jačine zvuka na slušalicama tu je prosečan, a pošto koristim philips slušalice sa gumicama, sasvim dovoljno da se isključim iz realnosti. [emoji38]

Ja sam brzinom zadovoljan, a pre njega sam koristio Windows Phone uređaje koji šiju sve redom sa brzinom.

Zvučnik mu je dosta jak i ima odličan položaj sa donje strane tako da će ga teže nešto prekriti što bi zagušilo zvuk. Kvalitet zvuka na slušalicama je veoma dobar. Naravno pričam o kvalitetu, ne o jačini zvuka jer to nije ista stvar. Što se tiče jačine zvuka na slušalicama tu je prosečan, a pošto koristim philips slušalice sa gumicama, sasvim dovoljno da se isključim iz realnosti. [emoji38]
- znemanja
- Moderator
@Glorija, koristim J7(2016) kao sekundarni pored S7. Kamera i autonomija baterije na J7 (2016) su odlične, fotke su čak i bolje nego na A5 (2016), možeš da pogledaš primere fotografija ovde na forumu. Uređaj je dosta brz i fluidan, tako da sa te strane nema problema. Dolazi out of the box sa MM tako da sigurno dobija update na Android Nougat. Neku manu u tom cenovnom rangu mu ne nalazim. A5 (2016) je vizuelno lepši od J7 (2016), izrade na A5(2016) je premium, metal i staklo, a na J7 (2016) imaš metalni okvir i plastiku, no A5(2016) je osetno skuplji, ali gledano "ispod haube" J7 (2016) je čak za nijansu i bolji od A5 (2016).
I na A5 (2016) i na J7 (2016) mogu app da se prebace na SD karticu.
I na A5 (2016) i na J7 (2016) mogu app da se prebace na SD karticu.
Upravo sam bila u vipu i uz ovaj paket mogu da uzmem i Xperia XA.
Suzila sam izbor na ova tri modela. Za njih ne treba doplata.
Soni XA, Samsung J7 i Huawei P9lite.
Još jednom vas molim za savet.
Hvala svima unapred.
Ps. Koliko znače oni poeni u an tutu testu.
Hvala svima unapred.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Ne znače ništa.
Idi na Huawei, najzaokruženiji mi je, jedino odbija to punjenje od 3 i po sata, ali za te pare ne možeš da se žališ mnogo.
via S3 Neo White
Idi na Huawei, najzaokruženiji mi je, jedino odbija to punjenje od 3 i po sata, ali za te pare ne možeš da se žališ mnogo.
via S3 Neo White
-
- Sertifikovani Trol
Jbg, i ja delim isto mišljenje ali ne želim da ispadne da ubeđujem nekog jer posedujem taj uređaj.~Arkan~ napisao:Idi na Huawei, najzaokruženiji mi je
via S3 Neo White

Benchmark rezultati su ti suvo poređenje hardvera, ali na generalni utisak korišćenja deluju i drugi faktori, a najviše optimizacija softvera za dati hardver.

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ako hoces dobru kameru onda uzmi J7 koji ima kameru u rangu S6 i S7,ima i veliki i dobar ekran bez obzira sto jeHD i ima prejaku bateriju od 3300 mAh(moze da ti drzi 3 dana.)Glorija napisao:Upravo sam bila u vipu i uz ovaj paket mogu da uzmem i Xperia XA.
Hvala svima unapred.
Sony XA nema dobru kameru,ali ce zato za razliku od Samsunga dobiti sigurno android 7.Ne znam koliko ti je to bitno.
Huawei bih bi zaobisao.
Sent from my SM-G900F
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey