Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od kinkel »

:lol: :lol: Enemoon, a joj .. koji sam ja glupan .. ja navikao na android, zadrzis pa kopiras .. ovde samo tapnes. Momci hvala

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

@kinkel hvala što napisa ovo "samo tapneš" :)

Sent from my Nokia L925 using mTalk

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Post od Enemoon »

kinkel napisao::lol: :lol: Enemoon, a joj .. koji sam ja glupan .. ja navikao na android, zadrzis pa kopiras .. ovde samo tapnes. Momci hvala
Ma nisi ti glupan,odmah sam shvatio da si pokusavao na drugi nacin da to uradis,meni se tako desavalo slicno dok ne otkrijem kako se nesto radi,recimo menjanje jezika na tastaturi,umesto da levo desno pomeram,ja drzim prst duze,ono nista,dok nisam otkrio. :lol:

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

Enemoon, .. ja sam to skontao is cuga .. mada mi se desavalo da malo prosetam tastaturu :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

sizif 05 napisao:@Evindzer, slabo divanim engleski..."is he tells me to buy" 950/950xl? :D
Ako misliš na onaj video o 950 što sam juče kačio - preporučuje ga ljubiteljima WP-a, kaže da sad sasvim lepo radi. :)

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Obzirom da je krenula ispravka .221 kod insajdera kod nas na stabilnim verzijama će verovatno biti za nekih nedelju dana.
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ja bih pre rekao da ćemo mi na redovnom kanalu dobiti neko sledeće ažuriranje tek sredinom sledećeg meseca.

A i u neku ruku za širu masu je i bolje da ta ažuriranja idu ređe. Što ređe promene u sistemu, to bolje što se stabilnosti tiče.

E, a ono je dobro što ste skontali o čemu se radi oko onog kopiranja, taman sam se uplašio. :D

Sent from mTalk on Windows 10 phone

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Juče sam instalirao ovo zadnje ažuriranje na insajderu .211, i sad kao i ranije sve radi normalno pa i to selektovanje texta i kopiranje. Jedino na nekim sajtovima ne da kopiranje ali to nije do OSa.

Sent from 640

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ljudi, za šta je ova strelica gore sa slušalicom? I kako to da sklonim?

Uzeo sam sad nove kartice u mts-u, i sad njih kad dan ubacio, te slušalice mi tako stoje. Meni je logično da je to ili govorna pošta, ili za preusmeravanje poziva, ako ja svakako ne bih koristio ni jedno pod za dva. Možda i ja još sam provalim, ali reko odmah i vas da pitam, možda neko zna odmah. :)

Slika

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Izvinjavam se zbog duplog posta, ako pišem ovako jer sad imam neko konkretno pitanje, pa ako je bio video ono prethodno, a nije imao šta na to da kaže. :)

Molim vas da neko ko ima mts karticu ide u Settings » Extras » Network services » pa u jednu od kartica. Da li onda i vam sve izgleda ovako? Da li su i baba sve ti isto brojevi?

Slika

Probao sam da u When I'm busy odaberem off, ali mu kaže onda ovo. I isto mi kaže i kad hoću When I can't be reached da stavim na off.

Slika

Doduše, možda i ne treba da menjam to. Ja hoću samo da sklonim te slušalice sa strelicom da sklonim, a ovo je možda samo za ono "korisnik trenutno nije dostupan". Ali nisam siguran.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

to bi trebalo da je preusmeravanje poziva
https://support.microsoft.com/en-us/hel ... phone-mean

... da li si skinuo zahte trazenja pina kartice .. jesi li dostupan na njima?

Slika

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Dostupan sam na oba broja, a zahtev za PIN kodom mi je samo na postpaid kartici, i to ću tako i ostaviti. Ako bi mi neko zdipio telefon ili bilo šta, iako bi meni telefon neko maznuo samo žešće da se zahebe. :P

Probaću da pronađem sad ta podešavanja što si okačio, trebalo bi da mi je to uključeno.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Jel možeš molim te da mu kažeš gde si našao ta podešavanja?

Baš su zakomplikovali podešavanja, za slične stvari stavili podešavanja na dijametralno suprotnim mestima. :/ A ko će ga znati, možda čak i nemam ta podešavanja tako na telefonu.

EDIT: Još jednom se izvinjavam moderatorima zbog duple poruke.

Drugi EDIT: Izgleda da ja nemam tu opciju kod sebe, ali za svaki slucaj mi kazi gde si ti to kod sebe nasao. Pretpostavljam da ti tu opciju za call forwarding imas kad ides u Settings/System/Phone...

Aaaaa, Microsoft dizgodi. :shock: :D

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

Settings>system>phone> .. Tu ... A za naprednija podesavanja imam opciju sim settings

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala! Da, gledao i ja tu, ali opcije nema.

Resio stvar tako sto sam skinuo Calls+, i onda s njime podesio da mi budu iskljucena preusmeravanja. I sad posle kad vidim na koje brojeve je bilo to preusmerenje, ko zna, mozda zapravo i nisam trebao nista da diram, ali ko ga sisa. :D Mislim, mozda je to tako kao sto je meni bilo podeseno kod svih, ali Windows pokazuje gore one slusalice sa strelicom bez potrebe.

I kod tate sad gledam telefon, on je isto l532, ali na WP 8.1, kod njega stoji ta strelica za telenor karticu, i ne mogu da je sklonim, probao sam i kod njega sa Calls+, a mts nema tu slusalicu sa strelicom a ima preusmeravanje na taj isto broj koji je i kod mene bio - +381650009600. Jel i vi sa mts brojevima imate preusmerenje na ovaj broj? To se moze pogledati u Settings » Extras » Network services » pa u jednu od kartica.

EDIT: Stoji ipak i meni i dalje taj broj u preusmeravanju, ali nemam one strelice više - što je dobro.

I meni su iz nekog razloga opcije za preusmeravanje u Settings » Extras » Network services » pa u jednu od kartica, samo što s time eto ništa nisam danas mogao. Ali dobro, pomogao je Calls+, on je poslužio svrsi.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Gari, i meni stoji ta slušalica sa strelicom, - pre dva dana sam napokon uzeo 4G karticu - i radnica mi je rekla da je to ikonica za govornu poštu, i da će se skloniti sama za par dana, pa nisam ništa čačkao. Ako se ne ukloni za još koji dan, onda ću videti da je uklonim sam.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ahahaha, mene ta ikonica ubila u pojam, puko bi da je nisam sklonio. :D Ali identična je situacija, i meni je dala 4G karticu, samo što sam ja tek kod kuće ubacio karticu. Govorila mi kako treba ipak da telefon bude ugašen neko vreme ako i ubacim karticu, (valjda je tako preporučljivo) pa onda ja reko "onda ću je znači ubaciti kad stignem kući", pa sam tek kod kuće video to.

No dobro, rešen problem sa Calls+. :) (Microsoftova aplikacija još od wp8.1, kad je instaliraš bude ti u podešavanjima, pa pretpostavljam da posle ni ne možeš da je deinstaliraš. Meni ne smeta, leba ne jede.)

A i nikad nisam koristio govornu poštu, to me malo nervira - neki te zove, pa se ne javljaš, pa se javi govorna pošta, pa skine onome kredit, a on nije hteo da ti ostavi poruku nego da priča sa tobom. Postoji i sms za tu stvar. Znam da sam brata jedno vreme hteo da udavim jer ga je mrzelo da ugasi govornu poštu, a tako dok si klinac - nikad nemaš kredita. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Here’s what’s new, fixed, and broken in Windows 10 Build 14936
mspoweruser napisao:What’s fixed
-We fixed the issue where some phones lose the ability to use their SIM cards.
-We fixed the issue where Action Center no longer closes if you swipe up on the empty space (area of Action Center that doesn’t show any notifications).
Nije mi jasno sta im je ovo prvo, da li je to da nekome samo telefon ne vidi neku karticu, pa da mora da restartuje telefon i tako resi stvar, ili nesto drugo. :?

A ovo drugo za action centar, neko je to i ovde primetio, pa smo komentarisali da su mozda to tako oni i zamislili, a da bi moglo bolje, ali ipak je i to izgleda bio bug, a ne feature. :)

Microsoft wants Outlook for Windows 10 to have feature parity with Android and iOS
mspowersuer napisao:In addition to making the Outlook app on Windows 10 have feature parity with Android and iOS, the company plans on adding new features to Outlook on Windows 10, Android and iOS at the same time in the future. This is definitely a very good news for Windows 10 users, but it’ll be quite interesting to see if Microsoft actually keeps its promise.
Bilo bi dobro da tako i bude, da Outlook mail & calendar na Windows 10 (Mobile) sustigne svoje rodjake sa Androida i iOSa, no videcemo. Ne verujemo im bas tek tako na rec, nego da vidimo mi to na delu. A i trebali bi da isto ucine i za ostale svoje aplikacije i razne drangulije koje postoje na tim drugim platformama. No jeste da bi bilo bezveze da im rad na tim ostalim platformama skroz zastane skoro dok oni eto ne dovedu u red ove aplikacije, samo sto bi mogli i s ovima da ubrzaju.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

Novi fast .. Osetno brzi net.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21