Galaxy Note 7 vs iPhone 7 Plus
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: Galaxy Note 7 vs iPhone 7 Plus
Mogu da se strpim sada i do novaka, sa 6P ne žurim nigde, ali poređenje mora da padne ako uzmeš plus 

Alsap, jel ovo hladni start aplikacija ili? Prosto, ovaj test je besmislica i cisti skriveni marketing.
Realno, pomak iP7 je vidiljiv u kameri (ali im je nocno slikanje idalje boljka - previse suma) i to je sve sto se razlikuje u odnosu na iP6s. Testovski gledano puno bolji je i procesor i graficki cip, ali to u nekom normalnom radu, oseti samo neki paranoik. iP7 plus nisam imao prilike da procackam, nema ga trenutno niko od mojih prijatelja.
Note 7 nisam do sada video, jedino ono na testovima i ostavlja utisak kompletnijeg uredjaja. Plus S olovka je po meni neverovatna prednost.
Realno, pomak iP7 je vidiljiv u kameri (ali im je nocno slikanje idalje boljka - previse suma) i to je sve sto se razlikuje u odnosu na iP6s. Testovski gledano puno bolji je i procesor i graficki cip, ali to u nekom normalnom radu, oseti samo neki paranoik. iP7 plus nisam imao prilike da procackam, nema ga trenutno niko od mojih prijatelja.
Note 7 nisam do sada video, jedino ono na testovima i ostavlja utisak kompletnijeg uredjaja. Plus S olovka je po meni neverovatna prednost.
baraba...bez ikakve namere da ulazim u neke rasprave koji je bolji moram da ti postavim par pitanja na koje sigurno znas odgovor ali si "slucajno" zaboravio to da napises.
1.Kazes 6, 6s i 7 isti a nisi napisao da su hardverske razlike poprilicne.Znam, reci ces obicanom korisniku nije bitno sekund ili dva ali bar razlike postoje i oni na tome rade.
2. Hardverske razlike ne postoje izmedju S7, S7edge i note 7, a i to si "zaboravio" da napises.Tj. postoje u velicini ekrana i olovke u Note 7.
Ako si vec resio da pomognes ljudima onda ih bar informisi na pravi nacin.
ps,evo sad procitah potpunu besmislicu koju je neko napiao u temi "Zamena Iphone-a 5s"
"Razlika imedju SE i 5S ti je velika koliko razlika izmedju Samsung S6 i Samsung S6"
zasto niko decku ne objasni da je ogromna razlika izmedju 5s i SE.
Uzged i ovo moram da kazem, Note 7 je i meni najlepsi uredja, posle 5s(se)
1.Kazes 6, 6s i 7 isti a nisi napisao da su hardverske razlike poprilicne.Znam, reci ces obicanom korisniku nije bitno sekund ili dva ali bar razlike postoje i oni na tome rade.
2. Hardverske razlike ne postoje izmedju S7, S7edge i note 7, a i to si "zaboravio" da napises.Tj. postoje u velicini ekrana i olovke u Note 7.
Ako si vec resio da pomognes ljudima onda ih bar informisi na pravi nacin.
ps,evo sad procitah potpunu besmislicu koju je neko napiao u temi "Zamena Iphone-a 5s"
"Razlika imedju SE i 5S ti je velika koliko razlika izmedju Samsung S6 i Samsung S6"
zasto niko decku ne objasni da je ogromna razlika izmedju 5s i SE.
Uzged i ovo moram da kazem, Note 7 je i meni najlepsi uredja, posle 5s(se)
Evo cekam objasnjenje od tebe da vidim koja je OGROMNA razlika izmedju 5S i SE u normalnom radu i jel vredi ta razlika dodatnih 100 eura?
I dobra ti je ovo fora NEKO je napisao.
A moje misljenje za video ostaje, ONO je samo za vas klince koji se idalje palite na bencmark testove.
I dobra ti je ovo fora NEKO je napisao.
A moje misljenje za video ostaje, ONO je samo za vas klince koji se idalje palite na bencmark testove.
Prvo, nisam klinac, verovatno mogu tata da ti budem, a drugo google je cudo, samo ukucas 5s vs SE.
Ja ukucao, al cekam tebe da mi objasnis? Vecina poznatih mobilnih magazina se nasalila na poredjenje 5s vs SE i na sarkastican nacin objasnila sta znaci marketinska prevara. I da, ovo nije ovde tema, slobodno mi mozes tamo napisati, gde je i mesto ovoj diskusiji. I nisam znao da si toliko osetljiv na iOS.
markentiska prevara sa duplo jacim hardverom. sto li ja uopste pisem bilo sta.
Ako iP5s radi sa onim hardverom veoma fluidno i bez zastoja, objasni mi sta ce sto desiti ako ga dodatno ubrzas? Ta razlika od pola sekunde ili sekund u zahtevnim igricama vredi preko 100 eura(za SE 64 gb treba da izdvojis 540 eura)? Isti dizajn, isti materijali, isti ekran, cak ista i kamera (samo interpolirana sa 8 na 12). Za nijansu pojacana baterija. Dovoljno od mene, steta sto ti hardver meris po broju koji ti izbaci bencmark test, a ne prema realnom radu. Samim tim, diskusije tu nema.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
I treba da pises ,najlakse je odustati
Najveca prednost Note serije je ekran i olovka kao i slot za mc (mada su u 5 seriji tu omanuli
Tako je i ovoga puta i to se koliko vidim skoro nece promeniti
Hajde da kazemo da su u ostalim segmentima slicni ali ove tri stavke mnogo mogu da odluce pri biranju modela telefona i mnogima su primarne cak i ako im olovka uglavnom sluzi za cackanje nosa
P.S
Zoreli i dalje mi nisi odgovorio na pitanje ccc
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
Najveca prednost Note serije je ekran i olovka kao i slot za mc (mada su u 5 seriji tu omanuli
Tako je i ovoga puta i to se koliko vidim skoro nece promeniti
Hajde da kazemo da su u ostalim segmentima slicni ali ove tri stavke mnogo mogu da odluce pri biranju modela telefona i mnogima su primarne cak i ako im olovka uglavnom sluzi za cackanje nosa
P.S
Zoreli i dalje mi nisi odgovorio na pitanje ccc
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Alsap, koja su pitanja?
1. Hardverske promene su prisutne, ali meni je isti telefon kada uzmem nekog da pozovem, pošaljem poruku, pokrenem viber, FBi... isti telefon u ruci, isti ekran, isti izgled, sve isto, svi su dobili ndogradnju na iOS 10. Nema potrebe za promenom 6s za 7, ne siplati se zbog nove boje menjati telefon.
2. Postoje hardverske razlike, ali i telefone razlikuje kuoac, nije isto uzeti uruku note 5 i note 7, razlika je ogromna, nije isto ni S6 i S7, kako ni S6+ i S7E, vidi se razlika u ruci.
1. Hardverske promene su prisutne, ali meni je isti telefon kada uzmem nekog da pozovem, pošaljem poruku, pokrenem viber, FBi... isti telefon u ruci, isti ekran, isti izgled, sve isto, svi su dobili ndogradnju na iOS 10. Nema potrebe za promenom 6s za 7, ne siplati se zbog nove boje menjati telefon.
2. Postoje hardverske razlike, ali i telefone razlikuje kuoac, nije isto uzeti uruku note 5 i note 7, razlika je ogromna, nije isto ni S6 i S7, kako ni S6+ i S7E, vidi se razlika u ruci.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Zašto se dopisuješ sa FBI preko telefona? [emoji14]Baraba napisao:(...) kada uzmem nekog da pozovem, pošaljem poruku, pokrenem viber, FBi...

- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Pa da bude in ccc
Sta ti pitas Evindzer
Sta ti pitas Evindzer
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
Imas li neki argument da je kamera na SE ista kao na 5s samo uz interpolaciju?
Kad je u pitanju hardver onda bi se moglo reci da je i na 7ci bezveze hardver jer i 5s gura fluidno istu verziju iOSa. Razlika u hardveru ce se primjetiti vremenom sa zahtjevnijim aplikacijama i updateima
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad je u pitanju hardver onda bi se moglo reci da je i na 7ci bezveze hardver jer i 5s gura fluidno istu verziju iOSa. Razlika u hardveru ce se primjetiti vremenom sa zahtjevnijim aplikacijama i updateima
novak, Ja uopste ne kapiram vas ljude koji koristite iPhone. Kao da vam vredjam familiju kad kazem da Apple godinama zivi samo od veoma jakog marketinga.
Kada uzmes telefon u ruku, prvi osecaj je, ovo je isti tel. Kada pocnes da pokreces aplikacije (ne racunam igrice, jer zaista na oba telefona nisu bile iste igrice) otvarale su se gotovo identicno brzo. Baterija po kapacitetu skoro identicna. Sto se tice kamere, okinuo sam sa oba telefona po koju fotografiju i veruj mi razlike su gotovo neprimetne dok ne pocnes da zumiras do iznemoglosti (ostrija slika kod SE zbog veceg broja mpx). Bolji je mozda HDR na SE (mada to je subjektivno misljenje posto je vlasnik 5s govorio obrnuto). Cak sam ranije negde procitao da se radi o istovetnom senzoru. Znaci, ako meni koji sam cackao telefon nekih pola sata/sat nije bilo gotovo nikakve razlike, ne razumem kakva je to kljucna razlika vredna 100 do Bogme neverovatnih 150 evra. Plus napominjem da je moj prijatelj svoj primerak platio skoro 1,5 puta vise nego tada trenutna cena iP5s.
IPhone 6 je vidan napredak u odnosu na 5s i to ne sporim.
Dok Iphone 7 nije toliko veliki vidan korak u odnosu na 6s (primeti se u kameri - mnogo ostrije i kvalitetnije slike). Opet ce neko skociti i reci, a hardver koji je znatno bolji. U pravu su za hardver, ali se to u normalnom radu za sad ne primeti toliko (zahvaljujuci veoma dobroj ispeglanosti samog iOSa). Osim na suvim bencmark testovima. Slicnu stvar je radio i Sony sa modelima Z2,Z3 i Z3+, Z5 i X. Mala korekcija a onda cena paprena za svaki novi model.
Kada uzmes telefon u ruku, prvi osecaj je, ovo je isti tel. Kada pocnes da pokreces aplikacije (ne racunam igrice, jer zaista na oba telefona nisu bile iste igrice) otvarale su se gotovo identicno brzo. Baterija po kapacitetu skoro identicna. Sto se tice kamere, okinuo sam sa oba telefona po koju fotografiju i veruj mi razlike su gotovo neprimetne dok ne pocnes da zumiras do iznemoglosti (ostrija slika kod SE zbog veceg broja mpx). Bolji je mozda HDR na SE (mada to je subjektivno misljenje posto je vlasnik 5s govorio obrnuto). Cak sam ranije negde procitao da se radi o istovetnom senzoru. Znaci, ako meni koji sam cackao telefon nekih pola sata/sat nije bilo gotovo nikakve razlike, ne razumem kakva je to kljucna razlika vredna 100 do Bogme neverovatnih 150 evra. Plus napominjem da je moj prijatelj svoj primerak platio skoro 1,5 puta vise nego tada trenutna cena iP5s.
IPhone 6 je vidan napredak u odnosu na 5s i to ne sporim.
Dok Iphone 7 nije toliko veliki vidan korak u odnosu na 6s (primeti se u kameri - mnogo ostrije i kvalitetnije slike). Opet ce neko skociti i reci, a hardver koji je znatno bolji. U pravu su za hardver, ali se to u normalnom radu za sad ne primeti toliko (zahvaljujuci veoma dobroj ispeglanosti samog iOSa). Osim na suvim bencmark testovima. Slicnu stvar je radio i Sony sa modelima Z2,Z3 i Z3+, Z5 i X. Mala korekcija a onda cena paprena za svaki novi model.
Slucajno sam video ovu temu i uopste se ne slazem sa ovim.Ja sam zamenio SE za iphone 6 jer sam zeleo veci ekra a nisam imao pare za 6s.SE je dosta brzi i ima bolju kameru od iphona 6.
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Ned, 28. Jun 2015. 17:30
NakaR, iako mislis da nije tako, se je dosta bolji telefon u svakodnevnom (realnom) koriscenju u odnosu na 5s. Kamera primetno bolja, brzi i fluidniji rad, autonomija dosta bolja.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
A tema niti je 5s, niti je se, a Bogme ni 6 i 6s.
Vratite se na temu ili će pasti brisanje.
Sent from my SM-G935F
Vratite se na temu ili će pasti brisanje.
Sent from my SM-G935F
Ova tema ionako treba da se zatvori posto note 7 je cao zdravo zavrsio zivotni vek pre nego sto je i poceo
iPhone 13 Pro 256GB / iPad Air (3rd generation) 256GB
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Jadni pokojni Nout 7, umro u cvetu detinjstva, ni pubertet nije dočekao, a kamoli punoletstvo.
Šteta, bio sam se nameračio da ga uzmem kad mu cena malo padne. Nemam pojma da li mi se isplati za par meseci uzeti N4, pošto ne bih rizikovao sa internetskim naručivanjem N5.

Šteta, bio sam se nameračio da ga uzmem kad mu cena malo padne. Nemam pojma da li mi se isplati za par meseci uzeti N4, pošto ne bih rizikovao sa internetskim naručivanjem N5.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
S obzirom da Note 7 više nije u prodaji, samim tim i ova tema nema više smisla.
Katanac.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Katanac.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk