Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
Obrisano je poslednjih nekoliko strana off-a. Ovom prilikom vam svima skrecem paznju da vise ne idete u off. Jasno je naznaceno o cemu ovde moze i sme da se pise. Za probleme sa telefonima imate zasebne teme za svaki konkretan model. Za sofver isto tako imate temu/teme.
Svaki naredni post posle ovog, a koji ne bude u skladu sa naslovom teme, bice momentalno obrisan.
Za vas nove koji ocigledno da ne hajete za pravila foruma, znajte da ce kriterijumi biti straziji jer ja prvi necu dozvoliti nekolicini da pravi karambol po forumu, isto vazi i za ostale koji uredjujuovaj forum. Pokusavamo da ga drzimo pod kontrolom koliko god je to moguce i koliko nam vreme dozvoljava, ali morate i vi da nam pomognete u podizanju kvaliteta. Drzite se pravila i nece biti problema, krsite pravila pa ce biti i brisanja i banova. Vrlo je jednostavno.
Svaki naredni post posle ovog, a koji ne bude u skladu sa naslovom teme, bice momentalno obrisan.
Za vas nove koji ocigledno da ne hajete za pravila foruma, znajte da ce kriterijumi biti straziji jer ja prvi necu dozvoliti nekolicini da pravi karambol po forumu, isto vazi i za ostale koji uredjujuovaj forum. Pokusavamo da ga drzimo pod kontrolom koliko god je to moguce i koliko nam vreme dozvoljava, ali morate i vi da nam pomognete u podizanju kvaliteta. Drzite se pravila i nece biti problema, krsite pravila pa ce biti i brisanja i banova. Vrlo je jednostavno.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Hvala, Azimuth.
Evo da ja nastavim sa deljenjem jedne vesti. Izgleda da će Microsoft početi da daje ažuriranje za Edge preko prodavnice. Engine će i dalje biti ažuriran preko sistema jer je ta komponenta neophodna i za rad raznih drugih aplikacija, a sama aplikacija Edge bi ovako dobijala ažuriranja. Nadam se da ćemo zahvaljujući tome početi brže da dobijamo opcije u Edge-u koje nam još fale.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
Evo da ja nastavim sa deljenjem jedne vesti. Izgleda da će Microsoft početi da daje ažuriranje za Edge preko prodavnice. Engine će i dalje biti ažuriran preko sistema jer je ta komponenta neophodna i za rad raznih drugih aplikacija, a sama aplikacija Edge bi ovako dobijala ažuriranja. Nadam se da ćemo zahvaljujući tome početi brže da dobijamo opcije u Edge-u koje nam još fale.
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Bio sa par nedelja na Fast insideru sa mojom l532ds i nije bilo lose ali na kraju potpuno blokirao Viber, a to mi je primarni fon tako da sam morao da se vratim na 8.1 pa opet da instaliram win10. Inace mi se bas svidela integracija skype-sms, jedino sto se malo duze ceka da se otvori jer sve ide preko Skype-a. Inace ostajem na Windows 10 do sudnjega dana ako treba. Na l532 za sada radi ok zvanicna verzija.
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
O, brate po Lumiji 532.
Da, odlično mi radi desetka, a baš kontam da je sada za sve sa wp8.1 telefonima bolje držati se zvaničnog kanala. Kad pomislim, baš bi li bila peripetija da reinstaliram opet desetku na njega - WDRT, pa dva ažuriranja sa još jednim hard resetom u procesu.
Mada sam mislio o tome zbog problema sa pločicom kalendara, koliko sam ukapirao, WDRT, pa bez hard reseta posle Redstone nadogradnje bi rešilo stvar.

Mada sam mislio o tome zbog problema sa pločicom kalendara, koliko sam ukapirao, WDRT, pa bez hard reseta posle Redstone nadogradnje bi rešilo stvar.
- srđan obradović
- Mobil fan

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ali ipak, malo je bilo sad ipak primamljivije ući na fast insajder - prvi buildovi nisu imali nekih bitnih problema. 

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Drago mi je da je tema ponovo otključana i u funkciji za nas koji smo zadovoljni sa windowsom i koji rado pratimo dešavanja u ovom svetu. Ne znam na koga se odnosi opaska "za vas nove" ukoliko se to konkretno odnosi na mene ja mogu da kažem što se mene tiče da ubuduće neću obraćati pažnju na provokacije niti odgovarati na iste kako ne bi pravio problem bez razloga, dakle ne odgovaram ne zato što nemam šta da kažem nego zbog kritike moderatora i poštovanja pravila foruma.Azimuth napisao: Za vas nove koji ocigledno da ne hajete za pravila foruma, znajte da ce kriterijumi biti straziji jer ja prvi necu dozvoliti nekolicini da pravi karambol po forumu, isto vazi i za ostale koji uredjujuovaj forum. Pokusavamo da ga drzimo pod kontrolom koliko god je to moguce i koliko nam vreme dozvoljava, ali morate i vi da nam pomognete u podizanju kvaliteta. Drzite se pravila i nece biti problema, krsite pravila pa ce biti i brisanja i banova. Vrlo je jednostavno.
@Gari ja mislim da je bolje biti na stabilnom buildu iako insajder te vuče da što pre imaš nešto novo

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Vezano za vest i vezi sa Edge-om od malopre koju sam podelio.
"Of course, the question remains about when this functionality will be enabled. Pullen does not give a date but makes it clear that the Edge team is working towards this goal and with the next Windows 10 update targeted for next spring, that’s the best guess at when this functionality will be delivered."
izvor
Dakle, to izgleda tek pod proleća, odnosno sa Redstone 2.
:

A za insajder, jeste tako, mada ipak još nema ništa preterano zanimljivo na Redstone-u što bi moglo da me namami. Možda ako vidim da ima nešto što mi je baš baš strava ili korisno, ali i ako vidim da je ta naredna verzija prošla kroz fazu peglanja grešaka, i da joj još malo pa sledi objava.
"Of course, the question remains about when this functionality will be enabled. Pullen does not give a date but makes it clear that the Edge team is working towards this goal and with the next Windows 10 update targeted for next spring, that’s the best guess at when this functionality will be delivered."
izvor
Dakle, to izgleda tek pod proleća, odnosno sa Redstone 2.
Rekao bih da se to odnosi bar na nas dvojicu, i slažem se. Nema potrebe da se nastavljamo, i to ću gledati i kao način da pomognem moderatorima da stanje u temama bude onakvo kako treba da bude. Da ne bi Azimuth imao ovakve reakcijeTosaNS napisao:Ne znam na koga se odnosi opaska "za vas nove" ukoliko se to konkretno odnosi na mene ja mogu da kažem što se mene tiče da ubuduće neću obraćati pažnju na provokacije niti odgovarati na iste kako ne bi pravio problem bez razloga, dakle ne odgovaram ne zato što nemam šta da kažem nego zbog kritike moderatora i poštovanja pravila foruma.
@Gari ja mislim da je bolje biti na stabilnom buildu iako insajder te vuče da što pre imaš nešto novo
Soilent Green is People

A za insajder, jeste tako, mada ipak još nema ništa preterano zanimljivo na Redstone-u što bi moglo da me namami. Možda ako vidim da ima nešto što mi je baš baš strava ili korisno, ali i ako vidim da je ta naredna verzija prošla kroz fazu peglanja grešaka, i da joj još malo pa sledi objava.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
гари, TosaNS, ja bas imam veliku zelju da sam na Insider buildu, ali nazalost ne smem sa jednim fonom da se zezam, odnosno i mogu, ali sam previse lenj da bih se cimao sa HR i sl. posto samo podesavanje telefona kod mene traje najmanje 6h. Dok samo svakom od 30-ak kontakata dodelim razlicitu melodiju za ringtone i poruku, to je minimum 90 min. A gde su jos sve aplikacije, da se instaliraju, pa njihova podesavanja pa ovo pa ono... Ja bih poludeo posle HR. Obaska sto ako bi se desilo da neku app koju sad imam posle ne mogu da vratim.... Tu bi definitivno nastao rascep space-time continuum.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ovo za melodiju bih rekao da vrlo verovatno ostaje sačuvano u backupu. Mada nisam siguran, a pogotovo ako su ti te melodije dodate dodate Ringtone Makerom. Ali u svakom slučaju, primetili smo i ranije da hard reset uz restore povraća sve više podešavanja.miodrage napisao:Dok samo svakom od 30-ak kontakata dodelim razlicitu melodiju za ringtone i poruku, to je minimum 90 min. A gde su jos sve aplikacije, da se instaliraju, pa njihova podesavanja pa ovo pa ono...
I za instalirane aplikacije, ti tamo ostaviš da se sve ažurira, i onda podesiš sve što treba.
Mada jasno, imao bi previše dodatnog posla, nije ni samo hard reset u pitanju, a i bolje ako možeš što manje da čačkaš telefon - manje problema ćeš imati.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
To za melodiju ne ostaje nigde sačuvano, a čak i da ostane, mora melodija na isto mesto da se vrati u fon. A kako to sve ode sa HR, onda sve ispočetka.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Što se mene tiče, ja neću ni lud na Insajder, nemam toliko debele živce.
Istovremeno, svima W10M korisnicima koji nisu ja savetujem odlazak na Insajder, pa kad se OS istestira na onima koji nisu ja, do mene će brže doći u stabilnom stanju.

Istovremeno, svima W10M korisnicima koji nisu ja savetujem odlazak na Insajder, pa kad se OS istestira na onima koji nisu ja, do mene će brže doći u stabilnom stanju.

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Izasla je FIfa 2017, pa probajte sad preko vikenda da se malo animirate...
)))

Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Još jedan način da se vrlo lepo uredi početni ekran.

i

i

Da, i ovo nije moj početni ekran, ovo sam video na netu.

i

i

Da, i ovo nije moj početni ekran, ovo sam video na netu.
- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Lepo izgleda Gari mozda se bacim na posao pa uredim da mi tako izgleda displej
lepa je slika nekako me podseća na ravnicu ...

Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
To jeste, ali možemo mi i ravnije. 
Da, i još jednom da pomenem, ono nije moj početni ekran, ovo sam video da je neko drugi ovo napravio.
A ako bi pločice bile skroz providne, onda bi lepo izgledalo i ako se sa praznim pločicama ona tri gore folderčića spuste dole, pa bi onda bilo lakše doći do tih ostalih pločica.

Da, i još jednom da pomenem, ono nije moj početni ekran, ovo sam video da je neko drugi ovo napravio.

A ako bi pločice bile skroz providne, onda bi lepo izgledalo i ako se sa praznim pločicama ona tri gore folderčića spuste dole, pa bi onda bilo lakše doći do tih ostalih pločica.

Lepo, al ja volim klasiku .. Crna pozadina, plave pločice .. I sve bitno na početni ekran ... To ja zovem elegancijom 

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Tako je i kod mene, ali volim da vidim ovakve stvari kad neko namesti.
Samo bez plave pozadine trenutno, sad imam neku sliku što sam skinuo sa DailyPic. 

- srđan obradović
- Mobil fan
Meni se vala najvise svidja bing varijanta. Steta sto nema za pocetni ekran nego samo lock screen. Da li uopste postoji neka app da sama dnevno menja wallpaper?
Sent from mTalk
Sent from mTalk

Sent from mTalk