LG G5 ili Samsung Galaxy S6
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
LG G5 ili Samsung Galaxy S6
Cena ovih uređaja je ista u Vipu uz Nova 4 paket, tj 48000, što bih smanjio za bar 10000 prodajom S3 Nea. Treća opcija je kupovina iPhone SE koga bih odma prodao i kupio android od tih para, ali mi je to lutrija jer ne znam kolika je potražnja sa SE-om.
Što se tiče navedenih telefona, najbitnije su mi performanse, ekran i kamera, bateriju ću svakako puniti i 2 puta dnevno ako treba jer sam se navikao (ovo navodim jer znam da S6 ima slabu bateriju). Volim Amoled, volim Samsungov ui, i pitanje je šta je to bolje kod Lg-ija?
Telefon planiram da uzmem januara, i koristiću ga naredne 2 godine, to mora da izgura što bolje.
Hvala svima unapred, i da, samo Vip je opcija jer produžujem ugovor (nadam se i popustu od 25% na mesečnu pretplatu prvih 12 meseci).
Послато са GT-I9301I
Što se tiče navedenih telefona, najbitnije su mi performanse, ekran i kamera, bateriju ću svakako puniti i 2 puta dnevno ako treba jer sam se navikao (ovo navodim jer znam da S6 ima slabu bateriju). Volim Amoled, volim Samsungov ui, i pitanje je šta je to bolje kod Lg-ija?
Telefon planiram da uzmem januara, i koristiću ga naredne 2 godine, to mora da izgura što bolje.
Hvala svima unapred, i da, samo Vip je opcija jer produžujem ugovor (nadam se i popustu od 25% na mesečnu pretplatu prvih 12 meseci).
Послато са GT-I9301I
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: LG G5 ili Samsung Galaxy S6
G5 ako ti ne smeta dizajn i nešto tamniji ekran.
Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Iz ovoga ti se odgovor sam nameće, ali bi ti ipak malo da komplikuješ.~Arkan~ napisao:....Volim Amoled, volim Samsungov ui, i pitanje je šta je to bolje kod Lg-ija?

Kod LG modela je bolja kamera, baterija i performanse. Ekran nije. Dodatni plus je i to što se baterija može menjati.
G5 dobija Android 7.0 u novembru.
U prevodu samo je ekran na s6 bolji.
Na tebi je da izvagaš.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
G5 dobija Android 7.0 u novembru.
U prevodu samo je ekran na s6 bolji.
Na tebi je da izvagaš.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
E ovako, ne smeta mi dizajn na G5, ali stoji da mi je S6 lepši. Iskreno već sam bio 90% siguran za S6, ali sam onda video cenu G5 u Vipu i to me muči jer ipak je i to flagship i plus je iz najnovije generacije.
Kako stvari stoje S8 će imati 8gb ram-a, pa se pitam da li će i kako S6 gurati sa 3gb, i da li je Nougat poslednji apdejt od Samsunga za S6?
https://youtu.be/HV-OA59-MR8
Posle gledanja ove recenzije čini se da ću ipak uzeti S6, dosta je LG trapavo uradio G5, šteta jer je uređaj zanimljiv.
Послато са GT-I9301I
Kako stvari stoje S8 će imati 8gb ram-a, pa se pitam da li će i kako S6 gurati sa 3gb, i da li je Nougat poslednji apdejt od Samsunga za S6?
https://youtu.be/HV-OA59-MR8
Posle gledanja ove recenzije čini se da ću ipak uzeti S6, dosta je LG trapavo uradio G5, šteta jer je uređaj zanimljiv.
Послато са GT-I9301I
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Uzmi s6 pa odmah prodaj i kupi 6P npr? Ako uzimas za duze koriscenje ja bi svakako G5. Bolji tel u svakom pogledu ( eto S6 ima malo bolji i svetliji ekran )
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Ja bih isao na G5 na tvom mestu, iskreno ne vidim po cemu je po lepsi S6, posebno ne S6 EDGE verzija. G5 wide angle kamera, aluminijum, jaci zvucnik...
Sent from Lumia 950 using mTalk
Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.
~Arkan~, obrati paznju i na bateriju. S6 ima ocajnu bateriju, dok za G5 ne znam.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
6p ne bih uzeo zbog stock androida. Na Amoled i jarke boje sam se navikao dosta, a što se tiče lepote telefona to je subjektivno, S6 mi je lep, a S7 jedan od najlepših (ako ne i najlepši).
Što se tiče baterije, ako može da izvuče 3/3 i po sata on screen na 4g i 4/4 i po na wi-fi super.
I je l' snapdragon 820 uopšte i jači od Exynosa u S6?
Послато са GT-I9301I
Što se tiče baterije, ako može da izvuče 3/3 i po sata on screen na 4g i 4/4 i po na wi-fi super.
I je l' snapdragon 820 uopšte i jači od Exynosa u S6?
Послато са GT-I9301I
- znemanja
- Moderator
Može taj SOT da izvuče S6, lično da biram za sebe izabrao bih S6, G5 jeste bolji po specifikacijama, ali ekran i LG UI lično ne mogu da prevarim.
Moj savet je da, bilo koji da uzmeš od ova dva, prodaš dodaš malo keša i pazariš S7 koji je na duže staze ubedljivo najbolje rešenje.
Moj savet je da, bilo koji da uzmeš od ova dva, prodaš dodaš malo keša i pazariš S7 koji je na duže staze ubedljivo najbolje rešenje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Predlažem ti da uživo pogledaš G5 u titan boji, pusti YT. Naravno i S6 ako nisi video.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ne postoji mogućnost za kupovinu skupljeg, i ovo mi je preskupo, ali eto.znemanja napisao:Može taj SOT da izvuče S6, lično da biram za sebe izabrao bih S6, G5 jeste bolji po specifikacijama, ali ekran i LG UI lično ne mogu da prevarim.
Pogledaću G5 uživo, sa S6 se družim svakog dana.
Послато са GT-I9301I
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Valjda ti je za update jasno? Ovaj ce dobiti uskoro, S6 tesko pre predstavljanja S8 modela.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- znemanja
- Moderator
Istina, S6 će dobiti kasnije update, ali će ga svakako dobiti. Ako je verovati dosadašnjoj praksi oko update, S6 dobija i narednu iteraciju androida, android 8 ili kako god da mu bude oznaka.
S6 što se performansi tiče nema šta da traži pored G5. Svakodnevno ih uporedo koristim. G5 nije štucnuo bukvalno 5 meseci od kada sam ga kupio a svašta je ubačeno brisano itd. S6 se uguši upravo zbog tog softvera. Plus baterije se ne mogu porediti, pogotovo u stand by režimu. G5 skoro da ne troši ništa, S6 nije da ne troši.
Posle par meseci korišćenja G5 ne znam za koji bih ga telefon zamenio. Baš je fino zaokružen uređaj ako se ubode normalan primerak. Ja imam titan varijantu, uživo dosta lepši.
Posle par meseci korišćenja G5 ne znam za koji bih ga telefon zamenio. Baš je fino zaokružen uređaj ako se ubode normalan primerak. Ja imam titan varijantu, uživo dosta lepši.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ako se ubode normalan primerak, e tu je problem. Trebam da plaćam 3500 naredne dve godine a ne znam da li ću dobiti dobar primerak.
Drug iz odeljenja ima S6, stvarno nisam video da je telefon štucnuo, ali verujem da G5 radi odlično jer radi i G4.
Razmisliću, moram uživo da vidim G5, ali mi deluje kao nedovršen uređaj.
Послато са GT-I9301I
Drug iz odeljenja ima S6, stvarno nisam video da je telefon štucnuo, ali verujem da G5 radi odlično jer radi i G4.
Razmisliću, moram uživo da vidim G5, ali mi deluje kao nedovršen uređaj.

Послато са GT-I9301I
Da li ste sigurni da ce S6 dobiti Android 8? Verovatno ce dobiti 7 I kad izadje s8, ne verujem da ce da se cimaju da za s6 izbacuje nadogradnje, jer ce biti te 2god, a i moraju da izbacuju za 3 verzije.
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Kontakt:
I ja nisam siguran.
S4 završio sa 5, S5 sa 6, tom logikom S6 završava sa Nugatom.
Послато са GT-I9301I
S4 završio sa 5, S5 sa 6, tom logikom S6 završava sa Nugatom.
Послато са GT-I9301I
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Ako ti je amoled bitna stavka idi na S6,moje misljenje je da ne mozes pogresiti. A sto se tice update,uvek ce biti custom romova...Nosim S4 ,a u njemu 7.1
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk