Windows 10 mobile i univerzalne aplikacije

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 10:24
:: L950 : Mi4 sMIUI8

Re: Windows 10 mobile i univerzalne aplikacije

Post od kinkel »

:) .. dobro je, rekoh, nije valjda da i nase tetaju sa stora :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Oćoravio sam izgleda [emoji2]

Cemu sluzi Quiet hours?

Sent from mTalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Recimo noću kad spavaš da budeš nedostupan, ništa da te ne uznemirava, ali da ipak članovi porodice recimo mogu da te kontaktiraju (oni za koje ti hoćeš da mogu uvek da te dobiju).. Mada, sad kad si pitao, palo mi na pamet, isto je to zgodna opcija i ako nećeš da mogu da te nazovu sa posla u neko doba. Nisam tu opciju koristio, nema sad ko da me zove u neko bezveze doba, ali mi se inače sviđa takva mogućnost.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja taj quiet hours koristim već dugo. Mogu da kažem da je savršen. Nikakav zvuk od telefona se ne čuje, osim za pozive i poruke od definisanog kruga ljudi.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

... jedina mana qh je sto nije kao kod androida ugradjena u sistem vec je deo cortane i ako ti je postavljen srpski kao glavni jezik qh nece raditi. To je meni van pameti, al ajde

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To jeste, a na Threshold 2 nije Cortana radila ni ako ti je region Srbija, morao si i region da menjaš.

EDIT: Mada nemam ništa protiv da ovo bude sa Cortanom, samo da nam omoguće stvari tipa da Cortana može da govori engleski iako je telefon na srpskom, da nazive ulica može da čita na lokalnom jeziku, da jezik imena ljudi čita na zadatom jeziku, ali i da se za neka imena može reći "ovo ime čitaj kao nemačko", i slično. Ali jeste da bi moglo ovo sa telefonom na srpskom da pravi konfuziju - neko bi u nekom trenutku sigurno rekao "oupn poruke", ili "oupn bus ns" umesto "oupn bas en es". Mislim, niti bilo ko od nas ima telefon skroz na engleskom niti ima telefon skroz na srpskom, trebaju da nauče Cortanu da se snalazi s tim. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

гари, pa evo, bas ce zbog nas par hiljada to da urade, nemaju pametnija posla. Uradice tamo gde misle da ce zbog lokalnog jezika imati vecu podrsku.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne bih se baš složio sa tobom. Naš jezik je jedan od onih čije pismo kompjuter može lako da čita, to je jedna stvar. Druga stvar, ovo što ja pominjem nije vezano za "nas par hiljada" nego za gomilu ljudi u svetu. Neko ko se iz Nemačke preseli u SAD imaće problem o kome sam ja govorio sad, jer u ove dve zemlje se Michael različito čita. Ista stvar i za ulice i sve ostalo. I ja ako odem u Nemačku, hoću na nemačkom da mi se čitaju nazivi ulica, a ne da mi Cortana nešto izvija na engleskom ili da mi čita slovo po slovo. Jednostavno, na taj način prave Cortanu pametnijom.

Ako oni ovo ne budu hteli da naprave kako valja, neko drugi će se setiti sigurno - ako već i nisu, i ljudi će imati samo sve više razloga da koriste neki drugi od dva operativna sistema. Microsoft za sad ima nas koji mu gledamo kroz prste, i očekujemo da oni ipak nešto naprave, ali ako se budu toliko sprdali, pa neće nas pločice zadržati na njihovom sistemu.

Kada bi bilo tako kao što kažeš, ok, ja bih možda sebi i kupio Windows telefon opet pored ovog, ali zašto bi i sledeći put preporučio tati Windows onda. Oni nisu sami na svetu, oni su na tržištu zajedno sa Androidom i iOSom, i sa njima treba da se takmiče. Ako se ne budu trudili - papaja...

Mada, da neko mene sad ne shvati pogrešno, ja verujem da će u nekom momentu oni napraviti Cortanu da bude sposobna za gore navedene zadatke.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Gari, druže, ni Siri ni Google Now ili kako li se već zove nemaju podržan naš jezik, mi smo mali narod, i totalno nebitan za velike korporacije, da bi se nama posebno bavili.
Ovo što mi želimo, može, uz uslov da to mora neki lokalni tim da odradi, i da to centrala prizna i prepozna.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Lokalni tim oni već imaju. A šta drugi imaju ili nemaju - znam da je drugov Sexus 8) lepo prepoznavao glasovne komande na srpskom prošle godine.

EDIT: A i da ostali to nemaju, zar treba Microsoft da treba da čeka sa ostali nešto prvo uvedu, pa tek onda da uvede to Microsoft...

Drugi EDIT: Ja ni nemam ništa protiv toga da mi Cortana govori engleski, ali zbog ovoga mi nemamo čitanje naziva ulica na srpskom. Sad čekamo da nam to poprave, a to je ranije radilo. Mene zapravo ništa od toga i ne pogađa, igrao sam se neko vreme sa Cortanom, video da nije to to je ne ume da čita naša imena, a navigaciju kad koristim - u telefon uvek gleda suvozač (bilo da ja vozim, ili sam ja suvozač).

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Kirik Battery, danas je besplatan. Može neko i društvu na Benchu da prenese ako mislite da je korisna informacija.

EDIT: Ništa ipak, to je juče bilo...

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Koristim Cortanu oduvek na eng i nemam problema, sve radi fantasticno. Licno mi ne smeta sto nema nas jezik, na kraju krajeva na poslu se koristim nemačkim i engleskim, pa mi na kraju dana engleski koji znam bolje dodje kao maternji. Bitno je da Cortana radi, da ispunjava zadatke. A od skora je koristim i za pretragu pesama umesto Shazama.

Sent from Lumia 950 using mTalk
Poslednja izmena od Apolo u Sub, 29. Okt 2016. 10:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne smeta ti što nema šta? Ne kontam. Možda si napravio grešku u kucanju.

Inače se slažem, i meni je korisna kao ovakva, nešto kad me zanima brže je pitam nego što to otkucam, i slično. Jedino eto to sa imenima i nazivima ulica.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Mislio sam da mi ne smeta sto nema nas jezik, brzo sam kucao [emoji2]

Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Aha... :) Pa da, to ni meni ne smeta, super mi je i ovako, ali eto, samo još malo da poboljšaju iskustvo nama koji koristimo Cortanu na engleskom, a nismo i engleskom govornom području. Pa sad, ako ne planiraju da naprave Cortanu na srpskom, ono što sam opisivao im je svakako jeftinije. Uz to, čak i da izađe Cortana na srpskom, ova na engleskom bio bila sigurno naprednija, i opet bih je radije na engleskom koristio ako SAD Cortana ume da čita naša imena i nazive ulica.

Ko i u Nemačku da odem - neću da Cortana nešto zavija na engleskom nazive nemačkih ulica, nego neka kaže "ovo ono štrase". I to bi onda bilo vrh. :)

banet64
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Mar 2015. 12:32
:: Blackberry Passport
:: Lumia 640 DS

Post od banet64 »

Преузео данас ProShot Classic и ProShot и оно што сам испробао у неким деловима (фокусирање) је лошије од системске апликације. Додуше,време је било облачно па чекам какви ће резултати бити по бољој светлости...иначе,радио сам на аутоматици,разлика која је приметна то је да су фотке код обе ове апликације за нијансу светлије од системске. И још нешто,онде где је фокус како треба,а омашиво је у центру,трпи повећање до бесвести са малим губицима. Толико за сада,када буду бољи светлосни услови испробаћу и мануелна подешавања и поновити аутоматиком јер не могу да верујем да нешто има такву рекламу,а основне пропусте :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Fastbook for Facebook https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh6hf34

Neko reče da mu je dobra, i bolja od originalne aplikacije. Ja ne bih znao kasti, ali ko ima Facebook može da joj da šansu, i tako je originalna aplikacija loša.

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

Hope Calendar ... pojma nemam zasto, ali veoma mi se svidja :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Probao sam gomilu takvog aplikacija kao što znate, i mislim da je ovaj Hope calendar najbolji. Lep je u aplikaciji, lepa je i pločica, deluje mi i da se razvijač trudi oko nje. Ranije sam svakoj nalazio manu. Mislim, u ovoj mi ipak fali week view kao u Outlooku kalendaru što imam, ali dobro. Ja svakako ostajem sad pri Outlook calendaru pošto mu sad pločica lepo radi. :)

kinkel
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od kinkel »

week view гари, ima .. ali je malcice drukciji od outlook-a .. ja drzim na agenda view, prosto, pregledno, lepo. Dogadjaje upisuje direktno u outlook i za razliku od drugih .. brzo. Mislim da cu se druziti neko vreme sa ovim kalendarom :)

Odgovori