Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija
VR je irelevantan, posebno sto ljudi nemaju vremena ni za osnovne stvari a kamoli za to. Hardwer i dizajn su na strani Alcatela, kome je to jako bitno, a ko zeli dobar hardwer sa odličnom kamerom onda bira L950.
Sent from Lumia 950 using mTalk
Festina lente.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
E od juce imam novi Skype Preview na kompu i telefonu i sada sam prebacio messaging na Skype, i mogu da saljem SMS preko Skype sa kompa bilo kome. Isto tako sada poruke primam na Skype umesto u Messaging app, koju je on prakticno izbacio. meni se ovo jako svidja, ne znam za vas.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Apolo
- Expert
Kako misliš da je messaging praktično izbacio?
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Verovatno je samo izbacio Messaging iz upotrebe, inače nije mogao da ga deinstalira.
A meni je na telefonu ipak Messaging bolji. Bolje radi, više mogućnosti...
Sent from mTalk on Windows 10 phone
A meni je na telefonu ipak Messaging bolji. Bolje radi, više mogućnosti...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
гари, kako mislis vise mogucnosti u Messaging? Osim razlicitih SMS tonova, ja zaista ne vidim sta jos to Messaging ima u odnosu na Skype? A zamisli koliko je lakse kucati poruke sa kompa 
E sad, ima da testiram koliko se brzo moze prebacivati i izbacivati Skype Messaging i obican

E sad, ima da testiram koliko se brzo moze prebacivati i izbacivati Skype Messaging i obican
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
i meni se svideo samo sto kad god dobijem poruku moram da otvaram skype a to traje duze nego otvaranje messaginga. jedino da skype stalno radi u pozadini a ja to ne volim, gasim uvek kad izadjem.miodrage napisao:E od juce imam novi Skype Preview na kompu i telefonu i sada sam prebacio messaging na Skype, i mogu da saljem SMS preko Skype sa kompa bilo kome. Isto tako sada poruke primam na Skype umesto u Messaging app, koju je on prakticno izbacio. meni se ovo jako svidja, ne znam za vas.
Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
-duže se pokreće Skype nego Messaging (ali ovo mi nije toliko bitno, ipak se pokreće tu i tamo dovoljno brzo na mom telefonu, da se sredi ono što ću te napisati to bi sve bilo mnogo bolje i primamljivije),
-u Skypu nema izveštaja o dostavljenoj poruci,
-u Skypu nema mogućnosti da se obriše poruka ili konverzacija (doduše, možda za brisanje pojedinačne poruke nisam u pravu),
-u Messaging imaš i mogućnost da brišeš lagano poruku swipom u levo.
Toliko sam se sad setio, možda ima još nešto.
Da, ranije sam pomenuo da mi je bezveze što Skype sinhronizuje temu na svim uređajima. Ja hoću da mi na kompjuteru bude svetla tema, a na telefonu tamna tema, ali onda na kompu kad podesim da bude svetla tema, i na telefonu mi se isto prebaci na svetlu. Jeste, mislim da mi je omogućeno sinhronizovanje teme između uređaja, ali mi nije logično da se u okviru toga sinhronizuje i tema u Skypu, nego da se zapamti raspored pločica na početnom ekranu i slično (kao što već i jeste slučaj, primetio sam to ranije prilikom jednog hard reseta).
I što Skype ne sinhronozuje pročitane poruke izmešu uređaja za sad (možda je ispravljeno poslednjom verzijom). S nekim se izdopisujem preko telefona, pa kad sednem za kompjuter samo mi poiskaču na kompu oblačići šta mi je taj drug sve pisao, a što sam ja već pročitao, i na šta sam već i odgovorio.
-u Skypu nema izveštaja o dostavljenoj poruci,
-u Skypu nema mogućnosti da se obriše poruka ili konverzacija (doduše, možda za brisanje pojedinačne poruke nisam u pravu),
-u Messaging imaš i mogućnost da brišeš lagano poruku swipom u levo.
Toliko sam se sad setio, možda ima još nešto.
Da, ranije sam pomenuo da mi je bezveze što Skype sinhronizuje temu na svim uređajima. Ja hoću da mi na kompjuteru bude svetla tema, a na telefonu tamna tema, ali onda na kompu kad podesim da bude svetla tema, i na telefonu mi se isto prebaci na svetlu. Jeste, mislim da mi je omogućeno sinhronizovanje teme između uređaja, ali mi nije logično da se u okviru toga sinhronizuje i tema u Skypu, nego da se zapamti raspored pločica na početnom ekranu i slično (kao što već i jeste slučaj, primetio sam to ranije prilikom jednog hard reseta).
I što Skype ne sinhronozuje pročitane poruke izmešu uređaja za sad (možda je ispravljeno poslednjom verzijom). S nekim se izdopisujem preko telefona, pa kad sednem za kompjuter samo mi poiskaču na kompu oblačići šta mi je taj drug sve pisao, a što sam ja već pročitao, i na šta sam već i odgovorio.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Probaj i vidi. Mislim da ćeš biti prijatno iznenađen.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ali dok nema izveštaja i dok nema mogućnosti da se obriše konverzacija, ja bih na Skypu bio kao hendikepiran. Verujem ti da to super radi, ali meni ove dve stvari baš mnogo znače.
- srđan obradović
- Mobil fan
e da, nikako da pitam, kako znate kada koristite maps kao navigaciju da li radi online ili offline? na win 8.1 odaberes po potrebi, ovde sada nema nego gasim cellular data za svaki slucaj. nece ovo skype-sms potrajati. otkacice ih skype...
Sent from lumia532ds
Sent from lumia532ds
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, nikako, kad si online on se uvek potpomaže podacima sa neta. Ali to bi bilo dobro da ima u mogućnost da neki aplikaciji zabranimo da ide na net.
DODATAK: A za Skype, ne verujem da će odustati. I da ne zaboravimo da je Skype njihov ipak.
Pretpostavljam da su oni samo odustali od Skypa u Messaging jer je to Messaging činilo težim, i nekima je i smetalo to, a malo ljudi je koristilo. Kako god, ovo je bolje rešenje, i pretpostavljam da su i oni došli do tog zaključka, pa da su zato ovo sve tako uradili. Ono je svakako imalo svojih mana - Skype u dve aplikacije, iz Messaging ne vidiš ko je online, i tako nešto...
JOŠ JEDAN DODATAK:
PSA: Not all Windows 10 phones get direct updates from Microsoft
Nije da do sad i sami nismo skontali.
DODATAK: A za Skype, ne verujem da će odustati. I da ne zaboravimo da je Skype njihov ipak.

JOŠ JEDAN DODATAK:
PSA: Not all Windows 10 phones get direct updates from Microsoft
Nije da do sad i sami nismo skontali.
- Apolo
- Expert
Festina lente.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Negde sam pročitao, valjda na msPowerUser, da je to (verovatno) stvar na kojoj je Microsoft radio, i verovatno od toga odustao (a možda i ne) nakon što je Intel odustao od takvih procesora. Hoću da kažem, verovatno jeste to prava stvar, ali možda je upravo u pitanju neka prava stvar od koje se odustalo.
Hmm, evo link, bolje nego moje neodređeno piskaranje.
Evleaks teases an Intel-powered Windows Phone: Update – “More than just a concept”
Hmm, evo link, bolje nego moje neodređeno piskaranje.
Evleaks teases an Intel-powered Windows Phone: Update – “More than just a concept”
Prva rečenica iz ovog citata odnosi se na tweet "a nice concept but nothing more".Blass’s tweet suggest this device is from the past and that there are no plans to take it forward. Hopefully he will release more information soon to let us know exactly what we missed out on.
Update: Blass has posted some more images which are clearly marketing material, suggesting the project may be further along than we suspected earlier.
His tweet in particular says it’s “More than just a concept” and to stay tuned for more.
- srđan obradović
- Mobil fan
po meni veeelika mana. znaci dok korostim navigaciju nemam net, nemam mail...verovatno je tako zbog operatera i kongurencije (iGo i gMaps koliko ja znam nemaju offline).гари napisao:Da, nikako, kad si online on se uvek potpomaže podacima sa neta. Ali to bi bilo dobro da ima u mogućnost da neki aplikaciji zabranimo da ide na net.
Sent from lumia532ds
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Možda i nije zbog toga, ja baš imam utisak da Maps bolje nalazi adrese i slično kad si online.
A da li može u Maps da ima navigaciju na srpskom,ili je engleski jedini izbor.Ako može,kako da to namestim?
- Francuski
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 14. Jun 2015. 11:10
- :: Nokia Lumia 730 DS
Windows uskoro počinje sa ugradnjom intel procesora u pametne Windows telefone. Ako sam dobro razumeo to znači da će ovi uređaji postati pravi i prvi džepni kompjuteri. Ako sam dobro razumeo to znači da će se programi kompjuterski moći instalirati na takve mobilne a opet to znači zbogom konkurencijo.
Jehovah Jireh
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Trenutno telefon mora da bude na srpskom, a i onda je pitanje da li će ti progovoriti navigacija srpski. To je problem od Redstone 1, ali izgleda da ga ispravljaju postepeno. Sad već ima više korisnika kojima navigacija govori srpski. Problem je nastao kad je Microsoft Cortanu integrisao u navigaciju valjda... Trebali bi da nam daju ponovo opciju da biramo kako da nam govori navigacija nezavisno od toga koji je jezik na telefonu...
Ko zna, možda je ono i stari koncept od kojeg su digli ruke do daljnjeg, a možda si i u pravu. Voleo bi da si u pravu svakako, ali to ostaje tek da vidimo. 
Hold your horses.Francuski napisao:Windows uskoro počinje sa ugradnjom intel procesora u pametne Windows telefone. Ako sam dobro razumeo to znači da će ovi uređaji postati pravi i prvi džepni kompjuteri. Ako sam dobro razumeo to znači da će se programi kompjuterski moći instalirati na takve mobilne a opet to znači zbogom konkurencijo.

Pokušavam da razumem...za razliku od hm...androida koji koristi here we go i koji je slična u funkcijama(koliko vidim sada navigaciji možeš pristupiti direktno iz imenika,ako je adresa uneta u zadato polje),itd...ali imaš mogućnost da instaliraš odredjenu glasovnu opciju,ovde navigacija koristi jezik uredjaja koji je unapred zadat,ali nema srpski jezik u navigaciji iako srpski može biti jezik uredjaja?
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da, koliko znam u navigaciji u okviru Maps ne postoji opcija da menjaš jezik, nego ga navigacija usvaja iz sistema, a problem je nastao za nas jer Cortana ne divani srpski. A sad je već nekoliko drugara ovde pominjalo da im je navigacija progovorila srpski, i mi se nadamo da to znači da Microsoft rešava ovaj problem. Glupo - apsolutno se slažem da jeste, ali nadam se da je problem rešen sad već, ili da će biti rešen uskoro.
DOPUNA: Ako ti je telefon već na srpskom i navigacija na srpskom ti ne radi, ne znam šta ti je činiti, ali nadam se da je ono dovoljno da ti navigacija progovori srpski. Možda eventualno da probaš da tapneš na search button da aktiviraš Cortanu, ili da probaš da pokreneš Quite hours pa baš taj način da ti nešto ponudi oko Cortane.
DOPUNA: Ako ti je telefon već na srpskom i navigacija na srpskom ti ne radi, ne znam šta ti je činiti, ali nadam se da je ono dovoljno da ti navigacija progovori srpski. Možda eventualno da probaš da tapneš na search button da aktiviraš Cortanu, ili da probaš da pokreneš Quite hours pa baš taj način da ti nešto ponudi oko Cortane.