mrtvi pikseli!
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
mrtvi pikseli!
na 6600 su mi se pojavile neke teckice po ekranu i jedan prijatelj mi je rekao da su to mrtvi pikseli!jel mi moze neko objasniti sta su to mrtvi pikseli i kako se to moze ukloniti sa ekrana!hvala unapred!
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Ukloniti se ne moze nikako, moze se prikriti drugacijim pozadinama ako ih nema puno na malom prostoru.
To je pojava kvarenja ekrana, ja za to nisam cuo do pojave tft monitora, sad postoje recimo garancije na mrtve pixele kod monitora, sony npr za 5 godina daje nov monitor ako ti se u garantnom roku pojave 3 mrtva pixela.
Znaci te tackice su ti indikatori riknjavanja ekrana, ako ih nema puno nije tako strasno
To je pojava kvarenja ekrana, ja za to nisam cuo do pojave tft monitora, sad postoje recimo garancije na mrtve pixele kod monitora, sony npr za 5 godina daje nov monitor ako ti se u garantnom roku pojave 3 mrtva pixela.
Znaci te tackice su ti indikatori riknjavanja ekrana, ako ih nema puno nije tako strasno

5130+Koss the plug....
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
Masterokrata, nije bas tako, mrtvi pixeli nisu znak da ekran crkava, vec samo znak da je taj odredjeni pixel crkao, tj ostao u polozaju upaljen ili ugasen (tako da mrtav pixel ne mora da bude crne boje)
Sto se monitora tice, proizvodjaci u razlicitim cenovnim klasama daju prag tolerancije prema mrtvim pixelima, odnosno kazu koliko takvih pixela sme da ima NOV monitor, ukoliko ima vise od tog praga moze odmah da se zameni u prodavnici. Posto su se svi ti proizvodni procesi usavrsili, sada je samo taj prag tolerancije mnogo nizi od nekadasnjih desetak ili vise pixela!
zoranns, to ce da te nervira, ali nije znak da ti ekran crkava, zato imas vremena da polako razmislis kako ces da se izboris sa tim!
Sto se monitora tice, proizvodjaci u razlicitim cenovnim klasama daju prag tolerancije prema mrtvim pixelima, odnosno kazu koliko takvih pixela sme da ima NOV monitor, ukoliko ima vise od tog praga moze odmah da se zameni u prodavnici. Posto su se svi ti proizvodni procesi usavrsili, sada je samo taj prag tolerancije mnogo nizi od nekadasnjih desetak ili vise pixela!

zoranns, to ce da te nervira, ali nije znak da ti ekran crkava, zato imas vremena da polako razmislis kako ces da se izboris sa tim!
- Masterokrata
- Mobil manijak
@zorans: da li su bele/crne tackice ili su crvene/plave/zelene tackice koje ne menaju boju, tj. konstantno su iste boje ??? Ako su crne ili bele onda im nema spasa, ako su druge boje onda im ima spasa.
Btw ne slusaj ih! To nije nikakav znak, ne znaci da ako ti je crko jedan da ce odma sutra i drugi itd... i to uopste ne znaci da cesh morati da menash display u skoroj buducnosti, moze da ti drzi i josh dve godine i da vishe ni jedan pixel ne crkne.
Btw ne slusaj ih! To nije nikakav znak, ne znaci da ako ti je crko jedan da ce odma sutra i drugi itd... i to uopste ne znaci da cesh morati da menash display u skoroj buducnosti, moze da ti drzi i josh dve godine i da vishe ni jedan pixel ne crkne.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
- Masterokrata
- Mobil manijak
@masterokrata: Ne mora da znaci, mom drugu je crko pixel posle dva meseca (a kada ga je kupio bash je proverio i nije ga bilo).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
- Masterokrata
- Mobil manijak
Uf, to sa dead pixelima bas iritira. Ipak, cini mi se da je to iz nekih razloga karakteristika samo n6600. Pre tri godine sam resio da kupim taj telefon i uzmem polovan od lika koga sam poznavao. Vratio sam mu telefon posle dva dana jer sam nasao tri "mtrtvaka". Odlucim zatim da ipak kupim nov, odem u radnju uzmem jedan, ukljucim i nadjem par mrtvaka, uzmem drugi i isto. Prodavac se preznojava i jede od muke ali kod treceg telefona bude sve OK. Inace pre dve god. sam kupio Samsungov TFT ali ga nisam probao u radnji. Kuci sam nasao na desetine (!!!) mrtvaka. Vratim monitor, uzmem drugi i ukljkucim ga u radnji. Gledao sam deset minuta i nista. Dodjem kuci kad ono mrtvak po sred monitora. To je bilo, medjutim, ispod praga tolerancije pa nisam mogao da ga vratim.
@e-treo: Nemoguce da je bash tako kao sto ti pricash! Da li su svi ti "mtrvaci" bili crne/bele boje ili ne ?
- Masterokrata
- Mobil manijak
@masterokrata: nije ista stvar.
en.wikipedia.org/wiki/Stuck_pixel
en.wikipedia.org/wiki/Dead_pixel
Stuck pixel moze da se "popravi" a Dead pixel NE!
en.wikipedia.org/wiki/Stuck_pixel
en.wikipedia.org/wiki/Dead_pixel
Stuck pixel moze da se "popravi" a Dead pixel NE!
Na TFT monitorima su svi od reda bili bele boje a na n6600 (na pomenuta tri problematicna komada) su bili u raznim bojama (ali svaki u jednoj i nepromenljivoj). Inace znam tacno zasto i kako se to desava, kao i kako uopste funkcionisu LCD TFT i ostali LCD displeji tako da ne vidim zasto mi ne bi verovao da je bas tako bilo.Dario (asdf) napisao:@e-treo: Nemoguce da je bash tako kao sto ti pricash! Da li su svi ti "mtrvaci" bili crne/bele boje ili ne ?
@koren: "iskreno ne verujem da kod nas uopste moze da se uradi". Sta si sada rekao, leba ti. Sta ima tu veze da li je kod NAS ili je npr. u Nemackoj! Stuck pixel je stuck pixel i moze da se fixira na sledeci nacin:
http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixe ... CD-Monitor < generalno
http://udpix.free.fr/ < program
http://www.widowpc.com/2005/08/fix_dead_pixels.php < video snimak
I APSOLUTNO NIJE BITNO DA LI ZIVISH U SRBIJI ILI U NEMACKOJ! I btw ima velike razlike da li je crk'o ili se zaglavio!
@e-treo: pa kako si napisao deluje da svaki n6600 ima problema sa tim
(ja sam ih video XX primeraka i svaki je bio OK). Inace ako su bili u raznim bojama (ne crno i ne belo) onda mogu da se "poprave" (dao sam linkove), a ako je na telefonu onda moze sa video snimkom!
http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixe ... CD-Monitor < generalno
http://udpix.free.fr/ < program
http://www.widowpc.com/2005/08/fix_dead_pixels.php < video snimak
I APSOLUTNO NIJE BITNO DA LI ZIVISH U SRBIJI ILI U NEMACKOJ! I btw ima velike razlike da li je crk'o ili se zaglavio!
@e-treo: pa kako si napisao deluje da svaki n6600 ima problema sa tim

- mikilegenda
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 19:04
- Kontakt: