Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Misliš, mape ne govore srpski, odnosno navigacija u mapama?

Sent from mTalk on Windows 10 phone

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 02. Feb 2011. 15:41

Post od PetarI »

Mislim da ne govore.U podešavanjima nema ni s od srpskog u njima.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, u Maps nema nikakvog podešavanja vezano za jezik, već Maps ta jezička podešavanja nasleđuje od sistema. Tako da je moguće da kad podesiš da ti jezik telefona bude srpski da mape čak i progovore srpski.

Sent from mtalk on Windows 10 PC

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

гари, neće da može. U mojoj L640DS je ceo Maps na engleskom, iako je sistem srpski.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Post od Enemoon »

Cini mi se da Knezevic rece da su mu progovorile na srpskom.Meni nisu,jedno vreme pocele na engleskom a sad ni to vise .

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Provereno,na srpskom NE RADE.Mislim da I region I jezik moraju biti na engkeskom(US) da bi bilo glasovno navosjenje.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

m@c|-|oR napisao:гари, neće da može. U mojoj L640DS je ceo Maps na engleskom, iako je sistem srpski.
Bezveze...
PetarI napisao:Provereno,na srpskom NE RADE.Mislim da I region I jezik moraju biti na engkeskom(US) da bi bilo glasovno navosjenje.
Ne mora da bude region SAD ili nešto slično, može i Srbija a telefon na engleskom, samo treba onda aktivirati Cortanu možda. Staviš telefon na engleski, pa tapneš na search button, tj. lupu. Onda možeš da podesiš Cortanu kako da govori.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

:chytry: Kakve veze ima sa regionom,kad kortana ne govori srpski...

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Mislim da je potrebno da telefon bude podesen na region Srbija kao i da telefon jezika bude podesen na srpski, onda bi trebalo bi da u mapama telefon progovori srpski ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

Ne u tom slučaju imaš navigaciju ali bez glasa.Isključivo engleski(usa) jezik i usa region... 8)

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Enemoon »

Mene zanima ima li neko uopste navigaciju na srpskom i na kom je buildu?

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Aj, sad idem kući, baš ću da zabodem slušalice, i da vidim da li me i glasovno navodi. :)

I ja baš i kažem da za Cortanu region nije bitan, bitan je slao engleski na telefonu. Ali da, ako hoćeš da ti priča na srpskom svakako ti stavi srpski jezik i region Srbija, nema ni potrebe da ti region bude drugačiji.

E, a ima i tokom navigacije nešto da se kaže navigaciji da ćuti ili priča...

PetarI
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od PetarI »

E ajde vidi,pa nam dojavi.Baš bih voleo da navigacija "propeva" na srpskom... :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ja se zapravo ni ne nadam da mi propeva na srpskom meni sve na engleskom. Ali bolje mi je u to neko ć nego da ćuti, a koliko sam razumeo - ovde je i to problem, da ne govori baš ništa.

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Enemoon »

Evo da javim,upravo sam preuzeo novi fast insider build 14965,sad mi prica na engleskom.Sve je i dalje na telefonu podeseno na srpski.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Evo, stigao i ja kući, lepo mi je govorila navigacija kuda i šta, mada sam bio u autobusu. Uključio navigaciju, prebacio na početni ekran, zaključao ekran, i telefon u džep. Sve mi je govorila kuda i šta, i negde je zamišljala da skrenem gde je bus nastavljao pravo, ili obrnuto, ali bez da ga vadim iz džepa sve se navigacija snalazila. Naravno, sve ono kaže na engleskom.

Jedino što ulice kad izgovori, iako znam kako se ta ulica zove, ono kako navigacija to izgovori nije čak ni prepoznatljivo, baš se muči sa time. Ali dobro, kaže "skreni levo za 300m", pa pred samu raskrsnicu i "skreni levo", i nekad doda "u tu i tu ulicu", ali taj deo nema mi druge nego da zanemarim.

Probao sam i da pustim muziku dok radi na navigacija, i navigacija po mom očekivanju utihnula, pa sam onda ugasio muziku. Ali eto, i taj eksperiment je obavljen.

Eto, i kako mi na pamet, ja kad sam išao do sad u nepoznati grad gledao sam u navigaciju, a eto - ovo sa slušalicama je bolje. Jednu stavim u ovo, i i sigurnije je nego da gledam u ekran sem kad moram.

Za vožnju, kao što sam ranije rekao, to sam do sad uvek imao suvozača da mi gleda u navigaciju i govori kuda da idem i slično.

Lepo im radi to, ako samo da nauči da kad je u Srbiji čita ulice na srpskom. Čak bi i Amerima verovatno u Srbiji bilo bolje tako, ali ajde u to da ne zalazim. Već sam svako primer - ako idem u Nemačku ili SAD, i imam na srpskom telefon (hipotetički), onda mi je logičnije da mu čita na nemačkom, odnosno engleskom, nazive ulica.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni navigacija lepo radi na engleskom, ovo za ulice jeste bezveze, ali šta da se radi. Na 8.1 je bilo da se skine voice File samo navođenje ili navođenje s ulicama.
Danas inače legao novi non-Insuder build, nisam još testirao, ali mislim da ne donosi ništa novo
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, a sad na desetki čekamo da to isto omoguće i za Cortanu. :D

Evo ga log sa msPowerUser za *.447, a ovaj koji je pušten je *.448. I kod mene se skida sad taj.
Improved the reliability of multimedia audio, Remote Desktop, and Internet Explorer 11.
Addressed issue that prevents users from connecting to a virtual private network (VPN).
Addressed issue with a scheduled task that doesn’t run in Task Scheduler after reenabling.
Addressed issue to update the Access Point Name (APN) database.
Addressed issue with Japanese characters that are missing when converted by the Input Method Editor.
Addressed issue with the system tray showing no Wi-Fi connection even when Wi-Fi is present.
Addressed issue with Windows devices that disconnect from the Internet prematurely before users can complete their paid Wi-Fi purchase.
Addressed issue to update the new Belarusian ruble symbol to Br and the new ISO 4217 code to BYN.
Addressed additional issues with multimedia, Windows kernel, packaging release management, authentication, Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Remote Desktop, Active Directory, wireless networking, Windows shell, graphics, enterprise security, and Microsoft HoloLens.
Security updates to Boot Manager, Windows operating system, kernel-mode drivers, Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Microsoft Virtual Hard Drive, Common Log File System driver, Microsoft Video Control, Common Log File System driver, Windows authentication methods, Windows File Manager, and the Microsoft Graphics Component.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Ja sam se danas ceo dan vozao i navigacija bet greške navodila na SRPSKOM!
Region i jezik su na srpskom, već sam pisao negde ali evo opet. I ponovo će neko da pita za dve stranice isto.
WM10 insider release preview!

Radi i navodi kad je ugašen ekran.

Sent from 640

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Enemoon »

Da,secam se da si rekao da ti je proradilo na srpskom ali me je zanimalo da li i dalje radi?Znaci nije da ne radi svima,ima sanse da i nama proradi.Moja sestra je na zvanicnom ,njoj ne radi,ja na fast insideru ,ni meni ne radi,pitaj Boga u cemu je problem.

Odgovori