Sta kupiti do 100e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mare.Dj 2609
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 13. Nov 2016. 15:57
:: nokia

Sta kupiti do 100e

Post od mare.Dj 2609 »

Gigabyte
GSmart Simba SX1

Huawei
Y5 Y560

Nokia
Lumia 530 Dual SIM

LG
Optimus L5 II E460

Microsoft
Lumia 532 Dual

Ljudi ne razumem se u telefone jos uvek koristim nokiu 5200 XD a treba mi jedan koji od ovih je najbolji i ako imate neke preporuke za nov telefon do 100e pomagajte Hvala.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Re: Sta kupiti do 100e

Post od srđan obradović »

u potpisu ti pise moje misljenje - Lumia 532 ds, problem je u tome sto verovatno nikada vise nece biti proizvedena ni jedna Lumia i sto je ona winphone, a za godinu dana ih vise nece biti pa ces morati da predjes na android pa opet da se navikavas... uzmi huawei, mislim da su ok u tom budget segmentu.

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

i svi ce ti biti sporiji od te nokije koju imas[emoji2]

Sent from lumia532ds

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Lumiju 530 ne bih kupovao, ona je na Windows Phone 8.1, a nije podržana za Windows 10 Mobile.

Lumiju 532 imam ja, odličan je telefon, a ima dve mane:
-Kamera nema autofokus pa ako hoćeš da uslikaš stranicu iz neke knjige sa sitnijim fontom, slova će ispasti mutna. Takođe, ako bi hteo da skeniraš nekad neki sitniji QR kod, ne bi imao mnogo sreće. Ne znam koliko je nekome bitno ovo sa QR kodom i sa slikanjem stranica iz knjige, ali to je nešto na šta moram da skrenem pažnju.
-Kamera ne slika baš bajno kad počne da pada mrak. Pogledaj recimo ovde nekoliko slika sa moje Lumije 532.

Pored ovoga, na Lumiji 532 ume nekad da se pojavi crna linija preko sredine ekrana, to je do drajvera samo. Na Windows Phone 8.1 bi ti se povremeno samo jedna tačkica pojavila nekad, a na desetki kako kad - nekad samo tačkica, a nekad bude i linija.

Ja sam naveo dve mane ovog telefona koje mislim da moraš da znaš pre kupovine, ali ja sam ovim telefonom prezadovoljan, kad sam ga kupovao nije bilo bolje za 12.000. Možda ti ovo za kameru nije bitno, ali trebalo i to pomenuti; a ovo za tu tačkicu što se nekad pojavi, a što nekad bude i linijica, to može da se se pojavljuje samo tih 24 sata recimo od poslednjeg restartovanja telefona.

Što se tiče priče oko Windows Phone 8.1 i Windows 10 Mobile, to možeš da vidiš u posebnim temama za ove operativne sisteme.

Da, i ne slažem se sa Srđanom da bi za godinu dana morao da prelaziš na Android, zašto bi ako ti telefon dobro radi. No za nešto više o toj priči oko Windowsa možeš da se informišeš u temi za taj operativni sistem.

EDIT: E, da, a po mnogima ovde bi taj Huawei Y5 II bio najsigurniji izbor. Za Windows je sad malo neka buđava situacija u smislu da Microsoft razvija Windows 10 Mobile, ali nema svoje nove telefone u najavi, poslednji objavljen je iz Februara ili Marta ove godine. Posle je izašlo svega nekoliko telefona drugih proizvošača, ali ti koji su do sad objavljeni najverovatnije neće videti naše tržište.

mare.Dj 2609
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mare.Dj 2609 »

Ljudi hvala za odgovore , nzm za taj huawei kaze drugar to kao kinez raspada se kao nemoj uzimas. Vise sam bio ono kao nokia izdrzljiv telefon nzm.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Lg Spirit ако ниси ограничен на наведени списак. Има званичан 6.0 који јако лепо ради. :)
Слобода или смрт

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

nzm za taj huawei kaze drugar to kao kinez raspada se kao nemoj uzimas.
Kaži ti tom drugaru da ne lupa kao Maksim po diviziji i da malo pogleda po internetu ko je ko u svetu mobilnih telefona, pa čak i kada radi o jeftinim uređajima.

Elem, što se pitanja tiče, Huawei Y5 Y560 ti je dobar izbor, može i Lumija 532, kao i LG Spirit koji je bestboy predložio.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lumia 550, mnogo bolja od predloženih, a uklapa se u cenu.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ja bih svakako onaj Gigabyte izbacio iz razmatranja - možda su to predrasude, ali neka njega.

Ne znam koliko su ti ostali izdržljivi, ali koji god da kupiš, svakako bi trebao da ga čuvaš, tim telefonima sa većim ekranima lako ume da pukne ekran prilikom pada. Ja i za ovaj moj imam silikonsku futrolu dodatno čiji su žoškovi oko pola milimetra ispred, pa mi to uliva neki osećaj sigurnosti, šta znam. Nadam se da mu to pomaže i da mu se nešto unutra ne čvrkne prilikom pada što bi pravilo kasnije problem.

Ukratko, moraćeš svakako da se naučiš da ga maziš, paziš i zoveš Đorđe. :D

Da, i obrati pažnju kada je koji telefon objavljen. Lumia 532 je telefon od pre godinu i po dana. Dve godine u svetu telefona mnogo znači.

Au, da, ni LG Optimus L5 II E460 nemoj ni da gledaš, suviše je mator i baš je slabašan.

Ako hoćeš da kupiš sebi telefon koji će te duže služiti, onda imaš ovaj izbor - da odabereš da li ćeš Android ili Windows telefon. Ako ćeš Android, onda je od ovih koje si ti pomenuo Huawei ubedljivo najbolji. Ako bi ipak želeo da kupiš Windows telefon, onda je bolje uzeti Lumiju 550 umesto Lumije 532, a slična im je cena, Lumiju 550 imaš za 14-15 hiljada u većim radnjama.

Ali, vezano za Lumije - njima može da bude problem Windows 10 Mobile koji je mlad operativni sistem (nešto manje od godinu dana), još se ispravljaju greške iako je situacija danas već prilično dobra, ali recimo: nedostaje mogućnost da reinstaliraš neku sistemsku aplikaciju ako počne da te zeza, i u tom slučaju bi morao ili da radiš hard reset, ili da mu reinstaliraš softver. Ja verujem da će Windows 10 Mobile biti odličan sistem kad još više sazri, kao i to da će se vremenom pojaviti više Windows telefona, ali to je moje mišljenje i možda i grešim. (Ako kojim slučajem ne bude bilo dovoljno novih Windows telefona u prodaji, onda će u nekom trenutku početi da opada broj Windows korisnika, i razne aplikacije bi vremenom na telefonu prestajale da ti rade.)

DODATAK: S druge strane, i Lumija 532 bi mogla biti bolji izbor od Lumije 550 iz sledećeg razloga: trenutno na njemu WP8.1 radi odlično, a kasnije u nekom trenutku možeš staviti na nju desetku, a tada bi Windows 10 Mobile trebao da radi još bolje.

Enemoon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Sep 2016. 22:08
:: Xiaomi Mi 9T Pro

Post od Enemoon »

гари napisao: .Ali, vezano za Lumije - njima može da bude problem Windows 10 Mobile koji je mlad operativni sistem (nešto manje od godinu dana), još se ispravljaju greške iako je situacija danas već prilično dobra, ali recimo: nedostaje mogućnost da reinstaliraš neku sistemsku aplikaciju ako počne da te zeza, i u tom slučaju bi morao ili da radiš hard reset, ili da mu reinstaliraš softver.
Ti ne bi bio Gari kad ne bi komplikovao ;)
U svakom slucaju ga cekaju gore stvari sa tim androidima koji su na spisku.Lakse ce mu biti s obzirom da je pocetnik sa windows telefonom,garantovano.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Znam da komplikujem, trudeći se objasnim što objektivnije kakva je situacija na kraju sam možda i uplašio čoveka... :D 'bem li ga... :(

Inače i ja mislim da je tako kao što ti kažeš, Androidi po 1GB RAMa mi ne deluju nešto - vidim da se neki na njih ne žale, a onda primetim da oni na tim telefonima ni nemaju ništa. Mada, za Windows, ipak je i bezveze što nemamo opciju da reinstaliramo ove aplikacije, a umeju zaista nekima u nekom momentu da zaštucaju. Sa druge strane, to sad već retko biva da se imaju neki problemi, sam sistem je prilično dobar. Kod moje devojke super radi Lumia 650 od kad ga je kupila. A baš se nadam da ćemo dobiti i tu mogućnost sa Redstone 2 kad izađe, na kompu to već postoji.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Ma nek uzme Nokiu i mirna Bačka :D da ne komplikujemo previše, na kraju nek sam isproba telefone i samo ćemu se kasti ...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Spirit, Huawei y6, Huawei y5II i najbolji medju njima p8l samo dobar nov od operatera tesko ispod 150 da nadjes. Imas tu predloge za obe teme, zakljucanu i ovu.
Sacekaj novu godinu tad se najvise uzimaju telefoni kod operatera i prati p9l, verujem da ces naci tek uzet za 150.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

Inače, L532ds je jedinstven po tome što dolazi sa win8.1 koji fluidno radi sa 512 RAM, a ona ima 1 GB RAM. Znači sa 8.1 radi kao dumb-phone. To ti je kao kad u Punta staviš motor od 2000cc [emoji1] E a kad ubaciš win10 malo uspori, kao kad u tog istog Punta sednete vas petorica od po 100 kila [emoji3] Retki su takvi telefoni, obično je količina RAM-a koja se stavlja taman onolika kolika je potrebna za funkcionisanje sistema, na granici. Osim kod onih najskupljih telefona koji su predviđeni da dobijaju redovne nadogradnje sistema duži niz godina (s6,s6,s7, ip5,ip6,ip7, Nexus, Sony Z...). Kod L532ds je više nego dovoljno RAM i košta manje od 100evra.

Sent from Windows 10 PC

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, Lumiju 532 kad su izbacili baš su planirali da on sigurno dobije desetku. I jeste, malko uspori u odnosu na wp8.1, ali s obzirom na cenovni rang (telefon košta džabe u odnosu na one ostale sa napumpanom cenom), ipak bih rekao da on na desetki leti.

Za te pare nisam mogao bolje da prođem, a na duže staze - jedino mi je mogla biti bolja kupovina Lumija 535 8) - s time ne bih imao ni zamerke na kameru.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan

гари napisao:
Za te pare nisam mogao bolje da prođem, a na duže staze - jedino mi je mogla biti bolja kupovina Lumija 535 8) - s time ne bih imao ni zamerke na kameru.
Е да, 535 би била идеална куповина, што због камере што због дизајна.

Sent from Windows 10 PC

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Jedino kod Lumije 535 treba proveriti kako mu radi touch, tj. kako reaguje na komande sa dva ili više prstiju. Obično im ovo bude problem, a koji se reši kad se stavi folija na ekran. Samo kažem, to im je čest problem, a ako sa folijom radi normalno - meni bi kao takav bio super. Ona je danas 14 hiljada što je isto džabe - ako i može da se nađe još.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Napiši gde bi uzimao telefon, da li u prodavnici gde dobijaš 2god garanciju i gde su skuplji telefoni ili preko oglasa gde garanciju ili nemaš ili je veoma upitna ali je i cena niža pa može bolji model da se uzme za iste pare. Po ovome što si napisao verovatno si gledao cene u zvaničnim radnjama.

lumia 535 ima jako loš ekran, ne samo što brljavi tač nego su i boje jako isprane.

mare.Dj 2609
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mare.Dj 2609 »

[quote="staff"]Napiši gde bi uzimao telefon, da li u prodavnici gde dobijaš 2god garanciju i gde su skuplji telefoni ili preko oglasa gde garanciju ili nemaš ili je veoma upitna ali je i cena niža

kupio bih za kes ono nista ugovor i to nego free

mare.Dj 2609
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od mare.Dj 2609 »

staff napisao:Napiši gde bi uzimao telefon.
msm u prodavnici

Odgovori