streaming

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
kipos31
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 01:04

streaming

Post od kipos31 »

Procitao sam negde da moze da se vrsi video i audio streaming preko GPRS-a pa me interesuje da li preko mobtelovog GPRS-a moze to i kako to funkcionise.Ako moze koji su najbolji sajtovi za to?

kipos31
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od kipos31 »

pronasao sam http//:vivo3.mobtel.co.yu ,samo meni je losa slika ,mozda ce nekom iz Bg biti bolja. skida oko 40 dinara za minut, mogu samo 3G telefoni

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Nemogu samo 3G telefoni jer kod nas nema 3G :P Moze svaki koji ima EDGE ali nije ni to nesto jer je ipak i to donekle sporo za streaming!
Pozdrav 8)

kipos31
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od kipos31 »

ja nemam EDGE i uspeo sam da strimujem ali imam 3G telefon :uhuh: cuo sam da je i telekom imao neku prezentaciju 3G mreze,ne znam samo kad planiraju da to proradi kod nas :(

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

A gde zivis pa si uspeo da koristis!?I koji telefon imas?Ajd prosvetli nas da cujemo sta i kako ti je uspelo!?
Pozdrav 8)

kipos31
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od kipos31 »

pogresno si me razumeo, rekao sam pomocu 3G telefona a ne koristeci 3G mrezu. mobtel vrsi promociju mogucnosti 3G mreze putem GPRS-a, ali vecina telefona koja imaju samo GPRS nemogu da strimuju(probao) zato sto nemaju ugradjenu podrsku za RTSP protokol. svi 3G telefoni to imaju.
pozdrav :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Sto ne kazes koji to telefon imas,necemo ti nista!? :D Mobtel nemoze da vrsi promociju nicega preko gprs-a,to sto nude preko gprs-a je nesto sto mogu SVI telefoni koji imaju EDGE da pustaju!NISTA od 3G jos nije u komercijalnoj upotrebi,pa ni u promotivnom periodu kao sto je to bio gprs kad je poceo i jos je bio besplatan ali sumnjam da ce tako biti i sa 3G uslugama!
Pozdrav 8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Kako god,imao ili nemao nemozes da koristis nesto promotivno ako toga nema,samo neki likovi iz Mobtela imaju kartice i dozvole za testiranje a svi ostali mogu da koriste samo ostale mogucnosti,nista od 3G usluga!
Pozdrav 8)

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Da, baš tako...Dok 3g ne bude uveden, ništa od toga...Nažalost stoji sve još uvek na toj test fazi :smutny:

djolem89
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2005. 11:15

Post od djolem89 »

moj drug iz skole sa sek700 moze da gleda one spotove sa mobtelovog 3g portala dok ja sa n6630 ne mogu... :disgust: kad pokusam da udjem na spot, izbaci mi poruku unable to connect, not enough bandwith (ili nesto slicno). ja imam n6630 skinut sa timove mreze. Zar je moguce da k700 to moze a n6630 ne??? :dry: :unsure:
HTC Desire S

zatoichi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 11:24

Post od zatoichi »

e ljudi, jel moze neko da okaci linkove na kojima moze da se gleda tv, ja sam nesto kao trazio na netu ali nisam nasao, probao sam ovaj gore link -->http://vivo3.mobtel.co.yu, ima b92, beograd uzivo i nesto bzvz.... :)
pozdrav

grom_bgd
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 29. Jun 2006. 07:29

Post od grom_bgd »

Momci,koristim N6670,ima mogucnost streaming-a putem RealPlayer-a.Pokusao sam da pogledam na mobtelovom portalu B92.,ali sve vreme pise samo Connecting.Koristim 064 karticu.Pitanje za sve:Moze li sa 064? Ako moze,da li su potrebna neka posebna podesavanja,tipa,proxy itd....
Unapred Hvala
United 1987 Force...SAMO NAS,SAMO RAD

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Symbian telefoni imaju posebna podešavanja za RealPlayer ... pogledaj malo u opcijama telefona, trebalo bi negde da ti omogući da podešavaš Network Settings, ili tako nešto ... tamo odaberi profil za pristup internetu, i to je to ...

Mada, čini mi se da 064 nema EDGE signal, tako da nisam nešto siguran koliko će ti to dobro raditi ...
Samsung Omnia HD 8GB

Odgovori