Nokia N95 - kupovina, saveti, predlozi

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Marko-PA
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
:: nokia 3310 2017
:: samsung galaxy s6

Nokia N95 - kupovina, saveti, predlozi

Post od Marko-PA »

Dobro veče.

Imam specifičnu situaciju, pa vas molim za pomoć.

LM, otac već godinama poseduje Nokia E52, koja ga dobro služi, ali polako posustaje - već ima preko 1000 sati razgovora.

Rado bih ja njemu kupio neku od sadašnjih dumb Nokia, ali je problem u manjoj memoriji novih modela, a on u imeniku ima skoro 2000 imena, pa u mnogim kontaktima više brojeva + razni podaci, a to se ne može prebaciti na sadašnje modele.

Vidim na sajtu da se prodaje N95, slabija i jača verzija http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1520/Nokia/N95-8GB

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/1224/Nokia/N95

Jasno mi je da je to prepakovano i slično, ali već imam dobra iskustva baš sa njima ( kupio sam ranije 6500Classic, radi i dalje bez greške ). Međutim, brine me prebacivanje ako bih kupio i da li je pametnije kupiti ovu sa 8GB, jer je ta memorija kod njega fiksna, a onaj slabiji ima 4GB, ali samo ako se proširuje karticom, pa da ne bude samo na papiru memorija, a da ne mogu da prebacim iz E52.

Svaki savet je dobrodošao.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Re: Nokia N95 - kupovina, saveti, predlozi

Post od fannY »

Marko-PA, te cene nisu validne i n95 vise ne moze da se kupi nov. Mozda bi Blackberry Q5 odradio posao.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Eh e52.... I ja bih rado jednu e72 i da se ratosiljam ovih poslužavnika. Problem je što svaki noviji i kvalitetniji fon touch, a dumb nokije su jeftini plastikaneri koji nisu ni prineti nekadašnjoj e klasi. Ako nađeš dobru n95 go for it.

Lumia 532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Dzabe, imam ga ko nov E72 ali su ga oni sad napravili na totalini dumb telefon. Hteo nehteo (morao) ipak moram koristiti ove posluzavnike a E72 je lepotan za njih.

Marko-PA
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
:: nokia 3310 2017
:: samsung galaxy s6

Post od Marko-PA »

To mi je jasno, ali njemu telefon treba samo za pozive i da ta memorija može da se prebaci, a to mogu samo stari telefoni.

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Nov 2013. 11:09
:: samsung galaxy s4

Post od kizami88 »

Imam ja N95. Bila je jedna od prvih u zemlji, jer mi je tada keva donela iz Svedske, a ovde jos nije pocela sa prodajom. A ispod poklopca nema made in China, nego made in Finland :D

Ni jednom nije zastucala ili se zabagovala. I jos radi. Doduse, cuvao sam je maksimalno.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Marko-PA napisao:To mi je jasno, ali njemu telefon treba samo za pozive i da ta memorija može da se prebaci, a to mogu samo stari telefoni.
Šta tačno da se prebaci? Imenik? Možeš imenik preko bluetootha da prebaciš na bilo koji Android telefon. Pa i Windows, ali bi hteo Lumiju... Ali ako treba duže vreme da ga služi, Windows ne bih sad preporučivao mirne savesti (ukoliko bi bile bitne aplikacije, a opet pretpostavljam da to kod njega i nije problem).

Ne znamo kako on koristi telefon, ali moj tata je recimo super zadovoljan sa Lumijom 532 koja nije previše crepasta, 4 inča je telefon. Polovna Lumia 532 ili 435 je bagatela... I to mu ostaviš za njega Windows Phone 8.1, ne stavljaš desetku, tako telefon leti.

Veličina slova se poveća u podešavanjima ako mu treba... Može mu biti lakši od stare Nokije.

Ne bih da namećem nešto za šta nisi pitao, ali ako sam te dobro razumeo nisi ovo imao na umu. Ako te nisam dobro razumeo, nikom ništa, onda izvini. :)

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Koliko se secam na starim symbian nokijama kontakti se lako kopiraju na memorijsku i posle se prebace gde treba. Neznam za sta ti je potrebna kolika memorija ali E72 je u ono vreme pravljen kao poslovni telefon i verujem da bi te uslove ispunio. Prati ih na kp naleti ponekad ocuvan.
Ja moj e72 cuvam zbog muzike, ima neki poseban cip za muziku i uz core pleyer ovi novi telefoni su losiji po tom pitanju, one koje sam ja probao.

Odgovori