Sta vozite?
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Sta vozite?
Naravno da je odličan. Mada, ništa nije savršeno, pa ni automatik. Volkswagenov DSG na primer, zna da otkaže poslušnost, kao i Fordov automatik u novijim Focusima. Dva primera za koja znam...
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Aha, tu sam vas čekao.
A manuelni dobro radi na svakom autu.
Sem na Zastavi kad hoćeš brzo da ubaciš u rikverc. 
Ali šalu na stranu, stvarno ljudima i jeste najbitnije koliko košta održavanje i koliko je pouzdano. Šta ja imam od toga što možda na Toyoti to savršeno radi kad mi zbog troškova više odgovara Opel. Isto kao što nemam ništa od toga što Android bolje radi na high end telefonima.
Sent from mTalk on Windows 10 phone

Ali šalu na stranu, stvarno ljudima i jeste najbitnije koliko košta održavanje i koliko je pouzdano. Šta ja imam od toga što možda na Toyoti to savršeno radi kad mi zbog troškova više odgovara Opel. Isto kao što nemam ništa od toga što Android bolje radi na high end telefonima.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Slično mišljenje i kod mene. U početku nisam ni razmišljao o automatskom, a sad ne razmišljam o ručnom.
Moj predlog svima je da probaju auto sa automatskim menjačem pre nego donesu svoj sud. Isti predlog i za operativne sisteme telefona.

Moj predlog svima je da probaju auto sa automatskim menjačem pre nego donesu svoj sud. Isti predlog i za operativne sisteme telefona.

- brankisha
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
- :: Xiaomi Mi5
- :: Lumia 925
E da, u severnoj americi su vecina automatik i malo su sporiji menjaci od evropskih ali brate mogu da izdrze boga oca. Svaka cast.
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
Apsolutno sa ZA automatike, pogotovu za neiskusne vozače. Samo još jedna bezvezna komplikacija na automobilu. Kvari se...pa i kočnice se kvare, upravljački mehanizmi pa ipak svi volimo servo i abs iako bi mehanika duže traje, jeftinija za održavanje. Nego nema ni jedan proizvođač m... da predje na automatik sa malim vozilima jer zna da su u Evropi svi navikli na manual i pretrpeli bi gubitke. Elektromotori će rešiti problem, tamo nema stepena prenosa.
sent from wp10 L532ds
sent from wp10 L532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
U Pežo 206 se ugrađivao automatik, ali je isti crkavao i pored održavanja kroz par godina. Drugar uzeo jedan, vozio ga tako par godina i kad je riknuo, jeftinije mu bilo da stavi manualni umesto da radi reparaciju automatika.
Šta znam, ja nisam protivnik automatika, ali mi to šaltanje predstavlja zadovoljstvo i pun ugođaj. Sa automatskim toga nema, samo gas, kočnica i vrtiš volan.
Šta znam, ja nisam protivnik automatika, ali mi to šaltanje predstavlja zadovoljstvo i pun ugođaj. Sa automatskim toga nema, samo gas, kočnica i vrtiš volan.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Pa staviš tempomat i onda samo vrtiš volan.

Ja sam na kadetu suzi imao automatski menjač.
Uživanje u vožnji.
Ista priča kad je crkao.
Zamenio ga manuelnim petostepenim.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ja sam na kadetu suzi imao automatski menjač.
Uživanje u vožnji.
Ista priča kad je crkao.
Zamenio ga manuelnim petostepenim.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Nakon vožnje nekoliko automatika, apsolutno sam za njih. E, sad, to što se kod nas većinom kupuju polovnjaci, pa se uzme auto koji je ko zna kako održavan i krene štošta da crkava, to je druga priča.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- brankisha
- Mobil manijak
Sve zavisi. Automatik je dobar kad prelazis velike kilometraze, autoput, itd. Za grad je isto milina kad je ono kreni-stani. Vozio sam oba ali mi je i dalje drazi rucni, ne znam zasto, valjda ona kontrola, osecaj itd.
Ja sam nešto kontao posle 3 automatika da mi četvrti bude manual, ali sticajem okolnosti nisam našao. Ima ih, ali su u modelima koje ili nisam hteo ili su dosta prešli.
Kao i svaka druga tehnika, i auto tehnika je veoma uznapredovala pa tako sa dobrim modernim automatikom retko ima većih problema.
Kao i svaka druga tehnika, i auto tehnika je veoma uznapredovala pa tako sa dobrim modernim automatikom retko ima većih problema.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
^ Čekaj jedno 15 godina još, pa da ih mi u Srbiji istestiramo koliko su kvalitetni i rentabilni. 

- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
isto tako je dobar za potrosnju,pa ne moras da stalno saltas kad se vrtis u krug oko pumpe!brankisha napisao:Sve zavisi. Automatik je dobar kad prelazis velike kilometraze, autoput, itd. Za grad je isto milina kad je ono kreni-stani. Vozio sam oba ali mi je i dalje drazi rucni, ne znam zasto, valjda ona kontrola, osecaj itd.

- brankisha
- Mobil manijak
Ali osecaj kad spustis u nizu brzinu pred krivinu na rucnom je neprocenljiv.
- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
Mislis manuelnom!? [emoji14] Ja sam mislio na automatski,sto se tuce potrosnje! 
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ovde polovina reli vozači 
I to po gradu verovatno, na pešačkom i od semafora do semafora, samo šaltaju i mršte se u brutalci

I to po gradu verovatno, na pešačkom i od semafora do semafora, samo šaltaju i mršte se u brutalci

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Mislim da su automatici odlični ali neopravdano skuplji (govorim o novim kolima). Opet, manualac ima svoju draž kada treba naglo spustiti u niži prenos, dodati gas, i poleteti.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- srđan obradović
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
- :: microsoft lumia 532
[quote="miodrage" i poleteti.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice[/quote]
[WHITE SMILING FACE]
Poslato sa najboljeg telefona današnjice[/quote]
[WHITE SMILING FACE]
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa
- Baraba
Vi kao da radite "Y" okret svaki dan, na automatiku ako ne odradiš na vreme puca menjač.
https://youtu.be/xcUFyCkZ78M?t=38
Tu su Švabe došle kod nas da demonstriraju Audi koji ti naudi, Audi je radio demonstraciju i obuku, tu su se naši ljudi prvi put susreli sa 4x4 i njegovim prednostima... i vidite Y okret, ako vam to nije potrebno u životu i nemate nekoliko automatskih da polomite dok se ne izvežbate, automatik uzmite i uživajte, dosta ste odmorniji u vožnji.
miodrage, supuštanje u niži stepen prenosa na automatiku može da se uradi bez problema, takođe je draž, kick down!
https://youtu.be/xcUFyCkZ78M?t=38
Tu su Švabe došle kod nas da demonstriraju Audi koji ti naudi, Audi je radio demonstraciju i obuku, tu su se naši ljudi prvi put susreli sa 4x4 i njegovim prednostima... i vidite Y okret, ako vam to nije potrebno u životu i nemate nekoliko automatskih da polomite dok se ne izvežbate, automatik uzmite i uživajte, dosta ste odmorniji u vožnji.
miodrage, supuštanje u niži stepen prenosa na automatiku može da se uradi bez problema, takođe je draž, kick down!
- brankisha
- Mobil manijak
Draz i je dupli kik na kolima koja imaju. Oba imaju i prednosti i mane.
Kakav crni saudi, samo italijanske sklopocije.
Kakav crni saudi, samo italijanske sklopocije.
- Baraba
Neću ulaziti u raspravu Nemac ili Italija. Činjenica je da Italijanska vozila ne mogu da izdrže ono što izdrže Nemačka, niti mogu da se toliko izrabljuju. Naravno 4x4 mi je bolji kod Nemaca, menjači, ni jedan Italijan ne stoji u krivini tako dobro. I kad sam bio na obuci u Italiji pre nekoliko godina, oni su koristili Nemce za posao i obuku. Privatno ne vozim Nemca, da ne ispadne da hvalim svog konja.