araphel napisao:I ja razmišljam slično, i čini mi se da dok ti pametni ne dođu u cenovni rang od oko 100-200€ za ova respektabilna imena, ne vredi se upuštati u nešto što će za najdalje dve godine od kupovine biti zastarelo. Za razliku od toga, daju se naći po današnjim cenama pametnih satova itekako dobri klasični, mehanički, koji će trajati čitav život.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tako i ja mislim. Skupo, a služio bi me samo koliko traje podrška tog proizvođača za datu platformu. Kupiš novi telefon, i sat ti više ne radi.
miodrage napisao:araphel, Azimuth, ja sam se jako zanosio kupovinom pametnog sata, ali i dalje mislim da moj Mondaine nema parnjaka u njima. S druge strane nema ni Win sat tako da...
Opet, kad pazljivo sve pregledam i premerim, koji ce mi pametni sat kad je telefon uvek uz mene? Jedino da je taj sat ujedno i telefon i sve, ali opet, na tako malom ekranu, neke stvari mi se cine preteskim...
Nema samostalnih satova sa Windowsom, ali ima satova koji imaju podršku za Windows telefon.
Što se tiče veličine ekrana, ne tako davno svi smo igrali zmijicu i čitali poruke na tolikim ekrančićima.
Ali definitivno ga ni ne vredi razvijati tako da može da obavlja neke složenije zadatke, jer šta god da kreneš da radiš na tom malom ekranu, brže ćeš izvaditi telefon iz džepa, i uraditi šta želiš. Jedino da imaju dobre mikrofone, pa da može čovek da "priča" tako sa svojim virtuelnim asistentom. Nazovi ovog, pošalji poruku onom, pročitaj najnoviju sms poruku, šta mi je Pera to poslao preko Vibera... Ali daleko smo od toga, ti asistenti su još glupi. Mislim da je Google tek nedavno najavio da hoće da nauče Google asistenta da obraća pažnju na kontekst, i da pamti prethodna pitanja i svoje prethodne odgovore.
Dakle, ja sam svakako za klasične dok tehnologija ne dodatno ne uznapreduje.
DODATAK:
Green, mislim da nije uredu da procenjujemo ko je šmokljan i ko treba, a ko ne treba da nosi pametan sat. Nećemo valjda sad ko u osnovnoj školi "ti nosiš majicu Iron Maiden? Ti nemaš pojma o toj grupi, koliko znaš pesama, ja znam sve njihove albume napamet, i kompletne biografije svih sadašnjih i bivših članova...". Neka nose te satove svi kojima se sviđa, pa ma šta mi mislili o njima.
I ja sam viđao ljude za koje bi mogao da kažem "koji će njemu Android/smart telefon, on ne zna ni Google Hangouts da pronađe na svom telefonu", pa opet ne kažem ništa.
Sent from
mTalk on Windows phone