Sta vozite?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Sta vozite?

Post od filip11314 »

Green napisao:brankisha, svaka čast, ali napisati da su Alfa i BMW ti koji pružaju pravi doživljaj u vožnji je krajnje neozbiljno. Da ti je 15 godina pa i da "oprostim". :D
Glupost. Ja sam vozio 147 1.6 ts, sad vozim e46 318i N42b20. Mogu itekako da se porede, osećaj u vožnji im je jako sličan. Alfin motor ima bolji zvuk od ovog u bmw-u. Sigurno pravi doživljaj u vožnji neće da ti proži Opel, Ford, Citroen.... Ne vidim sebe kako vozim neki treći brend, mada ne vidim sebe ni kako vozim novijeg BMW-a od e46 (eventualno e60) jer to više nije taj BMW već običan plastikarac sa BMW znakom.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Tipično za vrsnog poznavaoca automobilizma. :roll:
Zašto ne bi mogao pravi dozivljaj u vožnji da pruži neki Opel ili Ford? Ajde evo ti Filipe obrazloži svima nama koji vozimo ciganska zaprežna kola. Koji tačno faktori čine Alfe i Bemvejce superiornijim u vožnji od ostalih? Imaju "duše, šmekove" i ostalo? I ono čuveno, Merc je sinonim za kvalitet, Ferrari za performanse i Lada Niva za bespuća.
Jedna obična Mazda MX5, na primer, briše bulju s 90% Alfi i BMW-a, što se tiče voznih karakteristika.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Hahaha. Daj Green nemoj da si smesan. Honda Civic ne moze da pruzi uzivanje kao Ford Focus. Ford je jako upravljiv auto, odlicno lezi. Pazi mecka jeste sinonim za kvalitete ali i za premium. Ja licno ne favorizujem nemce, od oooo mi se povraca i spominjanja golfa kao najboljeg auta. Ali to sto mecka izbaci u E i S klasi ne moze da uradi ni Lexus, ni Infiniti ni Audi. Okoreli fanovi audi-a i bmw-a kazu da je S klasa jedini auto koji bi vozili kad bi imali toliko novca. Japanci su jedno, evropljani drugo i ameri sasvim drugacija filozofija.
Ta miata jeste dobar auto, evo sad imas nju i fiat 124. Dve filozofije, miata atmo benzin, fiat turbo benzin. Oba dobra ali drugacije se voze.
Najbolje je da probas nekoliko razlicitih auta pa da ti bude jasno. A i tu je vecita svadja prednja ili zadnja. Bmw jeste dobar ali ja ga ne bih kupio nikad, kakav im je kvalitet.
A to da miata brise bulju sa 90% alfi, sedi u miatu i u alfu.
Nova alfa giulia brise bulju sa svim sportskim limuzinama. Prva prava alfa posle dugo vremena.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Alfa se posrala po bmw-u novom limuzinom da budemo realni.Ja vozim nemca ali nisam zakleti fan,uvek bih pre vozio japanca.Sto se tice vozenja alfe,ona zaista ima ono nesto,sto pruza vozacu zadovoljstvo.Sto se tice mercedesa,s klasa je institucija za sebe.kakav bmw i audi.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Pa ja sam se više puta i vozio i sam vozio alfe (147 i 156) i nisam baš doživeo neki "vau" osećaj! Zavisi šta za vas predstavlja vožnja auta i za šta vam služi auto. Npr. za mene je auto sinonim za udobnost dok te preveze sa tačke A na tačku B i to na nekom dužem ili kraćem putovanju! Pošto nemam para da se kitim Mercedesima,Audijima i Bendžama,meni moj Pežo ispunjava uslove i više nego što treba. Plus što se tiče udobnosti,nijedan Italijan ne može da prismrdi francuskim vozilima. Dok sam bio momak imao sam sasvim druge kriterijume.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

A onda odrastete, oženite se, dobijete decu...
:D :D :D
Pa do krize srednjih godina kriterijumi padaju.
:D :D :D
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Obrtaji,zvuk,dinamika voznje.Narocito benzinac.Alfa je visokoturazna masina i najbolje se vozi u visokim obrtajima.Francuzi jesu najudobniji,ali recimo porediti e klasu i neki citroen...

Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Moj Captur je najbolji na svetu zato sto je moj. Ni jedan drugi auto, cak ni drugi Captur ne mogu da mu prismrde. Toliko.

Ovde svi objektivni do moga.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Miodrage prica o objektivnosti [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Hahaha francuzi. Brate nije to vise tako. Ja sam se isto lozio kad sam kupio caletu punta, kao citroen c4 udobnost, pa on nije nista udobniji od golfa 6. Za clio skidam kapu, to je jedan od retkih francuza koji je uvek dosledan kvalitetu, najbolji francuz. Megan ok. Pezo, nit smrdi nit mirise. Francuski dizeli, sacuvaj boze, mada su Reno posle 2008. veome pouzdani za 1.4hdi da ne govorim odlicna masina. Ali po meni i po svim mogucim parametrima 1.3 i 1.9 mjet (jtd) i 1.9tdi najbolji dizeli ikad. E sad sto ove 1.9 verzije vise ne proizvode, jbg, sta ce im motor koji moze da trpi.

Necu da kazem da su francuzi neudobni ali nisu vise ni tolike fotelje kao sto ljudi imaju misljenje.

Kao sto pljuju Hyundai, a ja sam se bas lepo vozio dve nedelje u Santi Fe.

Poenta je da svi danas znaju da prave kola, pogotovo sto dosta proizvodjaca deli iste platforme. Samo je stvar licnog afiniteta i razloga zbog kojih ih kupuje.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

1.9tdi i jtd traktor mašine (s tim što za jtd skidam kapu što se tiče performansi i izdržljivosti)! :D Ja moj 1.6hdi ne bi menja ni za jedan tdi i jtd,što se tiče potrošnje i čujnosti rada motora. A ako ga redovno održavaš ide on i preko 300000!

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Jesu traktor ali nepoderive. Evo sad novi 2.0tdi od 190ks se ne cuje da radi. Bas su me iznenadili.

A taj 1.6 hdi je bas odlika francuza, jedan drugar ga je imao u 308 sad taj auto ima 420.000 i nista nije radjeno na motoru. Burazer na c4 i 307 imao taj 1.6hdi oba su bila katastrofa, a decko picajzla teska. Po kvalitetu sve sto nije Bosch je diskutabilno. To Delphi, Lukas, Siemens je ni tamo ni vamo. Mada se cr dizeli vec toliko dugo proizvode da su sad sve to nijanse. Svi su oni manje-vise dobri uz redovno odrzavanje. I recimo svi 8v dizeli su bili mnogo pouzdaniji od 16v. Ali kazem u poslednjih 2-3 godine sve su to odlicne masine.

Sad se sve krece prema malim benzincima, 2,3 cilindra i sl.
Probao sam 500L sa oni dvocilindrasem od 875ccm i 105ks. Motor ima turbi i lanac i ide odlicno, cak ima i metan. Malo jeste cudniji zvuk ali potrosnja mizerna.
Jurim da probam onaj Ford 1.0 tri cilindra i 126ks. Kazu da ide bolje od starog 1.6.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Na sta li lice ti novi motori sa takvim odnosom kubikaze i konjskih snaga, posle odredjenog perioda voznje... :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Na mlin cekicar.Zato su americki motori vecni.

gruja1595
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Feb 2016. 06:45

Post od gruja1595 »

Najbolji je onaj gde nema ulaganja ( osim redovnih servisa ) i gde te glava ne boli. Sve dok sednes, upalis i vozis i ne mislis, to je pravi auto. Bio to BMW, Mercedes, Fiat ili sta god...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Slazem se, a to je slizbeni :)

Behemoth jesi li video potrosnju na tim hemi motorima. Dodge 5.7 hemi, na 120 km/h u 9. brzini 17 litara. Kazu da je tad najmanja.
Izmisljaju nesto novo jer je skoro sve izmisljeno. Benzinci su skoro svi dobri, sad su dizele sredili i eto sad je krenuo taj downsize trend. Realno nek uvedu struju i nek nas vise ne zaj***.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Amerika obecana zemlja :D
Da im gorivo nije jeftino(nekad je bilo,vise ne tako),ne bi pravili takve motore.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

miodrage napisao:Moj Captur je najbolji na svetu zato sto je moj. Ni jedan drugi auto, cak ni drugi Captur ne mogu da mu prismrde.
Ti isto kao moj otac dok je vozio Juga:
"Vidi ovog Jugića, isti kao moj. Samo moj bolji!" :D :D :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

brankisha napisao:Honda Civic ne moze da pruzi uzivanje kao Ford Focus. Ford je jako upravljiv auto, odlicno lezi.
A šta, Civic leži na cesti poput mešalice za beton? Focus je ok, ali samo u ST i RS varijanti. Osnovne verzije su konfekcija. Takođe, treba izbegavati modele sa Power Shift automatikom, koji je neviđen đubar.
brankisha napisao:Ta miata jeste dobar auto, evo sad imas nju i fiat 124. Dve filozofije, miata atmo benzin, fiat turbo benzin. Oba dobra ali drugacije se voze.

Kakve dve filozofije kad su zasnovani na potpuno istoj platformi? Potpuno isto se voze, samo što je Fiat skuplji, pa mu razni auto filozofi pripisuju epitete nekakve inferiornosti. Traže dlaku "na jajetu". 8)
brankisha napisao:Najbolje je da probas nekoliko razlicitih auta pa da ti bude jasno.

Šta treba da mi bude jasno? Da su opet Alfe i Bemvejci pravi vozački automobili? Tebi je baš teško shvatiti da je doživljaj u vožnji subjektivna stvar. Tvrditi nešto samo na osnovu nekakvih "urbanih auto legendi" je i dalje neozbiljno.
brankisha napisao:Nova alfa giulia brise bulju sa svim sportskim limuzinama. Prva prava alfa posle dugo vremena.
Za ovo se slažem. Giulia je zaista fantastična limuzina, pogotovo Quadrifoglio.
Što se pogona tiče, evo ja ću da bacim kosku cenjenom forumskom auditorijumu: AWD, kakav prednji, zadnji... :D

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Atmosferac i turbo se drugacije voze.Zna se ko je tata.Alfa je lesila svabe sa pola gasa dok nisu izmislili nova pravila i onda su izasli iz DTM-a.[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201706 ... c87df7.jpg[/img]

Odgovori