Nokia N70 vs W810i
- [eXoduS]
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 13. Avg 2006. 23:03
- Kontakt:
Nokia N70 vs W810i
Poz svima!
Evo sad sam u dilemi i ne znam sta mi je ciniti...Razlika u ceni izmedju ova 2 telefona nije bitna... Zanima me koji je po vama telefon bolji i koji preporucujete!!!
Evo sad sam u dilemi i ne znam sta mi je ciniti...Razlika u ceni izmedju ova 2 telefona nije bitna... Zanima me koji je po vama telefon bolji i koji preporucujete!!!
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Ne zanimaju te razlike a hoces da znas koji je bolji,na osnovu cega bolji,na osnovu izgleda kad te ne zanimaju razlike?Ako se slucajno zainteresujes za razlike,reci da te obavestimo da je N70 smartphone pa je upotrebljiviji i teze dosadi ali je W810i iz cuvene Walkman serije pa mu N70 nije dorasla po pitanju multimedije i sad samo na tebi ostaje da odlucis da li zelis da imas smartphone (poprilicno dobar) ili odlican muzicki/kamera/mobilni telefon,u koji se doduse moze ubaciti i ponesto od Java programa kako bi mu se prosirila funkcionalnost na,recimo,BT daljinski za kompjuter!
Pozdrav
Pozdrav

@[exodus]: stavi partizanov grb i dobicesh mnogo opsirniji odgovor od lomnice nego sto si dobio.
Inace da ja kupujem telefon ja bi se odlucio za W810, meni se ne svidja symbian S60, ali nezavisno od toga kasnije kada te smore sve te symbian aplikacije na telefonu, bolje je imati jaci multimedialni telefon (jer ce ti mp3 player uvek da te koristi). Sa druge strane i n70 peva (niko nije rekao da ne), ali uz w810 dobijesh odmah 512mb karticu pa je i jeftinija varijanta i bolja po pitanju mp3-a.

Inace da ja kupujem telefon ja bi se odlucio za W810, meni se ne svidja symbian S60, ali nezavisno od toga kasnije kada te smore sve te symbian aplikacije na telefonu, bolje je imati jaci multimedialni telefon (jer ce ti mp3 player uvek da te koristi). Sa druge strane i n70 peva (niko nije rekao da ne), ali uz w810 dobijesh odmah 512mb karticu pa je i jeftinija varijanta i bolja po pitanju mp3-a.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
@exodus: Radi edit posao, a ?
(pisalo je: razlike mi nisu bitne... bla bla bla.... zanima me samo koji je telefon bolji).
E cheateru jedan.... jer i u counter-u citujesh, a ?
. Uhvatio sam te na delu, nema bege vishe
.

E cheateru jedan.... jer i u counter-u citujesh, a ?

gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
- Lomnica_city
- Expert
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
[eXoduS], naravno da N70 podrzava video call, on je 3G telefon..a to mozes i po izgledu da provalis..prednja kamera tome i sluzi...
Ja ti preporucujem N70...i slazem se sa onim sto je, o oba telefona, napisao Lomnica_city...

Ja ti preporucujem N70...i slazem se sa onim sto je, o oba telefona, napisao Lomnica_city...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
- Kontakt:
Ako hoces da posirujes mogucnosti telefona novim programima onda ti je symbian svakako bolje resenje. Maltene za sve sto ti treba, postoji program. Malo proceprkas po netu i pronadjes. A ako bas ne mozes, samo postujes ovde na forumu: "Treba mi da telefon radi to i to, koji program da ubacim?" i eto je ninolina, k`o iz topa nadje resenje
(ako je neko drugi ne preduhitri ali to se jako retko desava)
Imas naravno i mnooogo igrica.
Zato ti i ja preporucujem N70. Ako te smara to i ako se neces baktati sa instaliranjem raznoraznih aplikacija, onda w810i.
p.s. zar ne bi trebalo kad neko promeni svoj post da pise ono: "promenio taj i taj tad i tad, promenjeno toliko i toliko puta...". ostao sam zbunjen

Zato ti i ja preporucujem N70. Ako te smara to i ako se neces baktati sa instaliranjem raznoraznih aplikacija, onda w810i.
p.s. zar ne bi trebalo kad neko promeni svoj post da pise ono: "promenio taj i taj tad i tad, promenjeno toliko i toliko puta...". ostao sam zbunjen

- Lomnica_city
- Expert
Nemojte opet tako"ako ces samo telefon onda W810 a ako ces zamenu za kompjuter onda N70"(nije bukvalan citat naravno) jer to jednostavno nije istina,gore sam bas dao jedan primer za W810,i iako ima mnogo vise programa za Symbian nego programa u Javi,opet to ne znaci da je W810 beskoristan sem kao mobilni,jer nije!
Ovo kazem,iako i sam imam N70,jer se to cesto desava u zadnje vreme,takav subjektivizam,cak i neistinite"cinjenice"(da ne kazem lazi ali tako ispada) i time svakako ODMAZETE ljudima u izboru,a TREBA da vam bude cilj da budete sto objektivniji,da ne bi posle dosao covek i pljuvao vas kako ste ga zeznuli i pukao je pare za nesto sto mu ne treba ili ne razume ili... jer nije Symbian svakom POTREBAN,a isto tako nije ni kamera svakom potrebna,ni memorijska... svako ima svoj neki poseban ukus i SAM treba da odabere na osnovu nasih za i protiv CINJENICA na osnovu onog sto mu treba i moze da priusti!Malo sam oduzio ali mislim da se razumemo,jer nije ni Symbian sam po sebi tolika prednost da pobija ostale (ko bi pre kupio 7650 nego na primer W810 ili 6280 ili...?) vec tu ima dosta stvari koje mogu da odluce!
Samo da znas,jos to sam zaboravio,Symbian je velika prednost ali zbog te prednosti su telefoni cesto veci,tezi,slabije baterije,sporog softvera (neki se kunu u njega a onda psuju u najvece dok cekaju po minut da se telefon startuje ili po nekoliko sekundi da udje u poruke...) ali zato teze dosade,dosta su upotrebljivi za MNOGE stvari (nesto su izmedju PDA i laptopa sa mogucnoscu telefoniranja) i ako vam je dosadno ima dosta programa koji nisu od bas nekakve koristi sem za zabavu (dok"obicni"telefoni imaju samo igrice) tako da ce vam retko kad biti dosadno sa njima!
Kraj filozofiranja,izvinjavam se zbog ovolikog posta!
Pozdrav
Ovo kazem,iako i sam imam N70,jer se to cesto desava u zadnje vreme,takav subjektivizam,cak i neistinite"cinjenice"(da ne kazem lazi ali tako ispada) i time svakako ODMAZETE ljudima u izboru,a TREBA da vam bude cilj da budete sto objektivniji,da ne bi posle dosao covek i pljuvao vas kako ste ga zeznuli i pukao je pare za nesto sto mu ne treba ili ne razume ili... jer nije Symbian svakom POTREBAN,a isto tako nije ni kamera svakom potrebna,ni memorijska... svako ima svoj neki poseban ukus i SAM treba da odabere na osnovu nasih za i protiv CINJENICA na osnovu onog sto mu treba i moze da priusti!Malo sam oduzio ali mislim da se razumemo,jer nije ni Symbian sam po sebi tolika prednost da pobija ostale (ko bi pre kupio 7650 nego na primer W810 ili 6280 ili...?) vec tu ima dosta stvari koje mogu da odluce!
Samo da znas,jos to sam zaboravio,Symbian je velika prednost ali zbog te prednosti su telefoni cesto veci,tezi,slabije baterije,sporog softvera (neki se kunu u njega a onda psuju u najvece dok cekaju po minut da se telefon startuje ili po nekoliko sekundi da udje u poruke...) ali zato teze dosade,dosta su upotrebljivi za MNOGE stvari (nesto su izmedju PDA i laptopa sa mogucnoscu telefoniranja) i ako vam je dosadno ima dosta programa koji nisu od bas nekakve koristi sem za zabavu (dok"obicni"telefoni imaju samo igrice) tako da ce vam retko kad biti dosadno sa njima!
Kraj filozofiranja,izvinjavam se zbog ovolikog posta!

Pozdrav

Jedno JIPI od mene za ovo,covek je u pravu.Lomnica_city napisao:Ovo kazem,iako i sam imam N70,jer se to cesto desava u zadnje vreme,takav subjektivizam,cak i neistinite"cinjenice"(da ne kazem lazi ali tako ispada) i time svakako ODMAZETE ljudima u izboru,a TREBA da vam bude cilj da budete sto objektivniji,da ne bi posle dosao covek i pljuvao vas kako ste ga zeznuli i pukao je pare za nesto sto mu ne treba ili ne razume ili... jer nije Symbian svakom POTREBAN,a isto tako nije ni kamera svakom potrebna,ni memorijska... svako ima svoj neki poseban ukus i SAM treba da odabere na osnovu nasih za i protiv CINJENICA na osnovu onog sto mu treba i moze da priusti!
[eXoduS] - ukoliko hoces odlicnu kameru,odlican MP3 sa kvalitetnim slusalicama i 512mb i sve da bude funkcionalno i na svom mestu i uvek da radi da nemas problema i manjih dimenzija tvoj izbor je W810
Solidna kamera,bolji video zapis od W810,losiji mp3 od W810,potrebni su ti pdf,word ... na telefonu i stalno nesto da isprobavas instalirajuci nove programe i igrice ako ti ovo nije dosadno,3G telefon i malo vecih dimenzija tvoj izbor je N70
Pozdrav
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
- Kontakt:
Lomnica_city, ja nigde nisam rekao da je W810 losiji od N70 niti mislim tako. Cak naprotiv, ako zanemarimo prednosti koje sa sobom nosi symbian, w810 je dosta bolji telefon. Manji, laksi, veca autonomija, stabilniji rad, brzi, bolja kamera, bolji zvuk, bolji displej... Zato sam i rekao coveku:
Inace, za sve sto si napisao u prethodnom postu, u potpunosti se slazem.
Pozdrav
Isto tako sam mu napisao:Vlajche napisao:Ako te smara to i ako se neces baktati sa instaliranjem raznoraznih aplikacija, onda w810i.
...i mislim da nista nisam slagao niti ga naveo na pogresan zakljucak. Lepo sam mu rekao: Ako hoces to i to, uzmi N70 ako ne, uzmi w810 (jer mislim da je bolji ukoliko mu symbian ne treba ali isto tako nisam mogao da propustim a da ne naglasim prednosti symbiana).Ako hoces da posirujes mogucnosti telefona novim programima onda ti je symbian svakako bolje resenje.
Inace, za sve sto si napisao u prethodnom postu, u potpunosti se slazem.
Pozdrav

- Lomnica_city
- Expert
Nikog ja nisam napadao,ovo je bilo jedno friendly warning pre nego sto se ponovi prica iz pojedinih prethodnih tema (P910 vs 6630 i slicne takve) gde je tako pocelo sa"ovo ti je samo za to i to a ako hoces da radis sve to i jos mnogo toga onda uzmi ovo..."a to nije bas uvek tako,i bolje da do toga ne dodje i u ovoj temi!
Pozdrav
Pozdrav

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
ljudi sta vam je.....samo se trazila razlika u opcijama tj. kvalitetu i manama par modela a stiglo je do ratovanja.....
admin stvarno spava!
ja imam w810 i ne bih ga menjao za N70 jer mi je symbian dosadio ali vredi probati oba ako je to moguce...pa koji ti se vise svidi

ja imam w810 i ne bih ga menjao za N70 jer mi je symbian dosadio ali vredi probati oba ako je to moguce...pa koji ti se vise svidi

One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3
Ovo je dobro.[eXoduS] napisao:Nisam nista menjao ali nije ni bitno.saznao sam skoro sve sto mi treba... Lomnica tnx za odg...Ispitao sam detaljno SE ali mi je bilo potrebno misljenje drugih...Imam jos 1 pitanje...Jel podrzava N70 video call??? Ucinilo mi se da sam negde procitao to...

Prvo je opravdao sebe, posle je na brzaka skrenuo temu da lepo svi zaboravimo da se ista desilo

E pa ne moze tako bato... Provalili smo da si citer i gotovo

Anyways za sta si se odlucio, sta kupujesh, te zanima josh nesto. Inace poslusaj Lomnicu i 6630 app (koji bi mogao da promeni nick u n80 app da ne bude staromodan)

- Jager
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
- Kontakt:
Ovo je bio najbolji moguci "friendly guide" za odluku da li kupiti n70 ili w810! Ko nesto tu nadje da doda, taj bas trazi dlaku u jajetu...... 6630 app, stvarno si dao odlicnu "definiciju"6630 app napisao: [eXoduS] - ukoliko hoces odlicnu kameru,odlican MP3 sa kvalitetnim slusalicama i 512mb i sve da bude funkcionalno i na svom mestu i uvek da radi da nemas problema i manjih dimenzija tvoj izbor je W810
Solidna kamera,bolji video zapis od W810,losiji mp3 od W810,potrebni su ti pdf,word ... na telefonu i stalno nesto da isprobavas instalirajuci nove programe i igrice ako ti ovo nije dosadno,3G telefon i malo vecih dimenzija tvoj izbor je N70

- [eXoduS]
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 13. Avg 2006. 23:03
- Kontakt:
Hvala svima na ukazanoj "pomoci"
...I eto na kraju saopstavam da sam se opredelio za N70... Jednostavno savrseno mi odgovara...
@Dario (asdf) : Nisam na brzaka promenio temu da bih skinuo "sumnje" sa sebe...Jedini razlog toga je bio moja zelja za slaganjem...Da sam odgovorio NAstavili bi do sutra... pozZ

@Dario (asdf) : Nisam na brzaka promenio temu da bih skinuo "sumnje" sa sebe...Jedini razlog toga je bio moja zelja za slaganjem...Da sam odgovorio NAstavili bi do sutra... pozZ
[eXoduS], javi utiske kako sluzi i kako si zadovoljan,bices prijatno iznenadjen nadam se.
Jager, da jesu, a ti jesi li probao WM 2005 na recimo Moto MPx220?? Jos ako nadjete telefon u crnoj boji kao na linku http://www.gsmarena.com/motorola_mpx220 ... es-668.php
Kao sto je vec neko rekao na drugom domacem forumu "Samo mu je nebo granica"
Jager, da jesu, a ti jesi li probao WM 2005 na recimo Moto MPx220?? Jos ako nadjete telefon u crnoj boji kao na linku http://www.gsmarena.com/motorola_mpx220 ... es-668.php
Kao sto je vec neko rekao na drugom domacem forumu "Samo mu je nebo granica"