Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Može li laik da pita neke stvari?
Imam Samsung S6, operater MTS.
Bilo je reči da će doći preko mreže update na novi Android, ali meni nikako da stigne...
Čitam danas da Samsung ukida support za S6, S6 edge i još neke. Šta sad to znači? Da nećemo ni dobiti Nougat?
Mzlaki, Nougat je za model SM-G920F (klasican S6) stigao jos prosle godine u ovo vreme (na pr za SEE CSC).
Sto se tice vesti koje si procitao, za te modele Samsung vise nece pustati mesecne (sigurnosne zakrpe) updateove koji su bili redovni do ovog meseca.
Upravo gledam za model sa SEE CSC, poslednji update je stigao 01.04.2018. https://www.sammobile.com/firmwares/gal ... G920F/SEE/
Pa, prvo pogledaj za koje podrucije ti je firmware, jer od toga ti zavisi kada ces dobiti update. Meni je moj telefon za juzno americko trziste, a kupljen je u italiji. Tako da, sve zavisi od toga, a isto tako ne mogu svi u isto vreme da dobiju update.
Ne treba ti servis, imaš ovde u Samsung delu foruma kompletno i detaljno uputstvo kako da flešuješ (uradiš apdejt). Par minuta igranja i završila si posao, uštedela koji dinar i naučila nešto novo
Mzlaki, za tvoj telefon su bila već 3 ažuriranja za Nugat (od MTS-a). Pre svega, pogledaj u svom telefonu da li ti je uopšte podešen na automatsko ažuriranje, možda je neko to isklučio pa treba ručno proveravati ili uključiti automatsku proveru.
Ako ni tada neće, preuzmi sa ovog linka ispod poslednji firmver za tvoj telefon i uradi nadogradnju preko PC-a uz pomoć softvera koji se zove Odin. Evo ti link i tamo ti sve piše, treba samo da postupiš po instrukcijama. https://www.sammobile.com/firmwares/gal ... L5/203256/
Hvala vam svima puno!
Malo sam skeptična što se tiče čačkanja telefona, jer na svakom tutorijalu prvo piše velikim slovima: THIS MAY BRICK YOUR PHONE ili slično...
od juče samo svlači po 10% na sat i više, a baterija se nenormalno greje... trenutno pišem sa njega, u aprilu prošle godine sam menjao bateriju u Pro Mobi servisu...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.