Samsung Galaxy S10/S10 Plus

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Re: Samsung Galaxy S10/S10 Plus

Post od kutijagreha »

Sve to kapiram, ali me zanima da li ima limit ovom dizanju cena? Klincu za 10 godina kada zelim da mu uzmem prvi flegship, koju cenu da ocekujem, 5000e?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

U pravu ste skroz ali cene su nenormalne i tu nema price, ne mislim konkretno samo na Samsung vec na sve proizvodjace koji imaju modele od 1000€+.
To nije normalno ni Srbinu, ni Nemcu, ni Ameru. Potpuno je nebtno trziste i platezna moc.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Pazi, za dve godine bice veci standard kod telefona. Vise memorije, jace kamere, sta ti ja znam. Bice cena 2000e. Ne vidim kraj tome, osim propasta kompletne mobilne industrije ako tako strahovito krenu cene gore, i pojavljivanje neke nove tehnologije.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

To je tacno. Apsolutno ne vidim nacin da se taj trend porasta cena prekine.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Krah je tu neminovan po meni. Dizanjem ovoliko cena u nebesa, drugacije i ne moze da se prekine.

Tipujem novoj tehnologiji oko naocara. Krece se od nule, opet do nekog limita, pa u krug.

Nemanja mozes ove postove da prebacis u adekvatnu temu

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Green napisao:Zvanicno, za mene, za tebe, Peru, Branka, Dzona, Majkla, oni se mrze, ganjaju po sudovima, prepucavaju po medijima i sl. Nezvanicno, padaju poslovni dogovori i dugorocni planovi na obostrano zadovoljstvo. Isto je to u bilo kojoj drugoj industriji gde vlada rivalstvo poput ovog.
Tako je, i ovim si upravo potvrdio onaj moj raniji komentar. [emoji6]
Po pitanju cena - ljutili se vi, braćo, ili ne, za moj pojam nijedan i nikakav telefon nikad ne opravdava cenu iznad 1000$/€.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@kutijagreha, ovo nije bench forum i stoga nema vređanja članova Bench foruma na ovom forumu. Sve nesuglasice koje imaš na rad bench foruma, raspravi sa njihovom administracijom.

Sent from my Samsung Galaxy Tab S2 8.0 LTE using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

vojopd
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2017. 16:17
:: Galaxy S7 Edge

Post od vojopd »

https://m.gsmarena.com/here_are_our_fir ... -35635.php

Napokon prednja kamera lici na nesto, stabilizacija perfektna.

2x zoom smijurija, oppo uvodi 10x bez gubljenja na kvaliteti.

https://www.androidauthority.com/oppo-l ... gy-956253/

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Ovo izgleda brutalno. [emoji4]
Dajte ljudi ovakve neke senzore, ovo i wide angle i nista vise ne treba, kakve telephoto, monohromatske kamere i ostale gluposti. [emoji3]

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

kutijagreha napisao:Sve to kapiram, ali me zanima da li ima limit ovom dizanju cena? Klincu za 10 godina kada zelim da mu uzmem prvi flegship, koju cenu da ocekujem, 5000e?

Zašto bi, pobogu, kupovao detetu flagship telefon od jedne, dve, ili pet hiljada evra? Kupi mu telefon koji valja, i nemoj ga učiti da u životu puca pare na sokoćala koja će za dve godine zastariti. Šta taj tvoj flagship bitno može što ne može recimo A2 Lite? Ništa za klinca bitno, ali bože moj, biće Džek u društvu.

A flagship neka kupi sebi sam kad bude sam zarađivao.

Eno i mamin Sony Xperia E5 sa nekim Mediatek procesorom i 1,5GB RAMa mami radi i posle dve godine kao sat.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Joxy napisao:(...) kakve telephoto, monohromatske kamere i ostale gluposti. [emoji3]
Treba i jedan dobar telefoto, recimo 10x zum, da mogu da voajerišem kroz prozor komšinice i zgradi preko puta. [emoji1787][emoji1787]

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ako covek ima pare, sto ne bi klincu uzeo flagship. Ali nije to poenta koju je kutija hteo da iznese. Poenta je suludo povecanje cena svake godine i pravdanje proizvodjaca na sve vece troskove razvoja i proizvodnje. Onda malkice porade na ionako odlicnom softveru, cena gore. Malkice bolja kamera i novi senzor, cena gore. Vise memorije, cena gore. Ej, terabajt memorije i 12 giga rama u telefonu! Pa koja budala sve to zahteva i kome to sve stvarno treba?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Evo ovdje u Banjaluci su se pojavili u prednarudžbi sva tri modela i cijene su 1499 (S10e), 1749 (S10) i 1999 (S10+) maraka. Cijena je sa fiskalnim i sve legalno. Za one koji izvrše prednarudžbu dobijaju i one Gear Buds slušalice i nema ograničenja akcije nego svi koji poruče - dobijaju. Znam da je Note 9 isto bio 1999 KM uz akciju donošenja starog telefona i popusta od 200 KM, ali se nikako ne mogu sjetiti cijene S9+ kad je izašao ali mislim da nije bio preko 1849 KM (onako kroz maglu se sjećam).

Sent from my Huawei Mate 20 Pro

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Evindzer napisao: Treba i jedan dobar telefoto, recimo 10x zum, da mogu da voajerišem kroz prozor komšinice i zgradi preko puta. [emoji1787][emoji1787]
Mislio sam na telephoto senzore koje vidjamo na 99% telefona, 2x zum jednim klikom i gotovo.
Google je pokazao da nema poente za time, dobija bitku samo sa jednom kamerom. E da na takvu kameru dodas ovaj Oppo zoom i neki dobar wide angle senzor i tu je prica zavrsena. A to zna i Google i ici se postepeno. Kad oni u 2019-oj pored mobova sa 4 kamere, imaju samo jedan senzor onda mozes zamisliti koliko tek imaju prostora za napredak na tom polju. [emoji4]

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Neki YT pacovi odradili i uporedan test koliko drzi baterija i S10+ na ubedljivom prvom mestu, sa tacno 7 i po sati SoT-a. Rezultat vredan postovanja, nema sta. iPhone XS Max prvi "oteg'o papke" sa nesto preko 6 sati.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Green napisao:Ako covek ima pare, sto ne bi klincu uzeo flagship. Ali nije to poenta koju je kutija hteo da iznese. Poenta je suludo povecanje cena svake godine i pravdanje proizvodjaca na sve vece troskove razvoja i proizvodnje. Onda malkice porade na ionako odlicnom softveru, cena gore. Malkice bolja kamera i novi senzor, cena gore. Vise memorije, cena gore. Ej, terabajt memorije i 12 giga rama u telefonu! Pa koja budala sve to zahteva i kome to sve stvarno treba?
Slažem se da cene apsurdno idu u nebo, ali meni se iz njegovog komentara čini da je njegov problem taj što će hteti detetu da kupi ni manje ni više, nego flagship, a kuka na cenu. Takvo gledište dovodi do povećanja početnih cena telefona - jer ljudi hoće flagship, iako ima i mnogo srednje skupih telefona koji su fantastični.

I ovo što kažeš za terabajte memorije, i slično. To verovatno jer su nesposobni da brže razviju softver, a što bi u ovom trenutku donelo bitniju razliku između novih i starijih telefona. Gomila stvari nije urađena, dovoljno samo pogledati šta neki drugi živ ili mrtav sistem već ima.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Nije bila poenta kome se kupuje, vec sam dao primer. Koliko ce da placamo flegship aparate za 5 do 10 godina ako sada placamo soma evra?

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Onda se izvinjavam. :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Galaxy S10+ sample photo

https://www.flickr.com/photos/janitors/ ... 7046674634

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Mislim da su telefoni dostigli svoj vrhunac,i da se samo brojke pumpaju koje apsolutno nicemu ne sluze.
Propasce kao i svaka velika imperija.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Odgovori