k800 vs d900

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

k800 vs d900

Post od llulle »

kamera na k800 je definitivno bolja ali pravi losije video snimke,d900 je manji,se ima bolji interface i ostalo vi recite,samsungu neocekivano brzo pada cena

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Sve sto je u pocetku precenjeno,mora da pojeftini kad se provali"ko je i sta je"pa tu nema nista cudno!
Pozdrav 8)

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Ali to je samo na ovim nasim teritorijama gde se saplices o jedan paradoks i naletis na drugi i opet :lol: :lol: :lol:
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Otkud ti to?Mi,na primer,uopste nemamo kompjutersku industriju,pa pogledaj sta se desava sa cenama i prodajom firmi koje ishvale preko marketing-a neki proizvod a posle kad se otkrije da nije ni blizu onoga sto se tvrdilo,cene takvih proizvoda padajuuuuuuuuu... znaci nije to samo kod nas,na srecu!
Pozdrav 8)

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Moj savet ti je da uzmes K800 (i sam ga uzimam najverovatnije sad u ponedeljak :D )! :roll:
Bolja kamera (xenon flash,image stabilizer,Pre-flash against red eyes,BestPic,...),3G,radio,infrared,kao sto ti rece bolji interface...
Istina,D900 ima bolji video al mislim da ti to i nije toliko bitno (npr. ja koristim video mozda jednom mesecno :wink: ),ima jos i EDGE (K800 ga nema) i cita wma format (D600,K800 ne),al sve u svemu mislim da ti je K800 pravi izbor! :P 8) :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

wma format je jedan los format,ali za svaki telefon je dovoljno da pusta mpeg i mp3 i puna kapa,wav i 3gp ionako svi odaaaaavno podrzavaju pa wma ne vidim kao prednost!?
A EDGE ne znam koliko ce nekome kod nas koristiti,mi nemamo neke pakete kod provajdera koji ti omogucavaju na primer 500MB ili 1GB surfovanja za neku cifru (koja je znatno manja naravno nego da se racuna po 100kb=5 dinara) pa to retko kome moze da koristi pa ni to nije neka prednost!
Pozdrav 8)
Poslednja izmena od Lomnica_city u Pet, 08. Sep 2006. 20:10, izmenjeno 1 put ukupno.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Pa dobro,hteo sam samo da mu ukazem na sve razlike izmedju ova dva fona pa nek on vidi sta mu treba a sta ne,a sto se tice EDGE-a i wma formata tu se slazem s tobom al kao sto rekoh nek vidi sta koji ima pa nek vidi koji ce... :roll: :wink:
K800 naravno! :D

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

McLaren napisao:image stabilizer
Ima, ali samo za video. Da ima i za fotkanje onda bi mogli svi ostali "kamera telefoni" da se pakuju kuci u fabriku jer ne bi imali sta da traze pored k800.

@llulle: pa telefoni su nebo i zemlja. K800 definitivno, nema tu sta da se razmislja...

kroko035
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 14. Apr 2006. 19:51

Post od kroko035 »

Lomnica_city napisao:Otkud ti to?Mi,na primer,uopste nemamo kompjutersku industriju,pa pogledaj sta se desava sa cenama i prodajom firmi koje ishvale preko marketing-a neki proizvod a posle kad se otkrije da nije ni blizu onoga sto se tvrdilo,cene takvih proizvoda padajuuuuuuuuu... znaci nije to samo kod nas,na srecu!
Pozdrav 8)
Naravno ali mi u startu smo uskraceni sa ponudom kvalitetne robe i u startu smo prevaren,i evo bas danas jedan moj prijatelj kupuje lap top za nekih 700 evra na kredit, sta mislis sta ce da dobije za te pare ovde a sta na zapadu 8)
izvinite za mali off ;) 8)
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nije to isto,to je stvar male ponude i malih narudzina koje onda stizu nasima po mnogo vecim cenama pa bi onda i oni dosta da zarade i... a nece kao na zapadu da prodaju 1000 masina mesecno i zarade na svakoj po 10% nego bi da prodaju po 100 i zarade po 30-40% a to naravno ne moze da doprinese nekom napretku i sirenju prodaje!
Ovo je vec pitanje:"Da li vredi toliko"pa ako se ispostavi da za te pare ima bolje onda jednostavno mora da kosta manje od te bolje stvari ako hoce da bude konkurentno i to je slucaj i sa telefonima!
Pozdrav 8)

sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Jan 2005. 19:56

Post od sasa-SE »

Dario (asdf) napisao: Ima, ali samo za video. Da ima i za fotkanje onda bi mogli svi ostali "kamera telefoni" da se pakuju kuci u fabriku jer ne bi imali sta da traze pored k800.

@llulle: pa telefoni su nebo i zemlja. K800 definitivno, nema tu sta da se razmislja...
nije tacno da ima samo za video.....
da bi imali stabilizer i pri slikanju morate promeniti scene(snow/beach,Twilight Landscape)

inace k800 pusta isto wma,takodje i wmv u ostalom evo pogledajte koje sve fajlove pusta ovo je iz white paper-a kliknite na link
http://img1.imagetitan.com/img1/1/27/untitled573.jpg

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Lomnica_city napisao:wma format je jedan los format
Nije on los, moze da se poredi sa MP3 formatom, i po kvalitetu i po memoriji koju trosi (ali to ne znaci da je i bolji, naravno). Meni je nekih 25% pesama .wma i nedostatak je sto k750 ne podrzava taj format. Svakako je plus da ti telefon podrzava i tu vrstu fajla.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

NISTA ne moze da se trenutno poredi sa Lame mp3 kodekom,kakav WMA,to je samo pokusaj Microsoft-a da zaradi neku paru kopirajuci druge (kao sto je uglavnom uvek i radio) i ne vidim zasto moze biti prednost u kupovini nekog telefona (ili mana ako ga telefon nema) ako telefon podrzava i mp3!? :wink:
Pozdrav 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Prednost je u tome sto ne mora da vodis racuna kog je formata pesma kad je ubacujes u fon,
i sto ne mora da se gubi dosta vremena na konvertovanje u .mp3 (kazem ti, meni je minimum cetvrtina wma).
Podrska za .wma ne spada u bitne prednosti i u neke koje presudjuju kupovinu, ali je svakako pozeljna
i dobrodosla... Pozdrav

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ne bih rekao da su ljudi kao ti u mnozini,99% ljudi radije drzi fajlove u mp3 formatu,zato kazem da je podrska za tako nesto nebitna za ogromnu vecinu!Secas se kad je bilo rasprave na nekoliko strana da li je bolji D600 ili K750 i neki se uhvatili za TV out na D600 i da ce biti nesto neophodno,da je to dovoljna prednost da bude bolja kupovina od K750... a sta je bilo sa tim,ne koristi ga ni 10% ljudi koji su kupili D600,tako ce biti i sa ovim ako se neko odluci da po tome gleda sta je bolja kupovina! :wink:
Pozdrav 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Dobro, ali zastupljenost wma fajlova i tv out primena ipak ne mogu da se porede nikako. WMA je mnogo vise zastupljen od onoga koliko ti kazes.
Nije bitno da li je neko u "mnozini" ili u manjini,ako se prepoznaje u tome da ima dosta wma fajlova,svakako treba da podrsku za .wma shvata kao prednost. Onaj ko ne drzi te fajlove, ne treba ni da obraca paznju... Ponavljam,wma je "+" , ali ne presudan.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@sasa-SE: to onda nije pravi IS, to je sigurno neka igracka onda. Kao prvo: ne moze da bude to toliko dobro a kao drugo: da jeste toliko dobro, to bi se reklamiralo gadno, sigurno bi i pisalo na masci da ima IS i to bi se odmah istaklo i pisao bi na svakom review-u o tome kao vrlo bitna stvar (jer i jeste).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

Nije bas tako Dario,ne mogu bas sve sa da pisu po masci,jer ima dosta extra funkcija za kameru koje skoro nijedan telefon nema,npr. xenon flash,BestPic,IS,Pre-flash against red eyes,i sve su to "spakovali" pod nazivom "CyberShot",a sto se tice IS on jeste pravi i normalno radi e sad koliko je dobar to ne znam! :P :wink:
Na vecini telefona samo pise koliko MP ima,AF (ako ga fon ima),velicinu sociva,koji zoom koristi i to je to! :wink:
Poslednja izmena od McLaren F1 u Sub, 09. Sep 2006. 10:37, izmenjeno 1 put ukupno.

sasa-SE
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Jan 2005. 19:56

Post od sasa-SE »

ima image stabilizer...imas dosta testova na netu pa pogledaj...idi i na SE sajt pa skini white paper u kome sve detaljno pise o karakteristikama tog modela

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od McLaren F1 »

sasa-SE,a ko je rekao da nema Image Stabilizer (IS),ja sam napisao da ga ima i obrzlozio zasto ta funkcija nije napisana na masci? :shock: :roll: :wink:

Odgovori