Koliko je bezbedno igrati se sa Phoenix-om?

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Koliko je bezbedno igrati se sa Phoenix-om?

Post od Schkomi »

Skinuo sam Phoenix i firmware za moju Nokiu 6233.

Nemam DKU kabel, nabaviću

Pitanje: Koji su rizici da nešto zeznem na telefonu i kakva su vaša iskustva sa dotičnim programom.

Imam Phoenix "phoenix_service_sw_2006_20_9_148" i Nokia 6233 v3.70

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Schkomi, ja zeznuo 6630, fles ga oziveo (u servisu) ...... izgubio zivce jer je bio petak vece ;)

pozdrav...

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Schkomi »

Hvala! :chytry: :chytry: :smutny: :smutny: :smutny: :smutny:

potajno sam se nadao drugačijem odgovoru..... :smutny: :smutny:

Ima li još neko iskustva sa Phoenix-om?!?

apu
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 26. Avg 2006. 00:07

Post od apu »

ja uspeshno flashov'o... b_udder je svoj s*ebo jer mu je bila prazna bat ili ga je chachkao...mislim da je manje-vishe bezbedan (ako NE DIRASH TELEFON U TOKU FLASH-a)
veseli p0z
@pu

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Moze da se zezne, nista nije sigurno, ali ja sam do sada uradio 3 telefona (n70, n80 i 3250), i sa svakim bez problema. U principu neces nista zeznuti sigurno samo ako radis sve po uputstvu i sto je najbitnije da ne prekidas telefon tokom flesovanja

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Ma samo prati upustvo sa bureka i uzivaj. Ja sam dva put flesovao N70 i jednom N72, i sve je islo ko podmazano. P.S Samo pazi da su kabl i mob dobro spojeni; 8) stavi ga na sto, i ne pipaj dok se ne zavrsi flesovanje. :P

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Schkomi, procenat onih koji su zeznuli telefon putem Phoenixa je ipak mali...cak i ako ti se desi kiks, opet ima resenja...mislim da vredi pokusati i mozda i izikovati...a poslala sam ti na PP link sa kog mozes da skines i uputstva za flash kao i da vidis kakva su iskustva onih koji su to uradili... :wink: :) :D :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

apu, a znaci to je! ..... a ja se jos cudio zasto je prestao da flesuje kada sam ga skinuo sa kabla i izvadio mu bateriju... :P

Schkomi, obavezno iskljuci AV i Firewall ako se odlucis da pokusas sa phoenix-om ...

pozdrav...

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Schkomi »

hvala. hvala!!

:roll:

Probaću flash čim nabavim DKU kabel.... (sošlo je do nekih komplikacija :disgust: :disgust: pa će to malo potrajati :ohmy: )

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Jos nesto su zaboravili da ti napomenu,a to je da je za series 40 moguce odraditi dead phone flashing,tako da i ne rizikujes bogzna koliko!
Pozdrav 8)

speed
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 30. Maj 2006. 09:25

Post od speed »

Pozdraw ewo i ja da pitam. Imam n70 verzije 3...Neshto neshto. Imam dku-2 kabl i otishao bih kod druga na bezicni da skinem swe poshto sam ja na dial-up. E sad bih molio za link ili da mi nina ili lomnica na pp poshalje shta mi swe treba i gde bih mogao da skinem to swe. I nije mi prwi put fleshowanje, fleshowao sam nekoliko motorola e398 u swoje wreme kada sam je imao! Hwala

E da. Brine me jedino shto nekada kada preko pc suita prebacujem neshto u fon jednostawno se diskonektuje, pa shta ako se to desi za wreme flasha? Dku-2 kabl nije od mog fona neko drugowog 6670 ali mislim da nije zbog toga. Shta mislite?
Speed! Brzina je odlika velikih!
Pametan covek ne govori sve sto misli, ali misli sve sto govori!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ne treba ti vise nista,idi u podforum Nokia i pogledaj"zalepljeni"tred o Nokia Updater-u,otkrivena je caka kojom se izbegava igranje sa Phoenix-om i rizik koji to nosi,pa ces moci da update-ujes telefon preko NSU-a kod druga (pozeljna je brza veza jer se skida 42MB softvera sa Nokia sajta) i dobices originalni Nokia softver i Srpski jezik!!
Pozdrav 8)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

speed, evo linka do teme o Nokia zvaničnom Firmware Updater-u ovde
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

speed
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od speed »

A cuo sam za to, ali koliko sam shwatio ako je fon sa mreze verzije 3..... Neshto neshto i prikaci se na nokia updater i dobije je verzija 5... Ali isto sa mreze? Jel greshim? Mislim meni i nije toliki problem jer je sa O2 mreze i nema nikakwih oznaka na fonu ni u softweru osim gprs parametara, ali hteo bih 'cist'.

Dobro, video sam sad tred. Izwinite na predhodnom postu idem sad da widim kod za moju nokiu n70. Samo da pitam jel menja neshto koja je maska? Meni je iza crna ali mi je poklopac siw i prednji deo isto siw

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

speed, pa svejedno je koja je maska, firmver je isti. Ako baš hoćeš 100% da ispoštuješ proceduru onda stavi 0524100: Balkans / Stainless Silver & Black... :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

speed, naravno da boja maske nema nikakve veze... :lol: ...A jesi li kupio polovan ili nov telefon...jer ako je "nov" a nema ni jednu drugu oznaku da je sa O2, onda je neko koristio fon, i sklonio je ostale oznake O2 mreže iz software-a... :dry:

speed
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od speed »

nina pa jesam uzeo polovan mesec dana star ali tip nije imao pojma o fonu, skoro da nije znao gde je druga kamera ako me razumesh :D :D ali tel nema spoljnih oznaka i formatirao sam ga par puta(1 put jer je bio pun virusa a ovaj nije imao pojma, a ja ostao bez kredita) i vrati se sve na fabricki i samo imam link na right soft key i podeshenja za gprs, naravno to sam izbrisao, dozvoljeno mi i sad nema nishta od O2 ako sam bio jasan :D

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

speed, koliko znam, O2 ne obeležava maske (bar ne Nokia modele), samo instalira nešto malo softvera koji može bez problema da se ukloni i to je to. :wink: Imao sam svojevremeno 3660 sa O2 mreže i takođe nije bilo nikakvih oznaka. :)

speed
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od speed »

Pa da o tome ti pricam, ali ipak ima jedna oznaka! Ispod baterije pishe made in finland ali i O2 :). Ali dobro he he to ipak nije spoljna oznaka na masci. Poz

Odgovori